Sziasztok!
Kezdőként milyen 2 fejes ekét ajánlanátok 50-es MTZ után, kötött földhöz, kert szántásra? Egy 2 fejes nagy Lajtám van, de az nagy a traktornak. Mély barázdát csinál, és nehéz is húzni. Csak erőlködik és kapar.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv...
Ha nincs nehez talajod 4esben nem fontos a 120 fölé menni a vázzal tényleg...
Ezeknél már vastagabbak asszem a szárak is minden plusz kilo csak aztán tényleg elég kiemelni a földből
5öst nem vennék 120assal az biztos az azért hajlik rendesen
Erős földeken volt a faszinak vagy 20 évig 4 es140es regentje de oda kellett is
Válasz FERGA 5455 #8350. hozzászólásáraVáltozó . b-3 , C1-c2, . ez kb(!) olyan 6,5-8 Mikor milyen a talaj. A fogáson is hol ide állítom - hol oda . maxra nyitva 2méteren festi jól a lefedést a gps . 30cm mélyen álltalában . Mostanában keveset megy. Tavaly nem is használtam. Amúgy nem szeretem ezt az ekét.
Válasz FERGA 5455 #8342. hozzászólásáraFelesleges ekkora , de ez "vót " elérhető gyorsba. Szerintem sem érdemes 160-ashoz 7-es nél nagyobb. 120x120x10 es váz bőven elég .
Válasz Norbi6330 #8340. hozzászólásáraIgen, lehet az lesz. Csak most van egy 8-as eladó ami megtetszett, viszont nem tudom hogy birkózná meg 160 le trakival...
Válasz FERGA 5455 #8334. hozzászólásáraNálunk alapjáraton minimum 50-60 lóerőt lehet számolni fejenként, nem messze meg 3 fejes vf ekét 82es mtzvel húznak, a táblavégi fordulóba majd felborul. Nézd meg mit húznak a többiek.
Valaki tud segíteni, hogy a juwel 8, variopal 8, 4-es vf. ekét 150-160 le-s traktorral üzemeltetni mennyire lehetséges? Azért ez már combosabb vasdarab, súlya is van, vonulni is gondolom nehezebb függesztettként szállítva. Vagy ide már kellene a 200 le-s traktor? Esetleg ha valaki használ ilyen kombinációt felvilágosíthatná, köszönöm előre is
Válasz Gyurkesz1 #8332. hozzászólásáraÚgy hagy fent szárat, hogy ahogy fordít az eke, esetleg a végét hagyja ki.
Nem vészes, kicsit olyan sündisznós.
Egyébként könnyen vethető
Tavaly raktam róla képet.
Akkor hagy fent többet, ha épp a renden megy, ott képes megtúrni, de kifordítja, nem dugul be.
Az idén kíváncsi leszek rá, zúzott tárcsázott tarlón milyen lesz
Ha jól rakja, nem is kell előhántó.
A beforgatók nem gyáriak, nem is én raktam rá, egyet el is hagytam, de sok munkáját nem is látom.
Ha én beforgatót tennék rá, akkor csakis a kühne féle megoldást, az nálam a legjobb volt. Ahhoz tényleg nem kell előhántó.
Válasz Gyurkesz1 #8326. hozzászólásáraA kisebbik ott körül lehet. Van ebbe jó sok fajta.
Én egy nagyobb adatlapját találtam a neten, tárolt hirdetésben. Nem hivatalos oldalon.
Válasz Gyurkesz1 #8326. hozzászólásáraSzemléltetésképpen, saccolni sem tudom, mennyi lehet a súlya, a lazító mellette papír szerint majd' 1 tonna, hengerrel.
Egyébként én egy T4 transporterrel hoztam haza, sima ügy volt, egy nagyon picit lógott le a vége.
Válasz Gyurkesz1 #8320. hozzászólásáralegalább 10 félét fogsz találni, vázat. Évjárat és fogásszélességenként is más váz volt. Olyat keress amin állítható ekefejenként a fogásszélesség, akkor az legalább nem öregebb 25-30 évtől.
Sziasztok, szeretnék venni egy 3 fejes váltvaforgatós regent saturn ekét. Azt szeretném kérdezni hogy hány fajta vázzal gyártották őket? Ahány hirdetést nézek mind külömböző vázu. Melyik a legbeváltabb? Mik a betegségük, mit érdemes átnézni rajtuk? Köszönöm.
Ha valakinek lenne nemhirdetett darab írjon, 800ezerig szánok rá, csak előhantóval érdekel. BAZ megye előnyben.
8415 hozzászólás
Sziasztok!
Kezdőként milyen 2 fejes ekét ajánlanátok 50-es MTZ után, kötött földhöz, kert szántásra? Egy 2 fejes nagy Lajtám van, de az nagy a traktornak. Mély barázdát csinál, és nehéz is húzni. Csak erőlködik és kapar.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv...
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-11-10 14:44:33
Válasz Norbi6330 #8362. hozzászólásáraSzép munka.
Válasz FERGA 5455 #8347. hozzászólásáraNem tudom merre gazdálkodól, de én 135 le vél húzok 4 fejet 38 cm fogással Lemken juwel 7.
Válasz FERGA 5455 #8360. hozzászólásáraMár hogy lenne ugyanaz

Ha nincs nehez talajod 4esben nem fontos a 120 fölé menni a vázzal tényleg...
Ezeknél már vastagabbak asszem a szárak is minden plusz kilo csak aztán tényleg elég kiemelni a földből
5öst nem vennék 120assal az biztos az azért hajlik rendesen
Erős földeken volt a faszinak vagy 20 évig 4 es140es regentje de oda kellett is
Válasz JDFERI #8359. hozzászólásáraEz úgy tudom ugyanaz mint a Lemken 9,csak pirosba
Válasz FERGA 5455 #8353. hozzászólásáraMert nem ÍGY néz ki.

Válasz JDFERI #8357. hozzászólásáraVideóban 7vàz jól mondtam???
Válasz Gyula., #8354. hozzászólásáraSzó ami szó ez egy batár. De nem veszélyes vele vonulni , azzal nincs gond. De nehéz az biztos. ( feleslegesen. )
Válasz JDFERI #8355. hozzászólására

Válasz Gyula., #8354. hozzászólásáraElőször a rugozott híd munkahengere ér ki , csak aztán emeli.

Válasz JDFERI #8352. hozzászólásáraNagyon nehéz rosz úton érződik..,ha 90cm vàzmagassàg és erősitett akkor mégjobban..
Válasz JDFERI #8352. hozzászólásáraHogy-hogy nem szereted?
Válasz FERGA 5455 #8350. hozzászólásáraVáltozó . b-3 , C1-c2, . ez kb(!) olyan 6,5-8 Mikor milyen a talaj. A fogáson is hol ide állítom - hol oda . maxra nyitva 2méteren festi jól a lefedést a gps . 30cm mélyen álltalában . Mostanában keveset megy. Tavaly nem is használtam. Amúgy nem szeretem ezt az ekét.
Válasz FERGA 5455 #8349. hozzászólásáraÍgy menne 7es vàzzal és réselt bs42 ekefejekkel.
Válasz JDFERI #8348. hozzászólásáraMilyen tempóval húzód, milyen mélyen?
Válasz Gyula., #8341. hozzászólásáraClaas Arion 640-es, 6.8-as JD motor.
Válasz FERGA 5455 #8342. hozzászólásáraFelesleges ekkora , de ez "vót " elérhető gyorsba. Szerintem sem érdemes 160-ashoz 7-es nél nagyobb. 120x120x10 es váz bőven elég .
Válasz Norbi6330 #8340. hozzászólásáraIgen, lehet az lesz. Csak most van egy 8-as eladó ami megtetszett, viszont nem tudom hogy birkózná meg 160 le trakival...
Válasz JDFERI #8344. hozzászólásáraElviszi!
8.1 motor nyomatékos
Válasz FERGA 5455 #8342. hozzászólásáraJa bocs ide a válasz . 7810 / 4
Válasz Gyula., #8341. hozzászólására7810 , 4.
Válasz JDFERI #8339. hozzászólásáraIgaz ez nem Juwel , csak sima vari opal.
Válasz JDFERI #8339. hozzászólásáraUffff...
Azt mivel húzód, hány fejjel
Válasz FERGA 5455 #8338. hozzászólására7830=205le
A te 160asod pontos típusa?
Válasz FERGA 5455 #8334. hozzászólásáraSzerintem 7-est nézél.
Válasz FERGA 5455 #8334. hozzászólásáraNekem van egy ősöreg 9es (160/160as) . Emelési próbára .

Válasz Gyula., #8336. hozzászólására7830 az mennyi lóerő? 160 le traki után lenne....Csak kérdés hogy boldogul a 8-as szériával?
Válasz FERGA 5455 #8334. hozzászólásáraNem egy lóerőtúltengés a 40 per fej nagy ellenállás ahol nincs ott elég.
1500 kg elöl meg sokmindent megold
Válasz FERGA 5455 #8334. hozzászólásáraÉn egy JD7830at gondolnék neki az vinné agyagosban is, ha jók a körülmények lehetne rajta nyitni is még.
Válasz FERGA 5455 #8334. hozzászólásáraNálunk alapjáraton minimum 50-60 lóerőt lehet számolni fejenként, nem messze meg 3 fejes vf ekét 82es mtzvel húznak, a táblavégi fordulóba majd felborul. Nézd meg mit húznak a többiek.
Valaki tud segíteni, hogy a juwel 8, variopal 8, 4-es vf. ekét 150-160 le-s traktorral üzemeltetni mennyire lehetséges? Azért ez már combosabb vasdarab, súlya is van, vonulni is gondolom nehezebb függesztettként szállítva. Vagy ide már kellene a 200 le-s traktor? Esetleg ha valaki használ ilyen kombinációt felvilágosíthatná, köszönöm előre is
Válasz Gyurkesz1 #8332. hozzászólásáraÚgy hagy fent szárat, hogy ahogy fordít az eke, esetleg a végét hagyja ki.
Nem vészes, kicsit olyan sündisznós.
Egyébként könnyen vethető
Tavaly raktam róla képet.
Akkor hagy fent többet, ha épp a renden megy, ott képes megtúrni, de kifordítja, nem dugul be.
Az idén kíváncsi leszek rá, zúzott tárcsázott tarlón milyen lesz
Ha jól rakja, nem is kell előhántó.
A beforgatók nem gyáriak, nem is én raktam rá, egyet el is hagytam, de sok munkáját nem is látom.
Ha én beforgatót tennék rá, akkor csakis a kühne féle megoldást, az nálam a legjobb volt. Ahhoz tényleg nem kell előhántó.
Válasz Gumóka #8331. hozzászólásáraKukorica tarlón milyen munkája van igy előhántó nélkül??
Válasz Gyurkesz1 #8330. hozzászólásáraNincs.
Azt vadászok 2 éve, sikertelenül
Válasz Gumóka #8327. hozzászólásáraKöszi.....van hozzá előhántód is?
Válasz Gyurkesz1 #8326. hozzászólásáraA kisebbik ott körül lehet. Van ebbe jó sok fajta.
Én egy nagyobb adatlapját találtam a neten, tárolt hirdetésben. Nem hivatalos oldalon.
Válasz Gumóka #8327. hozzászólására
Válasz Gyurkesz1 #8326. hozzászólásáraSzemléltetésképpen, saccolni sem tudom, mennyi lehet a súlya, a lazító mellette papír szerint majd' 1 tonna, hengerrel.
Egyébként én egy T4 transporterrel hoztam haza, sima ügy volt, egy nagyon picit lógott le a vége.
Válasz MTZ1221.3 #8325. hozzászólásáraHuha azt hittem olyan 7q körül
Válasz Gyurkesz1 #8324. hozzászólásáraHello
Felszereltségtől függően 1100-1300kg-val számolnék. Jó kis masszív eke.
Sziasztok, hány mázsa lehet egy hármas forgós regent saturn-ban?? Szálitás miatt kéne. Köszi.
Válasz Balázs. #8321. hozzászólására120 lovas zetor crystal első hajtás nelkül .
Válasz Gyurkesz1 #8320. hozzászólásáralegalább 10 félét fogsz találni, vázat. Évjárat és fogásszélességenként is más váz volt. Olyat keress amin állítható ekefejenként a fogásszélesség, akkor az legalább nem öregebb 25-30 évtől.
Válasz Gyurkesz1 #8320. hozzászólásáraMilyen géped van?
Sziasztok, szeretnék venni egy 3 fejes váltvaforgatós regent saturn ekét. Azt szeretném kérdezni hogy hány fajta vázzal gyártották őket? Ahány hirdetést nézek mind külömböző vázu. Melyik a legbeváltabb? Mik a betegségük, mit érdemes átnézni rajtuk? Köszönöm.
Ha valakinek lenne nemhirdetett darab írjon, 800ezerig szánok rá, csak előhantóval érdekel. BAZ megye előnyben.
Sziasztok!
Kverneland ekénél ennek a gyűrűnek kell tartani a hézagot ,hogy ne érjen a vázhoz fordításkor?
Válasz mtz1221 #8317. hozzászólásáraPersze hogy elég!
Egy nekem S egy a bankodnak!
Válasz eperkacs #8313. hozzászólására2 telefonnyi elég e érte , pontos típus ?
Válasz eperkacs #8313. hozzászólásáraÜdv, az előhántolók megvannak hozzá?