Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Nem azért irtam hogy a födeken állitják a fejosztásokat,hanem ha valaki vesz egy ekét akkor a fejosztások más más,a külömbözö eke tipusoknál!
20fejnél 50cm +-10cm külömbözö eketipusoknál!
25fejnél=60cm +-10cm
30fejnél=75cm +-10cm
35fejnél= 85cm +-10cm
40fejnél= 95cm +-10cm
45fejnél=105cm +-10cm
50 fejeknél 115cm +- 10cm
Jó ha valaki tudja aki ekét keres!
Mert van egy pát tipus eke
KHÜNE,LAJTA,PLN,VOGEL&NOOT,LEMKEM,OKIKRON,OKM,LETÁK,IH,ÉS MÉG VAN EGY PÁR EKE ÉS MINDNEK MÁS A FEJOSZTÁSA EKEFEJENKÉNT!
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék kezdőként hogy a lent mutatott ekevasat kell-e élezni, illetve ha kell akkor hol, hogy? Mert nekem ami az ekén van eléggé tompa.
Köszi!
Üdv: Rönó
Én nem mondtam ,hogy centire kell állítani az csak megközelítő adat úgy is kinn a földön derül ki mit merre igazad van .Bár Szemi beállítja szemre is !
Hagyjátok már ezt a butaságot ! Nem tudom , mit tartalmaz az a beállítási ábra, de egy biztos,ekét beállítani csak szántás közben lehet!!!!!!!!!!!! Olyat pedig, h. ő előre megmondja, h. mit , hány centire kell állítani, csak az az ember mond, aki még a legalapvetőbb összefüggéseivel sincs tisztában az eke állításának. Aki pedig ezt elhiszi, az megintcsak hijján van a tisztánlátásnak, mert ha létezne ilyen fix beállítási pozíció, akkor mi a bánatnak nem állítják be a gyárban az ekéket erre a helyzetre, és hegesztik úgy össze, ahelyett, h. ilyen-olyan csavargatós orsókkal bonyolítanák az egészet.Az állításnak elve van, ha azt ismered, akkor be tudod állítani az ekét, és ha nem jól megy, akkor a tünetekből ki lehet találni a hiba okát, de ha nem ismered, akkor küszködni fogsz vele egész életedben (már sok ilyen embert láttam).
Erről egy régi vicc jut az eszembe:Az Oroszok kísérleteznek a százlábúval.Levágják az egyik lábát
-százlábú indulj el!
-elindul
-leírják:elindult
-levágják a másodikat
-indulj el
-elindul
-így levágják mind a 99et, és leírják,h. elindult
-levágják a századik lábát is
-százlábú indulj el !!!!!
- nem indul......
-indulj el!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-nem indul
-leírják: ha a százlábú minden lábát levágják , akkor megsüketül
Szóval, mielőtt elfogadnánk egy véleményt, azelőtt szét kellene nézni, h. beleillik-e az, a környezetébe, vagy a gyakorlatba, és ha nem, akkor fenntartással kell fogadni. "Napjában kétszer az álló óra is pontos"
Na te jól elugrasztottad az agyamat.Nekem is van egy kis gondom a fordító szeleppel, de nincs aki érdemi segítséget tudna adni.Erre jön ez a hsz. :még nem láttam ilyet, de tudom micsoda. Na ez az én emberem ez aztán vágja a fordító szelepeket előlről-hátulról.............aztán ránézek a képre......... lehet h. tévedek, de az szerintem a hidraulika cső becsatlakozás
Igazából egy régi román 2es ekére szeretném tenni, eddig nem volt rajta ezért max. az ekéről tudnék képet küldeni. Mindig összehúzza a gazt, vagy kuki szárat és így szeretném ezt kiküszöbölni. Nem tudom milyen méretben vannak ezek, gondolom 30-40 cm átmérőjű minimum kellene.
8278 hozzászólás
Válasz #2236. hozzászólásra
Ja kapott ő lófaszt nem könyvet
Válasz #2235. hozzászólásra
Honnét vannak ezek a adatok?
Kaptál könyvet ?
Nem azért irtam hogy a födeken állitják a fejosztásokat,hanem ha valaki vesz egy ekét akkor a fejosztások más más,a külömbözö eke tipusoknál!
20fejnél 50cm +-10cm külömbözö eketipusoknál!
25fejnél=60cm +-10cm
30fejnél=75cm +-10cm
35fejnél= 85cm +-10cm
40fejnél= 95cm +-10cm
45fejnél=105cm +-10cm
50 fejeknél 115cm +- 10cm
Jó ha valaki tudja aki ekét keres!
Mert van egy pát tipus eke
KHÜNE,LAJTA,PLN,VOGEL&NOOT,LEMKEM,OKIKRON,OKM,LETÁK,IH,ÉS MÉG VAN EGY PÁR EKE ÉS MINDNEK MÁS A FEJOSZTÁSA EKEFEJENKÉNT!
Válasz #2233. hozzászólásra
Nincs mit !
Válasz #2232. hozzászólásra
Tudom mit küldtél,és még egyszer köszönöm.Csak Szeni nem tudta.
Válasz #2231. hozzászólásra
Azt egyedül nem lehet csak segítséggel , az ekefejosztás amit küldtem az gyári beállítás kint már csak a vonótengelyt kell belőni
Válasz #2212. hozzászólásra
Hát azt azért szívesen megnézném ahogy az ekefejeket tologatod úgy tíz-tizenöt centivel előre vagy hátra ott kint a határban.
Elfogadható áron még mindíg érdekelne egyenesszárú condorhoz váztoldat.Hiányos állapotban is érdekel.
Válasz #2224. hozzászólásra
Na ez méltó hozzád gondolom te is ilyen eszementen nyomod neki .Lökd ki csak a kilenc holdat így meddig bírja a kuplung?
Válasz #2227. hozzászólásra
Ugye ? én sem vagyok egy precíz csávó de az ilynetől fel áll a szőr a hátam közepén
Válasz #2226. hozzászólásra
Jó nyomja mi ......
Válasz #2224. hozzászólásra
Te is így kezdesz el szántani mert ez látom nagyon hülye a dolgokhoz
Válasz #2222. hozzászólásra
Hello! Utánakérdeztem ma, ez egy nagyon régi eke állítólag, de állítólag tudnak beszerezni nekem romániából, ha megvan a válasz mondom az árat.
köszi a türelmet!
Válasz #2223. hozzászólásra
http://www.youtube.com/watch?v=EqBMfrUvhmYhttp://www.youtube.com/watch?v=EqBMfrUvhmY
Válasz #2221. hozzászólásra
Hali Szemi 033!
Így kellene valahogy beállítanod az ekédet! Ha már sose sikerül!
http://www.youtube.com/watch?v=PQxIS_goHIc
AGRO_SZAKI kft tudtál valamit intézni
Ekefej távolsága!
30 fejnél =75cm (+ - 10cm)
35 fejnél =85cm (+ - 10cm)
40 fejnél =95cm (+ - 10cm)
45 fejnél =105cm (+ - 10cm)
50 fejnél =115cm (+ - 10cm)
25fejnél =60cm (+ -10cm)
20 fejnél= 50cm ( + - 10cm)
Válasz #2219. hozzászólásra
Mért ne bírna ,ha a 35 fejesből hármat is elvisz
Válasz #2218. hozzászólásra
Szia!
Szerinted egy 50-es elbír egy 2x40-es lajta ekét? (3x40-es gerendelyen 2 fej van)
Válasz #2217. hozzászólásra
Nem ugyanezt vegyed , ami fel van rakva fémmel az orrán és az élén!Élezni nem érdemes nem sokat bír utána sem.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék kezdőként hogy a lent mutatott ekevasat kell-e élezni, illetve ha kell akkor hol, hogy? Mert nekem ami az ekén van eléggé tompa.
Köszi!
Válasz #2215. hozzászólásra
Ahan....és menet közben, kiszállás nélkül.
Én nem mondtam ,hogy centire kell állítani az csak megközelítő adat úgy is kinn a földön derül ki mit merre igazad van .Bár Szemi beállítja szemre is !
Válasz #2209. hozzászólásra
Nem ekéről küldök, hanem magáról a tárcsáról, ilyenekre gondoltam:
Valamikor már hallottam ezt a viccet, de ha most agyoncsaptak volna sem tudtam volna megmondani, mi lesz a csattanó.
Azért szántás közben állj meg néha, ha ekét akarsz állítani.
Válasz #2210. hozzászólásra
Hagyjátok már ezt a butaságot ! Nem tudom , mit tartalmaz az a beállítási ábra, de egy biztos,ekét beállítani csak szántás közben lehet!!!!!!!!!!!! Olyat pedig, h. ő előre megmondja, h. mit , hány centire kell állítani, csak az az ember mond, aki még a legalapvetőbb összefüggéseivel sincs tisztában az eke állításának. Aki pedig ezt elhiszi, az megintcsak hijján van a tisztánlátásnak, mert ha létezne ilyen fix beállítási pozíció, akkor mi a bánatnak nem állítják be a gyárban az ekéket erre a helyzetre, és hegesztik úgy össze, ahelyett, h. ilyen-olyan csavargatós orsókkal bonyolítanák az egészet.Az állításnak elve van, ha azt ismered, akkor be tudod állítani az ekét, és ha nem jól megy, akkor a tünetekből ki lehet találni a hiba okát, de ha nem ismered, akkor küszködni fogsz vele egész életedben (már sok ilyen embert láttam).
Erről egy régi vicc jut az eszembe:Az Oroszok kísérleteznek a százlábúval.Levágják az egyik lábát
-százlábú indulj el!
-elindul
-levágják a másodikat
-indulj el
-elindul
-így levágják mind a 99et, és leírják,h. elindult
-levágják a századik lábát is
-százlábú indulj el !!!!!
- nem indul......
-indulj el!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-nem indul
-leírják: ha a százlábú minden lábát levágják , akkor megsüketül
Szóval, mielőtt elfogadnánk egy véleményt, azelőtt szét kellene nézni, h. beleillik-e az, a környezetébe, vagy a gyakorlatba, és ha nem, akkor fenntartással kell fogadni. "Napjában kétszer az álló óra is pontos"
Válasz #2203. hozzászólásra
Na te jól elugrasztottad az agyamat.Nekem is van egy kis gondom a fordító szeleppel, de nincs aki érdemi segítséget tudna adni.Erre jön ez a hsz. :még nem láttam ilyet, de tudom micsoda. Na ez az én emberem ez aztán vágja a fordító szelepeket előlről-hátulról.............aztán ránézek a képre......... lehet h. tévedek, de az szerintem a hidraulika cső becsatlakozás
Válasz #2160. hozzászólásra
Szia!Elküldenéd nekem is a beállításokat.Köszönettel Guszti
egigusztav@juropnet.hu
Válasz #2208. hozzászólásra
másik típusú ekéről , amin van ilyen tudsz mutatni képet?
Válasz #2207. hozzászólásra
Igazából egy régi román 2es ekére szeretném tenni, eddig nem volt rajta ezért max. az ekéről tudnék képet küldeni. Mindig összehúzza a gazt, vagy kuki szárat és így szeretném ezt kiküszöbölni. Nem tudom milyen méretben vannak ezek, gondolom 30-40 cm átmérőjű minimum kellene.
Válasz #2206. hozzászólásra
hétfő van és még "alszom":) képet tudsz küldeni róla?illetve mekkora méretű kellene?
Válasz #2205. hozzászólásra
Ez mit jelent? Hülyeséget kérdeztem?
Válasz #2204. hozzászólásra
Válasz #2199. hozzászólásra
Üdv! Ekére való elővágó tárcsával nem foglalkoztok?
Válasz #2202. hozzászólásra
soha nem láttam ilyet de egyértelmü, hogy jobról az egy nyomáshatároló csavar.
anyát lazítani, kifele csökken a nyomás, aztán vissza kontrázni
Üdv!
vogel-noot ekének a fordító munkahenger nyomását melyik csavarral lehet állítani? lassítani kéne rajta egy kicsit
Melyik márkának az ekéit látjátok a legprofibban kidolgozottnak minden szempontból?
Válasz #2199. hozzászólásra
Köszönöm
Válasz #2198. hozzászólásra
oké,holnap utánanézek
Válasz #2194. hozzászólásra
Sikerült megjelölni
Ez az alkatrész kellene!
Ez az alkatrész érdekelne!
Válasz #2194. hozzászólásra
Igen csak a első ekefej mellett
Válasz #2193. hozzászólásra
a végén a Z alaku vasra gondolsz?
A harmadik pont vége is ahhoz van csavarozva ez agyja a fogás szélességet
Válasz #2191. hozzászólásra
ezen betudod valahogy jelölni, sejtem hogy melyik az a képen éppenhogy látszik nem?
Válasz #2190. hozzászólásra
Ha úgy mondom Z-alak
Válasz #2189. hozzászólásra
küldj képet róla légyszi!
Válasz #2188. hozzászólásra
Az első ekefej és a második ekefej közti távtartó vagy nem tudom hogy hívják ebből kellene 1db.
Válasz #2187. hozzászólásra
mik kellenének rá, és hány darab?