Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz mtz1962 #1057. hozzászólásáraHidd el nekem hogy azon ha összéb veszed a fogásszéleséget simán vitte volna és nem kellene egy szeméttel kinlódnod .
Válasz Hús Futár #1056. hozzászólásáraén értelek de azzal nem tudtam szántani mert nehéz volt ezt meg viszi a 80-as csak egy kis malőr van vele én olyan helyen lakom hogy kicsit nehéz a réti talaj művelés még a 82-ek is
Válasz Claastra. #1051. hozzászólásáraSzerinted ? Véletlen léptem be ebbe a topikba de ha már itt vagyok bele olvastam de kár volt ennyi sötét ember nem lehet ebben a szakmában de úgy látszik mégis .
Válasz gjoni #1048. hozzászólásáraaz a baj hogy ezt az ekét meghúzhatták mert a első Z-nél hegesztve van már állítottam hogy a három fej eke egyformán fusson azt is néztem hogy a tartóváz nincs-e meg erőltetve de az jó viszont ha szántok egy kicsit rá emelek akkor viszont jó tehát nem nagy baj lehet volt nekem egy ksmf 2fejes ekém az jó volt de ha vizesebb volt a rét a 80-as meg állt vele nem bírta ezért eladtam és ezt az ekét vettem mert mondták az öregebb traktorosok ez jó lesz
Válasz mtz1962 #1037. hozzászólásáraMikor be van állítva a két függesztó orsó megemelem az ekét ne érje a földet és a feszítő lakatokkal odahúzatom az ekét ahol elharapja a keréknyomot és kész!
Válasz mtz1962 #1037. hozzászólásáraAzon a lakaton húzzzál ne engedje jobbra kolbászolni ,de balra se ,mert csíkozni fog nagyot fog harapni az eleje ,de azt a kereszt tengely jobbra balra elcsúsztatásával lehet állítani!
Válasz mtz1962 #1025. hozzászólásáraA vonó tengelyét úgy állítsd be, hogy a gerenda amin a kerék van párhuzamosan menjen a bal hátsó kerékkel !Beállítása hasonló a kühnéhez a kereszttengely csavarokkal állítható!
Válasz mtz1962 #1025. hozzászólásáraH Sógorét most alakítják át ,már lehet kész majd dobok róla fotót .A kereket nem ártana betenni középre !Nincs azokkal az ekékkel baj meg van emelve a köldöke és fasza!
Válasz mtz1221 #1028. hozzászólásáraA román ekén az első fej mellett van a kerék, ott inkább az szokott a baj lenni, hogy magasan van az eke függesztőtengelye.
Válasz denkolevente #1018. hozzászólásáraVágd össze ócskavasba!!! Úgy ahogy van semmire való! Mindent lehet vele csinálni csak szántani nem!!! Turkálni kukorica Tarlót bàlázni azt lehet vele
Válasz mtz1221 #1028. hozzászólásáraHa nem használom...akkor most ássam el magam?
Sajnos az erőszabályzóm egy nejlonzsákban van...nem tudom így belőni...
Válasz mtz1962 #1025. hozzászólásáraHa hátul van a talajkerék akkor kötelezően használni kell erő,vagy helyzet szabályzót vagy antiszlippet.Ha meg úszóban,akkor az első ekevas irányába kell tenni a kereket,még a 3 vasúnál is. Így lenne a jó.
Válasz csoppika #1023. hozzászólásáraHát igen a negyvenes fejűt több féle tartományban lehet használni ,így a mezítlábas gépekhez is beállítható könnyedén
Sziasztok van itt valakinek orosz PLN ekéje ?:) 80 as mukival fogom húzni tavasszal már volt picit használva de őszi mélyet most szántok vele először :) Vannak vele tapasztalatok ?:)
üdv.kéne egy kis szegiség .van egy kettes vált va forgatós ekém és szeretném hidraulikusra átalakítani van egy egyirányú munkahengerem hogy az jó e lesz ?esetleg ha valaki tudna képet küldeni az nagyon jó volna.{:helpsmilie:
Válasz czferi #1011. hozzászólásáraHa az alkatrészek neveit jól gondolom, akkor az a lényege... Addig jó a vas, meg a kormánylemez, amíg takarja az ekenádat, és az eketestet...
1259 hozzászólás
Válasz Hús Futár #1058. hozzászólásáravégül is igazad van de ez van
Válasz mtz1962 #1057. hozzászólásáraHidd el nekem hogy azon ha összéb veszed a fogásszéleséget simán vitte volna és nem kellene egy szeméttel kinlódnod .
Válasz Hús Futár #1056. hozzászólásáraén értelek de azzal nem tudtam szántani mert nehéz volt ezt meg viszi a 80-as csak egy kis malőr van vele én olyan helyen lakom hogy kicsit nehéz a réti talaj művelés még a 82-ek is
Válasz mtz1962 #1053. hozzászólásáraKezdjük ott nem neked írtam én sem de látom már talált a figyelmeztető lövés is .
Hát kérlek akkor téged jól megszopattak az idős szakik , mert a lajta ekéd sem volt a csúcs kategória de legalább az használható volt .
Válasz Claastra. #1051. hozzászólásáraSzerinted ? Véletlen léptem be ebbe a topikba de ha már itt vagyok bele olvastam de kár volt ennyi sötét ember nem lehet ebben a szakmában de úgy látszik mégis .
Válasz gjoni #1048. hozzászólásáraaz a baj hogy ezt az ekét meghúzhatták mert a első Z-nél hegesztve van már állítottam hogy a három fej eke egyformán fusson azt is néztem hogy a tartóváz nincs-e meg erőltetve de az jó viszont ha szántok egy kicsit rá emelek akkor viszont jó tehát nem nagy baj lehet volt nekem egy ksmf 2fejes ekém az jó volt de ha vizesebb volt a rét a 80-as meg állt vele nem bírta ezért eladtam és ezt az ekét vettem mert mondták az öregebb traktorosok ez jó lesz
Válasz Hús Futár #1050. hozzászólásáralehet hogy igazad van de nem veled beszélgetek ha nem tudsz hozzá szólni inkább maradj csendben
Válasz gjoni #1043. hozzászólásáramost állítottam a kereszttengelyen teljesen kiállítottam kiváncs leszek most mitfog csinálni
Válasz Hús Futár #1050. hozzászólásáramivan kiakadtál???
Ezt a topikot érdemes lenne átnevezni a hülye vagyok hozzá de erőltetem topikká mert kb a szürke marha hiányzik innen a kérdéseivel ez az ő szintje .
Aki enyire nem ért hozzá vagy vegyen rendes ekét vagy csináltassa meg bérmunkában .
Válasz gjoni #1041. hozzászólásáraelfogja a keréknyomot csak többet is mert magasabb a szántás ha vissza nézel
Válasz mtz1962 #1037. hozzászólásáraMikor be van állítva a két függesztó orsó megemelem az ekét ne érje a földet és a feszítő lakatokkal odahúzatom az ekét ahol elharapja a keréknyomot és kész!
Válasz gjoni #1039. hozzászólásáranem lazák a baloldalit ráhúzom a jobb oldalra a jobb oldali végül is laza
Válasz mtz1962 #1044. hozzászólásáraNincs mit
Válasz gjoni #1036. hozzászólásáraok
Válasz gjoni #1035. hozzászólásáraköszönöm
Válasz mtz1962 #1037. hozzászólásáraAzon a lakaton húzzzál ne engedje jobbra kolbászolni ,de balra se ,mert csíkozni fog nagyot fog harapni az eleje ,de azt a kereszt tengely jobbra balra elcsúsztatásával lehet állítani!
Válasz mtz1221 #1028. hozzászólásáraigen így jó
Válasz mtz1962 #1037. hozzászólásáraA keréknyomot elharapja az első fej?
Válasz mtz1962 #1038. hozzászólásáraAzt a feszítőt amelyik a szántás felől elfelé húzza feszítsd meg a másik lehet laza
Válasz mtz1962 #1037. hozzászólásáraHali feszítő lakatok lazák?
Válasz csoppika #1027. hozzászólásáraa nád is és az ekevas is új
Válasz csoppika #1026. hozzászólásáraüdvözöllek bevan állítva a három fej egyformán vigyen és jobbra behúzza az első fejet
Válasz mtz1962 #1025. hozzászólásáraA vonó tengelyét úgy állítsd be, hogy a gerenda amin a kerék van párhuzamosan menjen a bal hátsó kerékkel !Beállítása hasonló a kühnéhez a kereszttengely csavarokkal állítható!
Válasz mtz1962 #1025. hozzászólásáraH Sógorét most alakítják át ,már lehet kész majd dobok róla fotót .A kereket nem ártana betenni középre !Nincs azokkal az ekékkel baj meg van emelve a köldöke és fasza!
Válasz mtz1221 #1028. hozzászólásáraA román ekén az első fej mellett van a kerék, ott inkább az szokott a baj lenni, hogy magasan van az eke függesztőtengelye.
Válasz plantek.kriszta #1030. hozzászólásáraAz orosznak lelke van, érteni kell hozzá
Válasz csoppika #1031. hozzászólásáraVagy egy rendsodró csillagkerék az utolsó fejre:-)))
Válasz plantek.kriszta #1030. hozzászólásáraTárcsázzon előtte, oszt jó is lehet kicsi pénzből...
Válasz denkolevente #1018. hozzászólásáraVágd össze ócskavasba!!! Úgy ahogy van semmire való! Mindent lehet vele csinálni csak szántani nem!!! Turkálni kukorica Tarlót bàlázni azt lehet vele
Válasz mtz1221 #1028. hozzászólásáraHa nem használom...akkor most ássam el magam?
Sajnos az erőszabályzóm egy nejlonzsákban van...nem tudom így belőni...
Válasz mtz1962 #1025. hozzászólásáraHa hátul van a talajkerék akkor kötelezően használni kell erő,vagy helyzet szabályzót vagy antiszlippet.Ha meg úszóban,akkor az első ekevas irányába kell tenni a kereket,még a 3 vasúnál is.
Így lenne a jó.
Válasz mtz1962 #1025. hozzászólásáraNád milyen állapotú?
Válasz mtz1962 #1025. hozzászólásáraHova húz be???
gjoni üdvözöllek régi traktoros vagy egy kérdés román ekém van 2éve használom de nem tudok rájönni mért húz be az első fej mikor szántok?
Válasz csoppika #1023. hozzászólásáraHát igen a negyvenes fejűt több féle tartományban lehet használni ,így a mezítlábas gépekhez is beállítható könnyedén
Válasz csoppika #1022. hozzászólásáraHelyesbítek: 2 fejes kühne. Ha lehet 40-es fejekkel. Azt 30, 35, 40-re is állíthatod...
Válasz Bo23 #1020. hozzászólásáraMennyi az összeghatár?
3x30 fogással max. Vagy 2x40, az elviszi jobban...
2x40 kühne, az nem túl drága...
Válasz denkolevente #1018. hozzászólására
hm ertem..kosz! s sima 3 eke? esetleg mien tipusut?
hm ertem..kosz! s sima 3 eke? esetleg mien tipusut?
Sziasztok van itt valakinek orosz PLN ekéje ?:) 80 as mukival fogom húzni tavasszal már volt picit használva de őszi mélyet most szántok vele először :) Vannak vele tapasztalatok ?:)
üdv.kéne egy kis szegiség .van egy kettes vált va forgatós ekém és szeretném hidraulikusra átalakítani van egy egyirányú munkahengerem hogy az jó e lesz ?esetleg ha valaki tudna képet küldeni az nagyon jó volna.{:helpsmilie:
Válasz bodo_botond2000 #1014. hozzászólására
Válasz bodo_botond2000 #1014. hozzászólására30-40-es fogásig állítható kettes váltvaforgató lenne ideális... VN 2fejes pl 400-asfejekkel...ha van lóvéd...
Tisztelet,
Mien eket ajanlotok 80LE Belarus utan.
Tobbnyire nehezebb,kotott talaj megmuvelesehez.
Koszonet
Válasz csoppika #1012. hozzászólásáraAkkor jó.
Válasz czferi #1011. hozzászólásáraHa az alkatrészek neveit jól gondolom, akkor az a lényege... Addig jó a vas, meg a kormánylemez, amíg takarja az ekenádat, és az eketestet...
Sziasztok!
Szerintetek az nem baj ha az eknádon tul ér az ekevas 1.5 cm
Köszönöm a választ.