Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak652 FtBenzin árak637 FtEUR407.83 FtUSD391.39 FtCHF431.41 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
És hova tegyem a Kereket?
Ez csak tarló kerék ,szerintem mindegy ha az elsö ekénél van vagy a hátsónál rajzold már be hova tegyem?
Sajnos nem értek hozzá nem tudom át lehet pakolni!
Azért kellett volna kisebbet venni ,meg amiben benne van az anyag szerinted én nem nézegettem a törőt meg a többit mikor meglátta a faterom ki is fordult a telepről visz lát ennyiJó fiú több évre kell vásárolni és minőséget nem a szarokat , de ez magas neked ,mint papnak a templom torony
Hát én nem nyulok hozzá!
A töröjén is hátul van a IH ekén is meg van egy pár eke amin hátul van az eke! Csak egy kicsit gyenge a mi földünkhöz és nem sokat adnának érte és nem adom el mert ha 50eft adnának érte és nekem is megér ha itt áll az udvaron,egy uj meg 300eft egy ih eke!
Válasz #1280. hozzászólásra
Nekem elég 1évben 2x használom tavasszal és összel azon a 9 holdon!
amugy ha el akar törni el lehet törni a 35ös tengelyt is!
amugy nem is sok a két tengely közt!
egy fél cm,ha nem jó nekem ne nézzd csak nem mindegy hogy egy 35ös tengelyel szerelt tárcsa 2.8m vagy 3.2m egy olyan 700-800eft+fa
törö is csinál a 35 tengelyel de az nem 580eft hanem 630 vagy 650eft+fa!
56os lapokkal!
Most nézem az ekéden jól hátul van a kerék tedd előrébb nem vontatott eke az kicsit támaszkodjon is a nyugati gépekhez van hátul nekik jó finom a hidraulikájuk nem ,mint nekünk
35 mm az a valami ,ha kétszer használtad még jó hogy nem törik mi a francnak vettél te olyan nagy tárcsát még ki se tudod használni egy kisebb is jó lett volna még pénzed is marad
30x30 tengelye van és nem fog elhajolni,de egyszerr mindegyik vas eltörik csak az nem ami ki van téve a kereskedönél,normálisan használom és nem fog eltörni már megvan 1 éve 2x volt használva de idén is lesz!
http://wirax-hungaria.agrarkereso.hu/index.php?honnan=3 Nézd csak meg 300+ Áfáért milyen két méteres vontatott tárcsa van eladó nála duplája a súlya a tiednek Ne haragudjál ,de a tiedért nem szabad pénzt adni gyenge mint a harmat! Ránézésre meg lehet állapítani ,hogy milyen anyagból van. Nem tudnál annyit fizetni ,hogy az enyémet elcseréljem a tiedhez hasonlóra
Egy mtz-82es huzhat 3x30ekét de huzhat 3x35 vagy 3x40 ekét és van külömbség!
de ugy mint egy 160 lovas gépnél,ottos 4x35 vagy 4x40 és 4x45eke de lehet 5x45is attól függ mennyit bir!
Nekem van itt egy barátom 2mtzje van és most vette egy fend gépet 160lovas!
ami van egy vogel nott 4es váltós ekét,de a tárcsa csak a mtzjét huzza a 3.2m tgyárit,aztmondja 4m de elbir egy 4-5m tárcsát is 56 vagy 61 lapokkal!
De ha zgy lesz megnézem hogy 7-vagy 8 lapos tárcsa mert nem mindegy hogy mit huzott a 82es és mit huzz a fend mert nem egy kategória!
jó traki,a fend ugyan anyit fogyaszt csak széles munkagép kell eke tárcsa
Mi is most vettünk egy sószórót ujat 500literes olaszt VN-500
meg egy pótkocsit 6.5t a 82eshez!
Mi se mentünk ki tárcsázni a tarlót mert nem csinálna semmit ebben a szárazságban pedig nem kis tárcsa,sokak szerint papir tárcsa 3,2m elég a 82esnek és nem kell összevenni egy 160lovashoz,mert az 6hengeres 2x annyi lovas és 3xannyi a nyomatékja és nagyobb a tömege és nagyobb a gumimérete és erösebb a hajtás váltó!
Ott vannak kemény földek?
Mifelénk is vannak ha ilyen szárazság lesz egy két eke el fog törni,ha nem lesz összel esö,mikor szántani kelll oktoberben novemberben!
na ott lehet operálni, meg a paci is kell. viszonylag jók a földek. én a sivatagon vagyok
összerepedt a föld felétek, ahogy szokott?kezed belefér a résbe?
Figyelj én nem magamból indulok ki,akinek van száz hektárja ott már van lóvéja is,és nem kell használtat venni hanem ujat,igaz ott kell fát fizetni de vissza lehet igényelni!
A törö meg a wiraxos ekével csak anyit nem 3mast kell venni egy 150-250lovashoz de biztos van más eke is ,ert akkor nem élne meg ha nem árulna más ekéket is!
Törö már 20éve gyárt ekéket a Wirax kb 5éve de SZalkán azt nem tudom mikor alakult!
De jó a Helti és a Csóvályoiról mit mondasz?
De biztos nem rossz eke ami a wirax forgalmaz!
Legyen az egy törö féle ami 4mázsa van egy 3 ekében ,vagy egy leták féle azis 400-450kg hármas,de lehet sorolgattni vogel 950 vagy lajta orosz román lenkem,helti és ki milyet akar venni csak gondolom nem 3mas hanem 4 vagy 5ös és ott már van suly de jó még a Csóvályosi is !
Válasz #1257. hozzászólásra
Fején találtad a szöget!
100 ha területen gazdálkodunk, 160 le-s traki után kellene eke, azt az 5-ös lemkent azért néztük, mert levehető az 5. fej. De egy jóképű 4 fejes váltvaforgató eke tökéletes lenne!
Te ott az alvégen nagyon be vagy tudatilag szűkülve. Aki olyan Lemken ekét nézeget, annak legalább 100 hektár szántója van. Annyi területen egy év alatt szarrá szakadna hülye viraxos, törős papírgépek. Ne magadból indulj ki, hogy 5 hektárt kell hobbiból művelgetni. Egy ilyen Lemken ha felújításra kerül a sor százezrek, azért nem mindegy, hog milyen állapotú. Ezen kívül, ha az erőgépparkja egy 5-6...fejes ekéhez való, akkor a törő 3 fejes gagyi ekéjével mit csináljon, vagy a többi cég a pille könnyű papírtárcsájával, meg a többi silány gyártmányú szarjával?
Baszki te nemcsak a Letáknak,hanem a Wiraxnak is csinálod itt a bizniszt.De értsd már meg,itt súlybeli eltérések vannak az között amit te akarsz az emberbe belebeszélni,és az között amit ö akar.Egy regent,vogel stb... még akkor is fog menni mikor a wiraxos történetet már harmadszor olvasztják be.
Figyel egy cégnél,biztos van más eke is!
Példálul a wirax nem csak lengyel hanem törö féle és váltvaforgatós 3mas olyan 680eft+fa meg nagyobb is,meg agromannál is ha nem tartanak lehet rendelni minden félét csak nem fogja kiirni a több száz terméket metalwolf ,Leták,és sok sok eke ami van a wiraxban meg lehet kérdeni és azért nem vágják pofon ha megkérdezi milyet tartanak azért van a z oldal és még több száz amit még nem tudunk!http://wirax.gportal.hu/gindex.php?pg=33641563http://wirax.gportal.hu/gindex.php?pg=33646533
nem bírja a kategóriát belőni. majd aki a lemkent nézegeti az ilyen fostörőkkel, meg wiraxokkal, stb foglalkozik
hajrá szürke henceg írd a hülyeségeket, had röhögjünk!
Igazából most már mi is újban gondolkodunk.
Ami tetszik és árban is passzolna az a Helti Spb-Titan 4 fejes váltvaforgató eke. Csak IH ekefejekkel szerelik, és nem vagyok biztos benne, hogy jól dolgozna kuki földön, nagy szármaradvány mellett.
Én a helyedben ujat vennék,mert a használt ha el van kopva a laposvas az már sokba KERÜL!
biztos van Törönél,Wirax,agroman,csóvályos,Vadkert,tothagró,és még sorolgatnám!
ez olyan hogy faterom is megvette az ekét ami csak 3x30cm visz 140eft VOGEL NOOT!
és törö meg 280eft ujat és 3x40cm IH eke!
Én a helyedben ujat vennék,mert a használt ha el van kopva a laposvas az már sokba KERÜL!
ez olyan hogy faterom is megvette az ekét ami csak 3x30cm visz 140eft VOGEL NOOT!
Válasz #1243. hozzászólásra
Ami cserére szorul : gumiabroncs , az osszes kopoalkatrész már valamelyiken átlátni papir vékony,a munkahenger golyoi kiesve lehegesztve ,az elohánto meghajolva a festés egy vicc a rozsda lesevolt rendesen pucolva csak ráfujva olyan hiányosan hogy lehet átfesteni csak meszirol mutat de ami a lényeg hogy a átfordulo tengely mozog elégé vagy kivan szopva vagy a tusrétes csapágy cserés az elado szerint elég rajta huzni de szerintem neces elége. Szoval kéne rá kolteni meg javita hogy jo legyen szoval a végére nem is annyi az annyi.
8278 hozzászólás
Válasz #1285. hozzászólásra
Nézd meg az én fotóimon hol van!
Válasz #1283. hozzászólásra
Az IH-t is hagyjuk a jó minőségűt nem itt csinálják Szabolcsban
Válasz #1281. hozzászólásra
És hova tegyem a Kereket?
Ez csak tarló kerék ,szerintem mindegy ha az elsö ekénél van vagy a hátsónál rajzold már be hova tegyem?
Sajnos nem értek hozzá nem tudom át lehet pakolni!
Válasz #1282. hozzászólásra
Azért kellett volna kisebbet venni ,meg amiben benne van az anyag szerinted én nem nézegettem a törőt meg a többit mikor meglátta a faterom ki is fordult a telepről visz lát ennyiJó fiú több évre kell vásárolni és minőséget nem a szarokat , de ez magas neked ,mint papnak a templom torony
Válasz #1281. hozzászólásra
Hát én nem nyulok hozzá!
A töröjén is hátul van a IH ekén is meg van egy pár eke amin hátul van az eke! Csak egy kicsit gyenge a mi földünkhöz és nem sokat adnának érte és nem adom el mert ha 50eft adnának érte és nekem is megér ha itt áll az udvaron,egy uj meg 300eft egy ih eke!
Válasz #1280. hozzászólásra
Nekem elég 1évben 2x használom tavasszal és összel azon a 9 holdon!
amugy ha el akar törni el lehet törni a 35ös tengelyt is!
amugy nem is sok a két tengely közt!
egy fél cm,ha nem jó nekem ne nézzd csak nem mindegy hogy egy 35ös tengelyel szerelt tárcsa 2.8m vagy 3.2m egy olyan 700-800eft+fa
törö is csinál a 35 tengelyel de az nem 580eft hanem 630 vagy 650eft+fa!
56os lapokkal!
Válasz #1279. hozzászólásra
Most nézem az ekéden jól hátul van a kerék tedd előrébb nem vontatott eke az kicsit támaszkodjon is a nyugati gépekhez van hátul nekik jó finom a hidraulikájuk nem ,mint nekünk
Válasz #1279. hozzászólásra
35 mm az a valami ,ha kétszer használtad még jó hogy nem törik mi a francnak vettél te olyan nagy tárcsát még ki se tudod használni egy kisebb is jó lett volna még pénzed is marad
Válasz #1277. hozzászólásra
30x30 tengelye van és nem fog elhajolni,de egyszerr mindegyik vas eltörik csak az nem ami ki van téve a kereskedönél,normálisan használom és nem fog eltörni már megvan 1 éve 2x volt használva de idén is lesz!
Válasz #1275. hozzászólásra
http://wirax-hungaria.agrarkereso.hu/index.php?honnan=3 Nézd csak meg 300+ Áfáért milyen két méteres vontatott tárcsa van eladó nála duplája a súlya a tiednek Ne haragudjál ,de a tiedért nem szabad pénzt adni gyenge mint a harmat! Ránézésre meg lehet állapítani ,hogy milyen anyagból van. Nem tudnál annyit fizetni ,hogy az enyémet elcseréljem a tiedhez hasonlóra
Válasz #1275. hozzászólásra
Ilyen könnyű tárcsával nem is csodálom olyan vékony a tengelye .mint a harmat bele akasztod egy rögös földbe és elhajlik.
Válasz #1272. hozzászólásra
Egy mtz-82es huzhat 3x30ekét de huzhat 3x35 vagy 3x40 ekét és van külömbség!
de ugy mint egy 160 lovas gépnél,ottos 4x35 vagy 4x40 és 4x45eke de lehet 5x45is attól függ mennyit bir!
Nekem van itt egy barátom 2mtzje van és most vette egy fend gépet 160lovas!
ami van egy vogel nott 4es váltós ekét,de a tárcsa csak a mtzjét huzza a 3.2m tgyárit,aztmondja 4m de elbir egy 4-5m tárcsát is 56 vagy 61 lapokkal!
De ha zgy lesz megnézem hogy 7-vagy 8 lapos tárcsa mert nem mindegy hogy mit huzott a 82es és mit huzz a fend mert nem egy kategória!
jó traki,a fend ugyan anyit fogyaszt csak széles munkagép kell eke tárcsa
Válasz #1273. hozzászólásra
Mi is most vettünk egy sószórót ujat 500literes olaszt VN-500
meg egy pótkocsit 6.5t a 82eshez!
Mi se mentünk ki tárcsázni a tarlót mert nem csinálna semmit ebben a szárazságban pedig nem kis tárcsa,sokak szerint papir tárcsa 3,2m elég a 82esnek és nem kell összevenni egy 160lovashoz,mert az 6hengeres 2x annyi lovas és 3xannyi a nyomatékja és nagyobb a tömege és nagyobb a gumimérete és erösebb a hajtás váltó!
Válasz #1272. hozzászólásra
Arra lennék kiváncsi melyik az eredeti eke?
Csólyosi,Törö wirax,Tóthagró?
Ezek forgalmazzák ezeket az Ih ekét amit annak mondják!
Válasz #1271. hozzászólásra
Vannak bizony!
Pár napja lazítóztunk, és előkerültek félméteres rögök is!
Válasz #1269. hozzászólásra
igenám, de annak csak a vázát csinálta törő, ilyenek nem jutnak eszedbe? viccből hívják IH-nak?
Válasz #1267. hozzászólásra
Ott vannak kemény földek?
Mifelénk is vannak ha ilyen szárazság lesz egy két eke el fog törni,ha nem lesz összel esö,mikor szántani kelll oktoberben novemberben!
Válasz #1267. hozzászólásra
na ott lehet operálni, meg a paci is kell. viszonylag jók a földek. én a sivatagon vagyok
összerepedt a föld felétek, ahogy szokott?kezed belefér a résbe?
Válasz #1266. hozzászólásra
Te tudod,szivesen elszerélném az ekémet az ih ekére!
Válasz #1261. hozzászólásra
Egy kis kép van váltós eke is!
http://ekegyartas.hu/kepek
Válasz #1263. hozzászólásra
Csenger
Válasz #1262. hozzászólásra
de törő mindig is gagyit gyártott a 20 év alatt, az egy lakatos szakmunkás, nem egy tervezőmérnök. nem mindegy!!!!!!!
Csólyosi eke én irtam el bocsessz!http://ekegyartas.hu/termekek
Válasz #1260. hozzászólásra
te honnan vagy? szalka, vagy bátor irányából, hozzám 20 km-re van
Figyelj én nem magamból indulok ki,akinek van száz hektárja ott már van lóvéja is,és nem kell használtat venni hanem ujat,igaz ott kell fát fizetni de vissza lehet igényelni!
A törö meg a wiraxos ekével csak anyit nem 3mast kell venni egy 150-250lovashoz de biztos van más eke is ,ert akkor nem élne meg ha nem árulna más ekéket is!
Törö már 20éve gyárt ekéket a Wirax kb 5éve de SZalkán azt nem tudom mikor alakult!
De jó a Helti és a Csóvályoiról mit mondasz?
Válasz #1259. hozzászólásra
Csóvályosi???
Az meg milyen gyártmány, nem ismerem!
Ráadásul nem is lakik tőlünk messze, kb. 30 km-re van Fábiánháza hozzánk!
Válasz #1256. hozzászólásra
De biztos nem rossz eke ami a wirax forgalmaz!
Legyen az egy törö féle ami 4mázsa van egy 3 ekében ,vagy egy leták féle azis 400-450kg hármas,de lehet sorolgattni vogel 950 vagy lajta orosz román lenkem,helti és ki milyet akar venni csak gondolom nem 3mas hanem 4 vagy 5ös és ott már van suly de jó még a Csóvályosi is !
Fején találtad a szöget!
100 ha területen gazdálkodunk, 160 le-s traki után kellene eke, azt az 5-ös lemkent azért néztük, mert levehető az 5. fej. De egy jóképű 4 fejes váltvaforgató eke tökéletes lenne!
Válasz #1254. hozzászólásra
Te ott az alvégen nagyon be vagy tudatilag szűkülve. Aki olyan Lemken ekét nézeget, annak legalább 100 hektár szántója van. Annyi területen egy év alatt szarrá szakadna hülye viraxos, törős papírgépek. Ne magadból indulj ki, hogy 5 hektárt kell hobbiból művelgetni. Egy ilyen Lemken ha felújításra kerül a sor százezrek, azért nem mindegy, hog milyen állapotú. Ezen kívül, ha az erőgépparkja egy 5-6...fejes ekéhez való, akkor a törő 3 fejes gagyi ekéjével mit csináljon, vagy a többi cég a pille könnyű papírtárcsájával, meg a többi silány gyártmányú szarjával?
Válasz #1254. hozzászólásra
Baszki te nemcsak a Letáknak,hanem a Wiraxnak is csinálod itt a bizniszt.De értsd már meg,itt súlybeli eltérések vannak az között amit te akarsz az emberbe belebeszélni,és az között amit ö akar.Egy regent,vogel stb... még akkor is fog menni mikor a wiraxos történetet már harmadszor olvasztják be.
Válasz #1253. hozzászólásra
Vazze a Helti az magyar nem német!
Válasz #1251. hozzászólásra
Figyel egy cégnél,biztos van más eke is!
Példálul a wirax nem csak lengyel hanem törö féle és váltvaforgatós 3mas olyan 680eft+fa meg nagyobb is,meg agromannál is ha nem tartanak lehet rendelni minden félét csak nem fogja kiirni a több száz terméket metalwolf ,Leták,és sok sok eke ami van a wiraxban meg lehet kérdeni és azért nem vágják pofon ha megkérdezi milyet tartanak azért van a z oldal és még több száz amit még nem tudunk!http://wirax.gportal.hu/gindex.php?pg=33641563http://wirax.gportal.hu/gindex.php?pg=33646533
Válasz #1250. hozzászólásra
Az is jó a német Helti,meg a Lemken vagy a Okm omán és sorolgathatnám,!Ez csak pénz kérdése hogy mennyi területre és menyit szán rá!
Válasz #1248. hozzászólásra
De milyen laposvas??????Heeeeeeeee?Nem értem mi lehet az,mert a laposvas nem drága,egy 6 méteres szár pár ezer.
Válasz #1249. hozzászólásra
nem bírja a kategóriát belőni. majd aki a lemkent nézegeti az ilyen fostörőkkel, meg wiraxokkal, stb foglalkozik
hajrá szürke henceg írd a hülyeségeket, had röhögjünk!
Igazából most már mi is újban gondolkodunk.
Ami tetszik és árban is passzolna az a Helti Spb-Titan 4 fejes váltvaforgató eke. Csak IH ekefejekkel szerelik, és nem vagyok biztos benne, hogy jól dolgozna kuki földön, nagy szármaradvány mellett.
Válasz #1248. hozzászólásra
Szürke már megint varázsol
Válasz #1224. hozzászólásra
Válasz #1245. hozzászólásra
Uhh!
Épp ma akartunk elmenni megnézni, de mi is lemondtunk róla, de ezek után már tuti nem kell!
Köszi az infot!
Ami cserére szorul : gumiabroncs , az osszes kopoalkatrész már valamelyiken átlátni papir vékony,a munkahenger golyoi kiesve lehegesztve ,az elohánto meghajolva a festés egy vicc a rozsda lesevolt rendesen pucolva csak ráfujva olyan hiányosan hogy lehet átfesteni csak meszirol mutat de ami a lényeg hogy a átfordulo tengely mozog elégé vagy kivan szopva vagy a tusrétes csapágy cserés az elado szerint elég rajta huzni de szerintem neces elége. Szoval kéne rá kolteni meg javita hogy jo legyen szoval a végére nem is annyi az annyi.
Lehet ki van nyúlva mindene.....
Tehát te utána akár variósnak is eladhatnád gondolj bele.........
Válasz #1241. hozzászólásra
Nem, nem láttam élőben.
Érdekelnének az észrevételeid az ekével kapcsolatban!
Válasz #1240. hozzászólásra
az kóku, én is itt hallottam először=mumus
http://mek.oszk.hu/02100/02115/html/2-801.html
Ládtam élobe az ekét hát anyit rola roviden nem minden arany ami fénylik. Ha érdekel megirom a hibáit is.
Válasz #1239. hozzászólásra
Szabolcsi szöveg more
Válasz #1237. hozzászólásra
Miaz a kóki he?
Ez is olyan bütte szó biztos...........
Válasz #1237. hozzászólásra
Oké kösz i a tanácsot na császtok ,szép napot ,énis önálló vagyok,és nem hiszem hogy lesz vidi,minek ha mindig biráljátok mindent!