Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak622 FtBenzin árak607 FtEUR408 FtUSD386.1 FtCHF435.92 FtGBP490.44 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz R Sándor #7940. hozzászólásáraDöntsd már el, 40- es v 50-es. A VN kiszorul a kötöttebből , épp elég ilyen gondot láttam. És jó néhany vázát össze is törték rövid idő alatt. Nem azért foglalkozok gépek fejlesztésével mert unatkozom, hanem azért, h jobb munkát lehessen velük végezni.
Válasz Agroporta #7938. hozzászólásáraNe nevetess már a 40 50 es kötöttség a laza homok?? Van amikor öszi szántásnál csak 5 méterenként szakad el ,ha nem felejtem el akkor teszek fel képet .Ha a héten befejezem a kuki vágást akkor jövő héten lesz esély a szántásra.
Válasz Agroporta #7933. hozzászólásáraMár bocsánat, de akkor majdnem a meleg vízet találtad fel , mert orrbetétes ekevassal az un 400 /nekem pont ilyen van/ 2 méteren belekap a földbe, nem homokba hanem a 40 es kötöttségűbe is.
Válasz R Sándor #7931. hozzászólásáranem, ez egy továbbfejlesztett vn un 350/400-as ekefej, 2017-ben fejlesztettem ki, talajminőség függvényében szinte fél fokonként billenthető, igy nagyon kötött talajokba is könnyedén hatol bele az eredetihez képest
Válasz Gumóka #7917. hozzászólásáranem a forditóközpont törzs furatai közti távolságot gondoltam, hanem a vázon szereplő 20-22 es furatok köztit ez lehet ugy 120 mm
Válasz Gumóka #7915. hozzászólásáraa furatok közti távolság 25-30 mm max , a közép értéktől kifele és befele ennyit lehet állitani első fogásszélességet. ezeknek az ekéknek a felfogató konzolja fixen van vázhoz rögzitve és ha jól emlékszem ékkel lehet az eketörzset a szárhoz képest szántási szélességben nyitni v zárni. ez minimum 40 év körüli szerkezet lehet, nem egy mai darab.
Ez az orsó a tengely végén lévő dióba csatlakozik, ezzel lehetne fogásszélességet állítani?
Meg ott van az a sok furat, azzal is lehet variálni?
Mert abból 2 db 22mm átmérő, a többi 20mm.
De nekem csavar is 1db 20-as és 1db 22-es volt benne, mindkettő a 22-es furatba.
Mondjuk én még átmásoltam 8-as lemezre azokat a furatokat, mindkét oldalon rá lesz hegesztve merevítésnek.
Válasz Gumóka #7912. hozzászólásáraKöszönöm!
Nem szimmeringes szerintem, csak pár mm-el van beljebb a ház külső síkjától a csapágykülső gyűrű.
Jobb híján teszek oda gumigyűrűt, arra gondoltam.
Tegnap este próbáltam hozzá keresni valami dokumentációt, alkatrészeket, de a kopókon kívül nem találtam mást.
Válasz Agroporta #7909. hozzászólásáraAzt nem tudom, én már országon belül vettem, egyébként láttam a hibáit is.
Nem lett volna ezzel baj, ha nem csak rávarrnak, hanem bele is.
Csak külsőleg takar a varrat, nem tart.
Most faragok ki minden fészket, gyökölöm, ahogy kell
Válasz Gumóka #7908. hozzászólásáraáltalában igy szokták nyugaton javitgatni a szétfáradt elemeket, nem igazán szakmunka, idehaza a mezőgazdászok jobban értenek ehhez
Válasz T.f. #7903. hozzászólásáraés elég egy légbuborék, hogy bennemaradjon a rendszerben és megőrjiti a váltási kézséget, meg a traktorost, ugyhogy összeszereléskor maximálisan le kell légteleniteni a rendszert.
Válasz Agroporta #7895. hozzászólásáraAz átfordítási sebesség nem állítható utólag , az fix furat a szelepben .
Az általad említett állítási lehetőség a holtponti nyomás értékét állítja ( alap beállítás : 150 bar ) , ez vezérli a belső , hidraulikusan vezérelt útváltó szelepet , ami a holtponton átváltja a munkahengert .
Válasz T.f. #7901. hozzászólásáraKöszönöm!
Nem szoktam egyébként emelt fordulaton működtetni a hidraulikát, szerencsére jó a rendszerem, üzemmelegen is jól dolgozik.
Válasz Gumóka #7894. hozzászólásáraIgen .
Az eggyel nagyobb is még elmegy , csak nem ajánlott akkor nagy gázzal a fordítás .
Az összes szelep azonos alapon van , csak a C1 oldali fojtó/visszacsapó szelep fojtó furata más , az határozza meg a fordítás második ütemének sebességét .
Válasz Gumóka #7898. hozzászólásáraszivesen, bár az euró mostanában erősödésben van, ha 400-al számolsz akkor nem csalódhatsz, meg még hozzászámolja a szállitás és az ő költségét
8044 hozzászólás
kverneland versenyeke
több mint 40 éve szinte változatlanul
egy kis plusz extra az ekén
Válasz R Sándor #7940. hozzászólásáraDöntsd már el, 40- es v 50-es. A VN kiszorul a kötöttebből , épp elég ilyen gondot láttam. És jó néhany vázát össze is törték rövid idő alatt. Nem azért foglalkozok gépek fejlesztésével mert unatkozom, hanem azért, h jobb munkát lehessen velük végezni.
Válasz Agroporta #7938. hozzászólásáraNe nevetess már a 40 50 es kötöttség a laza homok?? Van amikor öszi szántásnál csak 5 méterenként szakad el ,ha nem felejtem el akkor teszek fel képet .Ha a héten befejezem a kuki vágást akkor jövő héten lesz esély a szántásra.
Válasz Agroporta #7934. hozzászólásáraEz soha nem lazitott általaban lovas ekével szantott területek.
Válasz R Sándor #7935. hozzászólásáraFelénk a VN ekék csak karcolják a földet szarazsagban. Felétek tuti, h valami laza homok lehet
Válasz R Sándor #7936. hozzászólásáraHagy tudjam már, hogy milyen
Derecske és térsége
Válasz Agroporta #7934. hozzászólásáraIsmét bocs , de ez nem középkötött. meg ha lett volna elötte egy 13 tonnás kuki szármaradványa máskép nézne ki.
Válasz Agroporta #7933. hozzászólásáraMár bocsánat, de akkor majdnem a meleg vízet találtad fel , mert orrbetétes ekevassal az un 400 /nekem pont ilyen van/ 2 méteren belekap a földbe, nem homokba hanem a 40 es kötöttségűbe is.
egy kellemesebb középkötött talajban a szántás
Válasz R Sándor #7931. hozzászólásáranem, ez egy továbbfejlesztett vn un 350/400-as ekefej, 2017-ben fejlesztettem ki, talajminőség függvényében szinte fél fokonként billenthető, igy nagyon kötött talajokba is könnyedén hatol bele az eredetihez képest
Válasz Agroporta #7930. hozzászólásáraEKÈHEZ
Válasz Agroporta #7929. hozzászólásáraAkkor ih?
ekevasak , de milyen eszközhöz?
Válasz R Sándor #7926. hozzászólásáramondom, nézz bele az eketörzsbe , állitható dőlésszögű ekefej, a vn nem gyártott ilyet
Válasz R Sándor #7926. hozzászólására
Válasz Agroporta #7924. hozzászólásáraha már ilyen komolyba nyomod,akkor un 350 egyébbként...
Válasz Agroporta #7923. hozzászólásáraUN 350?
Válasz R Sándor #7920. hozzászólásáranagyon meleg
Válasz fexco #7922. hozzászólásárahideg
Válasz R Sándor #7921. hozzászólásáranagyon közel van, de ha megnézed az oldal lemezt és az eketörzs belsejét
Válasz Agroporta #7919. hozzászólásáralovas eke
Válasz Agroporta #7919. hozzászólásáraEgyébként hasonlít a WN un 400 ra , de annak más a szára.
Válasz Agroporta #7919. hozzászólásáraPIROS
na ki tudja megmondani, hogy milyen ekefej ez?
Válasz Gumóka #7917. hozzászólásáranem a forditóközpont törzs furatai közti távolságot gondoltam, hanem a vázon szereplő 20-22 es furatok köztit ez lehet ugy 120 mm
Válasz Agroporta #7916. hozzászólásáraEz így ennyi
Válasz Gumóka #7915. hozzászólásáraa furatok közti távolság 25-30 mm max , a közép értéktől kifele és befele ennyit lehet állitani első fogásszélességet. ezeknek az ekéknek a felfogató konzolja fixen van vázhoz rögzitve és ha jól emlékszem ékkel lehet az eketörzset a szárhoz képest szántási szélességben nyitni v zárni. ez minimum 40 év körüli szerkezet lehet, nem egy mai darab.
Válasz Agroporta #7913. hozzászólásáraNeked ment volna a hsz.
Ez az orsó a tengely végén lévő dióba csatlakozik, ezzel lehetne fogásszélességet állítani?
Meg ott van az a sok furat, azzal is lehet variálni?
Mert abból 2 db 22mm átmérő, a többi 20mm.
De nekem csavar is 1db 20-as és 1db 22-es volt benne, mindkettő a 22-es furatba.
Mondjuk én még átmásoltam 8-as lemezre azokat a furatokat, mindkét oldalon rá lesz hegesztve merevítésnek.
Válasz Gumóka #7912. hozzászólásáraKöszönöm!
Nem szimmeringes szerintem, csak pár mm-el van beljebb a ház külső síkjától a csapágykülső gyűrű.
Jobb híján teszek oda gumigyűrűt, arra gondoltam.
Tegnap este próbáltam hozzá keresni valami dokumentációt, alkatrészeket, de a kopókon kívül nem találtam mást.
Ez még szerintem régebbi fajta saturn.
Válasz Gumóka #7912. hozzászólásáraszia! ott elméletileg egy vékony lemez tömitésnek vagy nilos tömitésnek kellene lenni , ha nem szimeringes kivitel
Hátha valakinek volt ilyen regent ekéje.
Saturn cx35 elvileg.
Itt nincs valami tömítés, a fordító tengely belső felén?
Mert azért látszik, jut be nedvesség.
Válasz Gumóka #7910. hozzászólásáraÜgyes legyél, sok sikert
Válasz Agroporta #7909. hozzászólásáraAzt nem tudom, én már országon belül vettem, egyébként láttam a hibáit is.
Nem lett volna ezzel baj, ha nem csak rávarrnak, hanem bele is.
Csak külsőleg takar a varrat, nem tart.
Most faragok ki minden fészket, gyökölöm, ahogy kell
Válasz Gumóka #7908. hozzászólásáraáltalában igy szokták nyugaton javitgatni a szétfáradt elemeket, nem igazán szakmunka, idehaza a mezőgazdászok jobban értenek ehhez
Válasz Gumóka #7907. hozzászólásáraMondjuk ilyen fecskefészkeknél nem is csodálom, hogy reped, ahol stoppolták...
Válasz Agroporta #7906. hozzászólásáraElvileg az lenne, nincs rajta adat.
Válasz Gumóka #7905. hozzászólásáraRegent Saturn?
Kellett olcsó eke
Válasz T.f. #7903. hozzászólásáraés elég egy légbuborék, hogy bennemaradjon a rendszerben és megőrjiti a váltási kézséget, meg a traktorost, ugyhogy összeszereléskor maximálisan le kell légteleniteni a rendszert.
Válasz Agroporta #7895. hozzászólásáraAz átfordítási sebesség nem állítható utólag , az fix furat a szelepben .
Az általad említett állítási lehetőség a holtponti nyomás értékét állítja ( alap beállítás : 150 bar ) , ez vezérli a belső , hidraulikusan vezérelt útváltó szelepet , ami a holtponton átváltja a munkahengert .
Válasz T.f. #7901. hozzászólásáraKöszönöm!
Nem szoktam egyébként emelt fordulaton működtetni a hidraulikát, szerencsére jó a rendszerem, üzemmelegen is jól dolgozik.
Válasz Gumóka #7894. hozzászólásáraIgen .
Az eggyel nagyobb is még elmegy , csak nem ajánlott akkor nagy gázzal a fordítás .
Az összes szelep azonos alapon van , csak a C1 oldali fojtó/visszacsapó szelep fojtó furata más , az határozza meg a fordítás második ütemének sebességét .
Válasz Agroporta #7899. hozzászólásáraSzokott másért is kimenni hozzájuk, meg él azért a baráti felár.
Válasz Gumóka #7898. hozzászólásáraszivesen, bár az euró mostanában erősödésben van, ha 400-al számolsz akkor nem csalódhatsz, meg még hozzászámolja a szállitás és az ő költségét
Válasz Agroporta #7897. hozzászólásáraKöszönöm, akkor a szlovén lesz szerintem, árban jobb, feltéve, ha a boltosom jó árfolyamon számol
Válasz Gumóka #7896. hozzászólásáraa Rosi 130€ +áfa, a Krampos: 84.241Ft+áfa
Válasz Agroporta #7895. hozzászólásáraKöszönöm!
Itt: https://www.rositeh.hu/default.asp?mid=hu&pid=modul_it&wid=14607
Egyébként van többféle is, de már küldöm is a boltosomnak a krampos linket, árában melyik lenne jobb.
Válasz Gumóka #7894. hozzászólásáraOleodinamica Marchesini váltvaforgató eke szelep jelenleg csak ez kapható, az, hogy milyen gyorsan fordit át a szelep oldalán beállitható