Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #3250. hozzászólásra igen most néztem lehet hozzá kapni mindent végülis. ezen nem az eredeti excenteres vonó tengely van sajna hanem maszekul lett hozzá csinálva egy sima nem állítható.néztem az eredeti tengely 32 000ft lenne de szerintem még apró állításokkal ez is jó lesz!!!
A régieké igen,de az újabb fajtákén már a B-200 as ekefejek voltak,mint ezen,csak ennek meg a váza régebbi fajta.Lehet h. mez az ekefej nem ezzel a vázzal jött ki.Ezek a fejek olyan vázon voltak,mint a Lajta váz.Minden esetre elég jó.Ennek az ekének mától a neve legyen:B-80 as. Punk-tum!
üdv,
a cég neve HIDROMECHANIKA KFT-Putnok,itt rátudtok keresni van e-mail,telefon,levél cím!!
jó minőségben,méret pontosan gyártanak minden tipusú vasat,kopóalkatrészt,boronafogat,tárcsalapot,
én megvagyok velük elégedve pietro moro-váltvaforgatós ekéhez gyári árajánlat 270.000-ft(cserélhető orrkopó)
náluk 36.000-ft számlásan!
Ez az eke nagyon jó.Szépen fog rendelni,és takarni.Kis átalakítással tökéletes lesz,és még kopó alkatrészt is lehet hozzá kapni.Ne sajnáld rá a pénzt,csak egyszer kell rendbe vágni,és Neked lesz a legjobb ekéd a környéken.
Annyi féle tanácsot kaptam a beállítással kapcsolatban. ,hogy a hátsó kerék belső felének meghosszabbításától hány centire legyen az ekevas hegye.. és aztán a következő .ahoz hogy kiskertekben szép legyen a szántás.esetleg tudnál ehez valamit szólni??
Kezdő vagyok ebben a dologban !!Elég volt beállogatni mire sikerült végre egyforma barázdát csinálni.bár lehet hogy aki tapasztaltabb pillanat alatt beállította volna..
Csak baktériumot! A traki elejére agyalok egy valami kijuttató szerkezetet, a leg minimálisabb pénzből! Mert kb 2-3 ha-t ha lefújatok ilyen bérmunka árak melett akkor egy alap gépet össze tudok dobi szerintem. És erre a célra keresek elsősorban fúvókát mert én úgy gondolom azzal kellene kezdeni
Azért kérdeztem a szórófejet mert akkor olyat vennék amilyen kell és akkor indulhatna a kísérletezés csak nem tudom 1 elég-e vagy kettő kellene? neten találtam egy helyet és onnan rendelném meg ott meg nem tudom az eladó véleményét kikérni...
Kösz az infót! Jól jönne akkor az a telószám....
Mellesleg látom van egy MF matricás laverdád, hogy muzsikál?
....
Más, egész biztos, hogy RIGOL? Én még csak 1 fejessel találkoztam (igaz, az nem jelenti azt, hogy csak olyan létezik)
üdv kollega,ekevas ügyben van borsodban(putnok)ahol mindenféle vasat gyártanak,edzenek....stb
elküldöd az egyiket és már gyártják is!!
ha érdekel küldök teló számot
Én úgy gondoltam el hogy Traki elejére egy 50-100 literes alu vagy vas hordó/tartály valami vastagabb falú pl kompi tartály. Trakinak a levegőrendszerét ráraknám egy nyomáscsökkentővel és a szórófej meg a tartály közé egy mágnesszelepet raknék, ez még csak elmélet, nem tudom működne-e
Válasz #3193. hozzászólásra
Azért megy mélyen mert rövid a 3. pont felfüggesztésed. Tekerd jobban szét. A kerék elhelyezésének ehhez semmi köze nincs. Ha hátul van a kerék talán egyeneseb lesz barázdád
ha a munkagépre teszed, 3 sima lapos sugarút, ha esetleg a gép elejére akkor 1 ütközőlapkás is simán elvégzi a munkát.. Legalább is szerintem. de én is csak elképzeltem,aztán gyorsan összedobtam, és pont jó lett Viszont nem a szórófejek és a fúvókák a nagyobb tétel, inkább a szivattyú, illetve a tartály ás annak felszerelése.
Na szóval, semmi extra. 3 szórófej van rajta össz. két ütközőlapkás fúvókával a két szárny közepén és egy normál lapos sugarú a vonórész mögött. Ha jól sejtem 4-es fúvókák, de erre nem veszek most mérget. A magasság kb 50-55 cm, és kb 35 litert szórnak hektáronként 1.2 bár és 13km/h mellett.
3705 hozzászólás
Válasz #3253. hozzászólásra
frank hungária...frank originál...
Válasz #3253. hozzászólásra
Az az eredeti excenteres tengely pedig jó lenne rá,illetve az állítási lehetőség a-nélkül soha nem lesz jó.Csinálni kell rá valamilyen állíthatóságot.
Válasz #3252. hozzászólásra
Hogy ...tudj mosolyogni..ill.kérdezni
Válasz #3250. hozzászólásra
nekem b-200-as ekém van
Válasz #3250. hozzászólásra igen most néztem lehet hozzá kapni mindent végülis. ezen nem az eredeti excenteres vonó tengely van sajna hanem maszekul lett hozzá csinálva egy sima nem állítható.néztem az eredeti tengely 32 000ft lenne de szerintem még apró állításokkal ez is jó lesz!!!
Válasz #3248. hozzászólásra
Mostanában már megint nem világít az ÉHL mutatód! Lusta vagy válaszolni?????????
igazad van de a későbbi kiadások csapott végűek voltak,ab200-as rövidebb,nekem van eladó b200-as a hirdetésemben.
A régieké igen,de az újabb fajtákén már a B-200 as ekefejek voltak,mint ezen,csak ennek meg a váza régebbi fajta.Lehet h. mez az ekefej nem ezzel a vázzal jött ki.Ezek a fejek olyan vázon voltak,mint a Lajta váz.Minden esetre elég jó.Ennek az ekének mától a neve legyen:B-80 as. Punk-tum!
Tök mindegy milyen alkatrész van hozzá ennyi a lényeg.
Válasz #3247. hozzászólásra
a b-125-ös ekének a kormánylemeze nem ilyen...annak a vége rádiuszos ez pedig csapott
Válasz #3245. hozzászólásra
üdv ez B125-ös
Válasz #3240. hozzászólásra
Azt magadnak kell kitapasztalnod, az eke vízszintesen álljon a barázdában.Tekergetni a három orsót amíg szépen nem borít.
Válasz #3244. hozzászólásra
keresnél egy képet b-200-as kormánylemezről és ekeszárról
összehasonlítanád....
hátha én is tudnék utána nevetni....
Válasz #3243. hozzászólásra
Hát az biztosan nem
Válasz #3232. hozzászólásra
Nagyon gyanus,hogy nem b-200-as EKE
üdv,
a cég neve HIDROMECHANIKA KFT-Putnok,itt rátudtok keresni van e-mail,telefon,levél cím!!
jó minőségben,méret pontosan gyártanak minden tipusú vasat,kopóalkatrészt,boronafogat,tárcsalapot,
én megvagyok velük elégedve pietro moro-váltvaforgatós ekéhez gyári árajánlat 270.000-ft(cserélhető orrkopó)
náluk 36.000-ft számlásan!
Válasz #3240. hozzászólásra
Ez az eke nagyon jó.Szépen fog rendelni,és takarni.Kis átalakítással tökéletes lesz,és még kopó alkatrészt is lehet hozzá kapni.Ne sajnáld rá a pénzt,csak egyszer kell rendbe vágni,és Neked lesz a legjobb ekéd a környéken.
vagy egyáltalán a beállítással kapcsolatban valami részletesebb leírást.?
Annyi féle tanácsot kaptam a beállítással kapcsolatban. ,hogy a hátsó kerék belső felének meghosszabbításától hány centire legyen az ekevas hegye.. és aztán a következő .ahoz hogy kiskertekben szép legyen a szántás.esetleg tudnál ehez valamit szólni??
Volt ennek egy toldása is ,talán látszik a képen ! ott lehetett valamikor a harmadik eke
Válasz #3236. hozzászólásra
Barétom ezen sehol .Annak kellene egy tok ,mint a lajtánál.Jó ez így a havernak hármas van 37 cm mélyen szánt vele jó eke.
Hol lenne egyébbként a nyíró csavar?
Kezdő vagyok ebben a dologban !!Elég volt beállogatni mire sikerült végre egyforma barázdát csinálni.bár lehet hogy aki tapasztaltabb pillanat alatt beállította volna..
Sőt az egész eketest,Fortschritt.Kár ,hogy ezek nem nyírócsaposak .
A kormánylemez ,fortschritt a váz olyan ,mint a lajtáé vagy ih ekéjé.
na sikerült
miért nem tudom a képet feltenni vajon?
itt a kép
Most vettem ezt az ekét ami a képeken látható! Tudna valaki segíteni abban,hogy milyen típus lehet ez!!Előre is köszönöm!!
Válasz #3227. hozzászólásra
Jah és tárcsa menne utána
Válasz #3226. hozzászólásra
Csak baktériumot! A traki elejére agyalok egy valami kijuttató szerkezetet, a leg minimálisabb pénzből! Mert kb 2-3 ha-t ha lefújatok ilyen bérmunka árak melett akkor egy alap gépet össze tudok dobi szerintem. És erre a célra keresek elsősorban fúvókát mert én úgy gondolom azzal kellene kezdeni
Válasz #3225. hozzászólásra
Szerintem 50 centinként kéne tenni egy fúvókát és attól függ mit akarsz szórni, de ha baktériumot akkor a zöld fúvókát ajánlanám.
Válasz #3221. hozzászólásra
Azért kérdeztem a szórófejet mert akkor olyat vennék amilyen kell és akkor indulhatna a kísérletezés csak nem tudom 1 elég-e vagy kettő kellene? neten találtam egy helyet és onnan rendelném meg ott meg nem tudom az eladó véleményét kikérni...
Válasz #3223. hozzászólásra
a mi gépeinken általában 400, 500, 550 munkaszélességü vasak vannak
Válasz #3222. hozzászólásra
Mennyivel nagyobb?
És ami a legfontosabb, mikor tudnék hozzájutni kettőhöz?
Válasz #3206. hozzászólásra
szia! a képen egy 2 fejes Tigar eke látható, mi is készitünk szántóvasat hozzá, csak nagyobb, szélesebb méretben
Válasz #3213. hozzászólásra
Érdekes elképzelés, de akár még működhet is... kíváncsi vagyok mi sül ki belőle...
Válasz #3217. hozzászólásra
Kösz az infót! Jól jönne akkor az a telószám....
Mellesleg látom van egy MF matricás laverdád, hogy muzsikál?
....
Más, egész biztos, hogy RIGOL? Én még csak 1 fejessel találkoztam (igaz, az nem jelenti azt, hogy csak olyan létezik)
Válasz #3217. hozzászólásra
Hol vagy te borsodban, és hol van már az a telefonszám?
Ez egy RIGOL mélyszántó eke. Lehet, hogy csak minta után gyártott vasat kapsz hozzá, de annak a minősége kérdéses.
üdv kollega,ekevas ügyben van borsodban(putnok)ahol mindenféle vasat gyártanak,edzenek....stb
elküldöd az egyiket és már gyártják is!!
ha érdekel küldök teló számot
Válasz #3214. hozzászólásra
Látom nem is jó helyre írtam. Átnám csak 7 perc mire be bírok lépni a topicba.
Válasz #3212. hozzászólásra
Vagy lehet azért is nem akart mindig egyforma mélyen menni úszóba mert kicsit dombos volt a föld meg a kerék is egy kicsit megsüllyedt!
Tisztelt Kolllegák,
Kis 80-as hátsó ablakánál körben van egy vastag gumi tömítés, lehet olyat kapni szerintetek?
A t.köm kivan vele hogy állandóan befolyik az esővíz a fülkébe. (Meghát sz.rrá van rohadva itt-ott, f.szom ki van vele. Felgyújtom...)
Válasz #3211. hozzászólásra
Én úgy gondoltam el hogy Traki elejére egy 50-100 literes alu vagy vas hordó/tartály valami vastagabb falú pl kompi tartály. Trakinak a levegőrendszerét ráraknám egy nyomáscsökkentővel és a szórófej meg a tartály közé egy mágnesszelepet raknék, ez még csak elmélet, nem tudom működne-e
Válasz #3193. hozzászólásra
Azért megy mélyen mert rövid a 3. pont felfüggesztésed. Tekerd jobban szét. A kerék elhelyezésének ehhez semmi köze nincs. Ha hátul van a kerék talán egyeneseb lesz barázdád
Válasz #3210. hozzászólásra
ha a munkagépre teszed, 3 sima lapos sugarút, ha esetleg a gép elejére akkor 1 ütközőlapkás is simán elvégzi a munkát.. Legalább is szerintem. de én is csak elképzeltem,aztán gyorsan összedobtam, és pont jó lett Viszont nem a szórófejek és a fúvókák a nagyobb tétel, inkább a szivattyú, illetve a tartály ás annak felszerelése.
Válasz #3209. hozzászólásra
Azért érdeklődök mert még csak fejbe de tervezgetem a rendszert. kb 1,8-2 m munkaszélességhez milyen szórófejet ajánlanál??
Na szóval, semmi extra. 3 szórófej van rajta össz. két ütközőlapkás fúvókával a két szárny közepén és egy normál lapos sugarú a vonórész mögött. Ha jól sejtem 4-es fúvókák, de erre nem veszek most mérget. A magasság kb 50-55 cm, és kb 35 litert szórnak hektáronként 1.2 bár és 13km/h mellett.
Válasz #3207. hozzászólásra
Este jövök és elmesélem, most épp a megával xopunk