Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
milyet szeretnél?
a nyugatiak ebben a kategóriában nem nagyon gyártottak ekét, az import gépek 65-70 cm-gerendájuak, meg átlagban 25-30 évesek, a hazaiak közül viszont csak néhány modell felel meg ennek a kritériumnak
És akkor saját sújátol belemegy a földbe addig amíg a kerék engedni igaz?
Még annyit hogy egy alacsonyabb kormánylemezű meg alacsonyabb hasmagasságú ekével is lehet tengeri földet szántani?
igen az nekem is nagyon tetszett.Sokkal jobb a nyíró csaposnál.Bár nekem már egy szár elhajlott,de csavar még nem nyíródott el,úgyhogy lehet h. nem lesz vele baj(úgy mint a Kverninél)
szóval jöhet a leszögezés
leszögezhetjük h. a K se tökéletes
BM a csehek már 20 éve csinálták a hosszában átszúrós szakítócsavaros megoldást.....
máma meg ezzel van tele a ikrprospektus h. a kuhn defasza mert ezt alkalmazza......
csakhát tönkre kell bni mindent ami jó volt kellett a piac ezeknek a retek nyugatiaknak.....
Én nem bízok a nagyok nagy multjában meg száz éves tapasztalatában(baromság)a Kverni is féloldalról fogta a nyíró csavart,de mondta a kereskedő h.ne féljek tőle,mert nem sok nyírócsavart adott még el,viszont annál több ekeszárat felfogó öntvényt,mivel inkább azt töri a csavar helyett!!!!!!!!!!!!!!!!!Na ennyit a nagyok több ezer éves tapasztalatáról
az is olyan mint a többi....
van amelyik egyedért nem adni 1 lyukas garast se
van amelyiké lehet adni 1 2 lyukas garast
de a tökéletesség természetesen itt is hiánycikk....
az anyjuk ....... ját
pont betámaszt a váz neki aztán odafeszül és benyomódik?
hogy mik vannak
akkor mi az ------- jának nem oldják meg ..........
végem van az ilyentől
megveszed a zsír újat
és simán teli van az is elqrásokkal........ teliteliteliteli...................
Azt ez ovlac Spanyol ekét dicsérték mikor én néztem,de csak egy 3 fejes volt belőle,és 5öst nem nagyon tudtak volna gyorsan keríteni.Ahogy emlékszem,elég jól nézett ki.
De van,ha én megcsinálnám.De sajnos a képviselőt nem nagyon érdekelte h.mit csesztek el rajta,mikor elhajlott a munkahenger,és utólag kiderült h. Ő volt kettőjük közül az értelmesebb
Amúgy meg vagyok elégedve vele.Van pár hibája,de sokkal kevesebb,mint a sokak által magasztalt John Deere-nak.Még mindíg azt mondom h.ez az egyik legjobb eke ebben az árban.Megjegyzem,Kverni vasakat vettem rá,még a cikkszámuk is megegyezik.Egy beszállítótól kapja mind a két gyár.
Most néztem rá a heltire,és máris látok rajta olyat ami nem tetszik.A legdurvább az h.féloldalról fogja a nyíró csavart.Ez nálam kizáró ok volt,illetve az,ha ezt nem lehetett könnyen vissza alakítani.
Válasz #2172. hozzászólásra
Igen de rendelésre van spetberg RW fej is a rábe werk koppintású nekem olyan ekém van 3 fejes gyári meg ilyenre szereltem át az IH-t .
Szerintetek az IH ekét milyen ekéket könnyebb húzni?
Lajta/Kühne ekét valakitől hallottam, hogy könnyű valakitől, hogy nehéz.
Le akarnám cserélni az IH-t, valami olyanra, amit könnyebb húzni és széles a kormánylemeze, mert széles a traktoron a gumi és tapossa a szántást.
nem szerencsés dolog általánosítani........
de mi most itt csakazértis általánosítani fogunk hehehehhe
tehát általánosságban véve szvsz aszondom a K és nem pedig a L
pedig bizisten egyiket se mértem még be spéci műszerekkel, vontathatóságügyileg ha nézzük a témát .....
3705 hozzászólás
Válasz #2206. hozzászólásra
milyet szeretnél?
a nyugatiak ebben a kategóriában nem nagyon gyártottak ekét, az import gépek 65-70 cm-gerendájuak, meg átlagban 25-30 évesek, a hazaiak közül viszont csak néhány modell felel meg ennek a kritériumnak
Ezekbe a méretekbe melyik kettes eke lehet a legjobb? Meg nem túl drága?
Válasz #2204. hozzászólásra
gerenda magasság: 75-80 cm-nél kezdődik, kormánylemez magasság: 35 cm, ezzel általában minden müxik, természetesen trágyabeforgató lemezzel
Válasz #2203. hozzászólásra
Én leszártépőztem utána meg kétszer letárcsáztam függesztett tárcsával! Akkor elvileg lehetne szántani itt ott vannak rajta azért szármaradványok!
Válasz #2202. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
lehet, csak ne legyen rajta szármaradvány
Válasz #2201. hozzászólásra
És akkor saját sújátol belemegy a földbe addig amíg a kerék engedni igaz?
Még annyit hogy egy alacsonyabb kormánylemezű meg alacsonyabb hasmagasságú ekével is lehet tengeri földet szántani?
Válasz #2200. hozzászólásra
Hát persze!!
Hali!
Szántani hogyan szoktatok úszóba teszitek a kart Mtz-nél?
Válasz #2197. hozzászólásra
az nagy baj ha a szár hajlik minthogy a csavar szakadjon .
A heltiben 16-os csavarok vannak és 8.8-ast használok benne .
Na még beugrok az időképre,és utána alvás.
Válasz #2195. hozzászólásra
igen az nekem is nagyon tetszett.Sokkal jobb a nyíró csaposnál.Bár nekem már egy szár elhajlott,de csavar még nem nyíródott el,úgyhogy lehet h. nem lesz vele baj(úgy mint a Kverninél)
Na lassan menni kellene aludni.Ma megtankoltam a gépet,ha jó lesz az idő ,holnap menni kellene szántani.Csőőőőőőő!![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz #2194. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
szóval jöhet a leszögezés
leszögezhetjük h. a K se tökéletes
BM a csehek már 20 éve csinálták a hosszában átszúrós szakítócsavaros megoldást.....
máma meg ezzel van tele a ikrprospektus h. a kuhn defasza mert ezt alkalmazza......
csakhát tönkre kell bni mindent ami jó volt kellett a piac ezeknek a retek nyugatiaknak.....
Én nem bízok a nagyok nagy multjában meg száz éves tapasztalatában(baromság)a Kverni is féloldalról fogta a nyíró csavart,de mondta a kereskedő h.ne féljek tőle,mert nem sok nyírócsavart adott még el,viszont annál több ekeszárat felfogó öntvényt,mivel inkább azt töri a csavar helyett!!!!!!!!!!!!!!!!!![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Na ennyit a nagyok több ezer éves tapasztalatáról
Válasz #2191. hozzászólásra
az is olyan mint a többi....
van amelyik egyedért nem adni 1 lyukas garast se
van amelyiké lehet adni 1 2 lyukas garast
de a tökéletesség természetesen itt is hiánycikk....
Válasz #2190. hozzászólásra
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
az anyjuk ....... ját
pont betámaszt a váz neki aztán odafeszül és benyomódik?
hogy mik vannak
akkor mi az ------- jának nem oldják meg ..........
végem van az ilyentől
megveszed a zsír újat
és simán teli van az is elqrásokkal........ teliteliteliteli...................
Azt ez ovlac Spanyol ekét dicsérték mikor én néztem,de csak egy 3 fejes volt belőle,és 5öst nem nagyon tudtak volna gyorsan keríteni.Ahogy emlékszem,elég jól nézett ki.
Válasz #2189. hozzászólásra
Konstrukció hibás az eke.Ha kicsire állítod,a vázbehúzó munkahenger egyik vége megfeszül és elhajlítja saját magát
Válasz #2187. hozzászólásra
azzal meg mit csinátááááá?????
mibe hajlott el??????
lehet már írtad de nem ugrik be...........
Válasz #2186. hozzászólásra
igen
Válasz #2184. hozzászólásra
De van,ha én megcsinálnám.De sajnos a képviselőt nem nagyon érdekelte h.mit csesztek el rajta,mikor elhajlott a munkahenger,és utólag kiderült h. Ő volt kettőjük közül az értelmesebb
Válasz #2185. hozzászólásra
![smile bored](/oldforum/images/smiles/bored.gif)
gyanús volt ez nekem a múltkor is má......
ez amit vettél hajlított ekevas????
Válasz #2182. hozzászólásra
Amúgy meg vagyok elégedve vele.Van pár hibája,de sokkal kevesebb,mint a sokak által magasztalt John Deere-nak.Még mindíg azt mondom h.ez az egyik legjobb eke ebben az árban.Megjegyzem,Kverni vasakat vettem rá,még a cikkszámuk is megegyezik.Egy beszállítótól kapja mind a két gyár.
Válasz #2183. hozzászólásra
nincs nekem azzal bajom
elszántogatnák én vele
nem büzlögetném nagyon sokat ha ideadnád
kemény az élet
tökéletes nincs
ezt szem előtt kell tartani
Válasz #2182. hozzászólásra
Mint már mondtam,a látottak közül ez volt a legjobbbbbbbbbbbb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Most is ezt mondom.
Válasz #2180. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
nyomjam a heccet?
belevágok tudom h. szereted is és kívánod is
kizáró ok kizáró ok .......................
addig kizáró okoztál amíg vettél 1 - Te szavad -""" ipari hulladékot """ ........
most akkor mi a ....... is van?????????????
most akkor mit zárjunk ki meg mit ne????????
Válasz #2178. hozzászólásra
Én 190 lóval húzok 4 fejet.Hát nagyon oda kell figyelni h.mit veszel meg
Válasz #2171. hozzászólásra
Most néztem rá a heltire,és máris látok rajta olyat ami nem tetszik.A legdurvább az h.féloldalról fogja a nyíró csavart.Ez nálam kizáró ok volt,illetve az,ha ezt nem lehetett könnyen vissza alakítani.
Igen de rendelésre van spetberg RW fej is a rábe werk koppintású nekem olyan ekém van 3 fejes gyári meg ilyenre szereltem át az IH-t .
Válasz #2177. hozzászólásra
még nincs
Válasz #2174. hozzászólásra
Ettől Neked van nagyobb géped is?
igen
Válasz #2173. hozzászólásra
a lajta, ih, kühne az ugyanaz
Válasz #2168. hozzászólásra
130 paci. középkötött
az ovlac az spanyol kverni
Szevasztok
Szerintetek az IH ekét milyen ekéket könnyebb húzni?
Lajta/Kühne ekét valakitől hallottam, hogy könnyű valakitől, hogy nehéz.
Le akarnám cserélni az IH-t, valami olyanra, amit könnyebb húzni és széles a kormánylemeze, mert széles a traktoron a gumi és tapossa a szántást.
Most kerestem rá,ezen IH ekefej van?
Válasz #2170. hozzászólásra
A helti egy jó eke
Válasz #2167. hozzászólásra
Nem tudom mi a helti?
Mi az ovlac?Valamelyik nagynak az olcsóbb változata????????????????vagy keverem?
Hány ló húzza?
Válasz #2166. hozzászólásra
4 fejes
ovlac, kverni, helti?
Válasz #2165. hozzászólásra
Az jóóó.mekkorát és milyen jellegűt gondoltál?
Válasz #2162. hozzászólásra
én is ekeválasztás elött vagyok
ebből kifolyólag én is..... decsak szombaton hehehehe
mi lesz akkor?
Válasz #2161. hozzászólásra
pénteken okosabb leszek e témában
Válasz #2159. hozzászólásra
hehehehhe![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
nem szerencsés dolog általánosítani........
de mi most itt csakazértis általánosítani fogunk
tehát általánosságban véve szvsz aszondom a K és nem pedig a L
pedig bizisten egyiket se mértem még be spéci műszerekkel, vontathatóságügyileg ha nézzük a témát .....
Válasz #2159. hozzászólásra
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
![smile nonono](/oldforum/images/smiles/nonono.gif)
Szerintem sok dolog van ami a könnyebb vontathatóságot jelentősen befolyásolja,de az h.az ekére Lemken v.Kvern.van ráírva,nem tartozik ezek közé.
szerintetek a kverneland vagy a lemken eke a jobb eke?
elsősorban vontathatóság szempontjából érdekelne.
Válasz #2157. hozzászólásra
És a nádat is tudod állítani?