Hirdetés
Fórum
- Földeladás új
- Landini traktorok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- AKG támogatás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kukorica vetőmagok új
- Hagyományos, paraszti ismeretek. új
Cikkajánló
Hirdetés
1364 hozzászólás
Nagyban milyen technológiát nyomnak a cégek van rálátása vlkinek ilyenre?
Műtrágyázás rovarok lepkék kukacok elleni harc stb?
Válasz laca113 #1162. hozzászólásáraÉs a 68ast nem próbáltad Még? És a 73as -t én úgy gondoltam tavasszal 20 000 szem 68 al indítók amit úgy vetek hogy egy 8 centi mély gödörbe és fátyolfóliát rá ojan 12 vagy 15 méter széleségüből gondoltam hogy választok! Utána 50 000 szem 73 ast néztem ki ahoz mit szólsz?
Válasz keriszabolcs #1161. hozzászólásáraSzia.
Látom eléggé kihalt ez a fórum!Na majd tavasszal beindul..
Én csak a desszert fajtákkal foglalkozom és abból is a desszert 70 amit leginkább rakni szoktam.
Nagyon korai,jól bírja a hideget ,szuperédes és megfelelően tápanyagozva akár 35-40 dkg -os csövet tud átlagba (palántázva) ,vetve akár nagyobbat is.
Hátránya,hogy a csővégtakarás nem mindig tökéletes.A kibújt csővéget meg előszeretettel károsítják a madarak és kártevők valamint az ilyen csöveket az átvevők sem fogadják el.
Néhány 2018-as kép:
Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem csemegekukorica termesztésben! A desszert fajtához mit szóltok mert hallotam rólla jót és rosszat egyaránt?
Kunszmártoni céget ösmeritek aki oxbo stb. járgányokat forgalmaz?
Szűk két hete hoztak a vadászok kb 40-50 ezer cső csemege kukoricát a vadaknak.Gyönyörű 40 plusszos csövek. Állítólag legalább tízszer annyi volt még kidobásra ítélve.
Szerintünk régóta hűtőben lehetett.
Szörnyű.
Válasz Dekalb #1157. hozzászólásáraAzigen.
Frankó.
Gépet nem hozol rá valamit?
Válasz *** HM *** #1154. hozzászólásáraKonténerekben szállitom be a 18 t-ás autómmal,mi csak gyorsan teletörjuk a brazil gépsorral szép csuhéjasan kell törni hogy legyen miből fosztani,de sokkal nagyobb a követelmmény mint a nagybanin,persze ott meg ilyenkor nem kell már ilyen tétel
Válasz *** HM *** #1154. hozzászólásáranehéz bekerülni,de kell az még oktober 10-ig biztosan,70ft áfásan /cső,de ők készitik el a kukit 20db-os tálcákba a költséget leveszik tőlem(tehát megkapom az áfás munkabért)olyan 7-8ft /cső az elkészités fosztásilletve a válogatás(NO KUKAC),A TÉTEL MMINIMUMU 10000 CSŐ
Sweet nuggetről valakinek vélemény? Mennyire apró szemű, csővég berakódás és csuhé mennyire takarja a csövet? Ha van valakinek kép róla az is jöhet! Előre is köszönöm!
Válasz Dekalb #1153. hozzászólásáraMég visznek ilyenkor?
Mennyi az ár meg 1 beszállítási adag?
nekem most jött be a hétre 70-80000 db a hétre,julius 13 vetéssel sweet wonder és liskam f1 átlag 40-45 dkg csövek legalább 10 x öntözve de jó az ajánlat a lidl-től...
Válasz *** HM *** #1151. hozzászólásáraKöszönöm a válaszokat. Még egy hihetetlen kérdés. Lehetséges bármilyen gépi törés úgy ,hogy ne sérüljön a cső, tehát piacképes csöves maradjon?
Válasz csoppika #1150. hozzászólásáraAzt csak azzal lehet, 40000et kézzel nemigen tör le 1 db tulaj időben.
Válasz *** HM *** #1149. hozzászólásáraMeg lehetne oldani simán napszámossal is.... Csak felügyelőnek kéne pár kalasnyikovos mudzsahed...
Válasz csoppika #1148. hozzászólásáraA 2. órában meglenne a halálod..... nyugodj meg.
Válasz *** HM *** #1147. hozzászólásáraAz mindegy...a tempó ugyanaz nem???....mindhalálig...
Válasz csoppika #1145. hozzászólásáraNincs 60 70000 csöved nyugodj meg.
Válasz egymotoros #1143. hozzászólásáraDe azért majd állj be a sorba a napszámosok közé, hogy tudd mit lehet követelni....
Válasz *** HM *** #1144. hozzászólásáraNo..eszerint 100 óra minimum... De előbb utóbb akkor papot oda kell rendelni a föld végére készenlétbe...
Amúgy nem értem miért kérdez ilyeneket...Annak idején nem szedett kalákába kukoricát csövesen???
Válasz egymotoros #1143. hozzászólására600 700 fölött per óra ha töröd mint a vadállat.
Ebből számold ki mennyi csöved van amit letörsz majd az 1 órás vadállati tempós hórukkokban.
Kedves kollégák. Fura kérdés ,de fontos lenne nekem. 1 hektár csemege kukoricát egy ember mennyi idő alatt tud letörni kézzel?
köszönöm a választ.
Válasz máris szomszéd #1140. hozzászólásáraA nödik től lehet kérni
http://www.mintakeres.hu/2017-es-tavaszi-ajanlati-lista/
Köszönöm!
És ami mazsola kukoricának hívtunk?
Azt főztük nyersen is meg télen megszáradva főztük.
Mazsola szerűen volt össze aszalodva. Vennék olyat ha valaki tud.
Válasz Rranbax #1138. hozzászólásáraAha:) akkor láttam ilyet utoljára :)
Válasz rockerjoda #1137. hozzászólásáraNaaaagyon fiatal vagy. Én a nyolcvanas években voltam fiatal
Válasz Rranbax #1136. hozzászólásáraIsmerem, volt a mi mamánknak is, hófehér nagyszemű. Néha kékes lila is volt közötte. De hol van már a 90-es évek? De az nem volt édes, ennyire semmiképp. Az összes így néz ki legyen szuper vagy normálédes. Szárazanyag szinte nulla. Aszottorángutáncici.
Válasz rockerjoda #1135. hozzászólásáraCsak a szuperedes néz ki így. Ami nagyinak volt hagyományos fehér szemű az kitelt rendesen és hatalmas szemek voltak rajta.
Válasz hadas.diana1983 #1134. hozzászólására
Beszéljen a kép. Balról a csemege, jobbról a takarmány. Lehet persze!
Sziasztok!
Egy hülye kérdésem lenne: ha csemegekukoricát vetek a földembe és úgy termesztem, mintha szemes-kukorica lenne (tehát nem öntözöm stb.) és csak akkor aratom le, amikor a sima szemes-kukoricát szokták, akkor mi lesz?
Szóval lehet e a csemegekukoricát szemes-kukoricaként termeszteni?
Köszönöm!
Válasz Dekalb #1132. hozzászólásáraigen és még challenger
Válasz Bzsr #1131. hozzászólásáraa seminises fajta pl 1446 és a messenger...nekem is volt
Válasz Dekalb #1130. hozzászólásáraNem spóroltam a tápanyaggal, mellette a többi fajtával semmi gond nem volt. Sőt vetettem Turbine-t augusztus 10 környékére, kb 1 hete szedtük le, a próbléma ugyanez volt, a meleget is nehezen bírta, mellette a seminises kukoricák gyönyörüek voltak.
Válasz Bzsr #1129. hozzászólásáranekem 65000 volt belőle de mindegyik szép 40dkg-s telitett cső volt,nem lehet hogy tápanyaggal spóroltál...próbáld ki a Liskam f1 -t nekem most mutogatja magát másodvetésben olyan mellig ér most a turbinéhoz képest +3 nap tele rezisztenciával..
Válasz Dekalb #1127. hozzászólásáraSignet még beszerezhető lenne, akkor biztos befutó lenne :)
Válasz Dekalb #1127. hozzászólásáraRossz csővég berakódás!
Válasz Bzsr #1126. hozzászólásárami lett a baj a turbineval..
A "nagy reményű" Turbine helyett tud valaki ajánlani 70 nap környéki szuperédes kukoricát (desszert kilőve )?
Válasz Bzsr #1124. hozzászólásáraIgazából az árra voltam kíváncsi igaz-e mármint az augusztusi.
Valahogy sokallottam.
Válasz máris szomszéd #1122. hozzászólásáraCikket elolvasva egy két kamu van benn. Augusztus elején 70-90 ft-ot kapnak csövenként jaaaa június közepén. Azért adták 20-30-at csövenként!
Válasz Bitó Csaba_29900 #1121. hozzászólásáranocsak nemcsak a paradicsomos piacot omlasztják össze rendszeresen
http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/europaban_csemegekukorica-nagyhatalom_vagyunk_5-600_ezer_tonnat_termelunk_evente_de_a_hosegtol_most_dragulhat/2570043/
Válasz Dekalb #1106. hozzászólásáraEzek voltak a kurucsaiék.
Ismertek termelőket akik tudják a napi 10000et?
Melyik faluban elérhetők?
Csőtörőzik vlmivel vagy kézzel törnek ennyit?
Válasz *** HM *** #1118. hozzászólásáraMár találtam. Senkinek sem. Nekem kb. 2000-3000 csővet a vadak elrendeztek és a vevőimnek amit megigértem azt tartom is. Röviden ennyi. Ja igen és van vadriasztó
Válasz Bzsr #1117. hozzászólására
MEnnyi a reális ár olyankor?
Hova lövöd vlm balatoni főzőcsávónak?
Válasz *** HM *** #1116. hozzászólására90 ft-ot? Persze Június 15én!
Válasz Bzsr #1115. hozzászólásáraOszt legalább 90ftot adsz é majd a portékáért az eladónak?
Július 21re keresek 60-80 zsák csemegét. Aki ki tud segíteni írjon privátban!