Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az a baj ,hogy ezért nekem még el kellene mennem 200km-plussz szereznem egy utánfutót úgyhogy csak somogy ami szóba jöhet itt ami aránylag használható lenne ez az Unia ,csak nem tudom meddig bírná mikor törne ketté.
Lehet ,hogy hülye vagyok de mostanában ezt nézegetem az a baj ,hogy erre felénk-somogyban nem igen van használható lajta ha igen őrült áron találni csak.De egyébként nem akarok hektárokat szántani csak házi kertekbe kellene valami használható eszköz.
Először a fejek vázon való távolságát összevetném a kormánylemez és az ekevasak távolságával mert ha különbség van akkor csavarodott és kohóba való. A kép alapján sok ha t elmegy ez még de a fejek mintha nem lennének síkba de ennyit a kép torzíthat.
Hogyha majd alkatrészt kell hozzá venni? Az a baj az ilyen ekékkel, nem tudsz alkatrészt kapni ami nem ismert. Ha van akkor meg drága.
Inkább Lajta, Fortschritt ilyeneket nézz. Nekem van is egy eladó.
Válasz #4678. hozzászólásra
Hali! Úgy látom, a Z-tengely állítható, a fogásszélesség viszont nem, akár jó is lehet. 3x30cm-nél nagyobb fogásút ne. Ha gond van, úgy nézem kettesre bontható...Milyen gyártmány? Drága? Először Rabewerkre tippeltem, de szerintem nem az... Kormánylemez toldat és beforgató lemez nem ártana rá... Legjobb lenne kipróbálni...
Válasz #4676. hozzászólásra
El tudom képzelni mi lehet felétek,tegnap jászárokszálláson voltunk most a fagyon kirajzottak megint a traktorok, még kukoricát is arattak de a szántás be is befejeződik szerintem annyira át fagy a föld.
Bontani kell az ekét de ahogy H.M mondta hátulról 180ló 3fej 120cm de gondoltam szólni kéne Gabi34-nek meg D-804-nek mert ők annyira szántanak a forumon hogy nem-e elvállalnák bérbe.
Sajátra ezt nem adom tovább ,majd a hármast ebből ami most készül .Annak minden kopója vadi új lesz .Ez se rossz a lemeze is alig használt az ekevason meg rajta van a vidia .Az ekenádak is újak rajta nincs kókányolás hegesztés rajta .Az eketörzs sincs megkopva alul még nem ette meg a föld.A nyírócsapokat kell kimelegíteni belőle ,mert köracél !80 pénzért szerintem nem rossz
Válasz #4650. hozzászólásra
szerinted ha nézek ekét akkor mivel nézem?
csak a szememmel nem?
Nyilván ránézésre látszik egy ekén hogy jó vagy nem jó nagyjából látszik,aminek kicsi a hasmagassága az tuti hogy tolul.
Nekünk is volt Lajta, de én valahogy nemvagyok oda érte annyira, mint a Fortschritt ekéért. Persze jó ekék nem is azzal van a bajom, hanem a hozzáállással.
Csinálhatsz itt bármit ,én már három lajta ekét újítottam fel és mind el is ment jó áron .Mégis azt mondták rá uncsi régi konstrukció nem kell senkinekNa én most is vettem egy két fejest 80 ezerért és még hozzá se kell nyúlni minden kopó alkatrész szinte új rajta akkor miről beszélünk ,hol lehet ilyen olcsón jó ekét venni sehol !
Sziasztok!
Új fiú vagyok még itt a forumon, de szeretnék egy kis segítséget kérni. Van egy Valgyi T30as traktorom és szeretnék hozzá venni egy 2fejes váltvaforgós ekét, tudnátok ajánlani hozzá valót amit elbírna? Vagy tippet adni,h milyet vegyek!?
Ez a baj az egész agroinform fórummal. Elmegy az ember kedve tőle. Mindent fényképekről meglehet állapítani és ha valami már nem olyan mint szokott lenni, akkor az nem jó.
Egyetlen egy helyen tolult be olyan körülmények között, ahol nagy sár, szárzúzózatlan kukoricaföld volt, a mélységállító keréknél. Ha megnézed, hátrébb tettük a keret. Így a kerék a harmadik fej és a csórószlya betölult. Pár kerülés után a kerék előrébb lety húzva, így mostmár nem tolult.
Idegesítő még, hogy a kerék marhára veszi magára a sarat, de ezt a körülményeknek tudom be.
Megvagyok vele elégedve nagyon. Szépen forgatott, most így 18hektárt szántott ki. Van még egy kis munka hátra, de addig így marad. Jó lenne a kereket teljesen a hátsó fej után rakni.
8278 hozzászólás
Üdv!
http://olx.hu/hirdetes/kettes-eke-ID2JvJb.html#c5a7c3b110Szerintetek ez jó lenne a Zoli kollégának?
Válasz #4692. hozzászólásra
Ez igaz nekem is a haver hozta el,jól jártam vele!Nekem volt kétfejes unia jól bírta soha nem szakadt szét még kötöttben sem!.
Az a baj ,hogy ezért nekem még el kellene mennem 200km-plussz szereznem egy utánfutót úgyhogy csak somogy ami szóba jöhet itt ami aránylag használható lenne ez az Unia ,csak nem tudom meddig bírná mikor törne ketté.
Válasz #4690. hozzászólásra
Ezt Bács Megyéből hoztuk!
Jó neked ,erre felénk ez minimum 120.
Válasz #4688. hozzászólásra
Ezt most vettem nyolcvanért !
Lehet ,hogy hülye vagyok de mostanában ezt nézegetem az a baj ,hogy erre felénk-somogyban nem igen van használható lajta ha igen őrült áron találni csak.De egyébként nem akarok hektárokat szántani csak házi kertekbe kellene valami használható eszköz.
Köszönöm az infókat így szerintem lemondok róla.
Csatlakozom az előttem szólókhoz ,nem egyszerű dolog beszerezni hozzá majd alkatrészt
Válasz #4681. hozzászólásra
Először a fejek vázon való távolságát összevetném a kormánylemez és az ekevasak távolságával mert ha különbség van akkor csavarodott és kohóba való. A kép alapján sok ha t elmegy ez még de a fejek mintha nem lennének síkba de ennyit a kép torzíthat.
Válasz #4680. hozzászólásra
Hogyha majd alkatrészt kell hozzá venni? Az a baj az ilyen ekékkel, nem tudsz alkatrészt kapni ami nem ismert. Ha van akkor meg drága.
Inkább Lajta, Fortschritt ilyeneket nézz. Nekem van is egy eladó.
Válasz #4681. hozzászólásra
Nem tudom, merre laksz, de egy Lajta talán jobb választás...
Talán ez?
Nem tudom,hogy ennyit megér-e.
Nem sokat tudni róla 100-at kérnek érte azt sem tudom milyen gyártmány.
Hali! Úgy látom, a Z-tengely állítható, a fogásszélesség viszont nem, akár jó is lehet. 3x30cm-nél nagyobb fogásút ne. Ha gond van, úgy nézem kettesre bontható...Milyen gyártmány? Drága? Először Rabewerkre tippeltem, de szerintem nem az... Kormánylemez toldat és beforgató lemez nem ártana rá... Legjobb lenne kipróbálni...
B.ú.é.k. mindenkinek!
Bocsi,hogy már ilyenkor zavarok de mi a véleményetek erről az ekéről-Mtz 80 után lenne, jó lenne hozzá?
Válasz #4676. hozzászólásra
El tudom képzelni mi lehet felétek,tegnap jászárokszálláson voltunk most a fagyon kirajzottak megint a traktorok, még kukoricát is arattak de a szántás be is befejeződik szerintem annyira át fagy a föld.
Válasz #4675. hozzászólásra
Csak sajnos sok helyen lehetetlen a szántás mert még kiemelt ekével sem megy el a gép.
Válasz #4674. hozzászólásra
Komoly a helyzet
Bontani kell az ekét de ahogy H.M mondta hátulról 180ló 3fej 120cm de gondoltam szólni kéne Gabi34-nek meg D-804-nek mert ők annyira szántanak a forumon hogy nem-e elvállalnák bérbe.
Válasz #4672. hozzászólásra
Jó bizony tavaszra készen kell ,hogy legyen
Válasz #4671. hozzászólásra
Téli munkának jó lesz.
Válasz #4670. hozzászólásra
Sajátra ezt nem adom tovább ,majd a hármast ebből ami most készül .Annak minden kopója vadi új lesz .Ez se rossz a lemeze is alig használt az ekevason meg rajta van a vidia .Az ekenádak is újak rajta nincs kókányolás hegesztés rajta .Az eketörzs sincs megkopva alul még nem ette meg a föld.A nyírócsapokat kell kimelegíteni belőle ,mert köracél !80 pénzért szerintem nem rossz
Válasz #4669. hozzászólásra
Saját célra?
Válasz #4668. hozzászólásra
ez lesz a mostani ekém a másik elkelt
Válasz #4667. hozzászólásra
Elég bőven.
Válasz #4664. hozzászólásra
Alapban ennyi gyári negyvenes fejű.Lajta
Válasz #4651. hozzászólásra
Esetleg olvass bele a T25-ös fórumba.
Megtalálod a választ!
Válasz #4663. hozzászólásra
Ez milyen eke?
Válasz #4663. hozzászólásra
Ez az az ekéd, amelyik eltölt szárral van? Vagy alapból is ennyi?
Válasz #4662. hozzászólásra
Na lemértem az enyém 75 cm magas a kormánylemez teteje és a gerenda között 30 cm van
Válasz #4661. hozzászólásra
Azzal a szárral ami nékünk van, azzal volt 75 és volt 65cm is, mert nekem mindkettőből van. Gondolom a rugós biztosítású az magasabb, de ez is elég.
Válasz #4657. hozzászólásra
75 cm nem kicsi. Ránézésre talán hatvannak nézné az ember. Lehet, hogy a nagy kormánylemezek megtévesztőek...
A lényeg, hogy neked bevállt
A nagy lajta is ott körül van 85 azt hiszem
Válasz #4658. hozzászólásra
Ebesen lakom.
mellett
a miénk 90körül van.
te hol laksz?
Válasz #4656. hozzászólásra
De miért alacsony a 75cm? Ti hány cm-en szántatok akkor?
Hol is dolgozol Debrecenbe? Nem ismerjük mi egymást?
szerinted ha nézek ekét akkor mivel nézem?
csak a szememmel nem?
Nyilván ránézésre látszik egy ekén hogy jó vagy nem jó nagyjából látszik,aminek kicsi a hasmagassága az tuti hogy tolul.
Válasz #4654. hozzászólásra
Ahol a lajta nem megy bele a tied igen ezért szereti a haver .Aki meg mást mond az hazudik ,vagy menősködik,ezek a legolcsóbb ekék !
Válasz #4653. hozzászólásra
Nekünk is volt Lajta, de én valahogy nemvagyok oda érte annyira, mint a Fortschritt ekéért. Persze jó ekék nem is azzal van a bajom, hanem a hozzáállással.
Csinálhatsz itt bármit ,én már három lajta ekét újítottam fel és mind el is ment jó áron .Mégis azt mondták rá uncsi régi konstrukció nem kell senkinekNa én most is vettem egy két fejest 80 ezerért és még hozzá se kell nyúlni minden kopó alkatrész szinte új rajta akkor miről beszélünk ,hol lehet ilyen olcsón jó ekét venni sehol !
Válasz #4651. hozzászólásra
Nem keserítelek el ,de a kétfejes lengyel eke való utána az az igazi neki!
Sziasztok!
Új fiú vagyok még itt a forumon, de szeretnék egy kis segítséget kérni. Van egy Valgyi T30as traktorom és szeretnék hozzá venni egy 2fejes váltvaforgós ekét, tudnátok ajánlani hozzá valót amit elbírna? Vagy tippet adni,h milyet vegyek!?
Válasz #4649. hozzászólásra
De itt most nem ránézésre kell megállapítani.
Ez a baj az egész agroinform fórummal. Elmegy az ember kedve tőle. Mindent fényképekről meglehet állapítani és ha valami már nem olyan mint szokott lenni, akkor az nem jó.
Válasz #4647. hozzászólásra
tudom igen mert nem egyszer láttam már ekét.
na meg javitunk is.ránézésre mennek már a dolgok
Válasz #4645. hozzászólásra
A képet nézve nem szánt semmit. De előtte csak kukoricaföldet szántott nálunk.
Válasz #4644. hozzászólásra
Te már csak tudhatod, hiszen végig a kezem fogtad.
Válasz #4643. hozzászólásra
Egyetlen egy helyen tolult be olyan körülmények között, ahol nagy sár, szárzúzózatlan kukoricaföld volt, a mélységállító keréknél. Ha megnézed, hátrébb tettük a keret. Így a kerék a harmadik fej és a csórószlya betölult. Pár kerülés után a kerék előrébb lety húzva, így mostmár nem tolult.
Idegesítő még, hogy a kerék marhára veszi magára a sarat, de ezt a körülményeknek tudom be.
Megvagyok vele elégedve nagyon. Szépen forgatott, most így 18hektárt szántott ki. Van még egy kis munka hátra, de addig így marad. Jó lenne a kereket teljesen a hátsó fej után rakni.
Válasz #4643. hozzászólásra
Itt se kukit szánt!!!