Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Földeladás új
- Landini traktorok új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- AKG támogatás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kukorica vetőmagok új
Cikkajánló
Hirdetés
1364 hozzászólás
Ilyent látott már valaki ill van e valakinek itthon,mert kellene valami hasonló.
3,20percnél van egy privát videó és ehhez kellen megoldás mindenkitőlhttps://www.youtube.com/watch?v=dq4ld9E3Kuo
Sziasztok ,azt szeretném kérdezni,hogy 10 éves karate-zeon használata után milyen újabb szerre lenne érdemes váltani,ha egyáltalán szükséges
Válasz *** HM *** #961. hozzászólásáraazt hiszem hogy a clause magjai,csak érdekelne mit tud valós körülmények között vizágyuval,másodvetésben burgonya után
Válasz Dekalb #959. hozzászólására1 mentolos
2 őrszem
Ki lehet ezt hagyni?
Válasz Dekalb #959. hozzászólásáraSzia. Nekem mint "kiskertes" termelőnek, semmit nem mond.
kedves csemegések... az a két név hogy MINT F1 és a SENTINEL F1 mit mond nektek,mire lehet tőlük számitani
Kedden beletörtünk.
Válasz máris szomszéd #954. hozzászólásáraSzia. Szép, erős, egyenletes állomány, főleg úgy, hogy palántás!
Az enyémet sajnos erősen megviselte az időjárás. Most kb 2 hete jókora jégesőt kaptunk.
Kom-Egom megyebol vagy Győr-M-S megyebol tud valaki csemegekukorica termeltetot?
Válasz somogyi2831 #934. hozzászólásáraSzia! Csemege kukorica termesztesen gondolkodom. Te regota csinalod? Csotoro nelkul mekkora teruletet erdemes vetni? 2 hektar sok lenne?
Válasz laca113 #953. hozzászólásáraNem konkrétan az enyém de a családban van.
Két ágy a havazás előtt lett ültetve a többi 4-5 nap múlva a hó előtti kicsit jobb.
Csak, hogy megtörjem az egy hónapos csendet az enyém most ekkora:
Válasz .Feco. #951. hozzászólásáraNa igen de itt homokon mivel nem termelnek se áru kukoricát se napraforgót így a közelben nincs normális vetőgép.A kelés hiány probléma miatt ami a korai fátylasnál a hideg talaj miatt előjöhet mi az idéntől ültessük.
Válasz máris szomszéd #949. hozzászólásáraSPC-vel minden mást is csak eltökölni lehet, de épkézláb vetőgép könnyen veti, nálunk a faluban minden évben van kb. 2000 hektár csemegekukorica de ember meg nem fog egyetlen magot sem... Monosem veti legszebben, JD simán veti alapból ProMax tárcsával, még sebben eSet készlettel, de a sokaknak Gaspardo Kuhn Maxima vagy Amaone van, sosem volt vele probléma..
Válasz máris szomszéd #949. hozzászólásáraKöszi, akkor kicsit későn kezdtem érdeklődni, mert legkésőbb jövő
héten vetni akartam...
Én is kissebb lyukméretre gondoltam.
Kézzel kissé húzós lesz!
Válasz szalayb0511 #948. hozzászólásáraMegpróbáltuk de az aszalodott magból akármit csináltunk a spc sokszor többet szívott a lyukhoz próbáltunk a szívóerőt csökkenteni,különböző lyukméretekkel de nem jött össze.Az idén palántázva lesz.
Sziasztok!
Hagyományos szemenkénti vetőgéppel lehet csemege kukoricát vetni
takarmány kukorica beállításokkal?
1,1 hektárt szeretnék 60 ezer körûli szemmel bérbe vettetni...
Sziasztok.
Nálunk (Békés megye) a napokban nagyon meleg volt,meg is látszik a palántázott kukoricán.A magról vetett viszont szépen alakul,most kb. szűk kis arasznyi:
Válasz mjm #944. hozzászólásáraÀm mi volt vele a baj?
Válasz mjm #944. hozzászólásáraTavaly próbàltam egy kevéssel, majd kiderül hogy sikerül aztàn megmondom de ahogy érdeklődtem vannak benne nagy buktatók , de mibe nincs főleg ha eltér az ember a megszokottól
Válasz HoRo27 #942. hozzászólásáracsináltál már ilyet , vagy csak az elsö alkalom . minállunk egyszer megpróbálták , csúnya bukás lett a vége . nállunk egy időben csinálták síkfólia alá vetéssel mint a paprikát még egy félméter második fólia takarással boltívesen ez a tecnika bevált. a palántázást nagyon meg tudja sínyleni a kukorica.
dessert 78 lassan megy kifelé
Válasz T.Márton #941. hozzászólásáraNem sokat csak próbàra összesen 1200db
Szia! Mennyit palántálsz?
nàlam így néz ki a dessert 78 a 68ról nem csinàltam képet de nem is nagyon van miről ínkàbb hadjuk is
Kinek hogy áll a palántás csemege kuki nekem a dessert 68 nagyon vontatott
Válasz laca113 #937. hozzászólására68-78 szombaton végre el lett magolva aztán most jön a várakozás meg a talaj előkészítés
Válasz HoRo27 #936. hozzászólásáraÉn is hasonlóan tervezem,
március 5-10 között.
Ki mikor kezdi vetni pohárba ebben a szép időben? Én jövőhónap elejére tervezem de majd dönt az idő
Sziasztok
Ki milyen és mekkora mennyiségű műtrágyát ad alap és fejtrágyaként?
A pesti nagybanira hordod? Én inkább a környékbeli zöldségeseknek adom el. Több a macera vele de ha kiszállitom jobb áron tudom eladni.
Mikor kell , és mivel kell kukac ellen védekezni? jövöre szeretnék odafigyelni erre .
Válasz T.Márton #931. hozzászólásáraMekkora mennyiség áramlik be naponta szerinted?
Ma vittem volna 55 ert de megint esett. Nekem majdnem a foldon van.
Nálam is megdöntötte a vihar elég jól,de nem nyomta le a földre kb. 45 fokban áll a fele. Nagybani árakat tud valaki?
Mashol is fekszik?
Hali!
A csövek kb 20-25 dkg-osak nem akarnak ebben a melegben nőni csak érnek,tudtok olyan felvásárlót aki ezeket a "kisebb" csöveket is megveszi?
Kb 70.000 cső
Bács-Kiskun vagy Csongrád megyei előnyben!
40
Napi 1000 dbot mennyiért lehet a nagybanin megbulizni most nem tudja vlk?
Máshol is sok a hernyó vagy csak nálam sikerült elrontani a permetezést?
Válasz bakossandor95 #921. hozzászólásáraSzerintem sok volt neki a gyomirtó, főleg a forgókban lehetnek ilyen növények szerintem.
árak hogyan alakulnak...
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni
virágzástol számítva hánynap allat érik a csemegekukorica (basin-r)
Köszönöm
Sziasztok!
Egy ideje észrevettem, hogy a csemege kukoricámban (desszert R68 és E70) sok növényen a levelek nem nőnek, hanem összetekerednek és "behullámosodnak". Nagyjából 1,5 hete volt szelektív gyomirtóval kezelve ( laudis ), lehetséges, hogy ez okozza ezeket a tüneteket? Olvastam, hogy lehet, hogy cinkhiány. Sajnos ez a második évem a mezőgazdaságban, tavaly semmi ilyesmi tünetet nem tapasztaltam. Ha sikerül kideríteni, hogy mi baja, lehet rá esély, hogy kiheveri? A legfőbb gondom az, hogy eddig csak néhány növényen mutatkoztak ezek a jelek, de mintha most már a többi levele is kezdene hasonlóan viselkedni. Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok.
Nagybani árakat tud valaki?
Sziasztok! Használ valaki FOLISOL W lombtrágyát.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék nyújtani nektek!
Eddig csmege kukoricára csak hozamveszteségre lehetett biztosítást kötni. Most van lehetőség azon csmege kukoricákra amit csövesen értékesítetek, un minőségi károkra is biztosítást kötni.
Érthetőbben ha pl pár szemet ért a jégverés és emiatt már eladhatatlan, akkor az 100% os kár. Míg régen ez akár térítés alatti volt. Nagyon nem mindegy!
Sziasztok.
D70 kb ,jó 2 hete lett ültetve.
Válasz ..MZ/X.. #915. hozzászólásáraKét hete én is vetem de itt a Gerecsében még nem a legjobb az idő. Mi el vagyunk maradva kb. 2 héttel mindig.
Válasz somogyi2831 #914. hozzászólásáraLassan már sorolni fog.
Nálunk ma 16-17°C talajhőmérsékleteket mértem.