Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak644 FtBenzin árak625 FtEUR415.97 FtUSD403.23 FtCHF443.85 FtGBP501 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #2135. hozzászólásra
hát mert sokan nem értik hogy ha egy ekefej visz 40cm és kevés a 75cm fejosztás!
Csak azt nem tudom Khüne miért 90cm fejosztása,vagy heltinek méóiért 95cm fejosztás!
Ha már töröt vettem alapul!
az a jobb ha minél több,persze nehéz huzni,mindent nehéz huzni van benne terep 3-4-5 és még felezö!
az más határozza meg hogy könnyü vagy nehéz huzni!
Jó neked a tököd , 90 cm még a 82 is összeszarja magát ilyen osztással ,már megint a hülyeséged. 75 bőven elég . Az első ekefej kb 35-40 cm legyen felfogatva a cuppántig mérve a váz elejétőlNa és onnan 75-75 Úgy is kint a földön kell beállítgatni ezeket nem elméletben ,mint te gondolod faszikám.
Nézegedtem nincs kép róla fejosztásról!
Egyik ekefej élihez teszed,és kihuzos a második élihez,és az a jó ha mindig nagyobb a szám mai világban már 95cm-110cm fejosztás!
De jó a 95cm mint az iH ekénél!
Nekem sincs beforgató és más ,és mégis nem hadja a barázdát éliben!
az nem jó van beállitva vagy tul közel van az elsö eke a 2hoz!
Mérd meg hogy mennyi legalább 80cm vagy 90 minál nagyobb legyen a fejközti távolság!
Most láttam az ekéd.A borítás hiánya a beforgató lemez hiánya lehet.A falunkban van egy farmer eke beforgató nélkül,az is csak élbe állítja a barázdát.
Az 1.ekefej mélyen jár/tekerd a támasztó orsót széjelebb/,vagy sokat fog/a bal oldali lakatot össze addig,míg a 3 barázda egyforma nem lesz/.A 2.-3.ekefej azért nem borít rendesen,mert sekélyen járatod.Tedd lejjebb.
A jobb oldali függesztő kart tekerd lejjebb ,ha úgy se jó akkor a gerendát 5cm -el tedd odébb a szántás felé többet harapjon az egyes fej.A nehezebbik fellazítod az egyes fejet és vagy 5cm-t hátrébb tolod a kettes fej feléÁltalában azért csíkozik az első ,mert nem harap eleget ,kicsit csavard lejjebb a jobbost azzal kezd mielőtt szerelgetnél
sziasztok az bajom most be állítottam az ekét és csíkos marad a szántás 1 ekefej ha csíkot :/ 2 -3 az nem hagy nem borul rá szépen egymásra a föld :/ mi lehet az oka? harmadik pontot nem nyomatom hátra picit akkor meg nagyot fog az eleje :/ vagy a trakin a kerék a lehető legszélesebben ki van húzva és nem bír annyi földet oda búrítani vagy mi? :/
Válasz #2117. hozzászólásra
köszi de én ujat veszek ha ezt el tudom adni ha nem ezzel dolgozok,hiszen mindennel lehet dolgozni csak be kell állitani!
És mehet a meló!
Neked is mondták ,de úgy se érted találtam neked őrben ekét közel van hozzád úgy is ezt szajkózod ,jármi eke jó lesz az neked alig használt tessék meg veheted álmaid vasát
Ez eke hátához állj be szembe,és a balt huz hátra teljesen a jobbot meg teljesen elöre ! remélem világos!Tehát a traki jobb keréknél legyen elörébb,a traki bal kerélnél meg hátrébb és akkor megy mint az álom!
nekemis mondták a másik fórumban!
Fényképezd már le az elejét vagy 3 oldalról, és akkor meg lehet mondani pontosan.Mindenképpen fog változni, csak az a kérdés, mennyit, és hogy lehet korrigálni.
Üdv.
Úgy érted, hogy a mostanit levágni és beljebb hegeszteni egy másik csonkot ? , de a kérdés továbbra is az hogy ezzel nem-e fog megváltozni az eke futása, fogja a keréknyomot takarni ?
Válasz #2100. hozzászólásra
Nem kell azt szétvágni,esztergájossal az egyenes felére kell esztergálni egy másik tengelyt,anyival beljebb ami neked megfelel
Nekem csolyos ekém van. Szerintem könnyebb húzású mint ai ih.
Nekem homokon, a műanyag az igazi. A fém , max 2 szezont bírt ki. a műanyag, már legalább hat éve fent van, és bírja.
Üdv.
Valaki vágott már rövidebbre Vogel Noot Ls 950 3 fejes eke vonórúdját, mert az MTZ függesztőkarokat nagyon szétterpeszti és emeléskor kattog meg picit már el is hajlott, csak tartok tőle, hogy valami elszállna rajta és nem lehet lesz normálisan a traktornyomhoz beállítani utána.
Vettem egy 2-es váltvaforgatós ekét mtz 820 után donornak. Niemeyer gyártmányú, fix 40 cm-es fogásszélességű, 80 cm-re van egymástól a két fej. IH fejeket gondoltam rá tenni. Leginkább homokra kellene, van benne igazi fosóhomok is.
Melyik "gyártó" ekefejeit lenne érdemes rárakni? Csólyospálosit, Heltit, vagy Kühnét?
Homokra jó-e a műanyag kormánylemez? Tényleg könnyebb húzni? Lassabban , vagy gyorsabban kopik mint a fém ? Felénk valamiért nem használnak csak fém kormánylemezt.
Ha a "legyezős csiszolóvászon" korongra gondolsz, az azért nem jó, mert "belemarhat" a vasba, és hiába fényes lesz, nem fog rajta csúszni a föld, legalább úgy tapad rá, mint a rozsdára.
A drótkorong a "gödrökből" is kiszedi a rozsdát, és sima "csúszós" lesz a kormánylemez. Nekem eddig ez vált be a legjobban. Szezon végén nagyon megéri lekenni valami olcsó lakbenzin alapú, híg ZOMÁNCFESTÉKKEL (nem alapozóval) az ekét. Szántás előtt nitró higítóval, vagy kromofággal át kell kenni, az feloldja a festéket, és 10 m után tükörfényes az eke.
8278 hozzászólás
Válasz #2136. hozzászólásra
Én elhiszem végülis te szakember vagy mezőgazdaságiba jártál te is.
Válasz #2135. hozzászólásra
hát mert sokan nem értik hogy ha egy ekefej visz 40cm és kevés a 75cm fejosztás!
Csak azt nem tudom Khüne miért 90cm fejosztása,vagy heltinek méóiért 95cm fejosztás!
Ha már töröt vettem alapul!
az a jobb ha minél több,persze nehéz huzni,mindent nehéz huzni van benne terep 3-4-5 és még felezö!
az más határozza meg hogy könnyü vagy nehéz huzni!
Te nagyon alapos ember vagy a hozzászólásaidhoz mindig beraksz vagy5-6képet illusztrációnak
IH fejek amit törö csinál,40cm visz,és 90-95 cm fejosztás!
Egy barátom is vett ekét annak 80cm fejosztása van de széthuzta 90re!
Válasz #2132. hozzászólásra
hát nekem van 30cm visz egy ekefej és 75cm fejosztása van! és kevés!
legalább 80-90cm legyen,de mindenki jobban tudja!
Válasz #2131. hozzászólásra
Jó neked a tököd , 90 cm még a 82 is összeszarja magát ilyen osztással ,már megint a hülyeséged. 75 bőven elég . Az első ekefej kb 35-40 cm legyen felfogatva a cuppántig mérve a váz elejétőlNa és onnan 75-75 Úgy is kint a földön kell beállítgatni ezeket nem elméletben ,mint te gondolod faszikám.
Nézegedtem nincs kép róla fejosztásról!
Egyik ekefej élihez teszed,és kihuzos a második élihez,és az a jó ha mindig nagyobb a szám mai világban már 95cm-110cm fejosztás!
De jó a 95cm mint az iH ekénél!
Válasz #2124. hozzászólásra
Mérd meg a fej közti távolságot hogy 75 cm vagy 90cm!
Remélem tudod hogy kell?
Válasz #2127. hozzászólásra
Nekem sincs beforgató és más ,és mégis nem hadja a barázdát éliben!
az nem jó van beállitva vagy tul közel van az elsö eke a 2hoz!
Mérd meg hogy mennyi legalább 80cm vagy 90 minál nagyobb legyen a fejközti távolság!
Válasz #2127. hozzászólásra
Ezt megcáfolom a beforgatónak a Lajtánál és Kühnénél nincs köze hozzá, a sógorén egy beforgató sincs és nem csíkoz se a 35 fejű se a negyvenes
Válasz #2111. hozzászólásra
Most láttam az ekéd.A borítás hiánya a beforgató lemez hiánya lehet.A falunkban van egy farmer eke beforgató nélkül,az is csak élbe állítja a barázdát.
Válasz #2122. hozzászólásra
Az 1.ekefej mélyen jár/tekerd a támasztó orsót széjelebb/,vagy sokat fog/a bal oldali lakatot össze addig,míg a 3 barázda egyforma nem lesz/.A 2.-3.ekefej azért nem borít rendesen,mert sekélyen járatod.Tedd lejjebb.
Válasz #2124. hozzászólásra
Nincs mit ,csak sikerüljön ,mert így elméletben nehéz gyakorlatban ,meg fél óra ,ha szerelni is kell
köszi szépen holnap megpróbálom ha munkából haza érek és meg írom mi lett! :)
Válasz #2122. hozzászólásra
A jobb oldali függesztő kart tekerd lejjebb ,ha úgy se jó akkor a gerendát 5cm -el tedd odébb a szántás felé többet harapjon az egyes fej.A nehezebbik fellazítod az egyes fejet és vagy 5cm-t hátrébb tolod a kettes fej feléÁltalában azért csíkozik az első ,mert nem harap eleget ,kicsit csavard lejjebb a jobbost azzal kezd mielőtt szerelgetnél
sziasztok az bajom most be állítottam az ekét és csíkos marad a szántás 1 ekefej ha csíkot :/ 2 -3 az nem hagy nem borul rá szépen egymásra a föld :/ mi lehet az oka? harmadik pontot nem nyomatom hátra picit akkor meg nagyot fog az eleje :/ vagy a trakin a kerék a lehető legszélesebben ki van húzva és nem bír annyi földet oda búrítani vagy mi? :/
Hagy a kocsmát menjél ekét venni!!!
Válasz #2119. hozzászólásra
Vigyázzá nehogy összekeverődjetek.......
Válasz #2115. hozzászólásra
Na akkor az a fórum való neked, ott sokat tanulhatsz, csak minket kímélj meg ettől az értelmetlen dumától
köszi de én ujat veszek ha ezt el tudom adni ha nem ezzel dolgozok,hiszen mindennel lehet dolgozni csak be kell állitani!
És mehet a meló!
Itt a link http://www.expressz.hu/eke-es-vegyszerezo-elado-47115439/
Neked is mondták ,de úgy se érted találtam neked őrben ekét közel van hozzád úgy is ezt szajkózod ,jármi eke jó lesz az neked alig használt tessék meg veheted álmaid vasát
Ez eke hátához állj be szembe,és a balt huz hátra teljesen a jobbot meg teljesen elöre ! remélem világos!Tehát a traki jobb keréknél legyen elörébb,a traki bal kerélnél meg hátrébb és akkor megy mint az álom!
nekemis mondták a másik fórumban!
olyan baj nincs vele holnap csinálok róla új képeket és fel rakom! az tengely ha szembe állok vele el van húzva egyik oldalra ha jól tudom.. :)
Szárterelő meg legyen elől is ,mert beszedi a dudvát nyakig és fogod káromkodni ,hogy miért húzza össze a gazt
Az ekefej osztások jók, de a vonótengely nem látom ,hogy áll benne mind két oldalról kellene fotó.
régi kép de ez az traktorra értettem hogy mit hogy állitsak rajta függesztő karokra értem!
Válasz #2107. hozzászólásra
Fényképezd már le az elejét vagy 3 oldalról, és akkor meg lehet mondani pontosan.Mindenképpen fog változni, csak az a kérdés, mennyit, és hogy lehet korrigálni.
Lajta 3 asról!!
Válasz #2107. hozzászólásra
miért változna meg,anyi hogy majd ujból bekel álitani az biztos
Válasz #2104. hozzászólásra
Üdv.
Úgy érted, hogy a mostanit levágni és beljebb hegeszteni egy másik csonkot ? , de a kérdés továbbra is az hogy ezzel nem-e fog megváltozni az eke futása, fogja a keréknyomot takarni ?
Válasz #2105. hozzászólásra
Milyen ekéről beszélsz?
hali! megtudnátok mondani nekem hogy kell beállítani az ekét hogy szépen dobjon és ne vigye keresztbe a traktor?
Válasz #2100. hozzászólásra
Nem kell azt szétvágni,esztergájossal az egyenes felére kell esztergálni egy másik tengelyt,anyival beljebb ami neked megfelel
Válasz #2095. hozzászólásra
Rakjál rá Kühnét
Válasz #2095. hozzászólásra
Nekem csolyos ekém van. Szerintem könnyebb húzású mint ai ih.
Nekem homokon, a műanyag az igazi. A fém , max 2 szezont bírt ki. a műanyag, már legalább hat éve fent van, és bírja.
Válasz #2078. hozzászólásra
Azt nem tudom. Csak itt beazonosítható a méretek alapján...hogy milyen kell neki. Van több hely-hidraulikás szervíz...stb hol be lehet szerezni.
Üdv.
Valaki vágott már rövidebbre Vogel Noot Ls 950 3 fejes eke vonórúdját, mert az MTZ függesztőkarokat nagyon szétterpeszti és emeléskor kattog meg picit már el is hajlott, csak tartok tőle, hogy valami elszállna rajta és nem lehet lesz normálisan a traktornyomhoz beállítani utána.
Lehet, hogy keveset olvastam vissza, és ki fogtok röhögni. Az Agromaster Impala, és a Helti ekék nem ugyanazok, vagy csak nekem tűnik úgy ?
Válasz #2094. hozzászólásra
Csak a testvírekkel
Válasz #2080. hozzászólásra
Mert okosabb mint te,nem fujja le a szél a havat róla
Válasz #2094. hozzászólásra
Savállóból,és abban tudsz borotválkozni is,meg fésülködni.
Vettem egy 2-es váltvaforgatós ekét mtz 820 után donornak. Niemeyer gyártmányú, fix 40 cm-es fogásszélességű, 80 cm-re van egymástól a két fej. IH fejeket gondoltam rá tenni. Leginkább homokra kellene, van benne igazi fosóhomok is.
Melyik "gyártó" ekefejeit lenne érdemes rárakni? Csólyospálosit, Heltit, vagy Kühnét?
Homokra jó-e a műanyag kormánylemez? Tényleg könnyebb húzni? Lassabban , vagy gyorsabban kopik mint a fém ? Felénk valamiért nem használnak csak fém kormánylemezt.
Válaszokat előre is köszönöm.
alamóniumból kell csinálni a kormánylemezt és nincs probléma a rozsdával
Válasz #2092. hozzászólásra
azbeza tény
Válasz #2089. hozzászólásra
Ha a "legyezős csiszolóvászon" korongra gondolsz, az azért nem jó, mert "belemarhat" a vasba, és hiába fényes lesz, nem fog rajta csúszni a föld, legalább úgy tapad rá, mint a rozsdára.
Válasz #2088. hozzászólásra
A drótkorong a "gödrökből" is kiszedi a rozsdát, és sima "csúszós" lesz a kormánylemez. Nekem eddig ez vált be a legjobban. Szezon végén nagyon megéri lekenni valami olcsó lakbenzin alapú, híg ZOMÁNCFESTÉKKEL (nem alapozóval) az ekét. Szántás előtt nitró higítóval, vagy kromofággal át kell kenni, az feloldja a festéket, és 10 m után tükörfényes az eke.
Válasz #2083. hozzászólásra
Kis zombi módszerét ajánlom. Sarokcsiszoló + drótkorong. Secperc alatt ledúrod róla a rozsdát.
125ős csiszolólappal legyalázod se perc alatt.
Válasz #2083. hozzászólásra
Ha minden képen kézzel akarod kifényesíteni: vizes homok+ tégladarab, de a vakrozsda akor is benne marad....