Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak658 FtBenzin árak640 FtEUR409.33 FtUSD391.39 FtCHF431.78 FtGBP486.62 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Üdv mindenkinek.Müanyag kormánylemez ih ekén és beforgato mennyit birhat ki?Használtan vettem az ekét 2 éve olyan 80ha lehet benne azota.Dél békési földek nyuzzák,ment szárazba ott látszott hogy hajlik rendesen és jo vizes szalonnásba is dolgozik a lemez.Még birja jo vastag volt még az anyaga kopás nem vészes még de jol látszik hogy hordja a föld elfelé már a felfogato csavar feje eléggé eltünt.Elönye itt téli fagyos szántásnál mutatkozott meg tavaly januárba ez nem ragadt be mint a másik ugyan ilyen 3-as eke fém lemezekkel.
Próbáld ki a 3.ik pont helyett tegyél be láncot ,ha sikerül szántani írd meg . Régen is szántottak így.Sőt ha megfigyeled az ekén is hosszanti furat van.
mondjuk nekünk a kis ford trakin a 3 ik pont a traktoron az eröszabályzo akar lenni ilyen kezdetleges rugoval van megfeszitve ha nagyot fog a gép akkor kiemel , de ez az ujabbakon már az also 2 emelökar tengelyén van ...
te se gondoltad komolyan szerintem ezt hogy ez állitja be a szántás egyenességét.... szántás közben ha kiakasztod a 3 ik pontot akkor is tudsz szántani akkor az ágyekéken mi állitja be ????
A szántáson semmit nem határoz, csak az eke kiemelésénél számít. Minél lejjebb van a központi kar eleje, annál magasabbra emeli az eke hátulját a gép. Ezt józan paraszti ésszel is láthatod. Szántás közben nézz rá a központi karra, és képzeld el h. mi van akkor ha az eleje lejjebb, v. feljebb van......tök mindegy. Kiemelt állapotban ha a központi kar elejét lejjebb akarod tenni, akkor meg kell emelni az eke hátulját.
Válasz #3353. hozzászólásra
Mert a Metalwolf az Metalwolf, neked volt már??????????? Vegyél és megtudod, hogy mi a Metalwolf!!! Mindig van hozzá alkatrész amikor csak akarsz, tengely csapágy esetleg tartó, ahhoz meg a jó isten sem tudja milyen csapágy kell stb..............!!!!
Csak Metálwolf és 610 lappal azt vegyél, a csapágyak a nagyobb lap miatt tovább fogják bírni!! Azt csak egyszer kell megvenni és még élsz dolgozhatsz vele!!
Én Dél-Békésben vagyok,kötött fekete föld.
Metálwolf közép nehéz 2,8m-es ,560-as lap 2 x 14-es 14 mázsa 1126000 nettó elmunkáló nélkül.
A vagro környei 755000 nettó
Metálwolf közép nehéz 2,8m-es ,560-as lap 2 x 14-es 14 mázsa 1126000 nettó elmunkáló nélkül.
8278 hozzászólás
Válasz #3387. hozzászólásra
(Tűzoltók)
nem lett semmi bajotok?
merre jártatok erre?
az gépen te mennyire szoktad összetekerni hátulról nézve a jobboldali füg szárat?
Válasz #3385. hozzászólásra
A piros autóval ,de voltak az Újfehértóiak is
ti voltatok vmelyk kocsival?
Üdv mindenkinek.Müanyag kormánylemez ih ekén és beforgato mennyit birhat ki?Használtan vettem az ekét 2 éve olyan 80ha lehet benne azota.Dél békési földek nyuzzák,ment szárazba ott látszott hogy hajlik rendesen és jo vizes szalonnásba is dolgozik a lemez.Még birja jo vastag volt még az anyaga kopás nem vészes még de jol látszik hogy hordja a föld elfelé már a felfogato csavar feje eléggé eltünt.Elönye itt téli fagyos szántásnál mutatkozott meg tavaly januárba ez nem ragadt be mint a másik ugyan ilyen 3-as eke fém lemezekkel.
Válasz #3381. hozzászólásra
Dolgozom úgy értem!
Válasz #3377. hozzászólásra
Próbáld ki a 3.ik pont helyett tegyél be láncot ,ha sikerül szántani írd meg . Régen is szántottak így.Sőt ha megfigyeled az ekén is hosszanti furat van.
nektek?
Válasz #3379. hozzászólásra
Szeva az a baleset a négyesen nekünk volt ma!!!
na látom van téma?
Válasz #3374. hozzászólásra
De esetleg holnap ,ha kimegyek szántani és nem tudom jól beállítani majd szólokCsak sikerül 92 óta hát ha ragadt rám valami a Szakiskolában..
A szántás teteje legyen egyenlő nem érted akkor mit írtamA harmadik pontot meg tárcsánál ,ha kiveszed még el is hiszem de ekénél nem
Ja biztos úgy van én nem értek hozzá
mondjuk nekünk a kis ford trakin a 3 ik pont a traktoron az eröszabályzo akar lenni ilyen kezdetleges rugoval van megfeszitve ha nagyot fog a gép akkor kiemel , de ez az ujabbakon már az also 2 emelökar tengelyén van ...
Válasz #3373. hozzászólásra
te se gondoltad komolyan szerintem ezt hogy ez állitja be a szántás egyenességét.... szántás közben ha kiakasztod a 3 ik pontot akkor is tudsz szántani akkor az ágyekéken mi állitja be ????
Válasz #3372. hozzászólásra
Dehogy nem nem is szólok bele ,akkor nem tudok szántani?
Válasz #3370. hozzászólásra
Nem furcsállod, h. mindíg ellentétes tanácsokat adunk?
Válasz #3367. hozzászólásra
A szántáson semmit nem határoz, csak az eke kiemelésénél számít. Minél lejjebb van a központi kar eleje, annál magasabbra emeli az eke hátulját a gép. Ezt józan paraszti ésszel is láthatod. Szántás közben nézz rá a központi karra, és képzeld el h. mi van akkor ha az eleje lejjebb, v. feljebb van......tök mindegy. Kiemelt állapotban ha a központi kar elejét lejjebb akarod tenni, akkor meg kell emelni az eke hátulját.
Válasz #3369. hozzászólásra
Az ekén a középsőbe a gépen az alsóba !!
Válasz #3368. hozzászólásra
Úgy mondom a 3.-pont magasságát hogy melyik lyukba teszem az ekén lehet alulra középre felülre! Ez határozza meg a szántás egyenességét is?
Válasz #3367. hozzászólásra
Bizony ne látszon meg minden fogás,azzal állítod be hogy egyenes legyen a szántás teteje...
Hali!
Mtz-vel 3-as ágyekével szántok a 3.-pont magassága az ekén határoz valamit is hogy milyen magasra teszem?
Válasz #3338. hozzászólásra
Körülnéztél más gyártoknál is? A 3 m-es mennyibe került?
Válasz #3361. hozzászólásra
A lábaim is remegnek!!
csapágyazásról nekünk van egy orosz x tárcsánk rendszeres használatban van amióta létezik de még csak zsírozni kellet cserélni soha
Válasz #3362. hozzászólásra
kverneland
Válasz #3360. hozzászólásra
olyan mint a rfadiszkhez vagy a kvernelendhoz
Válasz #3360. hozzászólásra
Rinyálsz a csapágy meg az alkatrész ellátás miatt, nevetséges!
Ezek szerint Neked sem volt még igazi tárcsád, amibe komoly csapágyazás lenne.
Válasz #3353. hozzászólásra
Mert a Metalwolf az Metalwolf, neked volt már??????????? Vegyél és megtudod, hogy mi a Metalwolf!!! Mindig van hozzá alkatrész amikor csak akarsz, tengely csapágy esetleg tartó, ahhoz meg a jó isten sem tudja milyen csapágy kell stb..............!!!!
Válasz #3358. hozzászólásra
Válasz #3356. hozzászólásra
Ez nyilván egy Massey Fergsson
Válasz #3356. hozzászólásra
Ja értem!!!
Válasz #3354. hozzászólásra
Tisztában vagyok vele, hogy nem MW de minek fizetne x milliót egy tárcsáért, ráadásul MTZ után?
Az egy használt,a metálwolf meg új ár.
Válasz #3349. hozzászólásra
Bocsi de ez szerintem se Metál Wolf!!!!
Válasz #3352. hozzászólásra
Miért is?
Válasz #3349. hozzászólásra
Hát ez "messze" van a Metálwolf tárcsától!!!!
Mit dolgoztok?
Válasz #3345. hozzászólásra
Szia én járok felétek,sőt ott szoktam parkolni!!
Válasz #3348. hozzászólásra
Tárcsa
80-as MTZ 610 vagy 660 lappal 14 mázsa,2.8 m széles, nem lesz nehéz? Keskenyebb,2,6 széles csak a leták van.
Válasz #3345. hozzászólásra
Nem vagy messze.Jó csontkovács van ott.Amúgy én is a nagy lappal venném.Mélyebben tudod járatni,jobb magágy búza alá.
Válasz #3336. hozzászólásra
Köszi kipofozzuk tavasszal és olyan lesz ,mint az új esetleg ha nem tudom eladni jó áron akkor megmarad De eddig még mindet megvették amit csináltunk
Nagybánhegyes
660-as és 610-es lappala 2,8 m-es MW közép nehéz 1278000 nettó, plusz 202000 elmunkáló..
Nem lesz nagy ez nekem a 80-s MTZ-hez?
Válasz #3340. hozzászólásra
Dél békésbe merre?
A környeiről minden ugyan olyan jót ír,csak az 2 x 12 lapos.
Válasz #3340. hozzászólásra
Csak Metálwolf és 610 lappal azt vegyél, a csapágyak a nagyobb lap miatt tovább fogják bírni!! Azt csak egyszer kell megvenni és még élsz dolgozhatsz vele!!