Hirdetés
Fórum
Egészséges életmód, sport szabadidő... /fotelból...
Létrehozta: Czanik Sanyi , 2011-02-27 16:54:43
Kedvencekhez
Segítség
- Agro+Mash Expo és Agrárgép Show új
- Műtrágya árak új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Co2 hegesztő vagy Dinamó-hegesztő melyik jobb mezőgazdasági gép javításához? új
- Poénok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mezőgazdasági gépek festése új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Fórumtalálkozó az AGROmashEXPO-n! új
1108 hozzászólás
Válasz #255. hozzászólásra
Remélehtőleg José-ék eldöntik a bajnokságot ma este.
Úgy látom a "B" bocsánat rosszul írtam "b"középben vagy. Hajrá Arsenál! Ja az nem játszik... Akkor szurkolok a B nagy B B Barcelonának
Ma este a Sport1-en :
Real Madrid -barcelona !!!
8-tól 2 órás felvezető műsor , majd 10 től a meccs !
Hala Madrid !
Aki még látta focizni a "doktort", biztos emlékszik rá,az alkohol hová juttatta.http://sport.hir24.hu/kulfoldi-foci/2011/12/04/sirba-vitte-az-ital-a-brazil-legendat/
A Coláról:
•Vizsgáljuk meg a Coca-Cola-t. Az USA több államában a rendőrség baleseti helyszínelői 2 gallon (kb. 7 liter ) Cola-t visznek magukkal, hogy a baleseteknél az úttestre folyt vért azzal távolítsák el.
•Ha egy steak-et egy tálba tesznek és Cola-val leöntik, két nap alatt feloldódik.
•A WC kagyló tisztítása: önts bele egy dobozos Cola-t a kagylóba és hagyd ezt az igazi(?) csodaszert(?) egy óráig hatni, utána öblítsd le. A kagyló maradéktalanul tiszta lesz.
•Rozsdafoltok eltávolítása egy krómozott felületről: dörzsöld be a felületet egy Cola-ba áztatott alumíniumfóliával.
•Az autóakkumulátor pólusairól könnyedén eltávolíthatod a korróziót, ha egy doboz Cola-t ráöntesz. Figyeld, ahogy pezseg.
•Egy berozsdásodott csavart könnyen meglazíthatsz, ha egy pár percig egy Cola-ba áztatott rongyot teszel rá.
•Ha kenőanyagokat akarsz eltávolítani egy szövetből, önts bele a mosógépbe, a mosószer mellé egy doboz Cola-t, és futtasd le a programot.
•Eltávolítja a szélvédő szennyeződéseit is.
*Hasznos információ:
•A Cola aktív hatóanyaga a foszforsav, melynek pH értéke 2,8. Egy vasszöget négy nap alatt old fel.
•A foszforsav kioldja a csontokban lévő kalciumot és hozzájárul a csontritkulás kialakulásához
•A Coca-Cola szirupot koncentrált formában szállító tartálykocsikat különösen korrodáló, veszélyes anyagokat jelző táblával kell ellátni.
•A Cola-t már 20 éve használják a teherautók motorterének tisztítására!
Én elmentem a vásárba...
De el ám! És nagyot néztem. Egyik cég minden fajta tönkölylisztje - teljes kiőrlésű, fehér, búzadara - 295 Ft /kg. (Ennél kedvezőbb áron is megvásárolható.) A malomipari hivatkozások alapján a fehérliszthez jóval drágábban kellene hozzájutnunk. Vagy a drága fehérliszt árában kerül a polcokra a minimális feldolgozást igénylő teljes kiőrlésű liszt?
Találtam mást is a piacon. Ha kissé kutakodik a Kedves Olvasó a világhálón, pillanatok alatt megtalálja a tönkölybúzával kapcsolatos termesztési útmutatókat: röviden - el kell vetni, és nő, mint a dudva! A vetés után már csak aratni kell. Ehhez képest mit találtam a piacon? 435 Ft/kg-ért BIO tönköly lisztet. Alaposan körbejártam a tönkölyjelenséget. Számomra az derült ki, hogy csak attól lehet "bio", hova vetem el a magot. (Lehet, hogy túlontúl leegyszerűsítem a dolgokat.)
És ismét egy idézet:
"...A háttérben pedig egy láthatatlan, de annál eredményesebb erő, a gabonamaffia teszi ki a stoptáblát. Erre sajnos számos bizonyíték szolgál (a hatóság által indok nélkül leállított uszályok, semmivé váló terményes zsákok...) Hát ezért olyan drága a tönkölybúza liszt. 220 forint egy kiló a bioboltban. Ráadásul vadászni kell rá, mert ha nincs elég kereslet, nem rendelnek a boltosok. De mitől lenne kereslet, ha nem ismerik a termékeket? Jó kis körök. Jobb, mint a gabonakörök. De ha így megy tovább, Japánban előbb lesz piaca, mint itthon. Ott díjazzák a tönkölyt, mert más gabonákkal ellentétben nem penészedik, vegyszer nélkül sem. Az élelmezési gondokkal küzdő országok is érdeklődést mutatnak a világ minden tájáról! Csak éppen mi nem."
Mit eszünk, ha tönkölyt eszünk?
A válaszom: a mai "modern" világunkban táplálékkiegészítőknek nevezett anyagokat tartalmazó, ősi gabonát:
A közönséges búzához képest hatszor több a fehérjetartalma, kétszer több az emészthető fehérjetartalma.
Magasabb az ásványianyag- és vitamintartalma, mint a hagyományos búzáé.
Különleges fehérje-keményítő aránya miatt nem hizlal.
Kedvező glikémiás indexe miatt (a cukor felszívódása lassú) nemcsak a fogyókúrázók, hanem a cukorbetegek táplálkozásának is elengedhetetlen része. Inkább két szelet tönkölykenyér, mint egy zsömle! Cukorbetegnek tilos zsömlét enni, azonban sokan nem ismerik a teljes kiőrlésű tönkölylisztet, ezért nem is hívják fel rá a cukorbeteg figyelmét.
Semmihez nem fogható tápanyagtartalma miatt keveset eszünk a tönkölykenyérből, azaz hamarabb lakunk tőle jól.
Gyermekételek készítésére kiválóan alkalmazható, sokkal kisebb a lisztérzékenység kialakulásának és megjelenésének veszélye. Számtalanszor tapasztaltam, hogy a "sima fehér lisztre" érzékeny "betegek" boldogan eszik a tönkölykenyeret.
Rendszeres fogyasztásával csökkent a koleszterinszint és az érfalak meszesedése.
Esszenciális zsírsav tartalma jótékonyan hat az idegrendszerre.
Tojás nélkül is készíthető belőle tészta!
Szintén tapasztalatból írom: rendszeres tönkölylisztfogyasztás során (jelen esetben teljes kiőrlésű) minimálisra csökken egy család húsigénye.
Ez az ősi gabonafajta a Kárpát-medencében nyolcezer éve terem, termesztésének nyomait hazánkban Kengyel és Százhalombatta térségében megtalálták. Nem érné meg foglalkozni vele?
Kedves Olvasó!
Ha kedvet kapott tönkölykenyér sütéséhez, honlapunkon az ÉTEK címszó alatt megtalálja az útmutatást.
Konkoly Rita dr.
orvos-természetgyógyász
agyerek a kapuban, a fotós meg.. a parton.
Drente! Mi ez a sárgulás,idegenben, vezetés mellett.
lehet hogy soha nem lesz több ilyen tudású magyar focista aki ilyen sikereket ért el nyugodj békében CSÁSZÁR!!!
Ma meghalt Albert Flórián aki 18 éves korától egészen halálig a Ferencvárost szolgálta.
Egyetlen aranylabdásunk és mai napig nem volt más európai labdarúgó akit meghívtak a brazilok bemutató játékra.
. . . Zöld csillag, kihunyt az égen
A csónak partot ért
Hideg csendben fekete minden
Legyen az álmod, legyen az álmod szép. . .
Válasz #246. hozzászólásra
Akkor meg van kinek szurkolsz..Már nem.
Válasz #245. hozzászólásra
nézzük remélem ,vettel kimegy büntire
Forma 1... Japánból.
Válasz #243. hozzászólásra
áá Fradi meccs volt
Hú , Forma 1-et nézitek?
Válasz #241. hozzászólásra
kössz idővel minden felkerül,az étlap ,itallap most van kialakulóban
Válasz #229. hozzászólásra
gratula és sok sikert.
ha szabad két észrevétel több képet az étteremről és az ételekről főleg a specialitásokról ill a bor és az étlapot is kitehetnétek.
Válasz #238. hozzászólásra
nem a szakemberemmel van gond,inkább neki hiszek mint neked
Válasz #237. hozzászólásra
Azért megnéztem de azt írja, hogy naprakész, utolsó frissítése 2011.09.23. frissítést nem igényel.
Válasz #237. hozzászólásra
Előfizetője vagyok, előre rendezve még vagy 2 évre..........
Ennyit a szakemberedről............
Moderálta: Szabi. (11018) 2011-09-23 18:56:26
Válasz #236. hozzászólásra
Beszéltem a szerkesztővel ,frissiteni kellene azt az antivirus programot,nem csak letölteni ingyenesen ,de az pénzes dolog
Válasz #235. hozzászólásra
Így sem jön be
Szerintem a NOD valamit nem csíp rajta
Válasz #230. hozzászólásra
EHUN E nem kő a wéwéwé elibe
Válasz #233. hozzászólásra
mi a pontos neve a fogadónak?
vagy a weboldalé?
Válasz #232. hozzászólásra
mit lehet tenni?,nekem bejön
Válasz #231. hozzászólásra
Semmi
Válasz #230. hozzászólásra
ehhetz én nem értekbe se jön semmi?
Válasz #229. hozzászólásra
Részletek:
Weboldal:
http://www.hatarfogado.co.cc/
Leírás:
Az ESET NOD32 Antivirus letiltotta a weboldalhoz való hozzáférést.
A weboldal szerepel az ártó kódokat tartalmazó weboldalak listáján.
szabadidőnk erre ment ,mindenkit szeretettel várunk aki erre jár.WWW.hatarfogado.co.cc
szólj hozzá: Három kívánság - Fidesz csapat
Válasz #226. hozzászólásra
De láttuk csak már nem gépeztünk.
Válasz #225. hozzászólásra
a lényeget nem is láttátok
Válasz #224. hozzászólásra
Még egy szerencse , de ez a szöglet.... na meg úsztuk.
Válasz #223. hozzászólásra
ha az ellentámadásból Zlatan bevágja kész lett volna a meccs
Válasz #222. hozzászólásra
Ez a továbbiakra is rányomja bélyegét.
ááá Hajnal.................
Válasz #220. hozzászólásra
EZ
Válasz #219. hozzászólásra
Olvasgatom az autós híreket, a magyar csajok szedik fel az autóversenyzőket, ne hogy kövesd őket.
Válasz #218. hozzászólásra
azért tud az öreg,látod hol állok a dobogón
Válasz #217. hozzászólásra
Öreg fejjel
Én motorozom bár időm nincsen, de régen ment ám a versenyezgetés jobban.
Mára már csak öregesen, extrém helyeken spéci terepeken ahol gyalog is alig lehet elmászni
Válasz #216. hozzászólásra
csak most jöttél rá öcsi
Válasz #193. hozzászólásra
csak nem autóversenyzel bátyja???
a kéz egy világbojnoké,sajna igy sikerült,na kiő?
Válasz #213. hozzászólásra
Nehezen, de a 4 között.
Igazi vizes nap, az eső szép csendesen esik, s még 8:7 vezetünk.
Válasz #208. hozzászólásra
Válasz #210. hozzászólásra
Igazi honfitársi beszéd...............ítélet előtt !
Válasz #209. hozzászólásra
ezek Ro.maiak nem nagy veszteség
Válasz #208. hozzászólásra
Vajon mennyi esik le belőlük ??????