Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408.16 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP487.8 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
tudom nem itt kellene kérdeznem de most mind1,
ih 2fejes ekéről van szó,
normálisan be van állítva még az első fej több földel dolgozik mint a hátsó szinte egyenletesen fordít alig hullámos s mégis a hátsó ekevas kopottabb mint az első?mitől van,
Ezt egy barátom csinálta ezzel szoktam a saját szőlőmet is megcsinálni ha nem lazítózok.A vázat a legcélszerűbb összeforgatott U-profilokból csinálni ha zárt szelvényt használsz legalább legyen 4mm-es falvastagsága. A csöveknél szintúgy legyen meg a 4mm.Ahol lehet ki kell háromszögelni.Az ekefejek cserélgetésével tudsz takarni meg nyitni is.Ez 3m-es sorhoz lett csinálva, de ha rám halgatsz állítható szélességűre csinálod.Anyagminőségnek elég A38-as anyag csak a falvastagság meglegyen.
Szomszédnak úgy van megoldva hogy kettő db olyan 200-as átmérőjű 8-as 10-es falú cső van egymás mögött párhuzamosan (a két cső között van kb 20-25 centi) és ebbe pedig mindkét oldalról bele van engedve ugyan úgy két két cső így a szélességet könnyedén lehet állítani
A kicsi munkahenger csak lengéscsillapító. Lehet, hogy csak beállítási gondjaid vannak, mi is gyakoroltunk vele, mire mindkét irányba átfordult rendesen. VIDEÓ , igaz, ez Gassner
Az egy lengéscsillapító. Ezek a vasak súlypont átfordításosak...de az indításhoz egy rugót heheznek el a vázban..a fordító mechanizmusban. A Gassner így működik.. Nálad is lehet valami csak nyilván be van állva, vagy elkopott. eltörött.
Válasz #2616. hozzászólásra
Én láttam már hasonlót de nem Niemeyer volt,
próbáld meg úgy hogy a kerék a barázdába legyen
a munkahenger szerintem csak csillapító.
Ekét szeretnék venni mi most a menö eke amit rászánok az 300-400eft ujban de jöhet használt is!
Fejosztás 95cm gerenda magasság 75cm és szántás szélessége 35-40cm! És hol érdemes használtat nézni? Gyulaháza mennyit érdemes adni
IH,VOGEL NOT,REGENT PNL,HELTI,stb!
És ujat hol érdemes venni ahol nem kell messzire menni Szabolcs megye Mátészalkai vagyok!
Segitséget szeretnék kérni niemeyer vollymat 2-es váltvaforgatós eke működéséhez,mechanikus,nincs kar csak a harmadik pont felemelésekor megnyom egy rugós szerkezetet,kiold egy francia kulcshoz hasonló szerkezet és átkellene szerintem fordulnia de nem történik semmi.Forgáspontnál van egy kicsi munkahenger,de nem csinál semmit,lehet hogy az átfordulás csillapitásához van ,hogy ne csapodjon,de nem tudom!!??A munkahengerben nincs semmi,se rugó,se gáz semmi,van egy vékony dugattyú azon van egy kompresszió gyűrű és ennyi!!!Eredeti lehet vagy sem fogalmam sincs erre kellene segítség+tel szám aki tud segíteni felhivom!!!0630 4311124!!!Köszönöm!!!
Nagyon jó lett!!! meg csináltam ahogy mondtad többet vissz most mint az előtt sokkal :) még az 50 es motor is szépen viszi 27cm mélyen 4-5 be :) fél kötött földön :) köszi szépen a segítséget!! :)
A gerendát még legalább egy lukkal tedd kintebb , a gerenda álljon benne keresztben ,de úgy hogy a jobb oldali része legyen hátrébb mikor benne ülsz a gépben lehet elég másfél két centi is Mikor egyenesen van benne a gerenda szarul fordít
8278 hozzászólás
Válasz #2632. hozzászólásra
Nem olyan nagy szám ez ha jól áll az eke, és jó a tépés! Leforgatja azt 1 300e ft-os csólyosi is!
Gjoni írj ha vgy! :)
tudom nem itt kellene kérdeznem de most mind1,
ih 2fejes ekéről van szó,
normálisan be van állítva még az első fej több földel dolgozik mint a hátsó szinte egyenletesen fordít alig hullámos s mégis a hátsó ekevas kopottabb mint az első?mitől van,
Válasz #2634. hozzászólásra
Unokaöcsémnek is csővázas van,és a pln vasakat rakott rá.Csak át kell furkálni és jó.Viszonylag jól bírja,és nem drága. Itt van.
Csővázas ekém van és már elég kopottak a vasak rajta...Miskolcon vagy környékén tud valaki olyan műhelyt, ahol ekevasat vernek?
köszi, üdv
Kösz. Norbert,PBandi az infót.
Válasz #2631. hozzászólásra
Na ezt kapjátok ki ,ez már szántás a javából leteszi a csutkát
Válasz #2627. hozzászólásra
Üdv!
Ezt egy barátom csinálta ezzel szoktam a saját szőlőmet is megcsinálni ha nem lazítózok.A vázat a legcélszerűbb összeforgatott U-profilokból csinálni ha zárt szelvényt használsz legalább legyen 4mm-es falvastagsága. A csöveknél szintúgy legyen meg a 4mm.Ahol lehet ki kell háromszögelni.Az ekefejek cserélgetésével tudsz takarni meg nyitni is.Ez 3m-es sorhoz lett csinálva, de ha rám halgatsz állítható szélességűre csinálod.Anyagminőségnek elég A38-as anyag csak a falvastagság meglegyen.
Válasz #2627. hozzászólásra
Szomszédnak úgy van megoldva hogy kettő db olyan 200-as átmérőjű 8-as 10-es falú cső van egymás mögött párhuzamosan (a két cső között van kb 20-25 centi) és ebbe pedig mindkét oldalról bele van engedve ugyan úgy két két cső így a szélességet könnyedén lehet állítani
Válasz #2628. hozzászólásra
Hasonlít de mégse az,meg az elején nem tudom mire jó a 3 pontos felfüggesztés.
Válasz #2615. hozzászólásra
zsííír
bár a fejek nemtudom milyenek rajta, nem kondoros téma
Sziasztok.Szőlő takaró eke vázat akarok csinálni, milyen vasból csináljam ?
A kicsi munkahenger csak lengéscsillapító. Lehet, hogy csak beállítási gondjaid vannak, mi is gyakoroltunk vele, mire mindkét irányba átfordult rendesen.
VIDEÓ , igaz, ez Gassner
Válasz #2623. hozzászólásra
Én is kisebb Gassner ekét láttam ilyet annak el volt kopva a persely és azért nem mindig fordult át
Idén pusztult e eke a csatában a tanyákon hm?
Az egy lengéscsillapító. Ezek a vasak súlypont átfordításosak...de az indításhoz egy rugót heheznek el a vázban..a fordító mechanizmusban. A Gassner így működik.. Nálad is lehet valami csak nyilván be van állva, vagy elkopott. eltörött.
http://www.agroinform.com/gepkereskedok/754698/Egyeb-MORO-EUROPA-EVP16P-valtvaforgato-eke.html
Remélem nektek van előhámozó a ekén..........
Válasz #2618. hozzászólásra
Oh ez gyakorlatilag a HOWARD tarlóhántó eke koppintása .
Válasz #2618. hozzászólásra
Szép a munkája de nem valami mélyen dolgozik és a víz elég meleg!!!
Én láttam már hasonlót de nem Niemeyer volt,
próbáld meg úgy hogy a kerék a barázdába legyen
a munkahenger szerintem csak csillapító.
Ilyen ekét szeretnék majd idővel :)
Ekét szeretnék venni mi most a menö eke amit rászánok az 300-400eft ujban de jöhet használt is!
Fejosztás 95cm gerenda magasság 75cm és szántás szélessége 35-40cm! És hol érdemes használtat nézni? Gyulaháza mennyit érdemes adni
IH,VOGEL NOT,REGENT PNL,HELTI,stb!
És ujat hol érdemes venni ahol nem kell messzire menni Szabolcs megye Mátészalkai vagyok!
Segitséget szeretnék kérni niemeyer vollymat 2-es váltvaforgatós eke működéséhez,mechanikus,nincs kar csak a harmadik pont felemelésekor megnyom egy rugós szerkezetet,kiold egy francia kulcshoz hasonló szerkezet és átkellene szerintem fordulnia de nem történik semmi.Forgáspontnál van egy kicsi munkahenger,de nem csinál semmit,lehet hogy az átfordulás csillapitásához van ,hogy ne csapodjon,de nem tudom!!??A munkahengerben nincs semmi,se rugó,se gáz semmi,van egy vékony dugattyú azon van egy kompresszió gyűrű és ennyi!!!Eredeti lehet vagy sem fogalmam sincs erre kellene segítség+tel szám aki tud segíteni felhivom!!!0630 4311124!!!Köszönöm!!!
Válasz #2474. hozzászólásra
Ebbe gondolkodj
Válasz #2609. hozzászólásra
Vogel&noot
zsírkarajul láthatatlan fajta
Sziasztok milyen eke ez ?
Sziasztok szerintetek ez milyen eke?
Jól megy. Milyen eke ez?
Válasz #2607. hozzászólásra
https://www.youtube.com/watch?v=2-sYwBZVA5Q
Üdv!
Egy kis videó a mai napról...videó
Válasz #2594. hozzászólásra
Ez egy jó öreg lajta eke, farkerékkel??????????
Hali!
Ha szántás közben a gépnek a hátulját egy kicsit venné kifelé az eke a barázdából tehát csavarja akkor a kereszttengely nem jól van beállítva?
Válasz #2603. hozzászólásra
Nincs mit az a lényeg
Nagyon jó lett!!! meg csináltam ahogy mondtad többet vissz most mint az előtt sokkal :) még az 50 es motor is szépen viszi 27cm mélyen 4-5 be :) fél kötött földön :) köszi szépen a segítséget!! :)
Válasz #2601. hozzászólásra
Hát nem kéne vinnie
rendben megpróbálom akkor! és ha nagyon vinne az eleje akkor? :)
Válasz #2599. hozzászólásra
A jobbost 1,5 cm-re, ha benne ülsz a traktorba , úgy a jobboldalit.
Érhető volt mennyi vigyem hátrébb hány centit kb? :)
Válasz #2595. hozzászólásra
Még most is hívhatsz most jöttem haza a kombájn alól
Válasz #2594. hozzászólásra
Esetleg ,ha így sem érted hívj fel és elmagyarázom 06703371798
Válasz #2593. hozzászólásra
A gerendát még legalább egy lukkal tedd kintebb , a gerenda álljon benne keresztben ,de úgy hogy a jobb oldali része legyen hátrébb mikor benne ülsz a gépben lehet elég másfél két centi is Mikor egyenesen van benne a gerenda szarul fordít
??? :)
igy áll vonorész ezen állitsak??
állítottam rajta 5 cm vittem hátra de még mindig most gyári értéken van küldök pár képet! :)