Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.88 FtUSD404.37 FtCHF439.95 FtGBP492.13 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nekem nem fontos az oldalazás. a sebességet kb 0.5km/h ra is le tudom lassítani (ültetvény/gyümölcsös traki)
Néztem nyitott rendszerű talajmarót is. na az is nagyon bejön, majd holnap keresek róla videót.
Válasz vinchi #1322. hozzászólásáraTaláltam pár képet is, itt ki volt téve oldalát is, csak nincs rajta a hosszú kardán, a közlőmű és a szöghajtás között!
Kb 5 perc volt átszerelni.
Válasz vinchi #1322. hozzászólásáraMi csináltunk, de már nincs meg!
Szét nézek majd, hogy van-e még róla fotóm, vagy nem őrzi-e valahol a net!
165 széles volt, olyanra volt csinálva, hogy odébb tudtuk tenni a hajtóművet, és úgy oldalazott a gép mellett kb 70 cmet.
A központi hajtómű rz3é volt, lánc hajtásnál volt egy egyenes valami forschrittről bontott közlőmű, az 6 bordás volt. Nas adapter fogaskerekek, a hozzá tartozó ikerlánccal, nem olajban futott, a záró fedél szélére gumi, teljesen pormentes volt!
Amire figyelj, tervezel egy menetsebességet, amivel használni akarod, 5x legyen a kapa kerületi sebessége úgy alakítsd az áttételt, mert ha nagyobb porosíthat, ha kisebb, akkor nem dolgozza át rendesen!
Sziasztok valaki gyártott már talajmarót közületek ??
Én egy 1.6m es talajmarót szeretnék gyártani...
A terv az hogy csinálok egy vázat és arra lada hátsó hídból csínálom a hajtást. és az egyik oldalára magának a gépnek egy láncos meghajtást csinálnék. erős lánccal egy zárt dobozban lenne ezen része hogy folyamatosan olajban legyen a lánc..
a hátulja egy lengő ajtó lenne rugó feszítéssel. ill a 2szélén mélységhatároló kerékkel. a többi a fantázia. kérdés vajon a lada hátóhíd lehegesztett difivel vajon birná e??
Sziasztok. Vette egy régi ló vontatású 2es ekét (kühn)
Át van alakítva 3.ra viszont az alsó húzó részét cserélni akarom. Álithatóra szeretém csinálni.
Ti milyen anyagból csínálnátok?
Válasz kamus #1304. hozzászólásáraA forgácsoló sebesség keményfémlapkás lapoknál magasabb, mint a hagyomásnyos szerszámacél lapoknál.
Megjegyzem a szerszámacéllapokkal sincs semmi féle probléma. Ha, idegentárgyat fog akkor nem a lapka törik ki, hanem "kimegy" az éle. Ezt hajtogatással élezéssel könnyű javítani. Míg ha keményfémlapka törik ki akkor azokat csak forrasztással lehet javítani.
Javaslom a Boronkay faipari Kft. ők a Pillana laop magyarországi képviselője.
ők segiteni tudnak a választásban.
Milyen lapok viselik a fémet is? Pl szeg, zsanér stb? Nagyon jó lenne a hintafűrész, szeretnék olyat is majd 1x, de sajnos azzal egy ajtó lapot nehezen lehetne összevágni, vagy egy raklapot. Ezért a körfűrész most.
Válasz Tobszi #1302. hozzászólásáraKöszönöm ! Majd ha kész lesz teszek fel képeket , de most még rögtörőt is keresek , de hogy milyen azt még nem tudom ! ( csak olcsó legyen , mert 10 Ha gazdaság drágát nem bír el )
Válasz branyi6405 #1301. hozzászólásáraÖrülök hogy jó vásárt csináltál,Te jelentkeztél elsőnek!
Cserében, ha készen leszel oszd meg velünk pár képen a végeredményt!
Válasz kamus #1293. hozzászólásáraVf= D*Pí*n/60 [m/s]
Ez a forgácsoló sebesség(kerületi sebesség)
n1*D1=n2*D2
Ez a fordulatszám kiszámítása
Általában azt szoktuk mondani körfűrész gép esetén, hogy ha: 400mm a fűrészlap átmérője akkor illik 4kW -os motort tervezni hozzá.. és így tovább..
Válasz kamus #1293. hozzászólásáraVettem a hintafűrészhez egy olyan fűrészlapot ami elviseli a fém vágását is, és azzal vágtam össze egy bontott ház teljes faanyagát.
Úgy indulj el, hogy keress egy fűrészlapot amivel dolgozni akarsz, annak tudd meg a szükséges vágási sebességét.
Válasz VMisi #1288. hozzászólásáraSzia,
Igazából én fogalmaztam rosszul, mert nem csak tüzifát szeretnénk vágni, hanem a háztartásban keletkező "fahulladékot" is, pl rossz ajtó lapok, stb... Na erre a hintafűrész alkalmatlan. Szóval marad a körfűrész... Csak az áttételt kellene számolni valahogyan. De hogyan induljak el?
Válasz zoltan.horvath40 #1289. hozzászólására8,4 méteres de a toldtok jelenleg le vannak csavarozva így 5,6 méteres . Csak azok képeim vannak jelenleg ami a hirdetésben is fenn van . A képen látható kombinátor tagok és fogasok már nincsenek meg . Ez lenne a hirdetés
Válasz kamus #1286. hozzászólásáraÉn megpróbállak lebeszélni erről. Nagyon veszélyes. Nem csak az új-kéz sérülés, levágás miatt, hanem a lap megszorulás miatt.
Ha megteheted vegyél egy hintafűrészt. Nézz szét az árúkeresőn, már bruttó 80-tól vannak. Én pár éve vettem és a gyerekemnek is megengedném, hogy dolgozzon vele.
Ha meg nagyon építeni akarsz, akkor a kerületi sebességből kell számolni, de ahhoz tudni kellene hogy milyen fajta lapba gondolkodsz.
Gondolj az egészségedre!!
Segítséget szeretnék kérni, körfűrész építéséhez, mellyel tüzifát szeretnénk vágni, kb 15 cm átmérőig. ( A fűrészlap olyan 15-18 cm-t kéne "kiálljon" az asztallap fölé.
Adott egy 4 KW-os 2800 rpm-es motor, mekkora ékszíj tárcsákat kellene szerelni a motorra és a laphoz? És mekkora fűrészlap kellene?
1677 hozzászólás
Válasz A.I. #1326. hozzászólásáraKöszi szépen. ha esetleg meg lesz a kép várom.
Nekem nem fontos az oldalazás. a sebességet kb 0.5km/h ra is le tudom lassítani (ültetvény/gyümölcsös traki)
Néztem nyitott rendszerű talajmarót is. na az is nagyon bejön, majd holnap keresek róla videót.
Válasz A.I. #1325. hozzászólásáraNa szép a kép kimaradt. Ha érdekel megpróbálom majd valahogy feldobni.
Válasz vinchi #1322. hozzászólásáraTaláltam pár képet is, itt ki volt téve oldalát is, csak nincs rajta a hosszú kardán, a közlőmű és a szöghajtás között!
Kb 5 perc volt átszerelni.
Válasz vinchi #1322. hozzászólásáraMi csináltunk, de már nincs meg!
Szét nézek majd, hogy van-e még róla fotóm, vagy nem őrzi-e valahol a net!
165 széles volt, olyanra volt csinálva, hogy odébb tudtuk tenni a hajtóművet, és úgy oldalazott a gép mellett kb 70 cmet.
A központi hajtómű rz3é volt, lánc hajtásnál volt egy egyenes valami forschrittről bontott közlőmű, az 6 bordás volt. Nas adapter fogaskerekek, a hozzá tartozó ikerlánccal, nem olajban futott, a záró fedél szélére gumi, teljesen pormentes volt!
Amire figyelj, tervezel egy menetsebességet, amivel használni akarod, 5x legyen a kapa kerületi sebessége úgy alakítsd az áttételt, mert ha nagyobb porosíthat, ha kisebb, akkor nem dolgozza át rendesen!
Válasz vinchi #1322. hozzászólásárahttps://www.youtube.com/watch?v=6CYmoJfll7o Valami ilyesmire gondoltam...
Sziasztok valaki gyártott már talajmarót közületek ??
Én egy 1.6m es talajmarót szeretnék gyártani...
A terv az hogy csinálok egy vázat és arra lada hátsó hídból csínálom a hajtást. és az egyik oldalára magának a gépnek egy láncos meghajtást csinálnék. erős lánccal egy zárt dobozban lenne ezen része hogy folyamatosan olajban legyen a lánc..
a hátulja egy lengő ajtó lenne rugó feszítéssel. ill a 2szélén mélységhatároló kerékkel. a többi a fantázia. kérdés vajon a lada hátóhíd lehegesztett difivel vajon birná e??
Nem saját, de egyik barátom ilyesmiket csinálgat, ha esetleg valakit érdekelne.
ez egy 9,4 méteres 40q fogas...
Szerintetek 2 esetleg 3 ilyen rugóval megoldható egy 20x125 cm-es simítólap rugóztatása?
Sziasztok. Vette egy régi ló vontatású 2es ekét (kühn)
Át van alakítva 3.ra viszont az alsó húzó részét cserélni akarom. Álithatóra szeretém csinálni.
Ti milyen anyagból csínálnátok?
A gruber és a kompaktor és még a simító is saját készítés !
Válasz horvath.agro #1316. hozzászólásáraBízok benne hogy jó lesz , ha meg mégsem majd szabók rajta egy kicsit ! :)
Válasz branyi6405 #1312. hozzászólásárana látom felkerült a símító is előre, remélem jól fog működni nálatok!
Bocsi de ennyit nem akartam feltölteni , de ez nekem magas ! :(
Válasz branyi6405 #1311. hozzászólására
Válasz branyi6405 #1310. hozzászólására
Válasz branyi6405 #1309. hozzászólására
Válasz branyi6405 #1308. hozzászólására
Kezd alakulni !
Válasz kamus #1305. hozzászólásáraBosch 2608640695 bírja szeges fában, vagy betonmaradványos fában is.
Én a nagyobb darabokat simán lábbal összetörtem.
Válasz kamus #1304. hozzászólásáraA forgácsoló sebesség keményfémlapkás lapoknál magasabb, mint a hagyomásnyos szerszámacél lapoknál.
Megjegyzem a szerszámacéllapokkal sincs semmi féle probléma. Ha, idegentárgyat fog akkor nem a lapka törik ki, hanem "kimegy" az éle. Ezt hajtogatással élezéssel könnyű javítani. Míg ha keményfémlapka törik ki akkor azokat csak forrasztással lehet javítani.
Javaslom a Boronkay faipari Kft. ők a Pillana laop magyarországi képviselője.
ők segiteni tudnak a választásban.
Válasz VMisi #1294. hozzászólásáraSzia,
Milyen lapok viselik a fémet is? Pl szeg, zsanér stb? Nagyon jó lenne a hintafűrész, szeretnék olyat is majd 1x, de sajnos azzal egy ajtó lapot nehezen lehetne összevágni, vagy egy raklapot. Ezért a körfűrész most.
Köszi még 1x!
Válasz Magister #1300. hozzászólásáraSzia,
Köszi a segítséget! A motot az 4 Kw a lap az is 400-500 max. Számolgattunk, ha jól tudom a sebesség 60-100 m/s közötti legyen. Kb 1-1 es jó lesz.
Válasz Tobszi #1302. hozzászólásáraKöszönöm ! Majd ha kész lesz teszek fel képeket , de most még rögtörőt is keresek , de hogy milyen azt még nem tudom ! ( csak olcsó legyen , mert 10 Ha gazdaság drágát nem bír el )
Válasz branyi6405 #1301. hozzászólásáraÖrülök hogy jó vásárt csináltál,Te jelentkeztél elsőnek!
Cserében, ha készen leszel oszd meg velünk pár képen a végeredményt!
Válasz Tobszi #1283. hozzászólásáraIgaz hogy nem nekem írtad ! De ma meg vettem a simítót !
Válasz kamus #1293. hozzászólásáraVf= D*Pí*n/60 [m/s]
Ez a forgácsoló sebesség(kerületi sebesség)
n1*D1=n2*D2
Ez a fordulatszám kiszámítása
Általában azt szoktuk mondani körfűrész gép esetén, hogy ha: 400mm a fűrészlap átmérője akkor illik 4kW -os motort tervezni hozzá.. és így tovább..
Köszi! De ez nekem nem igazán jó. Úgy néz ki találtam rá megoldást. Köszi!B.Ú.É.K.
Válasz kamus #1293. hozzászólásáraNekem van egy használaton kívűl, nem játék szer(380v), szalagfűrészt használunk helyette. Ha kell lefotózom
Válasz horvath.agro #1295. hozzászólásáraAz én számom : 06 30 / 414-7481
Válasz horvath.agro #1295. hozzászólásáraEngem érdekel , holnap le mennék érte ! Egy telefon szám kellene !
hello
kitalaltam a crossboard simito arat.
tartokkal, szogallitassal, 2x2,5m szelessegben 300.000 forint fix.
ha erdekel valakit szol.
udv.
Válasz kamus #1293. hozzászólásáraVettem a hintafűrészhez egy olyan fűrészlapot ami elviseli a fém vágását is, és azzal vágtam össze egy bontott ház teljes faanyagát.
Úgy indulj el, hogy keress egy fűrészlapot amivel dolgozni akarsz, annak tudd meg a szükséges vágási sebességét.
Válasz VMisi #1288. hozzászólásáraSzia,
Igazából én fogalmaztam rosszul, mert nem csak tüzifát szeretnénk vágni, hanem a háztartásban keletkező "fahulladékot" is, pl rossz ajtó lapok, stb... Na erre a hintafűrész alkalmatlan. Szóval marad a körfűrész... Csak az áttételt kellene számolni valahogyan. De hogyan induljak el?
Válasz Lipi #1290. hozzászólásáraHogy így?
Válasz zoltan.horvath40 #1289. hozzászólására8,4 méteres de a toldtok jelenleg le vannak csavarozva így 5,6 méteres . Csak azok képeim vannak jelenleg ami a hirdetésben is fenn van . A képen látható kombinátor tagok és fogasok már nincsenek meg .
Ez lenne a hirdetés
Válasz VMisi #1288. hozzászólásáraA gyári hintafűrészek is így vannak! Ráadásul 600as meg 700as lapokkal!!!
Válasz Hús Futár #1284. hozzászólásáraHány méteres? Illetve raksz fel képet róla?
Válasz kamus #1286. hozzászólásáraÉn megpróbállak lebeszélni erről. Nagyon veszélyes. Nem csak az új-kéz sérülés, levágás miatt, hanem a lap megszorulás miatt.
Ha megteheted vegyél egy hintafűrészt. Nézz szét az árúkeresőn, már bruttó 80-tól vannak. Én pár éve vettem és a gyerekemnek is megengedném, hogy dolgozzon vele.
Ha meg nagyon építeni akarsz, akkor a kerületi sebességből kell számolni, de ahhoz tudni kellene hogy milyen fajta lapba gondolkodsz.
Gondolj az egészségedre!!
Válasz kamus #1286. hozzászólására500as lap. Egy az 1be.Motorra rá közvetlen oszt haggggy mennnnyen!!!
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, körfűrész építéséhez, mellyel tüzifát szeretnénk vágni, kb 15 cm átmérőig. ( A fűrészlap olyan 15-18 cm-t kéne "kiálljon" az asztallap fölé.
Adott egy 4 KW-os 2800 rpm-es motor, mekkora ékszíj tárcsákat kellene szerelni a motorra és a laphoz? És mekkora fűrészlap kellene?
Köszi előre is!
fogalmam sincs mennyi lenne az ara, kideritem es megirom ide, es ha tetszik valakinek megegyezunk ra.
udv mindenkinek
Válasz zoltan.horvath40 #1277. hozzászólásáraHa sima deszka símítót szeretnél vagy fogasost akkor van kombinátor vázam eladó .
Válasz horvath.agro #1278. hozzászólásáraHa nem egyeztek és megmarad, engem is érdekelne!
Válasz horvath.agro #1278. hozzászólásáraHa eladó egy telefon számot kérhetnék ? Köszönöm
Válasz zoltan.horvath40 #1280. hozzászólásáraAz ajánlatot nem én tetem ha nem Horváth.Agro ! :)
Válasz branyi6405 #1279. hozzászólásáraKöszönöm az ajánlatot de nem ilyenre gondoltam. Köszi!
Válasz horvath.agro #1278. hozzászólásáraSzép napot ! Ha Horváth úrnak nem kell , és eladó engem érdekelne !
Válasz zoltan.horvath40 #1277. hozzászólásáraadok hozza komplett simitot 5 meteres tarcsarol, sose hasznaltam.
konzollal, szogallitassal mindennel egyutt ha kell.