Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Poénok új
- Disznóvágás új
- Videók új
- Körbálázót, de milyet? új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Zetor traktorok új
Cikkajánló
Hirdetés
Ha alkatrészt vagy automata kormányzási rendszert keresel, itt a helyed!
Modern technológiákkal és magas színvonalú szolgáltatásokkal segíti az Agrobook...
Hirdetés
2544 hozzászólás
Hát én egy ideje figyelem a no-till témát.
De egy biztos erre az amcsi tecnológia a tuti: ( white,ih,flexu coil,stb....)
Válasz #142. hozzászólásra
Nem, bocs félreértettem.
Válasz #141. hozzászólásra
azt kérdeztem hogy búzát próbáltál-e már direktbe vetni?
Válasz #133. hozzászólásra
Milyen búzát?! Ez kukorica látszik a mag is.
Válasz #139. hozzászólásra
Persze idei tegnap csináltam, acélhengeres tömörítő jobb lenne az biztos. Mi még csak most kóstolgatjuk ezt a témát, idővel okosabb leszek.
Válasz #128. hozzászólásra
ezek idei képek? Talán az acélhengeres töm.kerék bezárná, lehet.
Egy közeli cimborám idén csak direktben vet mindent, talajt nem művelt ősszel sem.
Ezt mondtam, hogy szidjátok itt a White-ot, de nála ilyet nem láttam pedig a talaj volt ilyen nyers sokhelyen!
Egyszerűen mindent bezár és nincs már alternatíva!
Két fék ékhenger tömörít hátul nem a gumi, kb 5-ször olyan nyomással gyárilag mint akármelyik monosem vagy bármi más.
Direktvetésben páratlan! Amikor megláttam milyen a munkája egyből sajnáltam, hogy kiengedtem a kezem közűl a 6sorosat ami itt volt már, de majd legközelebb.
A monosem nem rosz kis gép, de kegyetlen javításigényes, és szárazban vet csak szépen. Nedvesebb de műveltfínom talajban sem zárja össze a megnyitott vetőárkot, direktben egyszerűen használhatatlan lenne
Válasz #136. hozzászólásra
én nem tom honnan van, benne volt a postaládámba lehet nem is véder csak valami türkye koppintás
Válasz #134. hozzászólásra
Naaaaaaaaaaaaaaa! Hol "lőtted"????
Dobd már be!
Válasz #131. hozzászólásra
a nyomólevegős gépeknek szerintem kell lenni magnyomó kerekének mert különben a szárazban kifújná a szemet a magárokból
Válasz #131. hozzászólásra
nekem van képem is róla
Válasz #130. hozzászólásra
Búzát vetettél művelés nélkül?
Válasz #121. hozzászólásra
Nagyon nem hasonlított akkor,de azt mondták,teljesen más lesz,vontatott,és nem központi műtrágya tartályos,mert nagyon kevés fért bele.
Válasz #120. hozzászólásra
Nem volt tökéletes a tolmács,azt szűrtem le,hogy vákuumal veszi fel a magot a tárcsa,és amikor a magvezető fölé ér,akkor jön a "vihar",és viszi a magot. Ahol én láttam vetni(lágykemény talaj),keményen belevágta a magot,ahol nyitva maradt a magárok,ott is az alján volt "beékelődve" a mag.
Válasz #129. hozzászólásra
Lesz ami nem kel ki de bízok én is 80-90%-ban az utolsó képen látszódik hogy ott a mag de csírában van.
az ilyen részeket mi lehengereztük egy nehéz gyűrűssel, az visszazárta a magárkot.
Ilyen időjárásnál kikel az így is, csak ha forró szeles idő van akkor az probléma.
Nekem tavaly 10 heki ilyen volt mert rosszul volt beállítva a kés , nem figyeltem oda a nagy kapkodásban.
Kb 90%-ban kelt ki végül.
Itt vannak a képek látszik, hogy vizesebb helyeken sajnos nyitva maradt a vetőárok, de ez csak kiseb része a területnek.
Válasz #87. hozzászólásra
Én most ilyesmivel fogok bohóckodni.....
Hacsak benem csesz vlm.....
Meggrubberozom aztán majdleszvlm.......
Sok a valami kevés a konkrétum...
Válasz #118. hozzászólásra
Tolhatnál róla valami anyagot , privibe is jó...
Válasz #122. hozzászólásra
Ebben tökéletesen igazad van!! A világ leg tökéletesebb gépét is könyen meviccelheti az idöjárás és a megváltozot körülmények között már nem tudja azt a magas és elvárható munka minöséget!! Sajnos a gabona vetögépek pont igy jártak a sáros földel..
Talan nem talan igen. De kocsinkent lesz a mahtartaly. Es az nem mindegy.
esetleg zam 1500 hoz való határolóernyőről tudnál képet feltenni?
megköszönném
akkor az amazonéhoz hasonló lesz.
Majd a gyakorlat megmutatja hogy jó-e ez a szisztéma. Ilyen nagy magsebesség mellett magfogó kerék nélkül nem lehet vetni mert kifújja a szemet a vetőárokból. Ragadós földön meg a magfogó kerék nem tudom hogyan viselkedik, A pro kerékkel ugyanez a helyzet, a szárazban jó de a nedvesnél kiszedi a magot meg beköt. És sokszor van ilyen szitu, hogy a teteje száraz alul meg kenőcs.
Azért pl a monosem akkor áll ki mikor a hajtókerekei fullon bekötnek, egész addíg vet.
Valami hasonló lesz?
http://www.amazone.hu/1965.asp
Arra azért kiváncsi leszek.Pláne ha nyomólevegős lesz.
veti
Válasz #112. hozzászólásra
Kepet es videot en is lattam rola, de nem mondott tul sokat rola. Amit tudok h a kivetett magot megnyomatja 80km/h-s levegovel. Es meg annyit tudok rola h 14-es sebesseggel meg kajak pontosan veri a naprat.
Válasz #116. hozzászólásra
Miért is?? Ahogy a gabonavetögépekkel is berobbantak úgy akár a szemnekéntinek is összejöhet..
Válasz #113. hozzászólásra
elég nehéz lesz felülmúlni a legjobbakat, bár nem lehetetlen.
Válasz #111. hozzászólásra
Lajos barátunk az már látot élöben is!! Öt kérdezétek!! Szerintem még fotót is készitet..
Válasz #99. hozzászólásra
persze a sárban be ragad minden!föleg a vetőgép
Válasz #112. hozzászólásra
Szerintem a vader az nem barkácsol hanem egy teljesen saját gépel jönnek elö!!
Válasz #111. hozzászólásra
a vetőkocsijáról lehet tudni valamit?
úgy értem hogy saját fejlesztésű vagy veszik rá mint pl a horsch kinze vetőkocsit épít be
Válasz #107. hozzászólásra
Lesz-lesz. Iden kiserleti jelleggel 1-2 gazdasagban. Lehet h majusban nalam is.
Válasz #106. hozzászólásra
Naluk lesz hasznalt, de akkor meg nem jott be nekik. Most meg mar leytem a vasarlasrol.
Válasz #105. hozzászólásra
Bocsi. Szoval, eppen napranal felnek.
Válasz #104. hozzászólásra
Csak telefonrol nyomom.
Válasz #103. hozzászólásra
a vadernak is lesz szemenkénti vetőgépe?
Válasz #101. hozzászólásra
KITE-vel tárgyaltál, máshol nincs, pl Odisys?
Válasz #98. hozzászólásra
Mert napránál nem félnél?
Válasz #103. hozzászólásra
Nem csak email cím változás ...billentyűzet is?
Válasz #102. hozzászólásra
Igen. Akinek van 12 soros is es 6-os os, aZ a suppedos talajba csak a 6 sorossal tudott vetni. Azt mondta h mas a meghajtas, nem dorzskerekes, hanem kormos kapcsolos, es az jobb amikor ra kell emelni. En megvarom a vaderstad vetogepet.
Válasz #101. hozzászólásra
Ezek szerint az VADI új lett volna?? És gondolom 6 sorral..
Válasz #100. hozzászólásra
A vegso alkura mar nem kerult sor. Olyan 9,5 m lett volna. Talan 9- re lement volna....
Válasz #98. hozzászólásra
Heló CIMBI menyit kóstál most felétek egy no till felszereltségü 1750-es???
Válasz #97. hozzászólásra
Beragadna.
Válasz #94. hozzászólásra
Iden majdnem bevallaltam egy notill 1750-et. De kaptam cyclohoz notill egyseget, igy az lesz,valamint egy 20eves, szinten amcsi notill vetopet ujitottam magamnak. Kukoricanal en n felnek a no tilltol, foleg ha lazitva volt az utobbi evekben.
egy ilyen most jó lenne a háznál
Válasz #95. hozzászólásra
még nem tudom melyik tárcsával menjünk rá!vagy IH vagy rövid lemkent kell ráküldeni úgyis majd abba már bele nyómjúk a monóval
ja igen persze a kuki bement róla szeptemberben és le is zúztam
Válasz #93. hozzászólásra
Kukorica be van takarítva? ha igen nem keréknyomas a föld? mit csinálsz vele?