Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Akkor abból sem lesz pörkölt, majd végelgyengülésben megy el tőletek, minta Fater Mónika nevű disznója, aki olyan volt, mint a kutya.
Fütyült neki és szaladt hozzá, ugrált körülötte, éppen csak a farkát nem csóválta .
Nálunk született, a koca ráfeküdt, ferde lett a nyaka és nagyon lemaradt a többitől, így nálunk maradt.
Szoba/ól tiszta volt, szólt a Faternak ha dolga van, ment vele mindenhová, folyamatosan röfögött neki, nagyon a szívéhez nőtt.
Aztán amikor két mázsás volt, elcserélte a Mónikát a haverjával egy idegen jószágra, mert nem volt szíve levágni.
Majd eltelt egy hónap, szalad a szomszéd, hogy eltűnt a Mónika, Fater átment hozzá elkezdte hívni, fütyülni neki , az meg szépen előbújt a kazalból.
Aztán Ő sem kerülte el a sorsát, de a kóstolót sem kértük belőle.
Válasz mihaszna #310. hozzászólásáraÖrülj neki, az ényéimnek ki maradt ez a korszak. Nagyobb még a traktort szereti, de a kicsi azt sem. Van egy itt született 5-6 mázsás bikánk, annak ha elkapod a nyakát, képes km át vinni szépen. Én marha játszom vele egyedül.
Sziasztok!
A közösségi felületek, élükön a fosbukkal a lehető leg károsabbak a normális emberi értékekre. Mint tudjuk a hülyeség ragályos, és ha ez az internetre kerül akkor terjed mind a kolera.
Nem tudom mit szóltak volna hozzá, hogy a hétvégén vágtunk egy 180-as nagy fehéret, és mellé egy 70-es Minnesotait.
Egyébként egy vegának csak egy kérdést szokta feltenni, milyen fogazata van az embernek?
Ha a Jóisten,vagy az evolúció úgy akarta volna, hogy füvet együnk akkor olyan fogaink lennének mint a nyulaknak.
Üdv.: Csuti
Válasz mihaszna #310. hozzászólásáraNagyon sok ember (és egyre több) még az életben nem látott élő állatot, a tányérján lévő húsdarabot meg nem tudja a pici fejecskéjében összekötni a szaladgálóssal, csak az ilyen idióta "véleményvezérek" kinyilatkoztatásain keresztül.
A patkányról meg annyit, hogy van aki házikedvencként tartja manapság. Mint ahogy a minidisznót meg a minikecskét is.
Amit meg ugye otthon babuskatunk olyat meg nem eszünk. Innen jön ez az agymenés.
(mer ugye a kutyát meg a macskát sem esszük meg; bezzeg a kínaiak, akik erre azt felelték egyszer amikor megkérdeztük, hogy az másfajta kutya amit megesznek, az arra van - mint nálunk a disznó...)
A disznóellenesítés meg szerintem a sok migrivel szembeni érzékenyítésnek és a nekik kedvezés miatt is van, mert ugye tisztátalan állat....
Válasz Erdőjaro #301. hozzászólására"Ez megy a műtrágya,permetezőszer használat posztok alá,a fakitermelős hírek alá,a disznóvágós hírek alá, de már láttam patkányirtásos videó melletti ilyen barmot is kommentelni."
Ezek nagyrészt 11-12 éves gyerekek.
Onnan tudom , hogy van négy unoka húgom. És a két nagyobbik 11-12 évesen szinte szó szerint ilyen mindent babusgatni kell korszakát élte. Hogy a nagy négy mázsás tehenet is meg kell simogatni mert az olyan cuki. Azóta már kinőtték ezt. Egy 10 éves gyerek még nem tudja hogy az a négymázsás tehén véletlenül ha a lábára lép minimum a csontja törik. Nekik még minden cuki. Minden aranyos. Mindent imádnak. Meg azt hiszik mindent csak azért tartunk hogy babusgassunk. Vannak sajnos felnőttek is ezen a szinten. Elég csak néhány grinpíszes és dk-s vagy LMP-s politikus akcióját megnézni. Ők ha nem is gondolják komolyan amit mondanak , politikai haszonszerzés miatt meglovagolják ezt a témát. Mert azt hiszik ez a trend. Közbe meg nem hanem csak egymást erősítgetik benne.
És vannak még akik csak trollkodásból írják amit írnak.
Az átlag ember azért nem ezen a véleményen van hogy meg kell simogatni a patkányt, mert az milyen aranyos , hanem megveszi a boltba a patkány mérget, mert tisztába van vele hogy a patkány egy lakóházba, egy városba , kártevő ráadásul betegséget terjeszt. És ez csak két példa volt ahol azért az átlag embernek még nem ment el az esze.
Új hentes érkezik a gazdához disznóvágásra. A hajnali sötétségben mikor lenyomják a disznót látja ám a gazda, hogy a hentes nagyon kancsal mindkét szemére.
Mester úr! Maga oda szúr, ahová néz? Mert akkor helyet cserélnék a disznóval....
Válasz Erdőjaro #301. hozzászólásáraAz a baj a mai világgal, hogy egy állatnak már több becsülete van, mint az embereknek egymás felé...
Látszik a kommenteken is....
Válasz Gumóka #298. hozzászólásáraAz a baj,hogy ebben a témában is olyan félelmetesen magabiztosak olyan emberek,akik még nincsenek intézetbe zárva,holott már rég ott lenne a helyük. Szó szerint az ember egy idő után azt hiszi,hogy ő ül fordítva a lovon ezeket a nem evilági barmokat olvasva.
Ez megy a műtrágya,permetezőszer használat posztok alá,a fakitermelős hírek alá,a disznóvágós hírek alá, de már láttam patkányirtásos videó melletti ilyen barmot is kommentelni. És az a baj,hogy egyre csak szaporodnak az ilyenek. Persze ma már vidéken se nehéz fiatalból ilyen idiótát nevelni,mert már vidéken is van olyan aki haszonállatot sem látott még soha.
Válasz Tobszi #295. hozzászólásáraEgyszer apámnak kolbász füstöléskor felgyulladt a tűz tehát nem csak füstölt./ épp időben észre vette/ F@sza lángolt kolbász lett belőle. Ennyi.
Bőven sózom durva sóval olyan 6-8kg / disznó. Műanyag kád, alul a sonkák felül a szalonna és a körmök, nyelv, fül,.. miegymás. másnap csinálok rá pácot, a legolcsóbb bolti is jó!!
Lényeg hogy hagyom kihűlni úgy öntöm rá.
Így majdnem ellepi a lé a húst. naponta, eresztek le belőle és vissza öntöm rá, akár többször is.
Körmök, fülek, bőrke..vékonyabb dolgok 2 hét, szalonna 4hét sonka 6hét..SOHA nem romlott meg semmi még melegben sem , jah és nem is igazán avasodik.
Ha, megvan lemosom, hagyom kétnapig száradni és mehet a füstre. Sonka 4-5 éjszaka füst szalonna kicsit kevesebb, attól függ milyen intenzív a füst..
Ha, meg van bedörzsölöm erős paprikával(macskapöcse).
Száraz sóra szavazok .Több mint 40 éve csinálom.Ilyen meleg időben az elején 2-3 naponta leöntöm átsózom Vékony szalonnának elég 1,5-2 hét vastagabbnak 3 hét .Ha kiszedtem a sóból az udvaron gyorsan lemosom a naggya sót slaggal,nem szét áztatva.Ha megszikkasztotta a szél mehet a füstre. Jó füstölöbe elég 1 nap a szalonnának,csak a nagyobb sonkákat húsokat csinálom 2 nap.Éjjel persze alszok.
Válasz hegesztocsabi #290. hozzászólásáraElső sózás után ha kidobta a levet, öntsd le. A véres lé nem jó. Utána csinálsz sóoldatot (langyos víz+só) ezt öntöd vissza, ebben forgatod majd. Én 3 hétig szoktam.
Üdv .
Kérdés az lenne,hogy ki hogyan sózza a szalcsit ,sonkát.
Vagyis melyik a jobb,ha ami levet ereszt azt kiönsük,vagy nem baj ha a lé alatta van?
Vagy csak mindig a száraz sóban álljon?
Mert hallottam ilyet is olyat is.
De melyik a jobb?
Válasz bandigh #288. hozzászólásáraMinden ehetetlen dolog ami hurkába/sajtba bele van rakva (lépet vesét kivéve) össze van darálva legapróbb rostán. Majd ahány kg lesz belőle ugyan annyi színhús is közé téve. Majd 20%-al több fűszerrel kolbásznak beízesítve. Tavaly csak rostélyon lett sütögetve, idén nem bírtam magammal pár szálat megfüstöltem belőle. Meglepetésemre (erős paprika van azért benne bőven) nem mondta még senki aki kóstolta hogy nem rendes kolbász.
Válasz *** HM *** #279. hozzászólásáraRégen nagyanyám Miatyánkba meg Üdvözlégybe mérte az idejét de már nem tudom melyik ő mennyi.
Addig míg feljön a tetejére, de elején nem zsupsz bele, hanem mártogatva.
Az a drót kosár v hurka főző tepsi jó találmány.
Kivétel után asztalon szétrakva hűl, nem hidegvizezzük mert kilúgozza.
Főzővízbe mehet kis só, ha igényli és kár lenne újra áttörni az anyagot
Válasz Szabi. #283. hozzászólásáraIgen, sokallod vagy keveselled?
De csak nagyon lassan,épp hogy picit bugyogjon a víz!
Van aki azt mondja ahány kiló annyi óra(ezt a régi módi hentesek ajánlják így)
Válasz ottozrinszki #277. hozzászólásáraTuti semmi baja sincs. Az enyém is ilyen pedig én magamnak készítem. Még soha semmi gond nem volt vele. Kicsit több lett benne a zsiradék ennyi. Tarthatod a fagyasztóban is. Felhasználás előtt 1-2 nappal kiveszed kiolvad, megszikkad és fogyaszthatod.
Köszi a válaszokat. Azert kérdeztem mert egy hentes ismerős azt mondta, h ne egyem meg, mert lehet a meleg miatt megromlott.
Ma is ettem. Majd holnap kiderul élek e még.....
Jó napot. Egy olyan kérdésem lenne, h kaptam hazikolbaszt, és nagyon csöpög a zsír belőle. Utánaneztem, és azt írják, h a füstölés vol túl meleg, vagy a tárolás utána.
A kérdésem, h meg lehet e enni a kolbászt, lesz e valami probléma ha tároló, illetve nem leszek e beteg ha megeszem?
Köszönöm válaszát.
Válasz ND #272. hozzászólásáraIgen, egy sor üveggyapot valamivel alaposan betekerve, vagy lehet van valami jobb anyag is van, ne peregjen az ennivaló közelében a millió kis szirszar.
Erre gyébként tetszik a mű
A fa a szigetelésen kívül fel is veszi a párát, ezért nem folyik meg rajta annyira
Kint 6 fok kürül volt, a szalcsi meg 14-re melegedett fel benne.
A csőben nagyon sok pára kicsapódott, több liter gyűlt össze a vedrekben, a hordón alig gyöngyözött, nem úgy mint a rövid egyenes csővel.
Ha kell "vizes borogatással" vagy vízbe mártással tovább tudom hűteni a csövet, még jobb a páraleválasztás.
Ugye az sem mindegy, mennyire nyers amivel füstölök (múltkori nyers volt, most szárított), meg mennyi huzatot engedek neki a nagyhordóból hogy a füst távozzon (magával víve a párát)
Válasz medikus #267. hozzászólásáraÍgy készült az első fa cső!
Bocs a szemtelenkedésért! Kihagyhatatlan volt, de igazad van lecsapódik, nem lesz annyira hideg, mint környezet és a fém!
316 hozzászólás
Ez jó nagy jószág!!!
https://www.tiktok.com/@groksgrotto/video/7448058485712899334?_r=1&_t=ZN-8sGnGNxTwz0
Válasz mtz1221 #314. hozzászólásáraÜdv!
Akkor abból sem lesz pörkölt, majd végelgyengülésben megy el tőletek, minta Fater Mónika nevű disznója, aki olyan volt, mint a kutya.
Fütyült neki és szaladt hozzá, ugrált körülötte, éppen csak a farkát nem csóválta .
Nálunk született, a koca ráfeküdt, ferde lett a nyaka és nagyon lemaradt a többitől, így nálunk maradt.
Szoba/ól tiszta volt, szólt a Faternak ha dolga van, ment vele mindenhová, folyamatosan röfögött neki, nagyon a szívéhez nőtt.
Aztán amikor két mázsás volt, elcserélte a Mónikát a haverjával egy idegen jószágra, mert nem volt szíve levágni.
Majd eltelt egy hónap, szalad a szomszéd, hogy eltűnt a Mónika, Fater átment hozzá elkezdte hívni, fütyülni neki , az meg szépen előbújt a kazalból.
Aztán Ő sem kerülte el a sorsát, de a kóstolót sem kértük belőle.
Válasz mihaszna #310. hozzászólásáraÖrülj neki, az ényéimnek ki maradt ez a korszak. Nagyobb még a traktort szereti, de a kicsi azt sem. Van egy itt született 5-6 mázsás bikánk, annak ha elkapod a nyakát, képes km át vinni szépen. Én marha játszom vele egyedül.
Válasz ND #311. hozzászólásáraBeszéltem olyannal, aki volt kényszer munkán.
Örültek volna egy-egy macskának vagy kutyának.
Annyit mondott, ne tudjam meg mennyi szörnyűség történt.
A televízióban láttam, hogy a súlyos betegek.......
Amely állat nevet kap, azt nálunk nem szokás feltálalni.
A disznó nem kap nevet!
"Nem kötelező a disznótor csak a disznónak! "
Sziasztok!
A közösségi felületek, élükön a fosbukkal a lehető leg károsabbak a normális emberi értékekre. Mint tudjuk a hülyeség ragályos, és ha ez az internetre kerül akkor terjed mind a kolera.
Nem tudom mit szóltak volna hozzá, hogy a hétvégén vágtunk egy 180-as nagy fehéret, és mellé egy 70-es Minnesotait.
Egyébként egy vegának csak egy kérdést szokta feltenni, milyen fogazata van az embernek?
Ha a Jóisten,vagy az evolúció úgy akarta volna, hogy füvet együnk akkor olyan fogaink lennének mint a nyulaknak.
Üdv.: Csuti
Válasz mihaszna #310. hozzászólásáraNagyon sok ember (és egyre több) még az életben nem látott élő állatot, a tányérján lévő húsdarabot meg nem tudja a pici fejecskéjében összekötni a szaladgálóssal, csak az ilyen idióta "véleményvezérek" kinyilatkoztatásain keresztül.
A patkányról meg annyit, hogy van aki házikedvencként tartja manapság. Mint ahogy a minidisznót meg a minikecskét is.
Amit meg ugye otthon babuskatunk olyat meg nem eszünk. Innen jön ez az agymenés.
(mer ugye a kutyát meg a macskát sem esszük meg; bezzeg a kínaiak, akik erre azt felelték egyszer amikor megkérdeztük, hogy az másfajta kutya amit megesznek, az arra van - mint nálunk a disznó...)
A disznóellenesítés meg szerintem a sok migrivel szembeni érzékenyítésnek és a nekik kedvezés miatt is van, mert ugye tisztátalan állat....
Válasz Erdőjaro #301. hozzászólására"Ez megy a műtrágya,permetezőszer használat posztok alá,a fakitermelős hírek alá,a disznóvágós hírek alá, de már láttam patkányirtásos videó melletti ilyen barmot is kommentelni."
Ezek nagyrészt 11-12 éves gyerekek.
Onnan tudom , hogy van négy unoka húgom. És a két nagyobbik 11-12 évesen szinte szó szerint ilyen mindent babusgatni kell korszakát élte. Hogy a nagy négy mázsás tehenet is meg kell simogatni mert az olyan cuki. Azóta már kinőtték ezt. Egy 10 éves gyerek még nem tudja hogy az a négymázsás tehén véletlenül ha a lábára lép minimum a csontja törik. Nekik még minden cuki. Minden aranyos. Mindent imádnak. Meg azt hiszik mindent csak azért tartunk hogy babusgassunk. Vannak sajnos felnőttek is ezen a szinten. Elég csak néhány grinpíszes és dk-s vagy LMP-s politikus akcióját megnézni. Ők ha nem is gondolják komolyan amit mondanak , politikai haszonszerzés miatt meglovagolják ezt a témát. Mert azt hiszik ez a trend. Közbe meg nem hanem csak egymást erősítgetik benne.
És vannak még akik csak trollkodásból írják amit írnak.
Az átlag ember azért nem ezen a véleményen van hogy meg kell simogatni a patkányt, mert az milyen aranyos , hanem megveszi a boltba a patkány mérget, mert tisztába van vele hogy a patkány egy lakóházba, egy városba , kártevő ráadásul betegséget terjeszt. És ez csak két példa volt ahol azért az átlag embernek még nem ment el az esze.
Válasz Jana11 #306. hozzászólásáraÜdv!
Ezt a poént kb. 30 éve elsütöttem Apósomnak, aki böllér volt, mikor már benne volt 4-5 pohár pálinka.
Egyébként sem voltam neki soha a szívecsücske, de nagyon felfújta magát rajta.
Válasz rtamas1976 #303. hozzászólásáraAz fontos, hiába van az embernél füstszűrős vagy szűrő nélküli cigaretta!
Válasz Gumóka #302. hozzászólásáraVagyis némelyik emberrel az a baj, hogy az anyukájából nagyobb f@sz jött ki, mint ami belement!
Új hentes érkezik a gazdához disznóvágásra. A hajnali sötétségben mikor lenyomják a disznót látja ám a gazda, hogy a hentes nagyon kancsal mindkét szemére.
Mester úr! Maga oda szúr, ahová néz? Mert akkor helyet cserélnék a disznóval....
Válasz JD 4630 #304. hozzászólására
Válasz rtamas1976 #303. hozzászólásáraCsak a bökésig, utána már nem fontos
Válasz Gumóka #298. hozzászólásáraDisznóvágáskor arra kell odafigyelni, hogy a sapka mindég a fejeden legyen!!!
Válasz Erdőjaro #301. hozzászólásáraAz a baj a mai világgal, hogy egy állatnak már több becsülete van, mint az embereknek egymás felé...
Látszik a kommenteken is....
Válasz Gumóka #298. hozzászólásáraAz a baj,hogy ebben a témában is olyan félelmetesen magabiztosak olyan emberek,akik még nincsenek intézetbe zárva,holott már rég ott lenne a helyük. Szó szerint az ember egy idő után azt hiszi,hogy ő ül fordítva a lovon ezeket a nem evilági barmokat olvasva.
Ez megy a műtrágya,permetezőszer használat posztok alá,a fakitermelős hírek alá,a disznóvágós hírek alá, de már láttam patkányirtásos videó melletti ilyen barmot is kommentelni. És az a baj,hogy egyre csak szaporodnak az ilyenek. Persze ma már vidéken se nehéz fiatalból ilyen idiótát nevelni,mert már vidéken is van olyan aki haszonállatot sem látott még soha.
Válasz Gumóka #298. hozzászólásáraírd oda nekik, hagy tudják meg a vegánok mihez való a pálinka.
Válasz Gumóka #298. hozzászólásáraEgyenek férgeket!
Válasz Erdőjaro #297. hozzászólásáraÉn azért továbbra is hízlalok disznót, meg le is vágom, a pálinka sem issza meg magát
Sok buta ember...
Megérett a világ a pusztulásra azok a kommentek
https://www.facebook.com/photo?fbid=1243113860741619&set=pb.100051290505687.-2207520000
Válasz Tobszi #295. hozzászólásáraEgyszer apámnak kolbász füstöléskor felgyulladt a tűz tehát nem csak füstölt./ épp időben észre vette/ F@sza lángolt kolbász lett belőle. Ennyi.
Lángolt kolbászt aki készít hogy csinálja a füstölését?
Bőven sózom durva sóval olyan 6-8kg / disznó. Műanyag kád, alul a sonkák felül a szalonna és a körmök, nyelv, fül,.. miegymás. másnap csinálok rá pácot, a legolcsóbb bolti is jó!!
Lényeg hogy hagyom kihűlni úgy öntöm rá.
Így majdnem ellepi a lé a húst. naponta, eresztek le belőle és vissza öntöm rá, akár többször is.
Körmök, fülek, bőrke..vékonyabb dolgok 2 hét, szalonna 4hét sonka 6hét..SOHA nem romlott meg semmi még melegben sem , jah és nem is igazán avasodik.
Ha, megvan lemosom, hagyom kétnapig száradni és mehet a füstre. Sonka 4-5 éjszaka füst szalonna kicsit kevesebb, attól függ milyen intenzív a füst..
Ha, meg van bedörzsölöm erős paprikával(macskapöcse).
Száraz sóra szavazok .Több mint 40 éve csinálom.Ilyen meleg időben az elején 2-3 naponta leöntöm átsózom Vékony szalonnának elég 1,5-2 hét vastagabbnak 3 hét .Ha kiszedtem a sóból az udvaron gyorsan lemosom a naggya sót slaggal,nem szét áztatva.Ha megszikkasztotta a szél mehet a füstre. Jó füstölöbe elég 1 nap a szalonnának,csak a nagyobb sonkákat húsokat csinálom 2 nap.Éjjel persze alszok.
Válasz hegesztocsabi #290. hozzászólásáraMajd megtapasztalod! Ha ilyet-olyat mondtak,itt is olyan választ kapsz!
Válasz hegesztocsabi #290. hozzászólásáraElső sózás után ha kidobta a levet, öntsd le. A véres lé nem jó. Utána csinálsz sóoldatot (langyos víz+só) ezt öntöd vissza, ebben forgatod majd. Én 3 hétig szoktam.
Üdv .
Kérdés az lenne,hogy ki hogyan sózza a szalcsit ,sonkát.
Vagyis melyik a jobb,ha ami levet ereszt azt kiönsük,vagy nem baj ha a lé alatta van?
Vagy csak mindig a száraz sóban álljon?
Mert hallottam ilyet is olyat is.
De melyik a jobb?
Válasz bandigh #288. hozzászólásáraMinden ehetetlen dolog ami hurkába/sajtba bele van rakva (lépet vesét kivéve) össze van darálva legapróbb rostán. Majd ahány kg lesz belőle ugyan annyi színhús is közé téve. Majd 20%-al több fűszerrel kolbásznak beízesítve. Tavaly csak rostélyon lett sütögetve, idén nem bírtam magammal pár szálat megfüstöltem belőle. Meglepetésemre (erős paprika van azért benne bőven) nem mondta még senki aki kóstolta hogy nem rendes kolbász.
Válasz mtz1221 #287. hozzászólásáraAzmiaz?
Válasz *** HM *** #279. hozzászólásáraCsinálunk helyette olcsókolbászt,azt megeszem.
Válasz *** HM *** #279. hozzászólásáraRégen nagyanyám Miatyánkba meg Üdvözlégybe mérte az idejét de már nem tudom melyik ő mennyi.
Addig míg feljön a tetejére, de elején nem zsupsz bele, hanem mártogatva.
Az a drót kosár v hurka főző tepsi jó találmány.
Kivétel után asztalon szétrakva hűl, nem hidegvizezzük mert kilúgozza.
Főzővízbe mehet kis só, ha igényli és kár lenne újra áttörni az anyagot
Válasz apuci #282. hozzászólásáraNálunk is ugyanez a módi.
Válasz Szabi. #283. hozzászólásáraIgen, sokallod vagy keveselled?
De csak nagyon lassan,épp hogy picit bugyogjon a víz!
Van aki azt mondja ahány kiló annyi óra(ezt a régi módi hentesek ajánlják így)
Válasz apuci #282. hozzászólására1 órát ????!!!!!
Válasz Tobszi #280. hozzászólásáraDe a sajtot mi kb 1 óráig abáljuk a hurkát meg csak pár percig!
Válasz *** HM *** #279. hozzászólásáraNa ná, hogy igen!
Válasz *** HM *** #279. hozzászólásáraBezony! Még a sajtot is. El se maradhat.
Hurkát forró vízbe mártja még valaki?
Válasz ottozrinszki #277. hozzászólásáraTuti semmi baja sincs. Az enyém is ilyen pedig én magamnak készítem. Még soha semmi gond nem volt vele. Kicsit több lett benne a zsiradék ennyi. Tarthatod a fagyasztóban is. Felhasználás előtt 1-2 nappal kiveszed kiolvad, megszikkad és fogyaszthatod.
Köszi a válaszokat. Azert kérdeztem mert egy hentes ismerős azt mondta, h ne egyem meg, mert lehet a meleg miatt megromlott.
Ma is ettem. Majd holnap kiderul élek e még.....
Válasz ottozrinszki #274. hozzászólásáraMeg ne edd! Küld el hozzám!
Válasz ottozrinszki #274 hozzászólása eheted minél hamarabb mert avasodik így hamar ami történt vele nem egyedi járt már más is így
Jó napot. Egy olyan kérdésem lenne, h kaptam hazikolbaszt, és nagyon csöpög a zsír belőle. Utánaneztem, és azt írják, h a füstölés vol túl meleg, vagy a tárolás utána.
A kérdésem, h meg lehet e enni a kolbászt, lesz e valami probléma ha tároló, illetve nem leszek e beteg ha megeszem?
Köszönöm válaszát.
Válasz ND #272. hozzászólásáraIgen, egy sor üveggyapot valamivel alaposan betekerve, vagy lehet van valami jobb anyag is van, ne peregjen az ennivaló közelében a millió kis szirszar.
Erre gyébként tetszik a mű
Válasz A.I. #270. hozzászólásáralehet kap majd hőszigetelést
Válasz medikus #267. hozzászólásáraez így igaz, de így könnyű és mobil.
A fa a szigetelésen kívül fel is veszi a párát, ezért nem folyik meg rajta annyira
Kint 6 fok kürül volt, a szalcsi meg 14-re melegedett fel benne.
A csőben nagyon sok pára kicsapódott, több liter gyűlt össze a vedrekben, a hordón alig gyöngyözött, nem úgy mint a rövid egyenes csővel.
Ha kell "vizes borogatással" vagy vízbe mártással tovább tudom hűteni a csövet, még jobb a páraleválasztás.
Ugye az sem mindegy, mennyire nyers amivel füstölök (múltkori nyers volt, most szárított), meg mennyi huzatot engedek neki a nagyhordóból hogy a füst távozzon (magával víve a párát)
Majd kísérletezünk még, csak legyen min
Válasz medikus #267. hozzászólásáraÍgy készült az első fa cső!
Bocs a szemtelenkedésért! Kihagyhatatlan volt, de igazad van lecsapódik, nem lesz annyira hideg, mint környezet és a fém!
Válasz ND #268. hozzászólásáramármint támaszt
Válasz Pilátus" #265. hozzászólásáraeltaláltad, jött ki bőven.
És támast is
Válasz mtz1221 #266. hozzászólásáraA vason lecsapódik!Hiába "hideg" füst,a hőmérséklete más,mint a vas külső hőmérséklete!A fa szigetel,azért jó!