Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #4075. hozzászólásra
Én láttam,olyan ekét,hogy mászóba huzta és nagyon jó forgatott,youtubon,csak azt nem tudom milyen fajta!
Igaza van egy pár embernek,nem hülyék aki gyárban csinálják a ekéket pl KHÜNE,IH LENKEM VOGEL CSÓLYOSI,HELTI nehéz vagy könnyü huzni!
Itt figyelembe kell venni ,hogy 35-40cm visz egy eke és milyen mélységben 20-30 vagy 40cm mélyen vagy mennyire van megcsavarva az eke!
Ugy tudom,hogy egy ekefejre 18-22le jut,és azért egy 82esre ekég a 3eke legyen az bármilyen sima vagy váltós eke
Nem mellesleg erős a vázuk is. Pár litert dob a fogyasztásra az IH eke, de nem kell félnem, hogy a felét elhagyom menet közben. Láttam már itthon nagy márkát derékba törni. Az mondjuk tény, hogy a mélyszántó vasakkal nem fordít olyan jól, de hellyel közzel ez is orvosolva van.
Mutass egy ilyen ekét. Nekem vogel-noot 950 ágyekém van, hát ha megvan a mélység nem könnyű húzni.
Ha veszel valami ekét, aminek kicsi a szöge. Lehet, hogy nem kötött földbe való és nem fog szépen dolgozni.
Azért valószínűleg oka van, hogy mekkora a kormánylemez szöge! Az eke gyártók sem hülyék, hogy szándékosan nehéz vontatású ekéket gyártanak.
Válasz #4070. hozzászólásra Hát az nem jó a laposvasnak is 40nek kell lenni,akkor lenne jó,ha tudod még hátrébb huzni 90-95cm fejtávolságot,mert a 80cm az karcsu egy 40cm fejnél!
Nekem 75fejek vannak vogelba de ez csak 100cm visz 30 fejekkel vagy 33 itt a kép
Válasz #4068. hozzászólásra
Itt nem használnak váltós ekét akinek van több mint 20 heki földje!
Nekünk csak 6hektár van de ha lenne vagy 10-15 heki akkor jobb minöségü gépet és ekét vettem volna!
Nálunk van egy gazda most vett egy jonit és egy váltós vogel ekét,és ma ment kifelé ha jó láttam a sima ekével ih jonival,miért nem jó a váltós eke miért ment ki a sima ekével körözni a nagy táblába,ja itt még a mélylazitót se ismerik,szüleimmel vitatkozok,hogy nekik jó a sima eke váltós nem jó,mert itt nem tudják beállitani vagy használni a mtz után vagy nagyobb gép után
Válasz #4069. hozzászólásra
Ha lesz egy olyan kombájn ami jó dolgozik,és jól el tudom adni,az a baj,hogy havernak 4re mondták,mikor fizedtek akkor 2800ft/q azért betárolom és idömböl napi 3-5q lenyomok és kész,legalább nem fogyik a net és az áram,ha itt vagyok na meg a tévé,akkor csak villanyhántó meg a kombájn sokat elhagy,csak mentem egy földbe 3 zsákkal talátam csöves az legalább 2q szemesen nagy zsák volt nem az a lisztes zsák valaki aki oda jár tarlózni 7-10q vitt haza és lehántotta és eladta 3-3500ft és már van egy kis lóvé a morénak
Hali!
Találtam ma egy 76-os gyártású ,de jó állapotú Lajta LCD 3M40-es ekét hagyatékból egy maminál.Kormánylemezek 40-esek, de a vasak 35-ösek.A fejek 80 cm-re vannak.Gyorsba szántani kéne még esőzés előtt,vélemény? Csak a költség+munka vagy jó lehet?
Válasz #4065. hozzászólásra
Nem sértödtem meg,amugy kit érdekel hogy melyik nö szeret belém,aki nem szeret kapálni,és szántani az mehet a levezbe,plázacica nem kell!
KELL A FASZOMAK,csak aki jön velem szántani,vagy fogja a kamerát
Válasz #4054. hozzászólásra Akkor megvagy vele elégedve? Ha most vennél újból ez lenne?A hattat nem tetszett.Az üzem óra érdekelt de az nem sok,én évente belenyomnák ennyit.
Akkor nem olyan mint az mtz-82 hogy mész 9felezve a földuton félgázzal,és kiesel az ülésböl,vissza kell kapcsolni sima 8ba és 20km végig rötyögni,sajnos elbaszták a rugózást és a nagy sulyokat a szörke piros gépról,és nem 200kg suly kellett volna rátenni,elöre hanem 300 vagy 400kg de csak a uj trakin van 820,1töl felfelé és a keréksuly is lehetett volna a 2db 20kg növelni,mert a 82esnek nem jó a le/kg aránya
4000osztva 80=50kg
Válasz #4048. hozzászólásraPár szót az armatrac-ról ha lehet.Űzemóra,év,fogyasztás,menyire pattog rossz úton,fogyasztás,Elektromos gondok,melyik váltóval van?kössz
hello itt van a video amit a mai na fojamán probáltam fel tenni de nem sikerült moost it van az elérhető verzió :D https://www.youtube.com/watch?v=a5iy2yp71Qk
8278 hozzászólás
Én láttam,olyan ekét,hogy mászóba huzta és nagyon jó forgatott,youtubon,csak azt nem tudom milyen fajta!
Igaza van egy pár embernek,nem hülyék aki gyárban csinálják a ekéket pl KHÜNE,IH LENKEM VOGEL CSÓLYOSI,HELTI nehéz vagy könnyü huzni!
Itt figyelembe kell venni ,hogy 35-40cm visz egy eke és milyen mélységben 20-30 vagy 40cm mélyen vagy mennyire van megcsavarva az eke!
Ugy tudom,hogy egy ekefejre 18-22le jut,és azért egy 82esre ekég a 3eke legyen az bármilyen sima vagy váltós eke
Válasz #4079. hozzászólásra
Meg lehet valakinek jó gépkapcsolata ,ha tehetség nincs meg érzéke hozzá. Itt is csinálnak ratyi szántást ötmillás ekével.
Hm ez va ezt kell szeretni,nem sztárolok semmit az enyém jól dolgozik,millós gépek után meg van guba fasza ekét venni.
Válasz #4083. hozzászólásra
http://www.vogel-noot.hu/Termekek/Ekek/Fueggesztett-agyekek/Farmer-3S-L-M-MS/C-plus-kormanylemezek
Az enyémen UN típus van, de fogja a gépet rendesen.
Válasz #4077. hozzászólásra
Nem mellesleg erős a vázuk is. Pár litert dob a fogyasztásra az IH eke, de nem kell félnem, hogy a felét elhagyom menet közben. Láttam már itthon nagy márkát derékba törni. Az mondjuk tény, hogy a mélyszántó vasakkal nem fordít olyan jól, de hellyel közzel ez is orvosolva van.
Válasz #4078. hozzászólásra
Mutass egy ilyen ekét. Nekem vogel-noot 950 ágyekém van, hát ha megvan a mélység nem könnyű húzni.
Ha veszel valami ekét, aminek kicsi a szöge. Lehet, hogy nem kötött földbe való és nem fog szépen dolgozni.
Azért valószínűleg oka van, hogy mekkora a kormánylemez szöge! Az eke gyártók sem hülyék, hogy szándékosan nehéz vontatású ekéket gyártanak.
A lemkennek nagyobb szöget zárnak a fejei mint az elözö alpler ekének de nagyobbak a fejej a lmkenen és sokkal könnyeb húzni
Válasz #4078. hozzászólásra
Ez elég könnyű húzásúnak tűnék, de mekkora mélységbe lehetne maximum használni?
Nem nagy a szám,csak ezt a témát lassan úgy állítod be,hogy IH a király.Mindenki olyan kalappal köszön amilyen van.Szokták mondani.
Fene nagy a szád nincs pénz miből vennék jobb ekét 80000 a hitelem örülnék neki ,ha nem májerkodnál a csórókkal!
Válasz #4076. hozzászólásra
Könnyen megnézheted melyik a jó.Szembe állsz az ekével,és megnézed,a kormánylemez,és a gerenda által bezárt szöget.Minél kisebb a szög,annál jobb.
Válasz #4076. hozzászólásra
rabewerk,ih ezek nehezen huzhatóak de jól forgatnak.
pl.: ?
Válasz #4074. hozzászólásra
Tik csak odáig láttok,hogy hogy forgatja a kukit.Azt nem nézitek,hogy vannak ekék,amit fele annyi gázolajból el lehet húzni.
Válasz #4070. hozzászólásra
Az csak jó lehet Nekem volt hármasba tutin forgatta az is a kukit
Válasz #4070. hozzászólásra Hát az nem jó a laposvasnak is 40nek kell lenni,akkor lenne jó,ha tudod még hátrébb huzni 90-95cm fejtávolságot,mert a 80cm az karcsu egy 40cm fejnél!
Nekem 75fejek vannak vogelba de ez csak 100cm visz 30 fejekkel vagy 33 itt a kép
Válasz #4068. hozzászólásra
Itt nem használnak váltós ekét akinek van több mint 20 heki földje!
Nekünk csak 6hektár van de ha lenne vagy 10-15 heki akkor jobb minöségü gépet és ekét vettem volna!
Nálunk van egy gazda most vett egy jonit és egy váltós vogel ekét,és ma ment kifelé ha jó láttam a sima ekével ih jonival,miért nem jó a váltós eke miért ment ki a sima ekével körözni a nagy táblába,ja itt még a mélylazitót se ismerik,szüleimmel vitatkozok,hogy nekik jó a sima eke váltós nem jó,mert itt nem tudják beállitani vagy használni a mtz után vagy nagyobb gép után
Válasz #4069. hozzászólásra
Ha lesz egy olyan kombájn ami jó dolgozik,és jól el tudom adni,az a baj,hogy havernak 4re mondták,mikor fizedtek akkor 2800ft/q azért betárolom és idömböl napi 3-5q lenyomok és kész,legalább nem fogyik a net és az áram,ha itt vagyok na meg a tévé,akkor csak villanyhántó meg a kombájn sokat elhagy,csak mentem egy földbe 3 zsákkal talátam csöves az legalább 2q szemesen nagy zsák volt nem az a lisztes zsák valaki aki oda jár tarlózni 7-10q vitt haza és lehántotta és eladta 3-3500ft és már van egy kis lóvé a morénak
Hali!
Találtam ma egy 76-os gyártású ,de jó állapotú Lajta LCD 3M40-es ekét hagyatékból egy maminál.Kormánylemezek 40-esek, de a vasak 35-ösek.A fejek 80 cm-re vannak.Gyorsba szántani kéne még esőzés előtt,vélemény? Csak a költség+munka vagy jó lehet?
gaby
a kukoricát miért nem kombájnoztatjátok le,igy csövesen nem szivás eladni meg a munka vele?
Válasz #4064. hozzászólásra
török gyártmány 20 kektár meg a bérmunka
Válasz #4066. hozzászólásra Pedig minden nő szeret kapálni meg szántanicsoda hogy eddig nem találtál köztük magadhoz valót
Válasz #4065. hozzászólásra
Nem sértödtem meg,amugy kit érdekel hogy melyik nö szeret belém,aki nem szeret kapálni,és szántani az mehet a levezbe,plázacica nem kell!
KELL A FASZOMAK,csak aki jön velem szántani,vagy fogja a kamerát
Válasz #4061. hozzászólásra
meg ne sértődj már nem arra mondtam
vicceltem csak
Válasz #4063. hozzászólásra
Milyen fajta gép?
És hány hekin dolgozol?
Válasz #4062. hozzászólásra
az biztos hogy csak ugayan ilyen gépet vennék... mást esélytelen ez már nálam bizonyított
Válasz #4054. hozzászólásra Akkor megvagy vele elégedve? Ha most vennél újból ez lenne?A hattat nem tetszett.Az üzem óra érdekelt de az nem sok,én évente belenyomnák ennyit.
Válasz #4060. hozzászólásra
Ugyse jelöltök be ,felvágtok,ti biztos szépek vagytok mint BRATT PIT
Válasz #4058. hozzászólásra
gaby ha egy jány meglát a facén belédszeret
de a szürkét is feltenném
Válasz #4057. hozzászólásra
Én vagyok az a szemüvegyes gyerek
Válasz #4056. hozzászólásra
Másold be egy uj oldalba és meglátod
Válasz #4056. hozzászólásra
erre én is kiváncsi lennék meg a fejére mert a facén már mindent irt de szerintem ő az a szemüveges gyerek.
Válasz #4051. hozzászólásra
Persze ,hogy nem lehet megnyitni ,de tőled nem is vártam mást!
Válasz #4052. hozzászólásra
Akkor nem olyan mint az mtz-82 hogy mész 9felezve a földuton félgázzal,és kiesel az ülésböl,vissza kell kapcsolni sima 8ba és 20km végig rötyögni,sajnos elbaszták a rugózást és a nagy sulyokat a szörke piros gépról,és nem 200kg suly kellett volna rátenni,elöre hanem 300 vagy 400kg de csak a uj trakin van 820,1töl felfelé és a keréksuly is lehetett volna a 2db 20kg növelni,mert a 82esnek nem jó a le/kg aránya
4000osztva 80=50kg
Válasz #4049. hozzászólásra
jah és 750 üzemóra
Válasz #4048. hozzászólásra
Mtz,biztos nem viszi el a 120cm de 90-100 az biztos 3 ekével vagy 2es ekével,elsö kerékkel!
Válasz #4049. hozzászólásra
Űzemóra
év 2010
fogyasztás: ezzel a lemken ekével: 14-kötötteb földön 15 liter
menyire pattog rossz úton? semennyire nagyon le van sujjozva a legszarabb uton is megyek vele szólóba 40-et és nem köpöm ki a beleimet...
Elektromos gondok: a kiemelőkapcsoló mágneskapcsolójárol le szakitotta egy kukoricaszár a vezetket.. viszaforrasztottuk..
melyik váltóval van? full manuális 4 sebesség irányválton lessab meg gyorsab fokozat
Tavalyi szántás 20cm és fater az eke szarul áll,de mégis borit,csak a fejek 75cm osztás!http://https://www.youtube.com/watch?v=tUVxI-FBxfA
gaby te szemüveges vagy?
Válasz #4048. hozzászólásraPár szót az armatrac-ról ha lehet.Űzemóra,év,fogyasztás,menyire pattog rossz úton,fogyasztás,Elektromos gondok,melyik váltóval van?kössz
Válasz #4045. hozzászólásra
mtz márt be szart volna ott a lapos-ba... ha gondolod el jöhetsz kiprobálni a traktort is meg az ekét is :D
Válasz #4046. hozzászólásra
Nálam még olyan sincs,ablakmosóm,én kibasztam,ugyse használom,még az ablaktörlöt is néha kapcsolom be
Válasz #4035. hozzászólásra
igazábol éngem az aggaszt,hogy szántáselműveléskor kilötyög az ablakmosó,azt olyan cefre szagú. igazad van,mindegyikből folyik valami.
Válasz #4044. hozzászólásra
Király,megnéztem volna egy mtz-82es mit csinált volna mellete?
Ugy látom nyomatékosabb,és vastag a kereke,a mtzhez képest
Válasz #4043. hozzászólásra
az eke 3.2 milla volt ezzel a felszereltséggel a traktor az meg 76 lóerős :3
Válasz #4042. hozzászólásra
Jó kis kemény föld,igaz a gép se 80 lovas! szép szántás,mindegy hogy áll az eke csak a gép egyenesen menjen
Amugy hány lovas a gép milyen árban van egy lenkem eke 1,5milla?
hello itt van a video amit a mai na fojamán probáltam fel tenni de nem sikerült moost it van az elérhető verzió :D https://www.youtube.com/watch?v=a5iy2yp71Qk
Válasz #4004. hozzászólásra
Elképzelhető.
Válasz #4011. hozzászólásra
Megneztem nem birtam ki ...
En mindig mondom hogy a hulyeknek a legjobb... de ki arul facebookon kukoricat ?
Válasz #4038. hozzászólásra
Te tényleg beteg vagy