Hirdetés
- Tárolók, színek.. egyéb géptárolók.. új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Glifozát új
- Műtrágya árak új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Gyomfésű vagy küllős kapa?? új
- Massey Ferguson traktorok új
- Claas traktorok új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
Cikkajánló
Hirdetés
![HE-VA megoldások a napraforgó-termesztésben HE-VA megoldások a napraforgó-termesztésben](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9088/cikk_79088/he-va-1_fill_540x300_0.jpg)
HE-VA megoldások a napraforgó-termesztésben
Szármaradvány-kezelés és talajművelés a HE-VA munkagépekkel.![Jelentsenek előnyt a gazdák számára a feltöltött adatok – ez a szaktárca célja Jelentsenek előnyt a gazdák számára a feltöltött adatok – ez a szaktárca célja](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9192/cikk_79192/Feldman-lead_fill_540x300_0.jpg)
164 hozzászólás
Sziasztok!
Mi fuvarozással is foglalkozunk és szinte semmit se tudunk még és reggel indulok lerakni és irány külföld.Információ az,hogy mezőgazdasági cégnek ingyenes lesz,ha idegen árut fuvarozunk akkor a számlára rá kell írni a fuvar díj+út díj.Amelyik autóba nyomkövető van és szerződésük van az által lehet fizetni.Nekünk van de még nem sikerült regisztrálni náluk.Tiszta káosz az egész.
Válasz #12. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Baxák meg én itt a 30-40 km-es körzetben xarok fizetni,sőt a pótokat is mezgazra vizsgáztatom,nehogy már a huszadik bőrt húzza le rólunk ez a szarházi tolvaj banda
Válasz #10. hozzászólásra
A jelenlegi rendszer egyszerűen képtelen kezelni a kedvezményt. Meg a tengelyszamot is komplikált állítani, a sofőr leakasztja a pótkocsit nem tudja visszaállítani, és fizet a szerelvény után...
Ha meg nincs jegyed (mert a flottakovetos dolog csak elvben működik), megy a büntetés, és majd utólag levelezhetsz, hogy legyszi mersekeljetek mar a buntit.
Más: amíg viszi a terményt az a papírok alapján lehet saját áru, de amikor üresen megy vissza? Mert az üres autó mehet akármilyen áruért.... Az szerintem fizetős....
Igazán most még nem tud senki semmit,majd meglátjuk mi lesz. Én mindenesetre úgy gondolom ahogy írtam.Szerintem a saját árumat viszem betekarítási időszakban,elvileg útdíjmentesen.
Válasz #8. hozzászólásra
Fuvaros cég az fizetős,még aratáskor is,csakis sajátárura vonatkozik,így mondták ,de minden előfordulhat
Válasz #8. hozzászólásra
Azt hiszem az első útja útdíj mentes. Csak a gps hogy különbözteti meg, hogy éppen mit viszel ?? Ahogy a szakasz fölé érsz, már szívja is a zsebed,nincs kecc-mecc és ebben ez a heccc !!!
Válasz #6. hozzászólásra
De a magtár ott van ahova eladom. Szállítóra ráírjuk,hogy kombájn alól szállítva...
Válasz #5. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Mondjuk árpa, repce, búza aratáskor kuki szállítás necces lehet.............
Válasz #5. hozzászólásra
A kombájntól a magtárig
Válasz #4. hozzászólásra
De mintha azt is mondták volna,hogy betakarítási időszakban az mg terményszállítás mentesül az útdíj alól.
Válasz #2. hozzászólásra
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Ma mondták, hogy a szállítási költség 30%-al nő........................természetesen a kárunkra, mert minden értelmesebb, fizető képes cég, beszállítva adja meg az árakat gabonára !
Válasz #2. hozzászólásra
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Az útdíj az a gépjármű környezetvédelmi besorolásától függ, minél régebbi a jármű annál több a fizetnivaló az úthasználatért!
A fuvarozók ilyesztgetnek,a terményárcsökkenéssel.Vajon mennyi ez az összeg?
Kedves kollégák kérlek benneteket hogyha valaki tud az e-útdíj mezőgazdaság termelőt érintő kedvezményről mentességről írjon. Tegnap kérdeztem az Agrárkamarát a parlament szavazott valamit de semmit nem tudnak. Elsején piacra kellene menni HOGYAN?
Persze tudom autóval.
Köszönettel:EDE