Én is korán kezdtem a kicsi géptől a nagyobbig , de nem vitatkozom veletek.Mert az idegeskedés ártalmas A nyugati gépekről meg csak álmodozom tovább ,mert örülök ha hónap végéig kitart a fizetésem.....Mert a Bank levonja a 80 százalékát .Nesze neked Deviza hitel....
Jaja jó duma dolgozz pár órát valami jobbfajta nyugati gépben egyből máshogy fogsz gondolkodni.Persze ha nem sokat ülsz benne akkor kár a nyugati.nekem mindig nosztalgilus élmény amikor dogozom a gépemmel ilyenen tanultam traktorozni
ez a logika kicsit nöies mert nem értem hogy jött az ekéhez az mtz sztori ? nekem se hiszem hogy lenne késöbb is ilyen nagy ekém én csak arra céloztam hogy a 3ik pontod amit magyarázol az ekén nem ér lofaszt se csak addig kell amig fel emeled az ekét meg leteszed..... de most már mindegy csak azt hittem hogy tudok Szeni nek segiteni rávezetni titeket de reménytelen dolog ha már itt tartunk én 13 éves koromba kezdtem állitgatni tanulni az ekét .....
Hi hi be is baszna ,ha nem úgy jönne utánam , csak ez kurva magas eke és ha lebaszod úszóba jól össze kell tekerni az orsót ,hogy ne bakhátoljon nekem..
Hi hi be is baszna ,ha nem úgy jönne utánam , csak ez kurva magas eke és ha lebaszod úszóba jól össze kell tekerni az orsót ,hogy ne bakhátoljon nekem..
Annak a szántás mélységétől kell(ene) függnie, nem a kormánylemez magasságától. Az ekének függőlegesen kell járnia (plusz-mínusz egy kis finom beállítás).
Üdv mindenkinek.Müanyag kormánylemez ih ekén és beforgato mennyit birhat ki?Használtan vettem az ekét 2 éve olyan 80ha lehet benne azota.Dél békési földek nyuzzák,ment szárazba ott látszott hogy hajlik rendesen és jo vizes szalonnásba is dolgozik a lemez.Még birja jo vastag volt még az anyaga kopás nem vészes még de jol látszik hogy hordja a föld elfelé már a felfogato csavar feje eléggé eltünt.Elönye itt téli fagyos szántásnál mutatkozott meg tavaly januárba ez nem ragadt be mint a másik ugyan ilyen 3-as eke fém lemezekkel.
Próbáld ki a 3.ik pont helyett tegyél be láncot ,ha sikerül szántani írd meg . Régen is szántottak így.Sőt ha megfigyeled az ekén is hosszanti furat van.
mondjuk nekünk a kis ford trakin a 3 ik pont a traktoron az eröszabályzo akar lenni ilyen kezdetleges rugoval van megfeszitve ha nagyot fog a gép akkor kiemel , de ez az ujabbakon már az also 2 emelökar tengelyén van ...
te se gondoltad komolyan szerintem ezt hogy ez állitja be a szántás egyenességét.... szántás közben ha kiakasztod a 3 ik pontot akkor is tudsz szántani akkor az ágyekéken mi állitja be ????
A szántáson semmit nem határoz, csak az eke kiemelésénél számít. Minél lejjebb van a központi kar eleje, annál magasabbra emeli az eke hátulját a gép. Ezt józan paraszti ésszel is láthatod. Szántás közben nézz rá a központi karra, és képzeld el h. mi van akkor ha az eleje lejjebb, v. feljebb van......tök mindegy. Kiemelt állapotban ha a központi kar elejét lejjebb akarod tenni, akkor meg kell emelni az eke hátulját.
Válasz #3353. hozzászólásra
Mert a Metalwolf az Metalwolf, neked volt már??????????? Vegyél és megtudod, hogy mi a Metalwolf!!! Mindig van hozzá alkatrész amikor csak akarsz, tengely csapágy esetleg tartó, ahhoz meg a jó isten sem tudja milyen csapágy kell stb..............!!!!
8293 hozzászólás
Válasz #3401. hozzászólásra

A nyugati gépekről meg csak álmodozom tovább ,mert örülök ha hónap végéig kitart a fizetésem.....
Mert a Bank levonja a 80 százalékát .
Nesze neked Deviza hitel....
Én is korán kezdtem a kicsi géptől a nagyobbig , de nem vitatkozom veletek.Mert az idegeskedés ártalmas
Válasz #3398. hozzászólásra

Jaja jó duma dolgozz pár órát valami jobbfajta nyugati gépben egyből máshogy fogsz gondolkodni.Persze ha nem sokat ülsz benne akkor kár a nyugati.nekem mindig nosztalgilus élmény amikor dogozom a gépemmel ilyenen tanultam traktorozni
Válasz #3398. hozzászólásra
ez a logika kicsit nöies mert nem értem hogy jött az ekéhez az mtz sztori ? nekem se hiszem hogy lenne késöbb is ilyen nagy ekém én csak arra céloztam hogy a 3ik pontod amit magyarázol az ekén nem ér lofaszt se csak addig kell amig fel emeled az ekét meg leteszed..... de most már mindegy csak azt hittem hogy tudok Szeni nek segiteni rávezetni titeket de reménytelen dolog ha már itt tartunk én 13 éves koromba kezdtem állitgatni tanulni az ekét .....
Válasz #3399. hozzászólásra

Köszönöm Barétom
bölcs beszéd,de nekünk ez is megfelel.
Válasz #3397. hozzászólásra

Sehogy nekem sose lesz olyan trakim amivel húzzam, mivel nem vagyok gazdag paraszt!! Traktoros szív traktoros lélek MTZ-s leszek míg élek
Válasz #3396. hozzászólásra
és még is lehet vele szántani ....
akkor hogy állitanád be a vontatott ekéket mivel nincs rajta 3 ik pont
Válasz #3394. hozzászólásra

Válasz #3394. hozzászólásra

Válasz #3392. hozzászólásra
Annak a szántás mélységétől kell(ene) függnie, nem a kormánylemez magasságától. Az ekének függőlegesen kell járnia (plusz-mínusz egy kis finom beállítás).
Válasz #3390. hozzászólásra
Hát sajna ,mint minden balesetnél a vétlen is sérül itt súlyosan de az esetek 80 százalékában ez van !!
Válasz #3387. hozzászólásra

A jobbost majdnem teljesen , mert kúrva magas a kormánylemezem
Válasz #3388. hozzászólásra

Igen igen
Válasz #3386. hozzászólásra
Szerencsétlen audisnak nagy baja lett?
ja értem bocs,
Válasz #3387. hozzászólásra
(Tűzoltók)
nem lett semmi bajotok?
merre jártatok erre?
az gépen te mennyire szoktad összetekerni hátulról nézve a jobboldali füg szárat?
Válasz #3385. hozzászólásra

A piros autóval ,de voltak az Újfehértóiak is
ti voltatok vmelyk kocsival?
Üdv mindenkinek.Müanyag kormánylemez ih ekén és beforgato mennyit birhat ki?Használtan vettem az ekét 2 éve olyan 80ha lehet benne azota.Dél békési földek nyuzzák,ment szárazba ott látszott hogy hajlik rendesen és jo vizes szalonnásba is dolgozik a lemez.Még birja jo vastag volt még az anyaga kopás nem vészes még de jol látszik hogy hordja a föld elfelé már a felfogato csavar feje eléggé eltünt.Elönye itt téli fagyos szántásnál mutatkozott meg tavaly januárba ez nem ragadt be mint a másik ugyan ilyen 3-as eke fém lemezekkel.
Válasz #3381. hozzászólásra
Dolgozom úgy értem!
Válasz #3377. hozzászólásra
Próbáld ki a 3.ik pont helyett tegyél be láncot ,ha sikerül szántani írd meg . Régen is szántottak így.Sőt ha megfigyeled az ekén is hosszanti furat van.
nektek?
Válasz #3379. hozzászólásra

Szeva az a baleset a négyesen nekünk volt ma!!!
na látom van téma?
Válasz #3374. hozzászólásra

Csak sikerül 92 óta hát ha ragadt rám valami a Szakiskolában..
De esetleg holnap ,ha kimegyek szántani és nem tudom jól beállítani majd szólok
A harmadik pontot meg tárcsánál ,ha kiveszed még el is hiszem de ekénél nem
A szántás teteje legyen egyenlő nem érted akkor mit írtam

Ja biztos úgy van én nem értek hozzá
mondjuk nekünk a kis ford trakin a 3 ik pont a traktoron az eröszabályzo akar lenni ilyen kezdetleges rugoval van megfeszitve ha nagyot fog a gép akkor kiemel , de ez az ujabbakon már az also 2 emelökar tengelyén van ...
Válasz #3373. hozzászólásra
akkor az ágyekéken mi állitja be ????
te se gondoltad komolyan szerintem ezt hogy ez állitja be a szántás egyenességét.... szántás közben ha kiakasztod a 3 ik pontot akkor is tudsz szántani
Válasz #3372. hozzászólásra

Dehogy nem nem is szólok bele ,akkor nem tudok szántani?
Válasz #3370. hozzászólásra
Nem furcsállod, h. mindíg ellentétes tanácsokat adunk?
Válasz #3367. hozzászólásra
A szántáson semmit nem határoz, csak az eke kiemelésénél számít. Minél lejjebb van a központi kar eleje, annál magasabbra emeli az eke hátulját a gép. Ezt józan paraszti ésszel is láthatod. Szántás közben nézz rá a központi karra, és képzeld el h. mi van akkor ha az eleje lejjebb, v. feljebb van......tök mindegy. Kiemelt állapotban ha a központi kar elejét lejjebb akarod tenni, akkor meg kell emelni az eke hátulját.
Válasz #3369. hozzászólásra
Az ekén a középsőbe a gépen az alsóba !!
Válasz #3368. hozzászólásra
Úgy mondom a 3.-pont magasságát hogy melyik lyukba teszem az ekén lehet alulra középre felülre! Ez határozza meg a szántás egyenességét is?
Válasz #3367. hozzászólásra

Bizony ne látszon meg minden fogás,azzal állítod be hogy egyenes legyen a szántás teteje...
Hali!
Mtz-vel 3-as ágyekével szántok a 3.-pont magassága az ekén határoz valamit is hogy milyen magasra teszem?
Válasz #3338. hozzászólásra
Körülnéztél más gyártoknál is? A 3 m-es mennyibe került?
Válasz #3361. hozzászólásra

A lábaim is remegnek!!
csapágyazásról nekünk van egy orosz x tárcsánk rendszeres használatban van amióta létezik de még csak zsírozni kellet cserélni soha
Válasz #3362. hozzászólásra
kverneland
Válasz #3360. hozzászólásra
olyan mint a rfadiszkhez vagy a kvernelendhoz
Válasz #3360. hozzászólásra
Rinyálsz a csapágy meg az alkatrész ellátás miatt, nevetséges!
Ezek szerint Neked sem volt még igazi tárcsád, amibe komoly csapágyazás lenne.
Válasz #3353. hozzászólásra

Mert a Metalwolf az Metalwolf, neked volt már??????????? Vegyél és megtudod, hogy mi a Metalwolf!!! Mindig van hozzá alkatrész amikor csak akarsz, tengely csapágy esetleg tartó, ahhoz meg a jó isten sem tudja milyen csapágy kell stb..............!!!!
Válasz #3358. hozzászólásra

Válasz #3356. hozzászólásra

Ez nyilván egy Massey Fergsson
Válasz #3356. hozzászólásra

Ja értem!!!
Válasz #3354. hozzászólásra
Tisztában vagyok vele, hogy nem MW de minek fizetne x milliót egy tárcsáért, ráadásul MTZ után?
Az egy használt,a metálwolf meg új ár.
Válasz #3349. hozzászólásra

Bocsi de ez szerintem se Metál Wolf!!!!