Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz hajdugazdasag #46. hozzászólásáraHa az elszámolást megváltoztatják. Akkor mennyivel kell bőviteni a meglévő napelemet mert akkor semmi értelme. A nyáron begyüjtöttet nem tudod felhasználni. Vagy sziget üzeműd van?
Válasz .Richard. #45. hozzászólására2010-ben a nejemmel össze kellett veszni, hogy elektromos főzőlapot és sütőt vegyünk, de végül engedett... 3 éve (a villanyszerelő) apósom hülyének nézett, hogy a gázkazán helyett elektromos kazánt vettünk...
tavalyelőtt ősszel pályázatból felraktunk 12 kw napelemet. nemrég jött az elszámolás, egész éves energiaszámlánk egy 140 m2-es szabadon álló házon 1390 ft...
lexarom a rezsicsökkentést meg putyint is....
Válasz Gumóka #42. hozzászólásáraMert ezek a brmok azt hiszik, a konnektorban terem a villany? Villanyal kiváltani a gázt oda a föld ujra felásása is kevés az anyag meg a hálozat miatt. meg minden faluba atomerőmű kellene. Vagy vajon mire gondolhatnak? Semmire.
Válasz Matyi50 #37. hozzászólásáraNem állítok semmit, csak kérdést teszek fel.
Ha 2050-re karbonsemlegesek akarunk lenni -a klímaváltozás megfékezése miatt-, akkor milyen lépéseket kell tennünk a cél elérése érdekében? Mármint most, nem 2049-ben.
A biogáznal használt bakteriumokra gondolsz? Másra nem nagyon tudok gondolni.
Piacuk konkrétan nincs. Amikor először feltöltik s fermentort, akkor visznek egy működő uzembol torzsoldatot, majd a termelés alatt a hőmérsékletet állandóan a metántermeleshez optimális hőmérsékleten tartják, ezáltal nincs szükség további pótlásra. Nincs túl sok értelme kerekedni vele.
De ezt a biogazt tervezô cég rendszerint intézni szokta.
Más hasonló témát nem találtam így itt kérdezném meg, hogy a metán termelő baktériumoknak is van e "piacuk" mint a szántóföldi baktériumtrágyának?
Köszi
Válasz #27. hozzászólásra
Én kimondottan ezért fogok az idén 1 hektár tengerit vetni.Eddig is csövesen törtük kézzel a jószágnak is.
Valamelyik nap a híradóban 3 koheró cibászolt 3 db 5-6 méteres akáctörzset a hátán.Egy olyan riportban mutogatták,ahol a magyarok a tüzépen pakolták a fát utánfutókra,stb NO COMMENT
Egy szakember szerint a gáz elégetése során keletkezik a legkevesebb légszennyező anyag. Ezután jön a fa, szén, de magasan a legtöbb szennyező anyag a kukorica elégetésével jut a levegőbe. Pedig pont most jutott eszembe, hogy esetleg lehetne fűteni csöves kukoricával is.
Most, ha van gáz akkor nincs gáz, ha meg
nincs gáz akkor gáz van!
:D
Amúgy valaki tudja,hogy miből fizették ki azt a sok gázt amit a tárolókba raktak így a gazdasági csőd közepén? Vagy pedig nem csak az Ukránok tartoznak gázzal?
Érdekes, hogy most nem látok olyan reklámokat amiben a gázfűtésre ösztönzik az embereket, mert a fa fűtés sok széndioxidot termel. Vagy így a sz@r kellős közepébe már ez is jó! :D
Válasz #24. hozzászólásra
Nekem is furcsa volt,de meg lehet szokni,meg ha a gazda ott űl-mint a múltkor,mikor áthívtalak- a gépnél,akkor gyorsan megy a dumálás.Ő a Daam nevű.Ha van állatokkal kapcsolatos kérdésed,akkor kérdezd,mert azt tanítja.Vérprofi.:o)
Válasz #21. hozzászólásra
Azért,mert ott a hozzászólásokat egyedileg ellenőrzi az üzemeltető és a marhaságokat be sem teszi.Ez a valaki nem főállásban fórumgazda és akkor csinálja,amikor ráér,de általában naponként,félnaponként megcsinálja.Ha jól tudom van egy világháborús számítógépes játék,amin ez a számítógépzseni a csapatával a 2.lett a kitaláló oroszok után.(a tanárom Kecskén az illető)Gondolom látod a különbséget a kettő között.:o)
Nem tudom a jövő évben amikor aratjuk a kukoricát mit fognak mondani??? Ja, hogy a lakosságra elment a tartalék és ipari gáz????És ami van az kurva drága....
1448 hozzászólás
Válasz Vinkó #44. hozzászólásáraMától hivatalosan zöld az atom és gázenergia.Döntött az EB.
Válasz hajdugazdasag #46. hozzászólásáraHa az elszámolást megváltoztatják. Akkor mennyivel kell bőviteni a meglévő napelemet mert akkor semmi értelme. A nyáron begyüjtöttet nem tudod felhasználni. Vagy sziget üzeműd van?
Válasz .Richard. #45. hozzászólására2010-ben a nejemmel össze kellett veszni, hogy elektromos főzőlapot és sütőt vegyünk, de végül engedett... 3 éve (a villanyszerelő) apósom hülyének nézett, hogy a gázkazán helyett elektromos kazánt vettünk...
tavalyelőtt ősszel pályázatból felraktunk 12 kw napelemet. nemrég jött az elszámolás, egész éves energiaszámlánk egy 140 m2-es szabadon álló házon 1390 ft...
lexarom a rezsicsökkentést meg putyint is....
Válasz Gumóka #42. hozzászólásáraMert ezek a brmok azt hiszik, a konnektorban terem a villany? Villanyal kiváltani a gázt oda a föld ujra felásása is kevés az anyag meg a hálozat miatt. meg minden faluba atomerőmű kellene. Vagy vajon mire gondolhatnak? Semmire.
https://itthonrolhaza.hu/gazvita-vegre-egy-szakember-velemenye-is-atszurodott-a-politikai-zajon/?
Válasz Matyi50 #37. hozzászólásáraNem állítok semmit, csak kérdést teszek fel.
Ha 2050-re karbonsemlegesek akarunk lenni -a klímaváltozás megfékezése miatt-, akkor milyen lépéseket kell tennünk a cél elérése érdekében? Mármint most, nem 2049-ben.
Válasz .Richard. #41. hozzászólásáraDelej.
Most az a menő, csak senki nem teszi hozzá, annak az előállítása mibe kerül mint pénzügyileg, mint környezetileg.
Válasz Matyi50 #37. hozzászólásáraDe mi ven helyette?
Válasz Matyi50 #37. hozzászólásáraEddig meg a gáz volt a Zisten, mert a fa meg a szén a káros, füccsé' gázzal, mert az környezetkímélőbb...
Istenem, mennyi hülye agyhalott barmot hord a hátán ez a föld...
Itt is a zöldek...
A sötétzöldek.
Vihar a biliben...tudom, az ellenzék megszűnteti a gáz...NOOORMÁLIS,--aki ilyent állít???
Mi aláírtuk... oké! Ezek meg majd betiltják!![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Ekkora mocsok a nyugat. Vonulj barlangba lassan,mert minden káros amivel élsz,ahogyan élsz.
https://www.napi.hu/magyar-vallalatok/foldgaz-gaztuhely-gazkazan-egeszseg-metan-betiltas-energia.745016.html
Válasz #35. hozzászólásra
A biogáznal használt bakteriumokra gondolsz? Másra nem nagyon tudok gondolni.
Piacuk konkrétan nincs. Amikor először feltöltik s fermentort, akkor visznek egy működő uzembol torzsoldatot, majd a termelés alatt a hőmérsékletet állandóan a metántermeleshez optimális hőmérsékleten tartják, ezáltal nincs szükség további pótlásra. Nincs túl sok értelme kerekedni vele.
De ezt a biogazt tervezô cég rendszerint intézni szokta.
Más hasonló témát nem találtam így itt kérdezném meg, hogy a metán termelő baktériumoknak is van e "piacuk" mint a szántóföldi baktériumtrágyának?![smile flowers](/oldforum/images/smiles/flowers.gif)
Köszi
szerintem nem biztos, hogy hosszútávon nem lesz elönyünk abból, hogy elzárták a csapot. mert megint előtérbe kerülnek az alternativ energiahordozók
Válasz #32. hozzászólásra
Így röhögnek rajtunk a külföldiek:
http://m.onet.pl/_m/c977264ed64c966bdbf4b857d687f9b7,14,1.gif
Válasz #30. hozzászólásra
Hacsak nem lesz megint 6000 q-ja!
De hát a mostani áron amit csöves kukiért adnának inkább én eltüzelem!
Válasz #29. hozzászólásra
nemlesz fa majd viszik a kukoricát is
Én kuki csővel tüzelek vagy 3 éve!
Én kimondottan ezért fogok az idén 1 hektár tengerit vetni.Eddig is csövesen törtük kézzel a jószágnak is.
Valamelyik nap a híradóban 3 koheró cibászolt 3 db 5-6 méteres akáctörzset a hátán.Egy olyan riportban mutogatták,ahol a magyarok a tüzépen pakolták a fát utánfutókra,stb NO COMMENT
Válasz #26. hozzászólásra
Egy szakember szerint a gáz elégetése során keletkezik a legkevesebb légszennyező anyag. Ezután jön a fa, szén, de magasan a legtöbb szennyező anyag a kukorica elégetésével jut a levegőbe. Pedig pont most jutott eszembe, hogy esetleg lehetne fűteni csöves kukoricával is.
Most, ha van gáz akkor nincs gáz, ha meg
nincs gáz akkor gáz van!
:D
Amúgy valaki tudja,hogy miből fizették ki azt a sok gázt amit a tárolókba raktak így a gazdasági csőd közepén? Vagy pedig nem csak az Ukránok tartoznak gázzal?
Érdekes, hogy most nem látok olyan reklámokat amiben a gázfűtésre ösztönzik az embereket, mert a fa fűtés sok széndioxidot termel. Vagy így a sz@r kellős közepébe már ez is jó! :D
Válasz #24. hozzászólásra
Nekem is furcsa volt,de meg lehet szokni,meg ha a gazda ott űl-mint a múltkor,mikor áthívtalak- a gépnél,akkor gyorsan megy a dumálás.Ő a Daam nevű.Ha van állatokkal kapcsolatos kérdésed,akkor kérdezd,mert azt tanítja.Vérprofi.:o)
Válasz #23. hozzászólásra
Az biztos hogy kulturáltabb csak a később megjelenő üzi zavar egy kicsit!
Válasz #21. hozzászólásra
Azért,mert ott a hozzászólásokat egyedileg ellenőrzi az üzemeltető és a marhaságokat be sem teszi.Ez a valaki nem főállásban fórumgazda és akkor csinálja,amikor ráér,de általában naponként,félnaponként megcsinálja.Ha jól tudom van egy világháborús számítógépes játék,amin ez a számítógépzseni a csapatával a 2.lett a kitaláló oroszok után.(a tanárom Kecskén az illető)Gondolom látod a különbséget a kettő között.:o)
Válasz #20. hozzászólásra
Jó , hát nem mindenki geni, mint te!
De mond már meg ki ez, akit leribiztél a multkor?
Válasz #20. hozzászólásra
Hali Tibi, miért jelenik meg olyan soká a hozzászólás a másik helyen?
Válasz #19. hozzászólásra
Igen?Hát akkor tényleg jó nagy molyos vagy,ha ezt hitted.
Válasz #18. hozzászólásra
Ja, én azt hittem archív...
Mikor a kis Kertit fejre ejtették..
Válasz #17. hozzászólásra
A lányka.
Ebbe má télleg ne akadjatok bele...
Válasz #16. hozzászólásra
Ki van az avatárodon??????????????????????????????????????????
Na ezen a topikon jókat röhögtem.Mostmár megyek a pocokfészekbe,mert fél kettőkor HAJCCCSS.Holnap Kecsemét.
További jó szórakozást néktek Bajtársaim!
Válasz #14. hozzászólásra
Föl is függesztettem 1 időre...
Míg élek!!!!!!!
De csak addig.
Enberek fel kel fügeszteni az mtz vásárlást !!!!!!
Ha nincs gáz nincs mtz vásárlás !!!!
Merthát kinek adnának már mtzt!!!!
Nem tudom a jövő évben amikor aratjuk a kukoricát mit fognak mondani??? Ja, hogy a lakosságra elment a tartalék és ipari gáz????És ami van az kurva drága....
Válasz #10. hozzászólásra
Akkor fölgyújtod az egészet, és jót melegszel a tanyán ...
a közepibe!
Válasz #10. hozzászólásra
Még a kályhából is kilopják, ha nincs szerencséd!
Válasz #7. hozzászólásra
és 32 hektárt ugyse lopnak mert a tanyám körül van
Az imént mondták be a hiradóban,hogy bőségesen van gáztartalék,ne "nincs technológia a kiemelésre"!
-Bexarás!
Válasz #6. hozzászólásra
majd ellopják
Válasz #6. hozzászólásra
Azzal elmehetsz koldulni...
Ki is kell vágni...
stbstb.......
még jóhogy van erdőm
Válasz #3. hozzászólásra
Ha minden igat tud!!!
Válasz #1. hozzászólásra
Még jó h. melegszik a kuk.ád...