Hirdetés
Fórum
Cseresznye és egyéb gyümölcs termesztés
Létrehozta: kiskertész , 2010-04-20 15:45:55
Kedvencekhez
Segítség
- AKG támogatás új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Eke minden mennyiségben új
- Grubber új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Földeladás új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
Cikkajánló
Támogatott tartalom
443 hozzászólás
Válasz #35. hozzászólásra
Köszi a tanácsokat, de azért ennyire nem vagyok kezdő(és azért 5 évig nem csak viszi a pénz, második nyaras már terem szépen), piaci lehetőségek, telepítési költségek érdekelnének igazán.
Válasz # 41 hozzászólásra
Azt én is sokallottam, de nem akartam elvenni a kedvét a dologtól...
Válasz #2. hozzászólásra
Ezt a hozamszintet én nem hiszem el. Ha már láttál olyan ültetvényt ami ilyen tőszám van,(pl.: 4,5x1,5 sor és tőtáv) akkor tudhatod, hogy ezek e kicsiny, legtöbbször karcsú orsó koronaformájú fácskák egész egyszerűen szétszakadnának ekkora súly alatt.(50-60 kg/fa) 15-20 kg/fa már csúcstermésnek mondható intenzív ültetvény esetében. A magas termésmennyiség kulcsa a nagy hektáronkénti tőszámban van.
Válasz #37. hozzászólásra
Bizony bizony, és a szedése...
Válasz #38. hozzászólásra
A cseri meg a végén akkora lesz, mint a káposzta....
Válasz #37. hozzászólásra
Ezt már kipróbálta valaki,vagy csak hipotézis?A káposzta,stb is olyan,ha hirtelen kapja az esőt,de ha folyamatos a víz,akkor nem,csak ,ha túl van az idején,vagy a jarovizációtól.(no de az kápi
Válasz #36. hozzászólásra
Teljes érésben ha esőt kap akkor kireped, hiába öntözted előtte folyamatosan...
Válasz #35. hozzászólásra
Miben nincs kockázat és szívási lehetőség?Ha zsenge korától folyamatosan öntözve van,nem hiszem,hogy egy esőtől kirepednek,mert akkor nem hirtelen kapja a vizet.
A cseresznye nagyon munkaerő igényes, gépesíteni nem lehet, mielőtt eltelepítesz 1500fa/ha-t előtte érdemes pár dolgot mérlegelni, hogy ki fogja azt ápolni, gondozni, leszedni.
Telepítés: kerítés, szaporítóanyag, talaj előkészítés, tápanyag feltöltés, ültetés, korona forma kialakítás, metszés, sebkezelés, majd után 4 évig kapálni a fákat, kordon rendszer kiépítése, öntözőrendszer, jégvédőháló, és növényvédelem. Ezek a főbb költségek az első 5 évben, idáig csak viszi a pénzt...
Kezdő gyümölcs telepítőnek a cseresznyét nem ajánlanám, mert nagyot lehet vele bukni.
Egy komolyabb ültetvénybe szüret idejére min. 50-100 szedőre is szükség lehet, mert a cseresznyét rövid idő alatt le kell szedni. Elég egy eső érésben és képes kirepedni, az-az évi bevétel elúszott.
Válasz #31. hozzászólásra
Megoldható mondjuk az ő szavukkal a kp nak ára van
Válasz #32. hozzászólásra
http://diosgazda.hu/content/blogcategory/40/146/
Carmen fajtát ismeritek?
Válasz #27. hozzászólásra
Sziasztok!
Ezek fizetnek azonnal?Én már úgy vagyok vele,hogy addig nem megy ki az áru,amíg ki nem pengette az árát.Nekem a Józsai tész lógott pitiáner 90 ezer körül,de tavly meg valami 500 millió feletti pályázati pénzt kaptak...
Válasz #28. hozzászólásra
Még nincs cseresznyém de piacot tudok rá. csökkentet növekedésű alanyon biztos 1000- 1200 ft/db és 1500 kell kb 1 hektárra ezeknek most fogok utánna nézni valamelyik nap jön egxy kolega aki nagyon vágja a témát utánna szívesen válaszolok ha telepíteni akarsz akkor oltványba összefoghatunk több darab nagyobb kedvezmény
Telepítési költséget kb/hektár tudnál mondani? jégháló nélkül.
Válasz #27. hozzászólásra
ebben igazad van, de kezdőként nem könnyű közvetlen piacot megtalálni.
Mennyi területed van belőle és merre?
Előhűtést kérik a vevők?
Válasz #26. hozzászólásra
A Bács Zöldérthez Parmenhez Mórakerthez és a többi remek magyar felvásárlóhoz én nem értékesítek közvetlenbe megy ki az árú max a grand coop tész és az arabona tész jöhet számításba. Sajnos dicső hazánkban a fizetési morál még a közbiztonsági szintet sem éri el a saját piacot meg nem szívesen írom le max személyesen ha oda kerül a dolog de a legjobban eladható gyümölcsök eggyike a körte az ami vetekszik vele
Vagy a Bács-Zöldért?
Válasz #23. hozzászólásra
erről a piacról tudnál valami konkrétabbat mondani?
Garten foglalkozik vele?
Válasz #15. hozzászólásra
nagybanit el kell felejteni oda kamion tétellel nem lehet odaállítani, meg kupecok bandája az egész, 28-30 mm es cseresznyét kell csinálni betakarítás kézi megoldás
Válasz #19. hozzászólásra
40-60 t/ha 1500 fa/ha de nagyon drága a telepítés veri az alma árát is viszont a piac az nagyon jó rá
Válasz #21. hozzászólásra
polisztirol, vagy valami ilyesmi
Válasz #20. hozzászólásra
Rákeresek ki is az.....
Válasz #18. hozzászólásra
Te vagy az agrárium Herman Ottója
Ezeknél a modern ültetvényeknél mennyi a termés?
Válasz #13. hozzászólásra
26mpercire benyomtam utánad a jégháló szakszót...... szelem a témát mi?
Válasz #16. hozzászólásra
azt csinálom, most is tárgyalok veled
Válasz #12. hozzászólásra
Akkor állatkodj decsak KICSIT, KISkertész...
Válasz #11. hozzászólásra
piac fix, vagy nagybani?
Nagy ár van ennél.
Vlm. faszi oroszba lövi istentelen magas áron.
Jégháló..... ebtöke van minden mi szszájnak ingere......húúúúhaaaaaaaaa
én is akarok pályázni, jég háló is lenne hozzá, csak nincs gyakorlati tapasztalatom, ezért tapogatózok
Válasz #8. hozzászólásra
Paldoo bácsi, a kertész az külön állatfaj, az szivesen segít, ha tud
Válasz #10. hozzászólásra
nem a koronaforma a lényeg hanem az alany csak csökkentet növekedésüre szabad tenni az meg nem tudni hogy viseli a hazai klimát. A koronaforma az alma orsójára emlékeztet vagy le kell súlyozni vagy kötözni a megfelelő termőeggyensúly miatt. Nyár végére meg lesz minden ami kell hozzá most adom be májusba a pályázatot rá a barack helyére megy
Válasz #7. hozzászólásra
korona forma , metszés , ilyesmi
Válasz #7. hozzászólásra
Intenzív még nem sok van az országban nagyon nagy technológiai fegyelmet követel
Válasz #6. hozzászólásra
Kunkorenciát szakmai tanulmányozásra beengedni a portáraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa???????????????
Válasz #6. hozzászólásra
mit szeretnél tanulmányozni?
Válasz #4. hozzászólásra
Nem tudsz komoly termelőt szabolcsban, vagy a környékén, aki be is engedne a portára egy kis szakmai tanulmányozásra?
Válasz #1. hozzászólásra
Ebben a témában a legnagyobb hazánk fia Torgyán papa volt. Ő exportálni és importálni is akart , csak nem jött neki össze .
Válasz #1. hozzászólásra
cseresznyére korlátlan a piac és jó árat lehet elérni rá
Válasz #1. hozzászólásra
az alany a probléma és az oltvány ára olvasd az agroforumot el azt hiszem január vagy februári számában van a chilei termesztésről 60-80 t/ha a hozam
Válasz #1. hozzászólásra
nem egyszerű dolog
intenzív cseresznye termesztésről várnék ide mindent amit tudni érdemes(technológia, piac, egyebek)