Gázolaj árak 639 Ft Benzin árak 631 Ft EUR 406.67 Ft USD 390.93 Ft CHF 432.71 Ft GBP 500 Ft

Fórum

De gáz a gáz!!!!!!!

Létrehozta: Maszek , 2009-01-07 18:41:44

Kedvencekhez Segítség

1448 hozzászólás
#1348 Ohaza63
2024-12-30 14:54:05

Válasz Csavarkulcs #1346. hozzászólásáraÜdv!

De USA parancsra az EU, akkor sem támogatta a Nabuccot.

Nincs profilkép
#1347 hashtag
2024-12-30 14:28:51

Válasz Ohaza63 #1343. hozzászólásáraElvileg ficonak azt mondta, hogy nem baj ha nem jön ororsz gáz, majd ő ad nekik ukrán gàzt helyette. Lehet a magyar gázra gondolt, ami amúgy a törökökön keresztül érkező orosz gáz? smile sweatdrop

#1346 Csavarkulcs
2024-12-30 13:17:01

Válasz Ohaza63 #1343. hozzászólásáraA gázvezetékek megépítése.. főleg Ukrajna elkerülése miatt volt fontos. Nem csak most de 20 éve is loptak..nemfizettek. Csaptekergetéssel zsaroltak Akkor még ösz európai érdek volt a piócák kiiktatása..

Nincs profilkép
#1345 .Richard.
2024-12-30 13:05:54

Válasz Radocz #1342. hozzászólásáraJa de sokan akik abbahagyták,elötte is szaladt a szekèr, aztán egyszer csak nem, aztán azóta igen. Valami sántit,de nagyon. Az ember akkor szoknak váltani,mikor nincs èrtelme. Akkor,hogy is van ez? Az olyan,ha ma rácsapok a kezemre kalapáccsal,holnaptól cukrász leszek.

#1344 Ohaza63
2024-12-30 12:40:21

Válasz Radocz #1342. hozzászólásáraÜdv!

Nagyon sok cég került más iparágakból is NER tulajdonba, a visszautasíthatatlan ajánlat miatt.

#1343 Ohaza63
2024-12-30 12:37:54

Válasz hashtag #1341. hozzászólásáraÜdv!

Nem Én akadtam ki , hanem Fico, mert nekik nincs más vezetékük, csak az ukrán.
De a sógorok is vakargathatják a fejüket, mert ott is 80 % -a az orosz gáz.

Az Orbán erőltette anno a Nabucco nevű EU s vezetéket, de lesz@rták, mert nyugatnak meg volt az Északi Áramlat, amiből még Angliába is jutott.

Minket keletiket mindig is lesz@rtak, de szerencsére a török megépítette a saját Török Áramlatát, amiből mi is kapunk.

Ha nem volna ez a déli betáplálás, akkor már régen úgy néznének a városi panelek, mint anno Romániában az 1980-as években, hogy minden lakásból kéménycsövek lógnának ki.
Kiürülnének a városi lakások télire, mert mindenki a falusi rokonához költözne egy kis melegért.

#1342 Radocz
2024-12-30 12:20:27

Válasz medikus #1340. hozzászólásáraJó a kérdés.

Ismerős, aki hozott létre, kapott egy ajánlatot, amit ha vissza utasított volna szegény ember lett volna.

Itt a fórumon is van olyan, aki a mezőgazdasági cégét adta oda vagy eladta.
Ha találkozok vele az agromas Expon, megtudom az igazat.

smile cowboy

Nincs profilkép
#1341 hashtag
2024-12-30 12:20:11

Válasz Ohaza63 #1337. hozzászólásáraHa nem is jön ukrajna felől gáz, hanem mi küldünk arra, akkor miért kell nekünk az ukràn gáztranzit megszüntetése miatt kiakadni?

#1340 medikus
2024-12-30 11:12:58

Válasz hashtag #1334. hozzászólásáraHány üzemet hoztál létre,hogy ne legyünk Németország satupadja?

#1339 Ohaza63
2024-12-30 11:07:12

Válasz Csavarkulcs #1338. hozzászólásáraÜdv!

"Helyes válasz, úri, válasz, nemes válasz!" (Liliomfi film)smile smilesmile thumbupsmile thumbup

Csillagos ötös!!!smile smilesmile thumbup

#1337 Ohaza63
2024-12-30 09:52:45

Üdv Emberek!

Egy kis érdekesség Magyarország pillanatnyi gáz hálózatáról és tranzitjáról.smile smilesmile smile

Csak az érdekelne, hogy a Zelenszkíj fizet e a sok millió köbméter gázért és gázolajért, amit tőlünk kap.smile cursing

Mi sokkal jobb helyzetben vagyunk, mint Fico, mert sokkal többet kap mindenből tőlünk , mint Szlovákiától.smile tonguep

Ukrajna a magyar energia köldökzsinórján lóg, ezt Orbánnak meg kellene értetni azzal a zöld ruhás zenebohóccal.smile madsmile sneaky

https://fgsz.hu/

Nincs profilkép
#1336 ttetudod
2024-12-26 22:17:13

Válasz hashtag #1334. hozzászólásáraBocs a kotnyeleskedésért de szerintem paraszt vakítás az egész.
Az elvtársak vannak most is pozícióban csak a széket cserélgetik.
Megy a szöveg a háborúról de az üzlet az üzlet most is. Veszi a német is az orosz lng-t jobban mint eddig , az USA az orosz uránt Kínai lítiumot.
Már leírtam többször a gáz árképzése is humbuk. Megmagyaráznak mindent de a háború előtt 1m3 gázért fizettem kb. 100ft-ot. 30 putyiné 22 a királyé 48 a lötyőé. KI tört a háború felment az ár 1000-re 300 putyinnak 220 a királynak 480 lötyőnek. aztán visszament a világpiaci ár.
Most putyin kap 30- at Én fizetek 700-at a többit kiteszi zsebre???????????
Mielőtt valaki elkezd az 1% okon kekeckedni mondom hogy, nem néztem utána a pontos adatoknak de a lényeg ez.smile nonono

#1335 Ohaza63
2024-12-26 22:14:14

Válasz hashtag #1334. hozzászólásáraÜdv!

Hidd el, Putyinnak még így is busásan megéri Indián, Törökországon keresztül szállítani az LNG gázt meg az olajat.

Valahol olvastam, hogy az orosz Ural típusú olaj önköltsége kb. 25 $ környékén van, ennél csak az arabok tudják olcsóbban kitermelni.
Amikor 50 $ nál olcsóbb volt az olaj az USA inkább vette Szaúd Arábiától meg a szomszédaitól, mert olcsóbb volt, mint a hazai kitermelés.

Tehát Putykó a 70-80 $ olajjal is nagyot kaszál, még akkor is a ha kerülő úton adja el Európának.

Gondolom a gáz önköltségi ára is hasonló lehet, persze hogy LNG gázt cseppfolyósítani kell, meg hűteni, az megdrágítja erősen, de tartályhajó mennyiségek elenyésző a csövön jött mennyiségekhez.

Az USA Alaszkai mezőjén végzett "repesztéses" igen környezetszennyező technológia nagyon drága és gondolom e miatt ilyen magas az LNG gáz ára, az orosz, meg Katar, meg nem hülye, így ők is tartják ezt az extra magas árszintet, csak ők sokkal többet kaszálnak ezen , mint az USA.

Egyébként az olyan hosszútávú szerződésekben(10+5 év), amilyen nekünk is van az orosszal az elszámolás negyedéves bontásban van, tehát átlagolnak és három hónap átlagos árát kell fizetni tonnánként, vagy hordónként. A gáz árát pedig az olaj árához viszonyítva állapították meg 9 hónap csúszással.
Amíg a MOL nál dolgoztam legalábbis így volt, de szerintem most is hasonló.

Tehát a MOL nak semmi joga nem volna, hetente 2-3 alkalommal változtatni az áron, mert az lóf@szt sem változik 3 hónapig. Ezért van a MOL nak 1000 milliárdos extraprofitja és nem azért mert olyan okosak a vezetőik, meg akkora üzleteket csinálnak.
Most úgy rángatják az árat, mintha a Hernádi Zsolt Mol vezér mindennap járna nyugatra marmonkannákkal Brent típusú nyersolajért. Nem ok nélkül vannak titkosítva ezek a szerződések.
Gondolj bele ha kiderülne, hogy negyedáron is adhatná a MOL a benzint meg a gázolajat, de nem adja, mekkora balhék lennének itt, nem taxisblokád lenne, hanem 100.000 km es dugók.

Az orosz ezzel folyamatosan tudott számolni.

A legjobb dolog, ami történt Putyinnal az Amszterdami gáztőzsde létrehozása volt, amit a kretén EU vezetés erőltetett ki, onnantól kezdve aranybánya lett a gázüzlet is.

Szóval Putyinnak így is bőven megéri olajat és LNG gázt adni Európának.
Lehet, hogy nincs 5-6 szoros haszna, de van 3-4 szeres.

"Sűrű fillér, ritka forint" - ahogy a zsidó kereskedő mondja.

Nincs profilkép
#1334 hashtag
2024-12-26 21:26:49

Válasz Ohaza63 #1333. hozzászólásáraRe.
Én minden releváns hozzászólásra vevő vagyok, a konstruktív “vitát” szinte elvárom mindenkitől, te hálistennek te vevő vagy rá viszonylag.

Azért a csövön évtizedek óta egykedvűen folyó gázt remélem te sem akarod a spotpiacon kialkudott árú lng szàllítmányokkal összevetni, mert nincs értelme. Az A verzió az, amikor xy nertárs beviszi lőrinchez a kukoricát 6 ezerért, amikor az 5 ezer amúgy, de a szerződés az szerződés, a B verzió az meg az, amikor idehozza neked a kapuba 4500-ért, pedig a piaci ár 6, és még ő nyeli be a rostálást is meg a szállítást is.
Szóval más.
Jöhet indiai gáz az euba világpiaci áron, de az csak akkor fog az euba világpiaci áron érkezni, ha azt az orosztól ő nyomott áron vette. Amúgy nem foglalkozna vele egy percet sem senki. Azaz putyin a világpiachoz képest nyomott áron értékesít. Ez a szankciók eredeti célja. Ami úgy-ahogy teljesül, döcögve.
A németekre meg fletóékra kàr fogni azt ami most itt van, mert az elmúlt másfél évtized kétharmadban, -aminek nagyrésze pozitív gazdasági környezetben zajlott-, szóval egy szikra olyan kezdeményezés nem történt, miszerint mi szeretnénk kilépni a németország satupadja pozicióból, vagyis de, mert mostmàr kínának fogunk bedolgozni, ami így kimondva azért eléggé libabőröző kijelentés. Európaiként. De itt vagyunk.

#1333 Ohaza63
2024-12-26 17:35:09

Válasz hashtag #1332. hozzászólásáraKedves hashtag, mindent cáfoló Barátom!

Tudod a gáz nem úgy jön, hogy Putykó szaladgál egy slaggal, gázkútról gázkútra , Te meg itthon csak tekergeted a termosztátot.

Akkora munka, technológia és pénz van mögötte, mire a gáz eljut hozzád, hogy azt Te el sem tudod képzelni.

Persze az LNG vel még több baj és munka van, ezért kerül többe.

Előbb leírtam neked a teljes technológiát, de ez valamiért törlődött az egész, amikor képet akartam linkelni hozzá.

Szerintem hasonló mennyiségű orosz gáz jön Eu ba, mint régen, csak most török, indiai, és egyéb más címkével van ellátva, csak sokkal drágábban.

Csodák nincsenek ezt Te sem hiheted.
Van egy világgazdaság, az egyik 25-30 %-os lábat kiütik elvileg és minden megy tovább, mintha mi sem történt volna. Szerinted nem hiányozna az orosz olaj és gáz valahonnan???

Az hogy a magyar GDP miért nem 50 % -os, arról a volt elvtársaid tehetnek, mert mindent eladtak és lóf@szunk nincs.
A Német köldökzsinórján lógunk és ha az nem kap enni, akkor mi is bele pusztulunk.

Nem is lesz ez jobb, ha német ipar nem indul el felfelé.

Az EU és Nyugat vezetése olyannyira agyatlan, hogy még egy sakk játék következő 1- 2. lépését sem látja előre.
Az hogy ez szándékosan van, mert USA parancsra csinálják, vagy tényleg ennyire sötétek, mint az éjszaka, az az igazi kérdés.

Én a másodikra szavazok, hogy buták, mind a föld, lásd német külügyminiszter pl. a 360 fokos elszólásával, meg hogy nem érdeklik a szavazók, azt csinál amit akar, hát nem egy Henry Kissinger.

Nincs profilkép
#1332 hashtag
2024-12-26 08:18:47

Válasz rtamas1976 #1331. hozzászólásáraA csövön jött gáz volt az igazi kasza putyinnak, mert csak várni kellett az utalást. Az lng-vel már több a munka, a mennyiség is jóval kisebb és versenyezni kell kb az egész világgal, nyilván akkor tud csak eladni ha olcsóbb tőlük. Az unió gázigényét amúgy 20%-ban fedezi már csak az orosz. Az lng szállítás amúgy döntően a franciáknàl nőtt, meg a spanyolok és belgák vesznek még valamennyit, szóval nem kimondottan a német kezdett fűteni vele. A szankciós cél az volt, hogy az oroszok gázexportból származó tiszta bevételeit szemmel látható mértékben csökkentsék, úgygondolom ez egyébként teljesült. Az hogy az unió gazdasága lassult, nem főleg pont a gázárral függ össze, de az uniós alacsony és az élénk orosz inflációt összevetve azért mèg nem léptek le minket, meg ugye az eu gdp még mindig 9x-ese az oroszénak, tehát még nem temetném el teljesen az uniót. Az eu gazdasági lassulásának döntő részét a német adja, a többiek azért viszonylag elketyegnek, szóval hogy a németek mit csinàlnak jól vagy rosszul a gazdasàggal az főleg az ő döntéseik következménye, és ebből szerintem csak egy töredék hatás az, hogy a felhasznàlt gázuknak éppen mennyi az ára vagy kitől vásárolják. Magyarország elvileg olcsó orosz gázzal üzemel, -elvileg-, mégsem lehet kitenni az ablakba a gazdaság teljesítményét, szóval nem látom azt az egyértemű ok-okozati viszonyt a gázárral, főleg úgy hogy mi több gázt használunk arànyaiban, mint a németek. Egyébként a németek konkrét tervként tekintenek a geothermikus energia nagymértékű fejlesztésére, és elméletben ott a lehetőség néhány nemrég leállított atomerőmű visszaindítására is, amelyek igény esetén valamivel hamarabb tudnak áramot termelni a hálózatra, mint paks2.

#1331 rtamas1976
2024-12-26 06:19:27

Válasz hashtag #1330. hozzászólásáraDehát az euban csak mi finanszírozzuk a csúnya putyint!?
A csúnya orosz gáz és olajjal!
Sokkaljobb az lng mint a csövönjött földgáz!
Merthát az északi áramlatot is putyin robbantotta fel!
Az eunak idótább és ilyen áruló vezetősége még nemvolt.
A történelemkönyvbe bekerülnek ezzel az árulással!
Szankciós politika működik!
Európa recesszióban, oroszország gazdasága bővül. És ami a legfotosabb amerika röhögrajtunk mekkora barmokvagyunk!
Az usa összeugrasztotta azoroszt az ukránnal, ukrajnát fevásárolták, és az eus gazdaságot is kinyírtákvele.
Az ukrajnának fojósított pénzünk 80%a amerikában köt ki!
Nem én mondtam ,hanem az amerikaiak!

Nincs profilkép
#1330 hashtag
2024-12-25 22:16:54

Válasz rtamas1976 #1328. hozzászólásáraHát na, fogy a zseton putyinnàl, tud olyan lng árat is mondani, hogy a buta uniós megveszi ha kell. Ez a mennyiség ugye csökkenni fog, mert trump jelezte, hogy széleskörű kereskedelmi vámokat helyez kilátásba, ha az eu nem növeli a földgáz vásárlást tőle.
De azért hajrá trump smile lol

#1329 rtamas1976
2024-12-25 21:28:29

Válasz hashtag #1327. hozzászólásárahttps://infostart.hu/gazdasag/2024/12/25/omlik-az-orosz-gaz-europaba

#1328 rtamas1976
2024-12-25 21:14:14

Válasz hashtag #1327. hozzászólásáraJaj, jaj , jaj!
Ilyet feltételzni, hogy az unijóba oroszgáz!smile hammer
Orosz nemlehet! Szankcióvan!smile nonono
Az euban csak mi, a szlovákok és talán a sógorok és a csehek vesznek oroszgázt!
Indiai és török lng!smile winksmile winksmile wink
Persze piaci áron!

Nincs profilkép
#1327 hashtag
2024-12-25 20:42:14

Válasz Ohaza63 #1326. hozzászólásáraAkkor most hogy van, hogy csak az usa lng jön csühögő óceánjárón, 4-5 szörös áron, vagy az orosz lng is?
Mert ha az orosz, baràti lng olcsó, akkor miért van az, hogy drága a gáz a nunijóban, mikor elvileg több orosz gáz jön mint bukott usa gáz? Egyébként az idén nyári ár az a 2021-es árnak a másfélszerese volt, ami sok tekintetben normàlis, kb mindennek nőtt ennyivel az ára azóta, viszont a most decenberi ár, az a 2021-es árnak az 1/3-a, és akkor ugye még háború sem volt.

#1326 Ohaza63
2024-12-25 20:21:49

Válasz Gumóka #1325. hozzászólásáraÜdv Gumóka!

Tavaly Kína 47 szénerőművet állított üzembe, Usa szarik a környezet védelemre, ők termelik a mocsok CO2, CO kb. 50 %-át.

Amcsi nyomásra az EU gyűlöli az oroszt és leválunk a tiszta, csőben jövő gázról, de ugyanazt megveszik LNG formában, amit csühögő, szennyező óceánjárók hoznak 4-5 szörös áron.

A barom EU , most hozott valami törvényt, hogy aki nem tartja be a környezetvédelmi előírásokat, akkor az ŐK megbüntetik.

A Katari energiaügyi miniszter meg elküldte őket a halálf@szára, mert hogy Katar is rajta van ezen a listán és azt mondta, akkor nem szállítunk Európába LNG.

Pedig az EU könyörgött nekik kb. 1-2 éve, hogy hozzák ide a szarukat, mert megfagynak az emberek Európába.
Kinn volt Ursula, Scholtz könyörögni, most meg büntikével szórakoznak.

Normálisak ezek?? Már nem a gyarmati világ van, hogy Európa fújja a Passzátszelet!

Az Orosz a harmadik LNG szállító az USA és Katar után, azért Én Putykó helyében leállítanám most egy fél évre a kiszállítást a nagyképű Európának, úgyis nagyon ürülnek nyugaton a gáztárolók.
Z ügynök lezárja a csöveket 01.01-én, orosz nem küldi az LNG, hát nem tudom, mi történne a "májashurkával" (ahogy Z hívta Scholtzot) Németországban, meg az EU ban a többi toronyeszűvel.
Hanzi bácsi a faluban fával tüzelne, de a libsi európai polgár a városokban gondban lenne.

Talán az afgánok és a szírek megmutatnák nekik, hogy lehet teve és tehénszarral tüzelni.

#1324 Ohaza63
2024-12-25 19:46:20

Válasz rtamas1976 #1319. hozzászólásáraÜdv Tamás!

A híres német munkamorál, nagyon sok olyan videót láttam, ahol a németek táppénzcsalása derült fény, mert általában 2-3 hónapot is summantanak.

Most Elon Musknak is kivan a töke a német munkamorállal.
A németek nem élnek a jogaikkal, hanem visszaélnek.
Megint szükséges nekik egy tökös vezető, aki megtanította őket dolgozni, mint 1933 után az autópálya programban megtanultak a szegénység miatt

https://www.tiktok.com/@magyarfarkasvr/video/7451597991044992278?_r=1&_t=ZN-8sUkQyPcJxW

#1323 Ohaza63
2024-12-25 19:35:38

Válasz Radocz #1315. hozzászólásáraÜdv Radocz!

Neked még megvan a hőtárolós kályhád?

Felén is nagy divat volt anno! Elekthermax gyártó, több féle teljesítmény.

Az 1980 évek elején a munkahelyem, a GELKA vállalta a beszerelésüket és a szervizüket, persze mint legfiatalabb dolgozót engem jelölt ki a főnök erre a munkára, mert cipekedni egyetlen "TV szerelő műszerész ÚR" sem akart.

Több százat, talán ezret is raktam össze és szervizeltem. Volt olyan utca, ahol minden második házban ez volt, ahány szoba, annyi ilyen. Éjszakai árammal fűtött, azzal melegítette fel a több száz kg samott téglát , nappal fújta ki a meleget.

Akkorát lehetett velük kaszálni, hogy csak na. A gyártó is komoly pénzt fizetett a beüzemelésért és kiszállási díjat is fizetett, akkor ez még nem volt divat.

Volt egy maszek villanyszerelő, aki kiépítette a hálózatot (most úgy hívnák Démász partner).
Az volt a mondása: "Hozom a mestert, aki beüzemeli, de Jézus koporsóját sem őrizték ingyen"
Minden helyen leesett így a 200-300-500 Ft borravaló, (a fizetésem 1250 Ft/hó volt)

Felénk a 90 %-árt kidobták azóta , mert szinte mindenhová eljutott a gáz és arra álltak rá.

Nincs profilkép
#1322 .Richard.
2024-12-25 17:27:36

Válasz hashtag #1321. hozzászólásáraKössz! ha ez így van, akkor elèg jelentős a gáz,mèg pár èvvel a drágulás után is.

Nincs profilkép
#1321 hashtag
2024-12-25 16:58:26

Válasz .Richard. #1301. hozzászólásáraEnnyi származik. Mindezt úgy, hogy főként kiegyenlítő szerepe van, a csúcsterhelések idején gyorsan indítható, vagy a naperőművek hirtelen árnyékbekerülése esetén szintén rásegít, mert azért elég drága áramot termelni vele. A kínai akkugyárak miatti energiaigény bővülést egyébként ezzel tervezik fedezni, gázerőművekkel, mert ez a leggyorsabban és a legolcsóbban létrehozható erőmű.

#1319 rtamas1976
2024-12-25 15:41:38

Válasz hashtag #1318. hozzászólásáraRögtön megkarmolom magam!
Még mindég a béreken lovagolsz.
Nem a bérek emelkedtek hanem az alapanyag és energiaárakat baszák el a politikusok!
Ezt meglehet magyarázni de ígyvan!
Ottvannak a tálibok, miértnem velik szereltetik össze?
A legnagyobb üzletvolt beengedni sőtt betelepíteni őket!
Éljen Germanisztán!

Nincs profilkép
#1318 hashtag
2024-12-25 15:31:43

Válasz rtamas1976 #1311. hozzászólásáraA béreken senkinek nincs haszna. A pokolian erős német szakszervezetek mindig erősen fellépnek a leépítésekkel szemben, és rendszeresen kitapossák a béremelést, a sori dolgozónak milliós fizetése van, ezzel szemben a tesla meg a byd döntő részben robotokkal szerel össze, ezért jóval több a hasznuk, így lehet az hogy 10 éves márkák többet érnek mint egy ford vagy a vw.

#1317 medikus
2024-12-25 15:31:37

Válasz Radocz #1316. hozzászólásáraNem! Én a családommal voltam idáig! De jönnek a többiek!smile thumbupBoldog Karácsonyt neked is!smile thumbup

#1316 Radocz
2024-12-25 15:24:23

Válasz medikus #1313. hozzászólásáraVagyunk itt egy páran, akik nem mentünk horgászni.

Te ott vagy?

smile cowboy

#1315 Radocz
2024-12-25 15:19:17

Válasz hashtag #1300. hozzászólásáraAz én gáz órám jó helyen van itt.

Amikor építkeztem menő volt a hőtárolós kályha, a cserépkályha, és a központi fűtés.
A falba le lett csövezve a hőtárolós kályhának is, valamint 3 db kémény.

Majd ha elzárják a csapot, rá érek gondolkodni a váltáson.
Van egy pár ha erdőm, két motor fű részem, csak ember kell, aki dolgozzon vele.
Ettől mostanság a gáz olcsóbb.

Inkább szigetelem a házat.
Talán megtérül, míg élek!

smile cowboy

#1314 rtamas1976
2024-12-25 15:12:07

Válasz hashtag #1310. hozzászólásáraInkább egy jó viccet tegyél fel a poénokhoz!

#1313 Moderátor
2024-12-25 15:09:28

Moderálási elveink miatt törölve: 2024-12-27 10:30:39

#1312 rtamas1976
2024-12-25 15:05:11

Válasz hashtag #1310. hozzászólásáraAkkor hadjöjjön az amcsi lng!

#1311 rtamas1976
2024-12-25 15:03:36

Válasz hashtag #1309. hozzászólásáraNem a béreken volt eddigsem a hasznuk.
Az olcsó alapanyag és energiaárak, magas hozzáadott értékkel.
Ebből volt a lóvi!
Nem az olcsó munkabérekből!
Teis milyenolcsón tudsz termelni 400e+ os műtrágyával 50eftos kukoricát.
Csak a hasznod marad el ha szerencsédvan.

Nincs profilkép
#1310 hashtag
2024-12-25 15:01:13

Válasz rtamas1976 #1308. hozzászólásáraEz pont olyan vágyvezérelt feltételezés, mint amit te szokták másokra fogni

Nincs profilkép
#1309 hashtag
2024-12-25 14:48:20

Válasz JD 4630 #1306. hozzászólásáraA gáznak európában tőzsdei ára van, nen csak a németek veszik annyiért amennyiért, hanem mások is. A franciáknál rengeteg atomerőmű van, mégsincs a gazdaságban lóvé. Ha nem àllnànak 10.000 számra lerakatokban az el nem adott volkswagenek, az is segítene a helyzeten, azok az autók amiken eleve csak kb 3% haszon volt a magas bérek és egyéb termelési költségek miatt. A gáz ára annyi amennyi, ha van piac a termékre, nem számít semmi, de ha nincs, akkor minden cent húsbavág és faragják a költségeket, így vagy úgy. Nyilván ha az egyik összetevő olcsóbb lesz, az jó, de nem ez fog eladni egy terméket, meg nem ettől lesz eleve rentábilis egy gyár. Számít, de nem csak ezen múlik. Az élelmiszeren kívüli fogyasztás eléggé vissza lett fogva, az emberek nem költenek annyit, aztán ezt szép lassan minden nagy cég is megérzi

#1308 rtamas1976
2024-12-25 14:37:55

Válasz Rabó001 #1307. hozzászólásáraBiztos nemolcsó!
De azt nemhiszem , hogy az amerikaival egyáron van.

Nincs profilkép
#1307 Rabó001
2024-12-25 14:05:20

Válasz rtamas1976 #1302. hozzászólásáraAz orosz se adja olcsón a gázt. Ezt el kéne már felejteni, ha volt is ilyen, az elmúlt.

Nincs profilkép
#1306 JD 4630
2024-12-25 14:00:47

Válasz hashtag #1304. hozzászólásáraAz a baj, hogy a gáz nem az energiatermeléshez szükséges csak, ahogy gondolod.
A vegyipar(oldószerek, műanyagok, ragasztók, műtrágya stb), a gyógyszeripar, élelmiszeripar számára is nélkülözhetetlenek, mint alapanyag. Vegyipar nélkül meg az autóipar is megáll, szóval dőlnek a dominók.

A szép dolog a zöld energia, csak van benne egy jó adag hazugság pl: olcsó orosz gázból csinálsz N műtrágyát, ebből megtermeled a növényt, ami megy biogáz termelésbe, és de jó az energiamix.

#1305 rtamas1976
2024-12-25 14:00:29

Válasz hashtag #1304. hozzászólásáraAkkor magyarázd el legyszi miért van córesz?
Vagy minden rendbenvan?
Biztos olyan mint az agresszív kismalac mikor elsik a biciklivel.
" Én ígyszálok le!"

Nincs profilkép
#1304 hashtag
2024-12-25 13:48:11

Válasz rtamas1976 #1302. hozzászólásáraElég szomorú lenne, ha a gazdaság működése ilyen egyszerű lenne, hogy olcsó orosz gáz, akkor szárnyaló ipar, mert a jelenlegi német gazdasági problémáknak koràntsem csak az “energiaár” az oka. Gondolom amikor nyáron hónapokig gombokért van az áram, akkor meg szárnyal minden.
Igaz?

#1303 rtamas1976
2024-12-25 13:46:47

Válasz .Richard. #1301. hozzászólásáraNincs hozzá.
De a nyári áramot télére elrakni kicsit macerás.
Nemtudom mennyi a gázerőművi kapacitás.

#1302 rtamas1976
2024-12-25 13:38:18

Válasz hashtag #1299. hozzászólásáraIgazadvan ezért szárnyal az európai ipar!
Mert sokkal olcsóbb az energia mint az orosz.
smile thumbupsmile thumbupsmile thumbup

Nincs profilkép
#1301 .Richard.
2024-12-25 13:37:50

Válasz rtamas1976 #1297. hozzászólásáraAkkus napelem?.valaki tudhatja,hogy a gázbol mennyi villany származik?.csak kiváncsiságkèppen.

Nincs profilkép
#1300 hashtag
2024-12-25 13:36:35

Válasz Ohaza63 #1296. hozzászólásáraÉn be is vihetem ha akarod, nem történne semmi.
Mi az álszent neked, ha leírok dolgokat, akik amúgy úgy vannak?

Nincs profilkép
#1299 hashtag
2024-12-25 13:34:48

Válasz rtamas1976 #1295. hozzászólásáraEzeket a számokat honnan veszed? Az orosz gázszerződés is titkos smile laugh
Csak azt tudni, ha túlmégy a kisnyúgdíjasnak elég szinten, akkor 7x-ese lesz.

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Lehetőségek és fókuszok a napraforgó-termesztés fejlesztésében
Lehetőségek és fókuszok a napraforgó-termesztés fejlesztésében
A sikeres napraforgó-termesztés fokozott gondosságot kíván.
Sajtóközlemény
Számos jogszabály módosult –  A NAK fontos javaslatokat tett a gazdák érdekében
Számos jogszabály módosult – A NAK fontos javaslatokat tett a gazdák érdekében
Fontos változások léptek életbe a mezőgazdasági termelők adózási szabályai...
Eladó tritikálé
Eladó tritikálé

80.000 Ft

Caterpillar 432E kotró-rakodó / 2008 / 5 511 üzemóra / Lízing 20%-tól
Caterpillar 432E kotró-rakodó / 2008 / 5...

39.900 EUR

Case 570SV 4WD kotró-rakodó / 2024 / 6 üzemóra / Lízing 20%-tól
Case 570SV 4WD kotró-rakodó / 2024 / 6...

63.900 EUR

Eladó Claas Corto 270F frontfűkasza
Eladó Claas Corto 270F frontfűkasza

350.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]