Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Grubber új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Napraforgó ára új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- AKG támogatás új
- Egészséges életmód, sport szabadidő... /fotelból nézve is/ új
1364 hozzászólás
Válasz csuti0 #1336. hozzászólásáraHello
Tápanyaggal minden rendben volt? Kálium hiányra gyanakodnék.
Válasz mihaszna #1362. hozzászólásáraA sima takarmányt énsem akarom.
Van 1hektár popcorn.
Azt akarnám védeni.
Válasz rtamas76 #1360. hozzászólásáraMost nincs kukoricánk, ha arra érted.
Egy jó darabig nem is lesz. Mert ez éven is kint maradt a földön. Azért meg nem fogom csinálni hogy mínusz legyen. (A bevétel mínusz, nem a hőmérséklet)
Válasz sostoivadasz #1308. hozzászólásáraSziasztok
Iden Impress csemege kukoricat vetettem en is 20 ha .Esetleg nincs valakinek velemenye,tapasztalata ezzel a fajtaval kapcsolatban?Szivesen vennem a tapasztalatokat,velemenyek megosztasat a fajtarol .Elore is koszonom .( ezt a fajtat kaptuk a termelteto cegtol)
Válasz mihaszna #1359. hozzászólásáraRajzik e már a moly? Kell-e szórni a coragent? Gondolom figyelitek?
Válasz rtamas76 #1356. hozzászólásáraEzt hogy érted?
Válasz cimbike. #1357. hozzászólásáraSzia most tudtál másodvetésre szerződni???
Válasz Balázs. #1355. hozzászólásáraÉn tavaly és tavalyelőtt júli 7-ig (+ - 2-3 nap) vetettem a csemegét.
Válasz mihaszna #1353. hozzászólásáraMoly ellen védekeztek?
Mikor?
Tegnap kezdték a vetést , elég necces lesz szerintem szeptemberben simán le is fagyhat
Válasz mihaszna #1353. hozzászólásáraValószínűleg nem kapott szerződést sem úgy ahogy mi választ,de már nem is kell!
Válasz Garfield #1350. hozzászólásáraÚgy látszik még mindig tart a megbeszélés.
Vagy Ő is olyan aki csak kérdezni tud a fórumon válaszolni viszont már nem.
Végülis fél év alatt nagyon nehéz ide böfögni azt a néhány mondatot.
De kérdezni azt tudott Ő is.
Annak örülök hogy legalább nem kapott érdemi segítséget tőletek.
És nem kell "tipikus magyarozni" a hozzászólásom miatt.
Én egyáltalán nem vagyok tipikus Magyar
Sziasztok én nem csemegézem viszont pattogatnivalót aut vezettem!
Hogy áll a moly, hőösszeg és feromonoztok e már?
Mikor várható? Nincs tapasztalatom a témában.
Válasz berenyil2 #1348. hozzászólásáraAz idén olyan sok termett, hogy a régiek sem biztos kapnak szerződést, nem hogy az újak
Válasz berenyil2 #1348. hozzászólásáraSzia majd leírod az ott hallot dolgokat???
Válasz berenyil2 #1348. hozzászólásáraTúl sok hektárt ne vállaljál be elsőre, számolj úgy, hogyha semmit nem látsz viszont a befektetésből, akkor se állj fejre.
Sziasztok!
Pénteken megyek egy csemege kukorica termeltetési megbeszélésre egy konzervgyárba. Még soha nem termeltünk csemege borsót/kukoricát eddig. Idéntől tudunk öntözni így lehet megpróbálkoznánk vele.
Mire kell nagyon figyelni egy ilyen szerződésnél, megállapodásnál? Mik a kritikus pontok?
Tudna valaki egy kis segítséget adni ezügyben?
Akár privátban is jöhet ????
Köszönöm
Sziasztok!
Termel valaki Békéscsabára a Bonduelle-nek csemegét? Szeretnék náluk érdeklődni, csak nincs kapcsolatom kit kellene felhívni. Ha valaki tudna segíteni azt megköszönném.
Akár privátba is.
Üdv,
Laci
Sziasztok!
Ki milyen áron tudott szerződni ebben az idényben?
Válasz Balázs. #1344. hozzászólásáraNem lett elvetve.
9 napot csúsztunk az árpa aratással, és ez hatványozta a talajmunkát/vetést.
5 ha területbe ment helyette fehér köles.
Közel vagyunk Szlovákokhoz, az értékesítés oda ment volna.
Jövőre borsó lesz az elővetemény, az hamarabb lefog jönni, bízom benne hogy akkor összejön.
Továbbá egy olyan határszakaszban vannak a földjeim, ahol a B sörgyár annak idelyén, szenyvíz csőrendszert épített ki. Ez a rendszer 25 éve üzenen kívűl van, ezt a rendszert kihasználva szeretnék öntözni mivel nagyon közel van a Hernád üzem víz csatornája. Jelenleg a bürokráciai harcaimat vívom az öntözési lehetőségért. Nem erőktetném a másodvetést, ha nem lennék beszorúlva a területeimmel, és mivel községünkben rajtam kívűl csak 2 főállású gazda van, akik küzdenek a föntmaradásért, a többit elvitte a tudjátok ki. Igy elég nehéz a kút alján bixmeccset vívni.
Válasz Timea.vf1 #1343. hozzászólásáraSzerződés nélkűl konzervgyárnak? Ahhoz biztos kell jó kapcsolat. + Ők határozzák meg hogy milyen fajtát termelj, nem csak amilyen olyan.
Válasz Josku #1334. hozzászólásáraHogyan lehet szerzodes nelkul eladni?
Nekunk 1 ha terulet van, nem kotottem szerzodest
Nagy segitseg lenne nehany jotanacs
Helxileg Szabolcs megye
Válasz Josku #1341. hozzászólásárahát igen! Az spc ........ott nem lesz nehéz ellenőrizni a tőszámot, mert a fele vetőmag a felszínen marad.
Nekem volt egy szemenkénti vetőgépem, jugoszláv gyártmány, pneumasej nevezetű. A nodet-ről koppintották. A tőtávolság sokkal pontosabb volt, mint az újnál (mascar maxi), de a mélység.....a kelés nagyon egyenletlen volt.
Válasz Szlovákiából #1340. hozzászólásáraAz Spc mindent megold.
Válasz Rabó001 #1338. hozzászólásáraNehéz lesz eldolgozni. A csemege meg nagyon érzékeny a magágyra. Ha túl mélyre kerül, nem fog kikelni. Az ismerősömnek csak a 10%-a kelt ki, igaz elég hideg volt a tavasz.
Válasz csuti0 #1336. hozzászólásáraCsemegéhez nem értek, de a vetőmagnál a beporzással volt a gond. Arra gyanakodtunk, hogy a kukorica bogár megrágta a bibét. Persze ott az anya kukorica és az apa más, ezért is kell legtöbbször 3 szorra vetni az apát, hogy folyamatosan legyen virágpor. Így is volt, hogy nem találkoztak. :-)
Válasz Josku #1334. hozzászólásáraAz alá szántasz?
Válasz Balázs. #1335. hozzászólásáraNem tudom. Pedig ott megy a földem alatt az alagcső. Úgy elvan b@szva itt nálunk minden, elkeserítő!
2700-as nagyközség Bőcs. 1 kezemen megszámolom hány gazda maradt a 100 ból.
Sziasztok!
Palántázott Desert 72 csövei féloldalasra fejlődnek,a cső alsó oldala kevésbé fejlődik.
Mi lehet a hiba?
Üdv.: Csuti
Válasz Josku #1334. hozzászólásáraJó földnek nézz ki! Tudod öntözni ha kell?
Válasz berenyil2 #1333. hozzászólásáraÉn most fogom másodvetésben vetni.
5 ha.
Nem szerződtem senkivel, ha odaérünk felkínálom, aki kapja marja.
Válasz Benkő Lajos #1329. hozzászólásáraNa de ilyenkor mi történik a terménnyel? Ha szerződés köti őket?
Idéntől van öntöző és jövőre gondolkoztunk csemegébe. Eddig nem termeltuk. Vsak érdekelne, hogy mi véd és hogyan az ilyen manőverek ellen.
Válasz varázsló #1331. hozzászólásáraCoragennel + karate zeon vagy full 5 Cs. Egy szer elég szokott lenni, de ha lombtrágyázod akkor is lehet hozzá rakni ezekből
Ki mivel vedekezik a kukoriamoly ellen? Mivel es hanyszor permetezitek?
Válasz Benkő Lajos #1329. hozzászólására Sajnos a többi sem sokkal jobb örüljünk hogy átveszi
Válasz fannika0172 #1328. hozzászólásáraNekem nagyon negatív a véleményem a karcagiakról!! 17,5 Ha volt szerződve,vetőmagot ők adták 2,6 milla a 13 zsák bio, amit csávázatlan bio mag ként számlázott ki,a biokontrolos ellenörzéskor derült ki,hogy csak sima vetőmag. Hogy ne legyen bajuk,átírták a számlát mezei csemege kukorica vetőmagra,a megtermelt csemegét nem vették meg,mint ahogy a szerződést meg kötöttük,volt kifogás cső méretre,majd az aszályra hivatkoztak,a legvégén ki nyögték,hogy nekik nem gazdaságos betakarítani és el szállítani(ez szerződés szerint az ő költségük lett volna)helyette Szlovákiából vettek olcsóbban.Az én szemembem gerinctelenek,nem ér semmit a szavuk,sem a papíra vetett szerződésük lyukas 2fillért sem!
Valaki szerződött a Karcagi fagyasztó üzemmel amelyet most adtak át ??? Mennyi az ár amit ígértek mert a terület ha jól tudom min. 5ha lehet szerződni.
Válasz Bubuka20 #1324. hozzászólásáraNekünk mindig kicsit egyenetlen a csemrge kelése.
550/cső zöldségesnél……
Válasz Bubuka20 #1324. hozzászólására Nos nem akarom kedved venni de a víz ügy ellenőrzést kapsz s ezért a támogatásod erről az évről ebben az évben ajándék lesz nem értelmezted a miniszter úr szavait ...nem véletlenül nem kapkodnak a csemege kukoricával
Sziaszok! Látom eléggé kihalt a fórum ezen része. ki hogy áll? Nekem idén lett először csemegém elég eggyenletlenül kelt ki (dessert r72) nem adtam neki tápotcsak az ősszel kapott az 1300m2 50mázsa marha trágyát. Kivel fordult még elő ilyen? unicorn vetőmag asszem.
Segítségeteket szeretném kérni gyerekkoromban volt egy kukorica amit mink magyarkukoricának neveztünk.Nagyobb volt mint a mostaniak amiket látok mond hatnám hogy majd nem a három szorosa volt.Majd nem olyan alakja volt mint egy szív.Annak a pontos neve kellene meg hogy lehet ne e még valahol kapni.Előre is köszönöm.
Válasz Papa951 #1321. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz zsigi.. #1320. hozzászólásáraEzzel
Sziasztok! Monosemmel hányás furatu tàrcsával vetitek a csemegét?
Válasz Bubuka20 #1318. hozzászólásáraSzia!
Megint egy okos növényvédelmi taktika,felszívódó,és egy kontakt,mellé, még egy méregdrága biológiai szert is használsz? Szerintem Dipel az a bio termesztőknek való,kb. annyit is ér.
Üdv.: Csuti
Válasz varázsló #1317. hozzászólására én idén termelek eloszor,de Coragent meg karatét javaasoltak emellet én adok neki dipelt is, mikor kezdi hozni acsoveket onnastol kell permetezni.
Sziasztok
Kártevőkre mit használtok?
Van valakinek tapasztalata ezzel a vetőgéppel? Kôszönöm
https://www.pannongazda.hu/k-2-kanalas-szemenkenti-vetogep-521
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy Syngenta Stronstaral van e valakinek tapasztalata homokos területen? Bács-Kiskun megye.