Hirdetés
Fórum
- AKG támogatás új
- Grubber új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Egyedi munkaeszközök házilag új
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
867 hozzászólás
Válasz fexco #766. hozzászólásáraPiros fekete?Ez eddig a leg fiatalabb 89 és zárt alvázú ,nem megy közzé a kula,ez gyárilag ilyen kicsi vonószemes. Horgon húzom
Válasz gjoni #754. hozzászólásáraÜdv!akkor is jobb volt a pirosfekete!!!az lenne a kérdésem,ennek a vonoszemnek mekkora a belső átmérője?vagy mekkora volt gyárilag?ezt is kampon huzod?
Válasz Gergő80 #764. hozzászólásáraJa értem ,a lényeg a videóban ott van
Válasz Gergő80 #761. hozzászólásárasajnos az enyém nyomokba se tartalmaz ilyen alkatrészeket mindent le kell gyártani hozzá ezért kelletek volna a méretek
Válasz Gergő80 #761. hozzászólására
Válasz Gergő80 #761. hozzászólásáraFotózni tudom csak neked ,de csináltunk már párat ,mert sok barom a tartóját is le vagdalta
Válasz gjoni #755. hozzászólásáraa hátsó ajtó autómata nyitásáról alkatrészeiről nincs esetleg rajzod ami alapján lelehet gyártani
Válasz jenci #759. hozzászólásáraén ifa billentés határolót vettem annyi hogy két tömlő kell hozzá hogy működjön nem csak elzárja az olaj útját vissza is engedi a pluszt a második tömlőn a traktor rendszerébe
Szia!
Érdeklődnék, hogy a billentéshatároló szelepet hol vetted?
Válasz gjoni #755. hozzászólásáraIgen, ez az. Mondjuk az enyémnek nincs meg a lehajtható lába. Nem is nagyon látom, hogy hová lehetne felszerelni, lehet levágtak róla ezt-azt. Elöl a vonószem felett van a csapszeg, akörül nyaklik az egész. A csapszeg felett, hátrébb van a csuklófejen egy nyelv, azt támasztja meg elölről és hátulról egy-egy kicsi gumibak. Az elsőt tartó lemezt két csavar fogja, a hátsó fix.
Ritka elb*.*tt egy konstrukció! A gumibakokra irtózatos erők hatnak, ráadásul nem is csak szemből, mert a csuklófej "libikókázás" közben oldalra is "keni" a hátsó bakot. Nem sokáig bírja. Persze az is lehet, hogy az enyém hiányos.
Válasz gjoni #754. hozzászólásáraNa ez pont jó lesz! Gondolom, ha megveszem hozzá a gumitéglákat az alapján nem gond magát a házat legyártani, de azért még nagy segítség lenne, ha pár méretet megadnál. Leginkább a középső lemezen lévő lyuk átmérője érdekelne, illetve az a nagy szögletes "alátét" a mechanizmus elején és hátulján (hátul is ugyanolyan van?). Meg az is érdekelne, hogy hová megy az a hüvelyféle, ami a képen a vonószem mellett van.
Válasz gjoni #753. hozzászólásáraEzen már túl vagyok. Szétszedtük, felgumiztuk, összeraktuk. A gond nem is a vonószem tengelyén lévő gumikkal van, azok viszonylag sokáig bírják, a probléma a csuklófej (így hívom azt az acéllemezből hegesztett dobozfélét, amiben a vonószem van, és ami egy csapszeggel van a vonóháromszöghöz rögzítve). Annak fent a vonóháromszögön belül van két kis gumija, ami nagyjából 10 percig bírja a kiképzést ...
Válasz Dengezik #752. hozzászólására ilyen lehet neked ,ha 80 előtti ,na ennek más a gumibetétje ,lehet kerek nem szögletes.
Válasz Dengezik #752. hozzászólására hasonló a régi eb 7 is,ha csak tákolva nincs?
Válasz Dengezik #752. hozzászólásáraVan rajta nagy koronás anya ,azt lecsavarni ,kihúz az egész ,és gumipogácsát az axialnál kapni ,kettő fajta van eb 7 régihez 1980 évjárat előtti az más .Az újabbak egyeznek eb 8 pótéval.
Üdvözletem a tisztelt fórumozóknak!
Segítséget szeretnék kérni. Van egy régi EB-7 -esem, még a csapszeges vonószemmel (amiben nem a két gumitégla, hanem valami fém csuklófej tartja a vonószemet). Nem tudom, hogy mindene megvan-e, vagy az előző tulaj barmolta-e össze, de ebben a gépben a csuklófejet egy-egy pogácsa méretű gumibak tartja középen nem sok sikerrel. Pár fuvar urán az egész pótkocsi nyeklik-nyaklik, billeg, lökdösi a traktort. A kérdésem az lenne, hogy meg lehet-e valahogy csinálni az ilyen típusú vonószemet jól? Ha igen, hogyan? Ha nem, akkor tudna-e valaki egy rajzot, vagy fotót küldeni a gumitéglás vonószemről méretekkel, hogy át tudjam alakítani?
Előre is köszönöm!
lefestve készen az eb 8
Válasz Jakabjóska #746. hozzászólásáraLegjobb alá
Válasz gjoni #745. hozzászólásáraÜdv. kolléga!
Az Ural gumi mennyire erős az EB-7-re?
Válasz ÁdámZoltán #744. hozzászólására
Válasz gjoni #743. hozzászólásáraRövid. A felépítmény új rajta de az alváz a billentőfülek, a vonórész nulla. Viszont újfajta oldalak a plató kicserélve új kerekek. 1977-es.
Válasz ÁdámZoltán #742. hozzászólásáraMi annak idején csináltunk rá gyárit ,de nincs meg a fotó! Hosszú vonórészes vagy rövid ?
Jó estét mindenkinek! Esetleg tudna nekem valaki abban segíteni, hogy lefényképezné egy EB-7 pótkocsi támasztó lábát ami a vonórészen van.
Amit vettem lemaradt róla és le szeretném gyártani.
kicsit másabb lett
https://www.youtube.com/watch?v=8nYMQwuqrmA
Válasz Büresz #738. hozzászólásáraCsak Alkytont használok 3 liter menne rá a zöld platósra .kékre fele!
Válasz gjoni #737. hozzászólásáraNagyon pöpec, mindent alkytonnal fújsz? Mennyi meg rá egy ilyen pótra? a zöld pótón, igaz hogy nem Eb, de gondoltam megosztom veletek, csak a platót és az oldalakat csináltam én. A kéken pedig csak oldalaztam meg festettem a pótot meg a gépet is.
kész jöhet a magömlés
hidraulika tömlőt hol szoktatok beszerezni? Fém csövet lehet kapni? a második kocsihoz kellene...
Válasz mtz1221 #733. hozzászólására
Válasz gjoni #732. hozzászólásáraLe a kalappal. Ha az asszonyról meg a gyerekről is így gondoskodsz,egész irigy leszek rád.
holnap kész a plató
haladunk tovább
két magasító hátfal kész
Válasz csoppika #726. hozzászólásáraEz az utolsó kicsinek!
Válasz gjoni #723. hozzászólásáraAzért ha gyakorolnál csak menne annyira, hogy egy ilyen kocsit meghegessz?
Válasz mtz1221 #724. hozzászólásárahttp://www.motipspray.hu/webshop/festekek/alkyton-fedo-es-korroziogatlo-alapozo-egyben-ral5002-fenyes-kiralykek-kenheto/
Válasz gjoni #722. hozzászólásáraMelyik Alkyton-t, a kalapácslaknak írtat ??
EZT ??
Válasz csoppika #721. hozzászólásáraTanulok ,de úgy soha nem fogok tudni hegeszteni,csak nem gondolod míg ő dolgozik én üldögélek?Szabom az anyagot csiszolok ,meg figyelem másik pajzsal ,hogy varr !
Válasz Pilátus #719. hozzászólásáraSztem ez elég szuper 17 liter 80000 ft Alkyton ,és sokszor használom ezt a festéket jóval színtartóbb,mint olcsóbb elődei!
Válasz gjoni #717. hozzászólásáraEgyütt tudsz dolgozni az öreggel, és nem vagy hajlandó tanulni tőle?
Válasz gjoni #717. hozzászólásáraNem vagy kitartó...
Szép!
Lenne egy "festői" kérdésem hogy pld ezt a felületet lehet valm 2k-4k 10k lakkal stabilizálni az uv ellen??
Van e akár többszázezerért super hiper valami lakk azokra gépekre amit az ember nagyon megkedvelt vagy azt szeretné hogy gyerekeinek se kelljen ezeket festeni?
ilyen kék lesz