Hirdetés
Fórum
- HW 6011 vagy HW 8011-es pótkocsi új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Terménytároló csarnok, szín, épület tervezés, építés, szigetelés új
- Adagoló új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Eke minden mennyiségben új
- Poénok új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
Cikkajánló

Milliószámra pusztították a kártevő rágcsálókat ezek a madarak
Természetes kártevőirtóként ingyen dolgoznak a mezőgazdaságnak!
Hirdetés

1259 hozzászólás
Válasz fagyis #1007. hozzászólásáraHa belül van a lakat, akkor a bal jobbra, ha kívül akkor a bal balra húzza az eke vonótengelyét...
Válasz makkalele #1006. hozzászólásáraAz eke utánfutását a traktorhoz. Hogy ne húzzs félre a trakit. Ha jó a nád, ezzel tudod rátámasztani az ekét a barázda oldalára...
Sziasztok.Legyetek szívesek segítsen aki tudja hogy hogy kell beállítanom a lakatokat.
Eddig MTZ belső lakatos traktorral húztam Kühne 2 fejes ekét úgy,hogy a menetirány szerinti bal lakatot teljesen meghúztam,a jobb lakat pedig laza.
Traktorcsere miatt külső lakatos MTZ,ennél hogy kell a lakatokat beállítani,hogyne túl nagyot fogjon.
Köszönöm a segítséget.
Sziasztok!
1 vasú ekén a Z tengellyel konkrétan mit állítunk fogásszélesség vagy mit?Vladimirac T-25 után hogy állítsam be helyessen az ekét mire figyeljek?Hasonló ekém van mint a képen!
Válasz lenggyel #1002. hozzászólásáraEkevas orra nincs elkopva?
Válasz lenggyel #1002. hozzászólására ha a kerékkel lejjebb teszed, lehet, hogy az elején majd kell egy keveset emelni, különben nagyon mélyen fog járni az eke
Válasz MF-7614 #998. hozzászólásáraTalán ha vennél feljebb a keréken.
sziasztok ilyen ekém van és az a problémám vele akárhova állitom a harmadik ekefej nem megy bele rendesen a földbe szoval keveset forgat mi lehet a hiba???
ih 5-ös eke beálításában tudna valaki segíteni?
Jó kis videó beállításhoz :)
http://www.youtube.com/watch?v=TdyCQ5j25LM
Válasz #998. hozzászólásra

Válasz #826. hozzászólásra
(vontatottnál sem láttam, hogy dobálná).
Az ekefejre ható erő akkora forgatónyomatékot képez, hogy a 3. ekefejet kiemeli a talajból (ha nem lenne bekötve a 3.pont)? 3 fejes váltva forgatósnál nem bírom annyira széttekerni hogy belenyomja a hátulját, a végén már fel sem bírja emelni a gép. Esetleg lehetne súlyozni a hátulját (3 fejes váltvaforgos VN új vasakkal)?
5-6 fejnél azért nem látni ilyet, hogy kiemelkedik az eke hátulja, mert 5.és 6. ekefej súlya és talajba húzása legyőzi az ébredő forgatónyomatékot?
Válasz #996. hozzászólásra
Csak legyenek jók az ekenádak. És ha van Z tengely, akkor engedd vele a barázdafalra támaszkodni az ekét. Minden ekefej egyformát fogjon. Mivel nekem az első ekeszár meg van tekeredve(így többet visz, ha belekap a földbe), ezért laza lakattal nemigen tudok szántani. Kereszt és hosszirányú vízszint legyen meg. Az első fej fogásállítását nagyolni a kereszttengellyel lehet( ezt elvileg a traktor nyomtávjához kell belőni) , finomítani a bal? lakattal. A keresztirányú vízszintet a két függesztő lakattal állítod be. A hosszirányú vízszintet a farkerék és a középső orsó együttes használatával. Ha mélységet változtatsz, szinte biztos, hogy minden felsorolt dolgon állítanod kell...
Válasz #994. hozzászólásra
Ez nem fordul ki.
https://www.youtube.com/watch?v=DEkBbOGBxyo&list=UULe5iwLYKPWGyxrJXDinPYA&index=3
Válasz #988. hozzászólásra
Minden ilyesmi mechanikus fordulású eke a saját súlyát használja átforduláskor. Arra kell rájönnöd, hogy miként "húzza fel magát". A harmadik pont orsó körül keress...
https://www.youtube.com/watch?v=-k0j1SDSkSs&list=UULe5iwLYKPWGyxrJXDinPYA
Üdv

Olyan bajom van most kezdtem szántani!!És mindig ki fordul az eke (jobbra)
Idáig tudtam mi a rossz és mi jó szántás de most,hogy csinálom nem olyan egyszerű. tehát mitől van az én problémám és még egy kicsit húzza az elejét jobbra is!!
Válasz #992. hozzászólásra

Héjjjú mit keres itt ez a téma Zalán napján??????
Válasz #990. hozzászólásra
Nem.
Válasz #990. hozzászólásra
Fogás szélességet akkor kell állitani ha talaj keménység változik nem birja a traki húzni megfelelő sebességgel, vagy forditva.
Hali mindenkinek!
Olyan kérdéseim lennének hogy szántás közben a bal oldali kart át kell tenni úszóba? Az eke fogásának szélességét sűrűn kell állítani vagy elég csak egyszer?
Válasz #988. hozzászólásra

Annyiért meg csak simát lehet venni
Válasz #987. hozzászólásra

okés majd dobok fel videót vagy képet ha kipróbálom!
most a legnagyobb bajom az hogy nem fordít át...... és nem tudok rájönni hogy miért!
Szerintem a rúgója nem ránt rajta elég nagyot, de holnap szerintem elviszem az egyik ismerős szakihoz hogy segítsen megoldani a problémát!
Meg még vannak kisebb javítani valók pl: el van törve a fogás állítója azt is meg kell hegeszteni, utána szerintem hadra kész!
De szerintem 80000Ft-ért még igy is megérte!
Válasz #986. hozzászólásra
A munkájára kíváncsi vagyok mikor elkezded beállítgatni tegyél föl néhány képet úgy jobban tudunk segíteni
Üdv egy a lényeg az ekevasat mindet cseréld ki ,mert azok a nullával vetekszenek! Alapjába véve nem rossz eke ,nincs tapasztalatom vele ,nekünk a kicsi után csak lengyel ekénk volt
üdv mindenkinek!
Vettem egy mechanikus, váltva-forgatós kettes ekét!
Eddig még soha nem volt váltva-forgatósom csak sima ágyekém volt ezért tanácsot szeretnék kérni hogy hogyan állítsam be hogy jó legyen! Még lenne egy olyan gondom is hogy nem fordul át, ezt gondolom hogy az okozza hogy a fordító rugó laza vagy esetleg valami beállítás gond lehet? Én T25.el húzom.
http://aprod.hu/hirdetes/2-es-valtva-forgatos-eke-elado-ID1RV6J.html
Nekem igy van bállitva,de nekem még lehet balra vagy jobbra vinni egy orsóval még!
Válasz #983. hozzászólásra

Persze úgy is kint tudod be lőni
ok,majd kipróbálom ha eljön az ideje
Válasz #981. hozzászólásra
Nincs mit
Válasz #977. hozzászólásra

Szívat ez a kis moslék. Amúgy is xarabb beállítani mert ugye a zetornál szétfelé lehet csak feszíteni az orsóval. Na de átvariálom hogy ne kelljen többet baxakodnom vele. Köszönöm!!!!!
Válasz #979. hozzászólásra

Hali ,ha szembe állsz vele a jobb oldali mindig egy picit előrébb van 1 -1.5 cm ekétől függ mikor szépen letakarja a szár maradványt és nem csíkoz akkor jó
most így áll az enyémben,

hali,gjoni,
merre kell azt a bizonyos tengelyt állítani?
Válasz #976. hozzászólásra

igen , mert keresztbe kap
Válasz #974. hozzászólásra
És ezzel állítsam rá az ekenádat a barázdafalra?
Válasz #972. hozzászólásra

Ja a képen nem látszik csinálj újat
Válasz #973. hozzászólásra
Ere a tengelyre gondoltam vagy orsóval nem lehet tekerni a tiéd?
A vonó tengelyén nem lehet állítani amivel húzod, mint a lajtánál és az ih ekéknél?
Sziasztok!

Olyan gondom van hogy levettem 1 fejet a 3-ból, hogy ne kínlassza a traktort. De azóta nem tudom beállítani. vízszintba szépen áll, csak a traktor /zetor6245/ elejét húzza el. De nagyon. Teljesen keresztben jár. Mit kell állítanirajta hogy egyenesen menjen?
Nekem is vogel not van elsö széria! csak már van rajta beforditó lemez
Válasz #969. hozzászólásra

Válasz #969. hozzászólásra

Bal oldalt ott van zölddel ,hogy(( beilleszt))erre katt.
az eke
udv.tudja valaki a kepen lathato eke tipusat
Válasz #966. hozzászólásra
Ez álló csutka volt ,le szár zúzózva és megtárcsázva! RZ zúzóval !
Válasz #964. hozzászólásra
Aztán a vogel l 950-es ekével se tudtam leszántani rendesen, pedig az se rossz eke, itt felénk szinte minden maszeknak az van
Jövőre szerintem tárcsázva is lesznek, utána szántás, akkor majd szépen leforgatja az apró maradványokat az eke
Csutka megmaradása sokmindentől függ, nekünk egyik földön elég gázos lett, négy soros adapterrel szedtük zúzó nélkül, még száraz volt a kuki, jól letapostuk, utána szártépő, de nem az igazi, fényévekkel jobb lett volna ha van zúzó a kukorica asztalon
szasztok valaki megtudna nekem mondani hogyan kel bealitania traktor utan az eket hogy kicsire menyen elore is koszonom
Válasz #963. hozzászólásra

Ma állítgattam az ekét most nagyon könnyű húzni ,szerintem jól forgat ez csutkás föld!
Válasz #962. hozzászólásra
Szia, de egy-két közelit is ha kérhetem.
Válasz #961. hozzászólásra
Ma próbázom megint majd csinálok fotót!
Több fogást vegyél 3-4.Ha ránézel egyforma barázdaszeleteknek kell lennie,ne legyen gödör vagy púp,a teteje sikban legyen.
Válasz #959. hozzászólásra

Hát így dolgozik ,remélem jól állítottam be.