Hirdetés
Fórum
- Búza termény felvásárlási árak új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Grubber új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- AKG támogatás új
- Egyedi munkaeszközök házilag új
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
1675 hozzászólás
Válasz dr.T #674. hozzászólására sztem vakerstadt NZ
Válasz Tobszi #673. hozzászólásáraEbből mi lessz?
Megint haladt egy keveset:
Válasz Tobszi #669. hozzászólásáraKirály lesz, az érdem meg inkább apámé, de örülök ha elégedettek vagytok
{Válasz mtz1221 #670. hozzászólására
Válasz Tobszi #669. hozzászólásáraNem 5 sorosra csinálod ???
Tegnap nekifogtunk,első nekifutásra ennyit haladt:A mai nap a kapabeszerzéssel telt, 610 km lett a végére, de JD 4630 fórumtárs közreműködésének hála, most már ezt is kipipálhatom!
Válasz ND #667. hozzászólásáraNekem van egy félig kész kistraktor. Uaz váltóval 4x4es. Egy jó motor kéne bele
Válasz T.f. #666. hozzászólásáraVan vkinek ilyen bontószökevény a csalánban a kert végén?
Vasárba' átveszem
Válasz ND #662. hozzászólásáraLerakott terepjáró nem lenne megoldás ?
Hosszmotor , felező váltó , hajtott didizáras első híd , szervó .
Hátsó híd kihajtást (kikapcsolt összkerék állásban )lehetne független 5 fokozatú kihajtásként használni.
Pl. angol Nissan Terrano .
Válasz ND #660. hozzászólásáraRégi szívódizel trafik!
Válasz .Richard. #663. hozzászólásáraNem jut eszembe. 5hengeres Audi. ritka ilyent talàlni.
Válasz ND #662. hozzászólásáraJó kèrdès. Ritka jòszàg amire gondoltál. Az viszont
Válasz .Richard. #661. hozzászólásáraköszi a tippeket.
első sorban helykihasználás és az, hogy a motor és a váltó közé még be kell építeni egy lassítást ill. egy direkt hajtást is le kell venni pluszban. Hosszmotorosnál egyszerűbben meg lehetne oldani.
Esetleg vmi Kishaszonban/furgonban nem lehet ilyet találni?
Válasz ND #660. hozzászólásáraHosszmotor,elsőkerèk? Audi, 80as èvekből,vagy Renault 5? Mi volt még ilyen? Mind keresztben hordja a motort. Mi a jelentősége?
Én egy rázógép önjárósításához keresnék lehetőleg hosszmotoros elsőkerekes régi dízel autót, üzemképes motorral.
Motor-kuplung-váltó-elsőhajtás-kormánymű érdekelne elsősorban jóárasítva.
Nem baj ha szervós :-)
BAZ, Szabolcs, Heves előnyben (Miskolctól elérhető távolban)
Válasz Tobszi #657. hozzászólásáraFelhívtam. Lehet szó róla.
Csak ne volnánk 300 km-re egymástól.
Ha két héttel ezelőtt beszélünk...Akkor voltunk pont ott egy pár napos kiránduláson!
Az e-mailból amit innen valamelyikőtöktől kaptam nem derült ki hogy hogy ki küldte, de köszönöm a felajánlást.
Egyenlőre még nem élnék vele, mert lehet hogy lenne jóáron bilincs csak a visszajelzésre várok.
Válasz JD 4630 #656. hozzászólásáraKöszi hogy megkérdezted! Holnap napközben felhívom.
Válasz Tobszi #654. hozzászólásáraapám száma húsz25nyolcvankettő728
vele egyeztess
Válasz Tobszi #654. hozzászólásáraOk holnap megbeszèlem vele aztán megadom a számát ès lebeszèlitek.
Válasz JD 4630 #653. hozzászólásáraEgyértelmű hogy érdekel!
Nagyon szeretem a jó üzleteket!
Válasz Tobszi #651. hozzászólásáraHa èrdekel használt megkèrdezhetem apámat,van nála 1nagy rakat +kapábòl is van 1 hegy.
Válasz mtz1221 #649. hozzászólásáraKivágják lézerrel a lyukat is, nem kell fúrni.
Válasz Gepi #648. hozzászólásáraKöszi!
Jó és egyszerű, de mint a kolléga írja nem sokkal lenne olcsóbb de cserébe jól rá kellene dolgozni. És időből elég kevés van. Egyenlőre maradok a hagyományos bilincsnél, és továbbra is várom a javaslatokat az olcsó beszerzési forrásról!
Képet természetesen rakok fel de még legalább 1-2-hét mire belekezdek.
Válasz mtz1221 #649. hozzászólására
Ha van ismeretség akkor nem lesz drága.
Válasz Gepi #648. hozzászólásáraJó,de ez se jön ki olcsóbból.3x 8.8-as csavar,anyag meg egy napig furkálhatod.Nem 3 euró lesz darabja,és még csúnya is lesz.
Válasz Tobszi #642. hozzászólására
És ha elkészült a szerkezet akkor majd képet tegyél fel.
Válasz Tobszi #646. hozzászólásáraazért ha kész lesz kiváncsi lennék a végleges verzióra és ha majd publikus az árára is
Válasz Hús Futár #645. hozzászólásáraEz volt a baj hogy vagy túl nagyot vagy túl kicsit találtam, pedig mindenképp 5 méterest akartam mert itt a környéken van egy gazdaságban 3-4 ilyen traktor és az 5 méteres előtt érzik jól magukat. Úgyhogy teljesen abbahagytam a keresgélést, és már meg is vettem a vasanyag kb 75%-át eddig 70e-nél tartok.
Válasz Tobszi #644. hozzászólásáraaz neked nagy lett volna meg drága ilyenre amit most akarok meghírdetni az lett volna jó neked egy 4,4-es rau elkezdtük szétbontani felújításhoz de inkább eladom
Válasz Hús Futár #643. hozzászólásáraOlyat akartam amin elől simító hátul rögtörő helyett rugós borona van. És legalább 4 sor kapa.
Ilyet nehéz találni használtban. Ha veszek egyet, eldobálom a rögtörőket, átalakítom a vázat átalakítom a felfüggesztést akkor az már majdnem új.
Amúgy egy darabig szemeztem a tieddel is
Válasz Tobszi #640. hozzászólásáraja értem , te tudod , csak könyebb mindig egy kész gépet rendbe tenni meg sokszor olcsóbb is főleg hosszú távon .
Válasz Gepi #641. hozzászólásáraEz érdekel! Hogyan is?
Válasz Tobszi #634. hozzászólásáraNem tudom mennyire ismered de a régi magyar mc-6 kombinátornál 2db vaslemezzel oldották meg a kapák felfogatását mindenféle hajtogatás nélkül.
Válasz Hús Futár #639. hozzászólásáraSokáig vadásztam is használtra, de valami miatt egyik sem tetszett. A vége az lett hogy törpöltünk, számolgattunk és az jött ki hogy egy felújításra szoruló árából ki lehet hozni egy újat is, úgyhogy belevágtam.
Válasz Tobszi #635. hozzászólásáranem lenne olcsóbb egy régit felújítani ?
Válasz Tobszi #637. hozzászólásáraSzerintem ha elég vastag az anyag, meg jó a minősége, azért nem hiszem, hogy összenyomja...
Válasz Gábor Gábor #636. hozzászólásáraNekik például úgy tűnik egyenlőre sikerült:
www.vaderstad.com/globalassets/_international/assets/tillage/tine-harrows/nz-aggressive-500-1000/gallery/nz-aggressive-4.jpg
Válasz Dave #629. hozzászólásáraNem a 12 es csavar nyomja össze. A föld erej mozgatja meg a zárt szelvényen. Üreges test. Amúgy sok sikert annak aki így készíti.
Válasz Gepi #633. hozzászólására135-ös Maxxum
Válasz Gepi #632. hozzászólásáraIgen ez a terv.
Válasz Tobszi #631. hozzászólásáraMilyen gép húzza majd ezt az 50 kapát?
Válasz Tobszi #630. hozzászólásáraLegyártod magadnak verzió?
Válasz Gábor Gábor #627. hozzászólására50x50x4-esből lesz. Az már nem nyomódik össze.
Válasz Gepi #628. hozzászólásáraIlyen, csak ennél már sokkal olcsóbban is találtam.
De hátha lehet még lejjebb faragni.
Válasz Gábor Gábor #627. hozzászólásáraNem papírból kell csinálni aztán nem nyomod össze soha.... fölég nem egy 12-es csavarral...
Válasz Tobszi #621. hozzászólásáraEz jó lesz?
rugós kapa felfogató bilincs 32x12 (50x50 felfogatású)
Válasz Szalai A P #624. hozzászólásáraCsak mindig fel fog lazulni. Zárt szelvény összenyomható)).
Válasz csoppika #620. hozzászólásáraAzt néztem énis de majd valahogy megoldom, rotakapa után jó lesz