Hirdetés
Fórum
- Agrártámogatások kifizetése új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Kukorica terményárak új
- Ingyenes RTK korrekció közösségi alapon új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- gaspardo vagy agrion új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Talajélet! Miért fontos? Mit ad neked? Mivel tudod serkenteni? új
Cikkajánló
Támogatott tartalom

Mutatjuk, milyen támogatásra számíthat, aki erdőt telepít
Indul az Erdőtelepítés és fásítás támogatása pályázat.
Sajtóközlemény

2544 hozzászólás
Válasz *** HM *** #1940. hozzászólásáraFele költség fele bevétel.Lehet még jobban jössz ki.Intenzìv termeléshez több ember,gép,input stb.kell.Meg több idő,és nem marad időd herevasalásra.
4. dolog meg már megbocsássatok de kb. egyikünk unokái se fogják már a mi földjeinket művelni.....

De ne így legyen.
A 100000haos holdingoknak meg nem biztos hogy humuszossá akarom tenni a fosóhomokokat mikorra kivénhedek....
3. dolog meg hogy 1 svájci kap annyi támogatást az ottani földjeire hogy konkrétan a Kárpát medencében 1hat vesz belőle ezt 1 ilyen itteni gazda mondta el őszintén....
Nekünk full magnéziumosak a legkötöttebb vizenyős fekete rétek...
Még jó hogy elkell venni onnét a vizet takarókkal.
Válasz barazdabetyar. #1939. hozzászólásáraDe mi van ha nincsen türelmünk?

Ha minden évben kell a szaftos bevétel hogy menjen normálisan előbbre a vállalkozás szekere?
Ne pedig a támogatás tartson víz fölött...
Válasz Szabi. #1937. hozzászólásáraLegközelebb ecettel fújd le
Válasz Bárány #1936. hozzászólásáraÚgy van ! Én hülye meg lefújtam.......

Legközelebb megkostolom.
Válasz Szabi. #1932. hozzászólásáraTudtam, hogy láttam már! Ez rukkola, b+ !!!

Válasz Szabi. #1932. hozzászólásáraPipacsnak nézem, de a gyomirtó eléggé "megrendezte" ezért tévefhetek.
Válasz Szabi. #1932. hozzászólásáraLegolcsóbb hormont neki még kelés előtt.
Válasz Szabi. #1931. hozzászólására

Válasz Sk Laci #1927. hozzászólásáraMajd lövök egy közelit.
Válasz tajbor89 #1928. hozzászólásáraHa az, és majd lesz még, azt a laudis nem viszi. Csak megjegyzem
Válasz tajbor89 #1928. hozzászólásáraAz is lehet jó megoldás. T1, T2-es tuti, és ilyen szeldelt levele még a pipacsnak van.
Pipacs
Válasz mg_doki #1923. hozzászólásáraSzerintem más lessz. Ekkora nagy pásztortáska nincsen /vagy csak én nem láttam/. Hiányzik a közepéről a termőszár.
Nézegetem én is, de nem tudom kinagyítani, hogy közelebről megnézzem milyen gyomról van szó.
Válasz mg_doki #1923. hozzászólásáraVan
Válasz mg_doki #1923. hozzászólására4l totál/50l nitro.
Válasz horvath.agro #1922. hozzászólásáraTempo(képen látszik).
Válasz Szabi. #1921. hozzászólásáraTelefonról nézve pásztortáska, de a totális miatt irreleváns. Én még sűrűbb placcba (nem jól sikerült bíborhere vetés+facélia árvakelés, ill. kefesűrű pásztortáskás, ősszel szomszéd zöldítése miatt legyalázott repcevetés) vetettem ma az utolsó 15 ha napraforgót. Ahol sűrű volt a zöld ott sárral volt tele a tömörítőkerék. Kverneland Optima V, tegnap 3 l/ha glifozat+ 4 l/ha nitro. Majd teszek fel képet, ha van rá igény.
Válasz Szabi. #1921. hozzászólásáramilyen géppel volt vetve?
Válasz Sk Laci #1920. hozzászólásáraGazakhoz sem értek.....

Totálist megkapta.
Válasz Szabi. #1919. hozzászólásáraJó lessz, szép terméssel.
Milyen fajta gyomok ezek a csomók amik kijöttek?
Teszt élesítve !

Válasz Sk Laci #1917. hozzászólásáraKösz de nekem már csak Hyundai jön be az udvarba. 3.-kat nyüstöljük mint az állat, azok közül még egy sem bacott ki velem. De halottam már mástól is jók a skodák.
Válasz mtz1221 #1915. hozzászólásáraSkodák elég megbízhatók, és az áraik se nincsenek elszálva. Ilyen Freelandert egy Karoq helyettesítené. Ha az árát nézed, akkor a nagytestvére a Kodik is beleférne.
Válasz barazdabetyar. #1877. hozzászólásáraAz agyagtartalom innen nem megállapítható, de valamiből elég sok van benne, az tuti. És az a víz
Válasz Bobo77 #1914. hozzászólásárahttps://img.index.hu/imgfrm/3/8/6/7/BIG_0009023867.jpg

Válasz mtz1221 #1912. hozzászólásáraAlfa Fiat Lancia?
Válasz Szabi. #1906. hozzászólásáraSzabi, próbálkoztál már nedves talajon tlt-n keresztül meghajtott aktív talajelőkészitővel?
Nálam a rotációs borona Maschi Aquila nagyon bejött, amikor már nem ment semmivel se talajt csinálni ez a gép elkészitette. Száraz vagy vizes mindegy neki. Magágyat mindig megcsinálta. A mütrágya bedolgozást is megoldja.
Válasz Bobo77 #1907. hozzászólásáraÉletem legrosszabb autójához alkatrészért.
Válasz Szabi. #1906. hozzászólásáraItt minden másnap esik,én műtrágyaszóróval gondoltam szétdobni, és majd be mossa az eső. Román prillezett urea nem tudom hogy kapható e felétek, de az nem olvad a párától/harmattól csak ha rendes eső van rá.
Válasz Bárány #1900. hozzászólásáraSzója kötött eleget, meg telibe kell fújni nitrosollal. Nem kel oda tápanyag...
Válasz Lackó #1908. hozzászólásáraEz is jó ötlet !
Válasz Szabi. #1906. hozzászólásáraVetés direktbe, totális gyomirtás, NorAn-tól bérbe injektálóval tápot neki. Nem lenne járható út?
Válasz mtz1221 #1905. hozzászólásáraMiért jártál erre sokat?
Válasz mtz1221 #1902. hozzászólásáraVetőgépen nincs műtrágya szóró.
Nagyon nem merem megpiszkálni a talajt semmivel sem.
4 ha, majd tanulunk ebből is......
Válasz Bárány #1903. hozzászólásáraKaposmérőn régebben jártam sokat sajnos, nagyon hasonlónak néztek ki a földek kukoricák a miéinkel.Csak arra több lehet a nedvesség, valahogy vizesebbek voltak.
Válasz Bárány #1903. hozzászólásáraÉn is ezért írtam hogy nálunk. Meg azért is hogy ez ritka esős év, most belehetne mosatni az ureát a notillbe is.
Válasz mtz1221 #1902. hozzászólásáraMindannyian arról beszélünk, amihez szoktunk, ezért is írtam, hogy "amit a mi földjeinkben megpróbálnék".
Általában nem is szoktam az ilyen kérdésekhez hozzászólni, mert az ország másik végéből, más körülnények közül, ráadásul hiányos infók alapján nem sok értelme van észt osztani, de most - talán, mert Szabi kérdezte - ez így jött ki.
Nekem is megvannak a korlátaim, nem is tagadom: én teljesen az intenzív termesztéshez vagyok szokva, jó földeken sok input, nagy termések.
De érdeklődve lesem, mások (te is) hogyan csináljátok, mert mindenből lehet tanulni.
Válasz Bárány #1900. hozzászólásáraEbben az időjárásban ez szerintem nem játszik. Én a mi földjeinken rá dobtam volna 300 kiló ureát elvetettem volna sorra vagy mellé 5 centire, és kapott volna 3 liter totált is az alapkezelés mellé pár kiló ureával felturbózva. Alaptrágya nélkül szója földben felénk nem szokott gond lenni a kukoricával.
Válasz Szabi. #1891. hozzászólásáraVess bele és a glifót 300l nitrosolba keverd bele/fújd ki per hektár.
Hibátlan lesz, tapasztalat...
Válasz MrPoke #1899. hozzászólásáraMűtrágya nélkül nem jó ötlet, márpedig azt meg nem tud vetőgéppel kitenni.
Itt bukik a notill, ezért (is) van offolás.
Válasz Szabi. #1891. hozzászólásáraVesd be oszt jóvan. És mehet rá a totális. Főleg nyert ügyed van ha RTK-val volt vetve és rá tudod vetni a szója sorára. A szója elhalt gyökere tökéletesen átművelte a talajt 1 méterre is. Ezt csak elrontod bármit is csinálsz.
/Ha már no-till topic/
Válasz Szabi. #1891. hozzászólásáraSzia
Én erre valami allrounder (sűrű kapaosztású grúbert) eszközt húznék 10cm mélyen és kész. Jó talajnak néz ez ki! Előtte pedig kiszórni a műtrágyát amennyit szánsz.
Természetesen kukoricát vetnék bele.
Üdv
Őszi árpa.
Válasz Szabi. #1894. hozzászólásáraAzért, ha a magágy alatt betonkemény, akkor nem ártana kicsit meglazítani, mert nem mennek le a gyökerek, meg a nedvesség sem tud mozogni.
Húzd meg mindegyik gépedet, aztán eldöntöd!
A totál a képek alapján szerintem felesleges. A talajművelő, (pláne ha a RT lesz a befutó) ezeket elégól eltűnteti, amivel időt nyersz, vetés után meg majd még úgyis fújnod kell valamivel. Pl. az Adengoval elég rugalmasan lehet játszani, de ezt majd meglátod, ha odaérsz.
Válasz Szabi. #1894. hozzászólásáraÉn adtam volna neki kis glifot már, aztán egy köckerling allrounder jellegű géppel 5-6 cm es magágy. Mivel szója volt igy kukoricát nyomatnék bele.