Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.16 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szia gjoni! letudnád írni nekem, hogy mi a gond ezzel az ekével?
Egy ilyen ekét tudnék szerezni elég olcsón egy barátomtól, kis területre kéne inkább csak hobbi célra. 50 es MTZ után. Köszi
Holnap ha minden úgy akarja kipróbáljuk mi is ezt az ekét, csak érjen ide minél korábban ,hogy az egykét felkészíteni valót rajta legyen még idő világban megcsinálni aztán kituggam még próbálni
Kisvuk! A videón olyan az eke valóban, annyi ,hogy nem variantos!!!! Amit meg kommendáltál nekem az ugye változtatható fogásszélességű.
és mivel nincs meg a 6. fej rá és a régi gazdájánál sincsen meg így kinyitom tökig hagy szóljon.
Az ekén a skála 30-60cm-ig van de 60centis fejenkénti fogást még nem is hallottam.
IGen kíváncsi vagyok milyen lesz, remélem fog szépen együtt borítani a régi kleiberttel mert akkor a két nagygép mehet majd egymásután aztán kilökik a 30hektárokat naponta
Reggel 8-kor elvileg már rakják is fel szépen!!!
Az autó már hamarabb ott lesz érte
Hazaérkezik napközben, átnézzük amit kell rajta vakarni megcsináljuk és délután biztos, hogy kimegyek kipróbálni
Elvileg még barázda is lesz mert a másik az szánt közben beállok mellé
Válasz #2655. hozzászólásra
Köszi! 11km/ó-nál már szélesebb barázdát hagy az utolsó fej ( jobban eldobja a földet), de tudom húzni annyival 28-30cm-ig. Itt 9-9,5km/ó körül...
Az első fej szélesebbet fog mint a hátsó, így faron járatod az ekét. Próbakép a vonótengelyt told el balra 5-10cm és látni fogod hogy jobb-e, a lényeg hogy ne fogjon nagyobbat az első fej mint a hátsó.
Válasz #2638. hozzászólásra
teccik az eke munkája,a simitoja is.de itt a domináns tényező a SPEED!!szerintem minimum11-el szakitasz vele!!amikor kukoricatarlot szántok buzának,én is ugyanilyen gyürüst huzok,megvagyyok vele elégedve.lazitott fődbe én is elértem a 11km/h sebességet a 892-el,igy má kivagyok békülve a minőséggel is,a teljesitménnyel is.
Ha lassan húzod, akkor természetesen ugyanolyan erő kell hozzá, de ha gyorsabban akarsz menni, akkor valóban nehezebb mert akkor már belép a légellenállás.Ez főleg 80 fölött kezd jelentős lenni.
Az csak a súly miatt van ugye, hogy egy azonos típusú ekének a váltvaforgatós változatához katalógus szerint több lóerő kell? Mert azzal húzzák az agyam hogy azt nehezebb húzni, de mitől lenne nehezebb?
Az csak a súly miatt van ugye, hogy egy azonos típusú ekének a váltvaforgatós változatához katalógus szerint több lóerő kell? Mert azzal húzzák az agyam hogy azt nehezebb húzni, de mitől lenne nehezebb?
na szóval a baloldali orsó majdnem össze tekerve s szépen borit meg minden csak még hátrébb kellene dönteni hogy a hátsó fej kevesebbet fordit,
de viszont a hátsó vas kopottab mint az első,
ja s a barázdás oldali sárvédő gumit mindig leszaggatja magáról szántásnál
.
Ezen nincs mit csodálkozni az én ekémet is seggen kell járatnom ,mert amúgy akkorát dob az első ,mint egy hegy ekétől is függ ,hogy kell beállítani és földtípustól is
igen szeli! még most többet vissz az eleje de még midnig marad ha lassabban megyek csík :/ miért van az?? kerék teljesen ki van húzva nem lehet attól is? :/
8278 hozzászólás
Még egy pár képet küldök a pontosabb behatároláshoz,szemrevételezéshez!!!
Gjoni itt volna az eke niemeyer volly,de bárki elmondhatja a beállításokat miket kellene csinálni???Előre is köszönöm vagy adjam el!!!
sziasztok lemken opal 090 ekeről valakinek van tapasztalata, milyen munkát végez, érdemese olyat venni?
Válasz #2681. hozzászólásra
Na végre lehet szántani ,megjött az eső
Vogel & Noot L-950 3-as ágyekéhez hol lehet jó áron ekevasat venni?
Válasz #2682. hozzászólásra
értem. köszi
Válasz #2680. hozzászólásra
Kicsi a deszkája nem jól fordít , ha lecseréled Kühnére akkor már jó , de darabon ként egy húszas a deszka áfával az ekevas meg 15 ropi
van egy bagodi 3/25ös ekém eladó ha valakit érdekel 60cm magas!
Válasz #2679. hozzászólásra
Ugyan az, mint a képen van, de nem tudjuk, hogy milyen gyártmány, erre lennék kíváncsi. Te miért nem ajánlanád?
Válasz #2678. hozzászólásra
Szeva milyen ekéd van? képet rakjál fel és megpróbálok segíteni
Válasz #2662. hozzászólásra
Szia gjoni! letudnád írni nekem, hogy mi a gond ezzel az ekével?
Egy ilyen ekét tudnék szerezni elég olcsón egy barátomtól, kis területre kéne inkább csak hobbi célra. 50 es MTZ után. Köszi
Azokon a Kvernelandokon amiken elöl van a fordítóhenger............ az mennyire szar konstrukció?
Válasz #2675. hozzászólásra
Vegyél inkább Lajtát jól be vállt régi konstrukció . egy lukkal lejjebb rakod a száron az eketestet és mehetsz a csutkás földön, mint állat
Sziasztok bagodi ekéről vélemény?3/35ös
Válasz #2672. hozzászólásra
jövőhéten ment volna de holnapra nemvolt kapacitás, így végülis máshol kaptam trélert.
Válasz #2671. hozzászólásra
Itt ugyanezt az ekét a 930-as fend húzza pedig van utána való váltva forgató is,a 60-as fogást kicsit sokallom de majd kiderül hogy tud e annyit.
Válasz #2671. hozzászólásra
Tudtam segíteni?????
Válasz #2670. hozzászólásra
Holnap ha minden úgy akarja kipróbáljuk mi is ezt az ekét, csak érjen ide minél korábban ,hogy az egykét felkészíteni valót rajta legyen még idő világban megcsinálni aztán kituggam még próbálni
Kisvuk! A videón olyan az eke valóban, annyi ,hogy nem variantos!!!! Amit meg kommendáltál nekem az ugye változtatható fogásszélességű.
és mivel nincs meg a 6. fej rá és a régi gazdájánál sincsen meg így kinyitom tökig hagy szóljon.
Az ekén a skála 30-60cm-ig van de 60centis fejenkénti fogást még nem is hallottam.
IGen kíváncsi vagyok milyen lesz, remélem fog szépen együtt borítani a régi kleiberttel mert akkor a két nagygép mehet majd egymásután aztán kilökik a 30hektárokat naponta
Válasz #2669. hozzászólásra
nem sok lehet belőle amúgy szépen dolgozik
Válasz #2668. hozzászólásra
http://youtu.be/3DIFbtmLScc
Válasz #2654. hozzászólásra
az milyen még nem hallottam ilyen tipusról
csak az eke bírja a gépet!
Mert a nagy mocsok fogja húzni.
Válasz #2665. hozzászólásra
Akkor érdemes volt piszkálni őket,otthon egy gyors szervíz és a nagy piros kezdhet barátkozni vele
Válasz #2664. hozzászólásra
Reggel 8-kor elvileg már rakják is fel szépen!!!
Az autó már hamarabb ott lesz érte
Hazaérkezik napközben, átnézzük amit kell rajta vakarni megcsináljuk és délután biztos, hogy kimegyek kipróbálni
Elvileg még barázda is lesz mert a másik az szánt közben beállok mellé
Jutottál előbbre az ekével,vagy csak a jövő héten jöhet haza?
Végre nekifogtunk mi is szántani sikerült kb összeállitani az ekéket,holnap még finomhangolás nagy parcellában és remélem szépis meg jóis lessz minden
Válasz #2661. hozzászólásra
Nem ajánlom neked
Sziasztok! Megtudjátok mondani, hogy ez az eke milyen gyártmányú?
http://aprod.hu/hirdetes/3-fejes-fuggesztett-eke-ID1xOzl.html#a30d09d672
Válasz #2646. hozzászólásra
A hátsó fej az előző fogás keréknyomát viszi ezért egy kicsit taposottabbat visz.
Napi 2-3 hívás és csütörtökön küldheted érte az autót.
Válasz #2655. hozzászólásra
Köszi! 11km/ó-nál már szélesebb barázdát hagy az utolsó fej ( jobban eldobja a földet), de tudom húzni annyival 28-30cm-ig. Itt 9-9,5km/ó körül...
Válasz #2636. hozzászólásra
Az első fej szélesebbet fog mint a hátsó, így faron járatod az ekét. Próbakép a vonótengelyt told el balra 5-10cm és látni fogod hogy jobb-e, a lényeg hogy ne fogjon nagyobbat az első fej mint a hátsó.
Válasz #2653. hozzászólásra
Én is valami hasonlót mondtam annak aki kételkedett benne, attól hogy hat fej van rajta még csak három van a földben egyszerre .
teccik az eke munkája,a simitoja is.de itt a domináns tényező a SPEED!!szerintem minimum11-el szakitasz vele!!amikor kukoricatarlot szántok buzának,én is ugyanilyen gyürüst huzok,megvagyyok vele elégedve.lazitott fődbe én is elértem a 11km/h sebességet a 892-el,igy má kivagyok békülve a minőséggel is,a teljesitménnyel is.
Válasz #2615. hozzászólásra
Kisvuk!
Ma megvettem a Rabewerk Milan ekét Nádudvarról!
Sajnos nagyon lassúak, nemlehet elhozni csak jövőhéten kb...
Válasz #2651. hozzászólásra
Ha lassan húzod, akkor természetesen ugyanolyan erő kell hozzá, de ha gyorsabban akarsz menni, akkor valóban nehezebb mert akkor már belép a légellenállás.Ez főleg 80 fölött kezd jelentős lenni.
Válasz #2649. hozzászólásra
Nem tudom mi a szar van a fórummal nem tudok képet rakni fel
küldj gjoni képet hogyan állitsam be szépen! :) ha lehet! :)
az elsőt szedi le de nem olyan hosszú van rá rakva,majd vágok másikat,
holnap favágás s utána tárcsa s eke a kukinak majd küldök képeket.
Válasz #2646. hozzászólásra
Igen játszadozni kell vele míg eltalálod , a sárvédőgumit meg vágd el félbe ne legyen ,olyan hosszú és nem kapja be
na szóval a baloldali orsó majdnem össze tekerve s szépen borit meg minden csak még hátrébb kellene dönteni hogy a hátsó fej kevesebbet fordit,
de viszont a hátsó vas kopottab mint az első,
ja s a barázdás oldali sárvédő gumit mindig leszaggatja magáról szántásnál
.
Válasz #2643. hozzászólásra
Ezen nincs mit csodálkozni az én ekémet is seggen kell járatnom ,mert amúgy akkorát dob az első ,mint egy hegy ekétől is függ ,hogy kell beállítani és földtípustól is
Válasz #2643. hozzászólásra
Hali a hátsó jobban kopik több földet harap vagy amit mi szemmel nem látunk nem olyan szögben áll mint a másik .
hali gjoni nálam mi lehet a hiba?
Válasz #2641. hozzászólásra
Ha csik marad a jobb oldali függesztőn tekerj szét ,dobja be normálisan a keréknyomot
igen szeli! még most többet vissz az eleje de még midnig marad ha lassabban megyek csík :/ miért van az?? kerék teljesen ki van húzva nem lehet attól is? :/
Bizony be kell azt állítani ,szép munka
Válasz #2637. hozzászólásra
Hali ma leszek ,tegnap melóztam na megy az eke szeli a földeket?