Hirdetés
Fórum
- AKG támogatás új
- Grubber új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Egyedi munkaeszközök házilag új
- Gaspardo vetőgép-munkaeszközök. új
- Agrártámogatások kifizetése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
1675 hozzászólás
Válasz vinchi #1322. hozzászólásáraTaláltam pár képet is, itt ki volt téve oldalát is, csak nincs rajta a hosszú kardán, a közlőmű és a szöghajtás között!
Kb 5 perc volt átszerelni.
Válasz vinchi #1322. hozzászólásáraMi csináltunk, de már nincs meg!
Szét nézek majd, hogy van-e még róla fotóm, vagy nem őrzi-e valahol a net!
165 széles volt, olyanra volt csinálva, hogy odébb tudtuk tenni a hajtóművet, és úgy oldalazott a gép mellett kb 70 cmet.
A központi hajtómű rz3é volt, lánc hajtásnál volt egy egyenes valami forschrittről bontott közlőmű, az 6 bordás volt. Nas adapter fogaskerekek, a hozzá tartozó ikerlánccal, nem olajban futott, a záró fedél szélére gumi, teljesen pormentes volt!
Amire figyelj, tervezel egy menetsebességet, amivel használni akarod, 5x legyen a kapa kerületi sebessége úgy alakítsd az áttételt, mert ha nagyobb porosíthat, ha kisebb, akkor nem dolgozza át rendesen!
Válasz vinchi #1322. hozzászólásárahttps://www.youtube.com/watch?v=6CYmoJfll7o Valami ilyesmire gondoltam...
Sziasztok valaki gyártott már talajmarót közületek ??
Én egy 1.6m es talajmarót szeretnék gyártani...
A terv az hogy csinálok egy vázat és arra lada hátsó hídból csínálom a hajtást. és az egyik oldalára magának a gépnek egy láncos meghajtást csinálnék. erős lánccal egy zárt dobozban lenne ezen része hogy folyamatosan olajban legyen a lánc..
a hátulja egy lengő ajtó lenne rugó feszítéssel. ill a 2szélén mélységhatároló kerékkel. a többi a fantázia. kérdés vajon a lada hátóhíd lehegesztett difivel vajon birná e??
Nem saját, de egyik barátom ilyesmiket csinálgat, ha esetleg valakit érdekelne.
ez egy 9,4 méteres 40q fogas...
Szerintetek 2 esetleg 3 ilyen rugóval megoldható egy 20x125 cm-es simítólap rugóztatása?
Sziasztok. Vette egy régi ló vontatású 2es ekét (kühn)
Át van alakítva 3.ra viszont az alsó húzó részét cserélni akarom. Álithatóra szeretém csinálni.
Ti milyen anyagból csínálnátok?
A gruber és a kompaktor és még a simító is saját készítés !
Válasz horvath.agro #1316. hozzászólásáraBízok benne hogy jó lesz , ha meg mégsem majd szabók rajta egy kicsit ! :)
Válasz branyi6405 #1312. hozzászólásárana látom felkerült a símító is előre, remélem jól fog működni nálatok!
Bocsi de ennyit nem akartam feltölteni , de ez nekem magas ! :(
Válasz branyi6405 #1311. hozzászólására
Válasz branyi6405 #1310. hozzászólására
Válasz branyi6405 #1309. hozzászólására
Válasz branyi6405 #1308. hozzászólására
Kezd alakulni !
Válasz kamus #1305. hozzászólásáraBosch 2608640695 bírja szeges fában, vagy betonmaradványos fában is.
Én a nagyobb darabokat simán lábbal összetörtem.
Válasz kamus #1304. hozzászólásáraA forgácsoló sebesség keményfémlapkás lapoknál magasabb, mint a hagyomásnyos szerszámacél lapoknál.
Megjegyzem a szerszámacéllapokkal sincs semmi féle probléma. Ha, idegentárgyat fog akkor nem a lapka törik ki, hanem "kimegy" az éle. Ezt hajtogatással élezéssel könnyű javítani. Míg ha keményfémlapka törik ki akkor azokat csak forrasztással lehet javítani.
Javaslom a Boronkay faipari Kft. ők a Pillana laop magyarországi képviselője.
ők segiteni tudnak a választásban.
Válasz VMisi #1294. hozzászólásáraSzia,
Milyen lapok viselik a fémet is? Pl szeg, zsanér stb? Nagyon jó lenne a hintafűrész, szeretnék olyat is majd 1x, de sajnos azzal egy ajtó lapot nehezen lehetne összevágni, vagy egy raklapot. Ezért a körfűrész most.
Köszi még 1x!
Válasz Magister #1300. hozzászólásáraSzia,
Köszi a segítséget! A motot az 4 Kw a lap az is 400-500 max. Számolgattunk, ha jól tudom a sebesség 60-100 m/s közötti legyen. Kb 1-1 es jó lesz.
Válasz Tobszi #1302. hozzászólásáraKöszönöm ! Majd ha kész lesz teszek fel képeket , de most még rögtörőt is keresek , de hogy milyen azt még nem tudom ! ( csak olcsó legyen , mert 10 Ha gazdaság drágát nem bír el )
Válasz branyi6405 #1301. hozzászólásáraÖrülök hogy jó vásárt csináltál,Te jelentkeztél elsőnek!
Cserében, ha készen leszel oszd meg velünk pár képen a végeredményt!
Válasz Tobszi #1283. hozzászólásáraIgaz hogy nem nekem írtad ! De ma meg vettem a simítót !
Válasz kamus #1293. hozzászólásáraVf= D*Pí*n/60 [m/s]
Ez a forgácsoló sebesség(kerületi sebesség)
n1*D1=n2*D2
Ez a fordulatszám kiszámítása
Általában azt szoktuk mondani körfűrész gép esetén, hogy ha: 400mm a fűrészlap átmérője akkor illik 4kW -os motort tervezni hozzá.. és így tovább..
Köszi! De ez nekem nem igazán jó. Úgy néz ki találtam rá megoldást. Köszi!B.Ú.É.K.
Válasz kamus #1293. hozzászólásáraNekem van egy használaton kívűl, nem játék szer(380v), szalagfűrészt használunk helyette. Ha kell lefotózom
Válasz horvath.agro #1295. hozzászólásáraAz én számom : 06 30 / 414-7481
Válasz horvath.agro #1295. hozzászólásáraEngem érdekel , holnap le mennék érte ! Egy telefon szám kellene !
hello
kitalaltam a crossboard simito arat.
tartokkal, szogallitassal, 2x2,5m szelessegben 300.000 forint fix.
ha erdekel valakit szol.
udv.
Válasz kamus #1293. hozzászólásáraVettem a hintafűrészhez egy olyan fűrészlapot ami elviseli a fém vágását is, és azzal vágtam össze egy bontott ház teljes faanyagát.
Úgy indulj el, hogy keress egy fűrészlapot amivel dolgozni akarsz, annak tudd meg a szükséges vágási sebességét.
Válasz VMisi #1288. hozzászólásáraSzia,
Igazából én fogalmaztam rosszul, mert nem csak tüzifát szeretnénk vágni, hanem a háztartásban keletkező "fahulladékot" is, pl rossz ajtó lapok, stb... Na erre a hintafűrész alkalmatlan. Szóval marad a körfűrész... Csak az áttételt kellene számolni valahogyan. De hogyan induljak el?
Válasz Lipi #1290. hozzászólásáraHogy így?
Válasz zoltan.horvath40 #1289. hozzászólására8,4 méteres de a toldtok jelenleg le vannak csavarozva így 5,6 méteres . Csak azok képeim vannak jelenleg ami a hirdetésben is fenn van . A képen látható kombinátor tagok és fogasok már nincsenek meg .
Ez lenne a hirdetés
Válasz VMisi #1288. hozzászólásáraA gyári hintafűrészek is így vannak! Ráadásul 600as meg 700as lapokkal!!!
Válasz Hús Futár #1284. hozzászólásáraHány méteres? Illetve raksz fel képet róla?
Válasz kamus #1286. hozzászólásáraÉn megpróbállak lebeszélni erről. Nagyon veszélyes. Nem csak az új-kéz sérülés, levágás miatt, hanem a lap megszorulás miatt.
Ha megteheted vegyél egy hintafűrészt. Nézz szét az árúkeresőn, már bruttó 80-tól vannak. Én pár éve vettem és a gyerekemnek is megengedném, hogy dolgozzon vele.
Ha meg nagyon építeni akarsz, akkor a kerületi sebességből kell számolni, de ahhoz tudni kellene hogy milyen fajta lapba gondolkodsz.
Gondolj az egészségedre!!
Válasz kamus #1286. hozzászólására500as lap. Egy az 1be.Motorra rá közvetlen oszt haggggy mennnnyen!!!
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, körfűrész építéséhez, mellyel tüzifát szeretnénk vágni, kb 15 cm átmérőig. ( A fűrészlap olyan 15-18 cm-t kéne "kiálljon" az asztallap fölé.
Adott egy 4 KW-os 2800 rpm-es motor, mekkora ékszíj tárcsákat kellene szerelni a motorra és a laphoz? És mekkora fűrészlap kellene?
Köszi előre is!
fogalmam sincs mennyi lenne az ara, kideritem es megirom ide, es ha tetszik valakinek megegyezunk ra.
udv mindenkinek
Válasz zoltan.horvath40 #1277. hozzászólásáraHa sima deszka símítót szeretnél vagy fogasost akkor van kombinátor vázam eladó .
Válasz horvath.agro #1278. hozzászólásáraHa nem egyeztek és megmarad, engem is érdekelne!
Válasz horvath.agro #1278. hozzászólásáraHa eladó egy telefon számot kérhetnék ? Köszönöm
Válasz zoltan.horvath40 #1280. hozzászólásáraAz ajánlatot nem én tetem ha nem Horváth.Agro ! :)
Válasz branyi6405 #1279. hozzászólásáraKöszönöm az ajánlatot de nem ilyenre gondoltam. Köszi!
Válasz horvath.agro #1278. hozzászólásáraSzép napot ! Ha Horváth úrnak nem kell , és eladó engem érdekelne !
Válasz zoltan.horvath40 #1277. hozzászólásáraadok hozza komplett simitot 5 meteres tarcsarol, sose hasznaltam.
konzollal, szogallitassal mindennel egyutt ha kell.
Szeretnék készíteni egy 120 le gép után egy simítót tavaszra szántás lezárásra. Ki mit ajánl? Esetleg képpel .Köszi!
Válasz bandigh #1270. hozzászólásáraKöszi az építő hozzászólást. A lapok adottak, nagyobb a rádiusza=kissebb a görbülete a 520as lapnak. Most egy 3.2 román x tárcsát húzok 460as lappal, 170es távtartóval és mivel a szöge állítható, és fel is van súlyozva, így a tarlóhántástól a gabonavetésig mindent azzal oldok meg. A talajaink a középkötött kategóriát képviselik.