Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408 FtUSD392.16 FtCHF431.22 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2937. hozzászólásra
pedig ott a lényeg csak nem tudom szépen leirni,még a 8.8vagy 5.6 nyulik egy icipicit addig a 10.9et már rég keté vagy 3ba vágta
Itt mindenki a szakadást emlegeti... de amiket én láttam ekéket azokon a csavar nyíró igénybevételnek volt kitéve ott pedig a szakadási nyúlásnak túl sok jelentősége nincsen szerintem
Válasz #2932. hozzászólásra
Drága lecke volt ez nékem,valamikor a vogelból kidobáltam a 10.9eseket hogy biztos ami biztos inkább a csavar szakadjon,szakadt az meg az öszes lukat kiette tojásalakura
Igazad van ! Elég baj ha egy vagy 2 csavar elszakad,nekem is van de nem tudom milyen fajta van rajta,de szerintem nem nyirócsapszeges,de még nem tört el,pedig mér huzott ki már egy két gyökeret és lemegy 20-25cm esetleg 30ra!
Válasz #2903. hozzászólásra
Most leirnám hogy a 10.9es könyeben elszakad a 8.8astól pont anyival hamaram amenyivel ridegebb tőle,de nem irom le mert mindenki hűlyének nézne
Egy rozsdás hatos vagy nyolcas csavart fogj be a satuba,a menetet tedd tönkre, próbáld letekerni az anyát s a csavar elszakad, akkor nézd a hőmérsékletet, igaz még 300 de forró.
Biztos, hogy lehet. Az ekefejek osztása 950 mm. A fejek fogását lehet állítani a gerendára felfogató lemezen lévő csavar átcsavarozásával 4 furatnak kell lenni. A z tengellyel pedig hozzáállítani, hogy egyenesen fusson az eke és akkor már a fogás is kisebb lesz, vagy nagyobb.
Itt a köv. kérdés csak nektek..... senki másnak......
Ha van 1 kuhn ekém amin nem nyíró van hanem szakitó.....
Ha a 8.8 as helyett 10.9est rakok az mennyi kilóval szakadhat emehhez képest?
Válasz #2900. hozzászólásra akkor valamit véteni kell neki . Egyébként a Fortschritt eke nehéz húzásuak közé tartozik?én a fejeket egy 5 fejesről szedtem le és építettem rá erre a fajta vázra
Persze, ha nem jó akkor feszülni fog. Azért mondtam ha lazítasz rajta és többet fog fogni akkor nem jó a Z tengely. Mert az ha jól áll akkor ki lehet lazítani az oldalsó lakatokat és akkor is egyenesen megy az eke, azonos fogással.
Ennek egyébként így kell működni 1 fejes TZ4K ekén is. Azon is van ilyen állítási lehetőség, mármint a gyárin. Sőt a lovasokon is volt.
Válasz #2898. hozzászólásra igaziból csak 2 fejes a lakat feszülést majd valahogy lefigyelem ha meg állok szántás közben akkor elvileg meg tudom nézni?
Úgy kéne állítani a szöget, hogy az ekenád támaszkodjon a barázda oldalára és jó legyen a fogás. Mind3 fej egyformán fogjon. Na akkor könnyen fogja húzni a gép.
Nekem egyik oldalsó lakat sem feszül.
ha valaki javított/szedett és rakott össze lemken opal 90-es munkahengert kérem írjon, mert már tanácstalan vagyok. mindent ugyanúgy összeraktam ahogy volt és nem az igazi. a benne levő reteszelés szinte mindig bezár. kb 15-20 próbálkozásra engedi átfordítani az ekét. (egy körös hidraulika van rajta)
Válasz #2892. hozzászólásra
ez már otthon van, vagy 2hete történt csak most készítettem képet,
igen az anya vagy a tengely szokott törni másnál,
az eke meg kuhn
Válasz #2883. hozzászólásra
Jelents fel a rendőrségen szándékos kártétel miatt, van bejelentési jegyzőkönyved és ha a jövöben jönnének ellenőrzésre te takarva vagy. Természetesen kártéritést kérhetsz. A másik módszert inkáb nem írom le hogy hogyan lehet észheztériteni.
Válasz #2891. hozzászólásra
És olyan a földetek mint a kő,vagy othon készűltek a képek?amugy milyen eke mert olyant látam már hogy a tengejt vagy a végén az anyát lekapta,de ez nem semi
8278 hozzászólás
Válasz #2937. hozzászólásra
pedig ott a lényeg csak nem tudom szépen leirni,még a 8.8vagy 5.6 nyulik egy icipicit addig a 10.9et már rég keté vagy 3ba vágta
Válasz #2936. hozzászólásra
Itt mindenki a szakadást emlegeti... de amiket én láttam ekéket azokon a csavar nyíró igénybevételnek volt kitéve ott pedig a szakadási nyúlásnak túl sok jelentősége nincsen szerintem
Válasz #2931. hozzászólásra
Igen mivel kisebb a szakadási nyúlása. Mondjuk ez arányos a terheléssel.
Válasz #2932. hozzászólásra
Drága lecke volt ez nékem,valamikor a vogelból kidobáltam a 10.9eseket hogy biztos ami biztos inkább a csavar szakadjon,szakadt az meg az öszes lukat kiette tojásalakura
Attól függ milyen terhelést kap
Igazad van ! Elég baj ha egy vagy 2 csavar elszakad,nekem is van de nem tudom milyen fajta van rajta,de szerintem nem nyirócsapszeges,de még nem tört el,pedig mér huzott ki már egy két gyökeret és lemegy 20-25cm esetleg 30ra!
Igazad van!
Most leirnám hogy a 10.9es könyeben elszakad a 8.8astól pont anyival hamaram amenyivel ridegebb tőle,de nem irom le mert mindenki hűlyének nézne
Válasz #2912. hozzászólásra
Kiskombájn vagy bugaverö![video1]
Kiskombájn vagy bugaverö!
Válasz #2916. hozzászólásra
Egy rozsdás hatos vagy nyolcas csavart fogj be a satuba,a menetet tedd tönkre, próbáld letekerni az anyát s a csavar elszakad, akkor nézd a hőmérsékletet, igaz még 300 de forró.
Válasz #2916. hozzászólásra
A 8.8 és a 10,9 közti szakadási különbség M16 csavar esetében.
Válasz #2915. hozzászólásra
8.8as ?
Vagy ezt nem irják?
körberakom jéggel azt a részt
Válasz #2914. hozzászólásra
N/mm a négyzeten=1Mpa. A 300 celsius. Ha szántás közben melengetnéd a csavart (akkor hamarabb szakadna)
Válasz #2907. hozzászólásra
De ez most mi???????
300 fok kit izgat?
Válasz #2910. hozzászólásra
ragd má be a kisbuga kombájotokat még1x,mert a multkorit nem tudom megnézni!
Válasz #2909. hozzászólásra
Nem fogom !
Válasz #2902. hozzászólásra
Ezt olvasd el ,igy tudod állitani!
http://www.hanki-ker.hu/kezelesi_utmutatok/vn/eke_farmer-l.pdf
ecseteld még 1x ugyanis
a ismétlés
a tudásnak
a mutterja
egy kis információ!http://www.vogel-noot.hu/Termekek/Ekek/Fueggesztett-agyekek/Farmer-3S-L-M-MS/(product_tab)/technical
20 c fokon (300 N/mm2) 300 c fokon (200 N/mm2) 16mm csavarnál.
Azon lehet állitani, 28-32-36-42 ha jól elmélkszem furatok de nézni kell a netem mert láttam,hogy melyik furat milyen fogásszélesség tartalmaz!
1,25-szeresével a 8.8-hoz képest. Szerintem
Biztos, hogy lehet. Az ekefejek osztása 950 mm. A fejek fogását lehet állítani a gerendára felfogató lemezen lévő csavar átcsavarozásával 4 furatnak kell lenni. A z tengellyel pedig hozzáállítani, hogy egyenesen fusson az eke és akkor már a fogás is kisebb lesz, vagy nagyobb.
Itt a köv. kérdés csak nektek..... senki másnak......
Ha van 1 kuhn ekém amin nem nyíró van hanem szakitó.....
Ha a 8.8 as helyett 10.9est rakok az mennyi kilóval szakadhat emehhez képest?
Hali!
A vogel noot L950-s ágyekén lehet állítani a fogásszélességet ha igen hogyan? Vagy azon nem fix a fejek?
Válasz #2900. hozzászólásra akkor valamit véteni kell neki . Egyébként a Fortschritt eke nehéz húzásuak közé tartozik?én a fejeket egy 5 fejesről szedtem le és építettem rá erre a fajta vázra
Válasz #2899. hozzászólásra
Persze, ha nem jó akkor feszülni fog. Azért mondtam ha lazítasz rajta és többet fog fogni akkor nem jó a Z tengely. Mert az ha jól áll akkor ki lehet lazítani az oldalsó lakatokat és akkor is egyenesen megy az eke, azonos fogással.
Ennek egyébként így kell működni 1 fejes TZ4K ekén is. Azon is van ilyen állítási lehetőség, mármint a gyárin. Sőt a lovasokon is volt.
Válasz #2898. hozzászólásra igaziból csak 2 fejes a lakat feszülést majd valahogy lefigyelem ha meg állok szántás közben akkor elvileg meg tudom nézni?
Válasz #2897. hozzászólásra
Úgy kéne állítani a szöget, hogy az ekenád támaszkodjon a barázda oldalára és jó legyen a fogás. Mind3 fej egyformán fogjon. Na akkor könnyen fogja húzni a gép.
Nekem egyik oldalsó lakat sem feszül.
Válasz #2865. hozzászólásraÜdv! azokkal már próbáltam "egyenesíteni" az ekén .Ha sikerülne egyenesbe rakni akkor könnyebb lenne húzni?
sos!
ha valaki javított/szedett és rakott össze lemken opal 90-es munkahengert kérem írjon, mert már tanácstalan vagyok. mindent ugyanúgy összeraktam ahogy volt és nem az igazi. a benne levő reteszelés szinte mindig bezár. kb 15-20 próbálkozásra engedi átfordítani az ekét. (egy körös hidraulika van rajta)
Válasz #2892. hozzászólásra
ez már otthon van, vagy 2hete történt csak most készítettem képet,
igen az anya vagy a tengely szokott törni másnál,
az eke meg kuhn
kuhn?
Válasz #2883. hozzászólásra
Jelents fel a rendőrségen szándékos kártétel miatt, van bejelentési jegyzőkönyved és ha a jövöben jönnének ellenőrzésre te takarva vagy. Természetesen kártéritést kérhetsz. A másik módszert inkáb nem írom le hogy hogyan lehet észheztériteni.
És olyan a földetek mint a kő,vagy othon készűltek a képek?amugy milyen eke mert olyant látam már hogy a tengejt vagy a végén az anyát lekapta,de ez nem semi
Válasz #2890. hozzászólásra
a parcella mondhatni közepén történt, szántás közben, még nem is a végén mikor felemeljük és fordítjuk az ekét
Válasz #2886. hozzászólásra
Baszus ez nem lessz olcsó,de méirt kell a beton utat is felszántani
Válasz #2888. hozzászólásra
talált,
szántás közbeni történet (semmibe nem akadt meg, lazított föld)
elég zsebbenyúlós történet