Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR413.74 FtUSD396.67 FtCHF443.85 FtGBP498.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ilyet azért lehetne olcsóbban is találni szerintem , mi nemsokkal drágábbért réselt lemezest, kicsit újabb szériát vettünk tavaly. Ahhoz a zetorhoz szerintem két fej bőven elég, nálunk a 95 lovas zetornak épp elég a három fej 35 cm fogáson. ( középkötött föld kötött agyagos foltokkal, domobldal stb.)
A képen látható első két ekefej típusát, "márkáját", fajtáját szeretném megtudni. Elvileg IH ekevas van rajtuk, de a kormánylemez más és a kormánylemez előtét is háromszög alakú, más mint az IH.
Abban a tudatban,hogy IH fejeke vannak rajta szereztem egy 3. fejet ami elvileg IH közép mély szántó fej, de nem egy forma,más mint a z első kettő.
Vagy csak a kormánylemez más? Tehát ilyen ekefejet keresek, aki tud segíteni kérem jelezze.
Köszönettel Csaba
A képen látható első két ekefej típusát, "márkáját", fajtáját szeretném megtudni. Elvileg IH ekevas van rajtuk, de a kormánylemez más és a kormánylemez előtét is háromszög alakú, más mint az IH.
Abban a tudatban,hogy IH fejeke vannak rajta szereztem egy 3. fejet ami elvileg IH közép mély szántó fej, de nem egy forma,más mint a z első kettő.
Vagy csak a kormánylemez más? Tehát ilyen ekefejet keresek, aki tud segíteni kérem jelezze.
Köszönettel Csaba
:) még sose szántottam.
Köszönöm a választ.
igen, elvileg a két U gerenda közé ha beteszem a csövet akkor úgy jön ki hogy a hegesztés mindhármat fogja.
a leírtak alapján körbenézek még, ha minden igaz van sarokvasam is ebben a méretben, 4 darabbal körberakatom akkor neki a csövet, és akkor mehet szántogatni.
Az már biztosan el fogja bírni. Ha ennél a formánál maradsz, akkor érdemes lenne a csövet először az alsó U vasba 20 centinként 5 centis varrattal belehegeszteni, majd úgy rá a felső U vasat, de ettől még lehet h. mégjobb lenne, ha akkora lenne a cső, h. egy centire eltartaná egymástól a két U vasat, és úgy végighegeszteni, h. a varrat egyszerre fogná össze mind a hármat. Igazából, mivel a varrat jelentősen erősebb lesz ezektől az anyagoktól, érdemesebb lenne úgy fordítani a gerendát, h. a varrat alul és felül legyen, így terhelve lenne a varrat is. Ha a varrat a gerenda két oldalán, középen van, akkor szántás közben a terhelése elenyésző. ( de ezt gondolom te is érzed). Amúgy ez a megoldás, a váz merevsége szempontjából nézve a legrosszabb. Sokkal többet bírna, ha pl. a két U vasat összehegeszted, és a csövet fölé tennéd 6-8 centivel és 40 centinként egy 50 v. 80 X 10 es laposvassal összekötnéd őket. Én valamikor megerősítettem egy ekét, aminek 2 db , 100as U vasból volt a váza, fölé tettem a második, és harmadik ekefejnek még egy 100as U vasat. A 105-ös MTZ nem bírta elhajlítani. Még az sem kizárt, h. ennek valaha feltettem ide a fotóját is.
Szeni én innen látom hogy te nagy mestere vagy ennek a vas dolognak,
jóbarátom akarna magának ekét varázsolni mert lett neki 3 ekefeje a sehonnan. vagy jobb ha nemtudom honnan.
na ő is ezt a 120 körüli U profil dolgot gondolta.
de olvastam itt közben hogy nem elég.
120x60 as U gerendám van, 8 mm vastag az anyaga,
ha jobban körülnézek találok bele olyan varratnélküli csövet ami két egymással szembefordított ilyen U gerenda közé pont passzentos.
szóval ilyen a keresztmettszete:
[O]
csak ugye összeér a két U gerenda mintha négyzetprofil lenne.
a cső fala centi vastag.
A verdikt érdekelne, szerinted ez így kibírja ?
én nemtudom megítélni, hátha megtudod saccolni.
aztán ha azt mondod hogy ez így elég erős akkor leszabom neki a kért hoszt meg valamikor összeheggesztetem valami hozzáértőbbel.
fölösen nem akarom, időnként ezek az anyagok nekem jól jönnek, kár lenne pazarolni. de ha elbírja akkor gondoltam szerzek egy kis örömöt felebarátomnak :D
Frost ekéhez keresek 2 furatos 35-ös ekevevasat, de sehol nem találok a neten! Nem tudjátok véletlenül hogy hol találok vagy hol gyártanak esetleg minta után?
Válasz #3554. hozzászólásra
Semmivel,nemkell mélyen járatni meg a beforgató lemezeket leszedni,mert azok ha olyan kialakitásuak hogy érjenek is valamit sokkal több földet vissza forgatnak mint a hántoló.
Ezt nem lehet kijelenteni, hogy az IH vagy a Lajta/Kühne eke a jobb.
Ami biztos, hogy a Lajtát nehezebb húzni, de szépen borít.
Az IH-t húzni kell MTZ-vel 5. fokozattal, hogy szépen dolgozzon.
Igazából attól függ milyen területen gazdálkodsz és én ahhoz választanám az ekét. Ha nehezen szántható réti vagy agyagos esetleg sziktalajod van akkor Lajta, ha homokos, vagy barna erdőtalaj, csernjozom akkor pedig IH.
Üdv!
Azt szeretném tudni hogy az IH vagy a Lajta eke a jobb?
-Melyik csinál szebb munkát?
-Melyiknek nagyobb a vontatási ellenállása?
-Összegezve melyik a jobb?
Segítséget szeretnék kérni, MTZ (952) után szeretnék váltvaforgató ekét vásárolni.
- Érdemes áldozni használt (jobb állapotú) drágább Lemken/Pöttinger ekére vagy vegyek mondjuk Helti-s ekét?
- Nem lesz nehéz a trakinak, kell segédemelő szett?
8278 hozzászólás
Válasz #3584. hozzászólásra
Gratula! Jó gazda gondosságával...
Szép munka
Válasz #3581. hozzászólásra
Elég jó a Pöttinger eke, nekem is ilyen van, kicsit nagyobb.
Felénk ilyen földet csak zsacskóban látni (magházföld)
Szép szántás!
Ez drága
Pottinger servo 25-ről valakinek véleménye/tapasztalata? 2010es kiadású, 7500eu-t kérnek érte. Mf 5455 után keresek ekét.
Válasz #3578. hozzászólásra
Ilyet azért lehetne olcsóbban is találni szerintem , mi nemsokkal drágábbért réselt lemezest, kicsit újabb szériát vettünk tavaly. Ahhoz a zetorhoz szerintem két fej bőven elég, nálunk a 95 lovas zetornak épp elég a három fej 35 cm fogáson. ( középkötött föld kötött agyagos foltokkal, domobldal stb.)
Válasz #3577. hozzászólásra
Legfeljebb leveszed az utolsó tagot és jó lesz cserére
Válasz #3577. hozzászólásra
http://www.jofogas.hu/hajdu_bihar/Rabewerk_3fejes_valtvaforgo_eke_17874804.htm
Segítséget szeretnék kérni zetor 4340-hez/60le/ ekét milyen ajánlotok 2-3-as váltva-forgatósra gondolok,max 500ehuf-ig!!!
Üdv mindenkinek !
Köszönettel Csaba
Üdv mindenkinek !
Köszönettel Csaba
Üdvözlök mindenkit csővázas ekéhez keresek cső köldököt vagy komplett eke testet Szabolcs megye környékéről. Elérhetőségem: jani0315@freemail.hu
Üdv Mindenkinek. BONNEL váltvaforgatós eke alkatrészt hol lehet beszerezni?
Válasz #3571. hozzászólásra
:) még sose szántottam.
Köszönöm a választ.
igen, elvileg a két U gerenda közé ha beteszem a csövet akkor úgy jön ki hogy a hegesztés mindhármat fogja.
a leírtak alapján körbenézek még, ha minden igaz van sarokvasam is ebben a méretben, 4 darabbal körberakatom akkor neki a csövet, és akkor mehet szántogatni.
Köszönöm szépen mégegyszer.
Válasz #3569. hozzászólásra
Az már biztosan el fogja bírni. Ha ennél a formánál maradsz, akkor érdemes lenne a csövet először az alsó U vasba 20 centinként 5 centis varrattal belehegeszteni, majd úgy rá a felső U vasat, de ettől még lehet h. mégjobb lenne, ha akkora lenne a cső, h. egy centire eltartaná egymástól a két U vasat, és úgy végighegeszteni, h. a varrat egyszerre fogná össze mind a hármat. Igazából, mivel a varrat jelentősen erősebb lesz ezektől az anyagoktól, érdemesebb lenne úgy fordítani a gerendát, h. a varrat alul és felül legyen, így terhelve lenne a varrat is. Ha a varrat a gerenda két oldalán, középen van, akkor szántás közben a terhelése elenyésző. ( de ezt gondolom te is érzed). Amúgy ez a megoldás, a váz merevsége szempontjából nézve a legrosszabb. Sokkal többet bírna, ha pl. a két U vasat összehegeszted, és a csövet fölé tennéd 6-8 centivel és 40 centinként egy 50 v. 80 X 10 es laposvassal összekötnéd őket. Én valamikor megerősítettem egy ekét, aminek 2 db , 100as U vasból volt a váza, fölé tettem a második, és harmadik ekefejnek még egy 100as U vasat. A 105-ös MTZ nem bírta elhajlítani. Még az sem kizárt, h. ennek valaha feltettem ide a fotóját is.
Válasz #3569. hozzászólásra
Én akkor már vennék 120as150es varatnélküli csövet valami 12-15ös falvastagságut és arra tenném rá a fejeket valahogy.
Válasz #3565. hozzászólásra
Szeni én innen látom hogy te nagy mestere vagy ennek a vas dolognak,
jóbarátom akarna magának ekét varázsolni mert lett neki 3 ekefeje a sehonnan. vagy jobb ha nemtudom honnan.
na ő is ezt a 120 körüli U profil dolgot gondolta.
de olvastam itt közben hogy nem elég.
120x60 as U gerendám van, 8 mm vastag az anyaga,
ha jobban körülnézek találok bele olyan varratnélküli csövet ami két egymással szembefordított ilyen U gerenda közé pont passzentos.
szóval ilyen a keresztmettszete:
[O]
csak ugye összeér a két U gerenda mintha négyzetprofil lenne.
a cső fala centi vastag.
A verdikt érdekelne, szerinted ez így kibírja ?
én nemtudom megítélni, hátha megtudod saccolni.
aztán ha azt mondod hogy ez így elég erős akkor leszabom neki a kért hoszt meg valamikor összeheggesztetem valami hozzáértőbbel.
fölösen nem akarom, időnként ezek az anyagok nekem jól jönnek, kár lenne pazarolni. de ha elbírja akkor gondoltam szerzek egy kis örömöt felebarátomnak :D
Most csapjon le rá,akciós ár csak 80 ropi...
http://www.agrarkereso.hu/alkatresz/megmutat.php?hird=105789&keresendo=&hkategoria=&lang=hu&limit_ablak=&kereses=
Válasz #3566. hozzászólásra
Hali ma reggeli meló! https://www.youtube.com/watch?v=-BGJ-CW5bkI
Válasz #3565. hozzászólásra
Akkó most már a remény elfogyott hogy növeljem az eke fejek közt a távolságot occson
Válasz #3564. hozzászólásra
A B 200asnak 100x120 a váza , és kb 12 v. még ettől is vastagabb fallal, és olyan anyagból, h.olyat nemigen kapsz egy vidéki vasboltban.
Válasz #3563. hozzászólásra
Oly de jó!
pedig ha jól emlékszem a B 200-asnak ilyenből van a váza 2 összefordított "U"szelvényből de igaz 3 szög formájú a váz
Válasz #3562. hozzászólásra
Ha A-38 as anyag, az ötvenes simán elhajlítja, ha megakad. Még a két 100as U gerendát összefordítví is.
Üdv! Érdeklődnék , hogy eke gerendelynek megfelelne e egy 100x100 mm-es 4 mm falvastagságú zártszelvény 2 B200-as fej lenne rajta?
Válasz #3560. hozzászólásra
Holnap küldöm a képeket.
Válasz #3559. hozzászólásra
Hogyne érdekelne!
Az adatlapomon ott a címem küldenél pár képet? Ha olyan amilyenre szükségem van megeggyezünk!
Válasz #3558. hozzászólásra
25000ft/3pár!!!
Válasz #3557. hozzászólásra
Melyik fajta? Mit gondolsz értük?
Szia!Nekem nagyon olcsón van 3 pár eladó!Mármint opal 90-hez előhántoló.
Szevasztok!
Frost ekéhez keresek 2 furatos 35-ös ekevevasat, de sehol nem találok a neten! Nem tudjátok véletlenül hogy hol találok vagy hol gyártanak esetleg minta után?
Semmivel,nemkell mélyen járatni meg a beforgató lemezeket leszedni,mert azok ha olyan kialakitásuak hogy érjenek is valamit sokkal több földet vissza forgatnak mint a hántoló.
Kérdezném hogy opal 90-re ha szerelnék előhántó fejeket mennyivel növekedne a vonóerő igény?
Sokkal nehezebb lesz húzni?
Köszönöm a választ!
Válasz #3542. hozzászólásra
Ezt nem lehet kijelenteni, hogy az IH vagy a Lajta/Kühne eke a jobb.
Ami biztos, hogy a Lajtát nehezebb húzni, de szépen borít.
Az IH-t húzni kell MTZ-vel 5. fokozattal, hogy szépen dolgozzon.
Igazából attól függ milyen területen gazdálkodsz és én ahhoz választanám az ekét. Ha nehezen szántható réti vagy agyagos esetleg sziktalajod van akkor Lajta, ha homokos, vagy barna erdőtalaj, csernjozom akkor pedig IH.
Válasz #3550. hozzászólásra
Sajna annyiért Lajtát nem kapsz még vagy ötven kell hozzáLengyel eke is jó csak a nyíró csaposat kell venni az is 120 körűl van.
Üdv újra!
50-s MTZ után melyik a legmegfelelőbb eke?
Kevés föld megművelésére (7,5 ha)
Úgy 100 ezer jó magyar forint körüli értékben.
Válasz #3548. hozzászólásra
Köszönöm a választ.
Válasz #3544. hozzászólásra
Nézd meg a képeket a hírdetésben ,hogy fordítja a csutkát
Válasz #3544. hozzászólásra
http://olx.hu/hirdetes/kuhne-eke-teljesen-felujitott-ID1Y9jW.html#5b4674fa72
Válasz #3542. hozzászólásra
Lajta nekem ez jön be ,de csak negyvenes fejjel
Most akkor lajta vagy IH???
Válasz #3540. hozzászólásra
http://geppiac.agroinform.com/hasznalt,797764,Gassner-gassner-hidro-eke.html például. De van mechanikus átfordítású is. Nem nagyon ismert hazánkban. Csak ekét gyárt a cég. Original Német. Van hozzá kopóalkatrész.....Nem veszélyes árban. Környéken van belőle..... jó anyag ...jól húzható.
Üdv!
Azt szeretném tudni hogy az IH vagy a Lajta eke a jobb?
-Melyik csinál szebb munkát?
-Melyiknek nagyobb a vontatási ellenállása?
-Összegezve melyik a jobb?
Válasz #3540. hozzászólásra
Mindhárom jó választás, igazából a pénztárcád dönti el.
Elbírni meg el kellene neki. (gondolom 3 fejest nézegetsz)
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, MTZ (952) után szeretnék váltvaforgató ekét vásárolni.
- Érdemes áldozni használt (jobb állapotú) drágább Lemken/Pöttinger ekére vagy vegyek mondjuk Helti-s ekét?
- Nem lesz nehéz a trakinak, kell segédemelő szett?
Válasz #3538. hozzászólásra
A felfogatáson el lehet tolni az ekét jobbra.