Hirdetés
Fórum
- AKG támogatás új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Eke minden mennyiségben új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Gyümölcs és kertészeti ültetvények korszerűsítése, létesítése új
- Kukorica vetőmagok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
230 hozzászólás
Válasz #79. hozzászólásra
Te milyen márkájú csapágyakat használsz az MTZ felújításhoz. (váltó stb...)
Válasz #78. hozzászólásra
Akkor meg rendelhet a confidenza csapágyszolgálattól vagy az Adix-trade-től....mert még az is olcsóbb..mint a legelső helyen..amit itt a fórumtárs belinkelt....
Válasz #76. hozzászólásra
de ki fizeti neki az uj darálót,ha a minöségi habis cucoknak letörik az egyik lába munka közben?
Válasz #75. hozzászólásra
Köszi mindenkinek.
Válasz #74. hozzászólásra
lépjél már be a habi web-re nézd már meg az újdonságok menüpontot...hasonlítsd össze az árakat a
a különbözetből meg fizethetsz egy kávét
Válasz #74. hozzászólásra
Kedves kolléga így oldódjon meg minden problémád, még katalógust is kaptálJó munkát
Válasz #71. hozzászólásra
Köszi.
Válasz #70. hozzászólásra
Ja igen y 209 kell a 45 mm tengelyre.
Válasz #70. hozzászólásra
Akkor a 45 mm tengelyre mekkora is kell?
Válasz #69. hozzászólásra
http://www.lokodiauto.hu/spl/592539/YCSAPAGY_EXCENTERES itt nézelödj a 209-est keresed,van hozá kétfajta ház is
Válasz #69. hozzászólásra
a 40-es az sztem "Y" 208-as, 5 mm tengelyátmérőként ugrik a szám. Csak arra kell vigyázni hogy a csapágyház viszonylag központosan legyen felfúrva, bár a gömbhélyban 1-2 tized nemigen számít mert önbeálló, szetem még 1-2 mm sem, van nekem a kuki asztal meghajtásnál egy 6-os (30-as tengely)amin kb kereszte áll a házban a csapágy és megy szépen már évek óta
Válasz #68. hozzászólásra
Az is jó lenne nekem,csak nem tudom mit keressek vagy hogy kérjem.
A másik tengelyen is y van csak az 40mm es.
Válasz #67. hozzászólásra
Miért nem teszed "Y" csapágyra? ahhoz mindjárt ott a ház is. 45-ös furattal a 9-es csapágy mehet
Üdv segítsetek már egy picit.
Szeretnék csinálni egy traki hajtású termény darálót,már el is kezdtem.
A gond az lenne hogy egy 45mm luk átmérőjű csapágy kellene házzal együtt ebből 2db,de sehol nem találok valami méret szám kellene vagy egy hely ahonnan megrendelhetem.
Válasz #65. hozzászólásra
SKF BAH0013. nem lesz ezel gond.ez egy sima autó kerékcsapágy ezen a cikszámon keresd.ezután az eladó kel hogy tudja más olcsób mijen szám alatt megy
Válasz #64. hozzászólásra
Phhűűű Nógrádba vagyok.... Nam jad holnap ráizzítom a csapágyboltos ismerőst aztán ha nem boldogul vele akkor kiokoskodunk valamit.
Még egyszer köszi szépen! Sokat segítettél vele!
Válasz #63. hozzászólásra
szabadkai piac timken-be.nem ez a méret volt hasonló,ha nem vagy mesze elküldöm a telszámot
Válasz #62. hozzászólásra
Bakker ezt keresem!
Nagyos sokat segítettél vele! Köszönöm!
Hol vettél ilyet, kb mennyibe került?
Válasz #61. hozzászólásra
amugy itt van-e
http://www.tradebearings.com/auto-wheel-hub-bearing-dac35720033-skf-bah0013-product-201.htmlezt keresed
Válasz #60. hozzászólásra
hüjeséget irtam nup vagy nj csapágy
Válasz #59. hozzászólásra
hordó görgös,van hozá alátét is én a mtz váltójába amit birta golyóst mind kicseréltem iljenekre.vagy nu-k vagy ny-nok nem emlékszem melyik az alátétes
Válasz #58. hozzászólásra
az milyen
Válasz #57. hozzászólásra
bocs hogy közbe szólok. ny vagy ny csapágy nem férne be a hejére
Válasz #56. hozzászólásra
Próbáltam már ilyen kiváltást, nemsokáig bírta. Amúgy megmérem mégegyszer hátha elnéztem de ha jól mértem akkor nem fér el . Fenékre van ütve, zéger fogja ha 1milivel szélesebb akkor már nem egy be a zéger, igaz leköszörülni lehetne belőlük annyit de nem lenne hozzá bizodalmam.
Válasz #55. hozzászólásra
de ha két egysorost szembefordítasz az 34mm ,nem fér el
Válasz #54. hozzászólásra
Látom én is. Csak 27mm. Majd holnap utána járok, de lehet hogy csak gyáriba lesz. Kramp katalógus is csak gyári kuhn cikkszámost hoz hozzá.
Válasz #53. hozzászólásra
amit irtam az keskenyebb
Válasz #52. hozzászólásra
Ok. Köszi! Utánanézek.
Válasz #51. hozzászólásra
ugyanaz a számozása csak a végén D van nem A elméletileg 3207D
Válasz #50. hozzászólásra
Abba csak olyan van aminek a belseje is egy gyűrűből áll. méret 35x72x33 dxDxB
Válasz #49. hozzászólásra
Skf listában keresd a ferdehatásvonalú golyóscsapágyaknál ,méret
Duplasoros golyóscsapágy, olyan aminek a belső gyűrűje két félből van. A mostani autók kerékcsapágyai szoktak ilyenek lenni. Mi ennek a hivatalos neve? Kuhn kaszába ilyen van de nem találom sehogy se a csapágyaktalógusba. Szám meg nincs benne semmi.Hol lenne érdemes utána nézni
Válasz #47. hozzászólásra
Az anyát egy kis lapkával tudom biztosítani ami beleillik az anya kimart részeibe, és ezt a lapkát két csavar fogja. Amúgy ennek a lapkának más szerepe is van...
Válasz #44. hozzászólásra
Ha nem beütős az anya akkor be van gyárilag ütve a pereme ezért az első néhány menet könnyen rákap a tengelyre de a többinél már szorulnifog mert nem szabályos kör ez egyfajta önzárós csavaranya.
Ezt azért írom mert nem látok helyet ahová beütheted az anya peremét.
Oké már látom nem egyszerű szekértengellyel van dolgod
A két csapágy közözz ha nem volt távtartó persely (cső)Akkor a koronás anyával kell lebiztosítani. Az anya gondolom nem sasszeges hanem beütős aminek a perenét beütheted egy horonyba ugye?
Mert akkor azzal tudod a hézagot beállítani.
Ilyenkor szokták azt mondani hogy teljesen behuzatod a csapágyat hogy a külső gyűrű teljesen befeküdjön a helyére ha eddig nem ott lett volna, és aztán a csavaron engedsz egy fél fordulatot.
De ez itt nem jó megoldás mert a bolygómű miatt ide pontosabb beállítás szükséges.
Mondjuk én kb 0,05 és 0,1mm közötti értékre állítanám hézagolóval ha hozzá lehet férni méricskélni.
A csavaranya és a csapágy belső gyűrű között kell a hétagot nézni (mérni).
ti itt már trakit is tudnátok gyártani, a tengely végén van koronás anya akkor nem kell a hézagoló, mert azzal kelllene beállítani a csapágy hézagot!!
Válasz #42. hozzászólásra
Csak ezt a képet találtam de szerintem nincs köztük távtartó csak az 1,5-2 centis távolság a két csapágy között
Válasz #39. hozzászólásra
A jobbik oldalát mikor szétszedtem az nem lógott semmit se ugyhogy azt fogom alapul venni sztem holnap egyik oldala készen lesz a másik meg csak hétvége fele mert bele van szakadva egy csavar meg a kormánygömbfej helye kicsit megkopott, ma viszem az esztergályoshoz..
Válasz #40. hozzászólásra
De a belső gyűrűi között kellene távtartónak lenni, a tengelyen.
Válasz #38. hozzászólásra
Ja ja! Csak ne kapkodjál, ha valamiben nem vagy biztos inkább kérdezzél meg valakit. Amúgy nem egy ördöngősség, biztosan sikerülni fog.
Válasz #36. hozzászólásra
Ebbe a házba van a két csapágy egymással háttal fordítva. A két csapágy között van min 1,5-2 centi.
Válasz #37. hozzászólásra
Az nem attól függ hogy mivel tudsz állítani. Azt lenne jó tudni hogy gyárilag hogy kell beállítani. De ez valószínűleg előfeszítős ha lógna akkor az odabaxna a bolygóművének.
Két csapágy között nincs valami cső vagy lemez alátétek esetleg vállas tengely amire a külső csapágy nem csúszik végig fel hanem megütközik?
Válasz #36. hozzászólásra
Ok köszi a tanácsokat! Uhh olyan boldog leszek ha sikerül pöpecül összerakni. Idáig ez a legnagyobb ilyen szerelési melóm. De azzal nem tanulok ha elviszem szerelőhöz...
A fogaskerék mögötti anyával tudok feszíteni a csapágyakon. Így ahogy mondod biztos elő volt feszítve.
Válasz #34. hozzászólásra
Ha úgy lazult meg akkor valami távtartónak kell lenni a két csapágy között. Ésszel ragd össze mert ha összefeszíted a két csapágyat akkor pár nap múlva kezdheted elölről. Mikor összeraktad a csapágyakt késze pörgesd meg a kereket ha nem pörög magától akkor valami nem jól van. Lehetőleg olyankor pörges mikor még a féltengely agya nincs felcsavarozva ( ha lehetséges) így a féltengely nem tud "beleszólni" a forgatásba.
Válasz #33. hozzászólásra
Nem szedtem még szét ilyen hajtást. De valószínűleg igen. És általában ezek a csapágyak elő vannak feszítve pár századot, legalább is a fergán eddig minden kúpcsapágyas rész így volt ami meg lett bontva. Az hogy csúszkáljon alatta az alátét az szgk meg pótkocsi keréknél okés.
Válasz #33. hozzászólásra
Alátét nincs alatta annyira húzom meg amennyire akarom csak arra kell figyelnem hogy tudjam biztosítani. Az egyik oldalához nem lett nyúlva szerintem még gyári volt és az az oldala azért eléggé meg volt húzva... 2-3 kalapácsütésre lazult meg.
Válasz #32. hozzászólásra
meg ha joltudom itt nem is lehet rászorítani a csapágyat,sőt még állítani se nagyon lehet a csapágy hézagon,maximum hézagoló lemezekkel
Válasz #31. hozzászólásra
Ehhez a trakihoz mi még nem nyúltunk hozzá! A másik meg hogy nem csapágy baja volt leginkább hanem egyik oldalt a féltengelyen lévő kis fogaskereket biztosító két zégerből az egyik eltűnt emiatt a fogaskerék az álló részhez tudott érni és darálta a fémet ezért mind a két csapágy kuka. A másik oldalt meg a féltengelyt központosító fix részt fogó mind a 10 csavar ki volt lazulva!! A biztosító lemezek nem voltak ráhajtogatva!! Ezért ott kiverte a szimeringeket ez a nagy lógás. Az olajfolyás miatt lett nekifogva az egésznek...
Válasz #25. hozzászólásra
Nem akarom megkérdőjelezni a hozzáértésed de nem lehet hogy a csapágy nem véletlenül ment tönkre?
Nállunk a pótkocsikon volt egy eset hogy a gépész jól meghuzgálta a kerékagy anyáit és lebíztosította széppen kupak rá és kész.
Igen ám de 2 hét alatt szarrá is mentek a csapágyak .
Vettem bele olcsó nevenincs csapágyat összeraktam és azótta is megy.Néha a kupakba rakok zsírt szinültig és rákalapálom.
Ha 2 kupos csapágy van egymással szemben akkor hagyni kell közte egy kis hézagot pár tized mm.
Annyi elég hogy jól meghuzod a rögzítőcsavart és aztán engedsz rajta visszább addig hogy az alatta lévő alátétet csavarhúzóval könnyen meg tudd mozgatni oldal irányba.