Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR403.39 FtUSD390.78 FtCHF427.9 FtGBP484.5 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Vogel& Noot vagy Ih van itt Szabolcs megyében aki csinálja 300eft 3mast de legalább 4 es kell vagy 5ös 4x35vagy 4x40 4x45 vagy 5x35 vagy 5x40 én ezeket találom jónak esetleg Leták de ott 440eft 3as eke
vagy Khüne még de ezt neked kell eldönteni
Nekem a vogel nott vált be mert amilyen szaul van beállitva de jól szánt!
Válasz #3375. hozzászólásra
nálunk meg már anyire vite a testvére hogy joban jövünk ki ha tölük vásárolunk mint a gyárival,hökezelnek meg minden.megmég vogel minöségü ekéket is csinálnak
aha most már értem!
amikor én felraktam a kormánylemezbetéteket ott is hasonló probléma volt! ott a csavaroknál kopott el először és kipogyogtak a csavarok és lesett vagy elveszett a betét én felraktam körbe a csavarok mellett az nem is kopott el de a többi része igen úgyhogy úgy nézett ki a dolog hogy szinte telibe kellett volna hegesztenem egy ilyen betétet!úgy meg már nem éri meg és ha levettem az ekéről és úgy hegesztettem akkor elhúzta a hegesztés és megértem felrakni
Ezt én saját káromon tanultam meg! Kicsit megkopott az IH ekémen a vas.Jól felraktam,megerősítettem az orrát,végighúztam az elejét Príma lett.Bírta is sokáig.Mikor ismét elkopott,levettem,és akkor láttam,h. az eleje kb. 4 mm-re kopott,csakhogy nemcsak a vas,hanem a kormánylemez is .
felülről,csak ott tud védeni! Még 1 nagyon fontos dolog ezzel a témával kapcsolatosan! soha ne koptassátok el a vasakat annyira,hogy a kormánylememezt nyalja a talaj! Ugyanis az ekevasak mindig vastagabbak mint a lemez,és ezáltal védi a túlzott kopástól!
Az ekevas ,legalább a normális,gyárilag fel van rakva kopóréteggel.A kopó réteg alatt van a támasztó tartó réteg.Azt tapasztaltam.hogy kb 100ha felszámtása után,olyan 25%os kopásnál érdemes felrakni a vasakat.Oly módon,hogy az ekevas vágó élét 20mm szélességben végig,teljes hoszban felrakni!2011-ben száraz évben nagyon működött!
én is így vagyok vele de egyszer a vogelnek felhegesztettem a réselt kormánylemeznél a kormánylemez betéteket de nem vált be lehet hogy nem jól csináltam vagy nem tudom de többet nem foglalkoztam vele.
a lemkennél akinek van azok dícsérik hogy nagyon sokat kibírnak
Nekem Pöttinger ekém van.A Lemkent nem is nagyon nézegettem,mert 1,5 millióval drágább volt,mint a többi.Annyi pénzem nem volt.Én se szoktam felhegeszteni,inkább megveszem a gyárit,legfeljebb belejavítok,ha muszáj,v. megerősítem az orrát,ha kell.Persze ezt inkább valaha az Orosz ekén,meg az IH-n csináltam.
Ez gyárilag fel van hegesztve és szerintem erre mondják hogy páncélozott, az ekevasnak meg az orrbetétnek van felrakva az az oldala ami nem fényes vagyis ami alul van
ezelőtt vogel ekém volt azokra a vasakra azt mondták hogy önélezős nem kell felrakni de szerintem nagyon hamar elkoptak úgyhogy nem voltam megelégedve vele
ebben igazad van hogy lehet vele szántani.nálunk vannak elég kötött és nagyon homok talajok is és én csak gyári vasat használok tehát nem szoktam felhegeszteni de szerintem elég éle van neki így is. most Lemken ekém van és azon gyárilag "páncélozott" vasak vannak eddíg kb 100 ha szántottam vele de jónak tűnik
3705 hozzászólás
Hopsz! Inkább így!
1foKverneland-LD-100-200-4--101097_resize![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Esetleg egy ilyen?
Válasz #3404. hozzászólásra
![impala](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130116194946_imp_2md1100_0002.jpg)
![impala](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130116195017_imp_2md1100_0001.jpg)
Válasz #3401. hozzászólásra
esetleg még....
Vogel& Noot vagy Ih van itt Szabolcs megyében aki csinálja 300eft 3mast de legalább 4 es kell vagy 5ös 4x35vagy 4x40 4x45 vagy 5x35 vagy 5x40 én ezeket találom jónak esetleg Leták de ott 440eft 3as eke
vagy Khüne még de ezt neked kell eldönteni
Nekem a vogel nott vált be mert amilyen szaul van beállitva de jól szánt!
ezt egy 240 lovas gép huzza
Egy 150 lovas trakimhoz kellene egy masszív ágyeke, extra kötött talajon gazdálkodom. 3-4 fejes. Valami ötlet?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Nekem is van egy Vogel&Noot P-80 eke ez az elsö kiadásu elakartam adni de nem adják meg az árát és igy használom,vennék egy 950es Vogel&Nootot!![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130116191018_BIG_0009852117[1].jpg)
Válasz #3398. hozzászólásra![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
500-600?
Hali!![ez!](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20130116185323_P1200823.JPG)
Mennyit kóstál mostanában egy ilyen vogel 4-es ágyeke:
Válasz #3396. hozzászólásra
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
Nekünk nincsenek itthon ilyen flancos gépek letesztelve
Erre az új csavarmentesre vlk csinálhatott volna má 1 tesztet
Válasz #3394. hozzászólásra
mennyit bír a lemken kormánylemeze/pálcái hektárra vetítve?
Válasz #3393. hozzászólásra
Oké haver.
Válasz #3391. hozzászólásra
gyári, ami új ekén jött nem rohadt eső után
ami meg utána lett rá véve elvileg UA ! az meg ----
hali gjoni.
írj már a szántás kezdőknek oldalra.
Válasz #3391. hozzászólásra
![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
no kapizsgálod e
Válasz #3390. hozzászólásra
Mindegyik gyári korm lemez u abból a szériából?
Válasz #3387. hozzászólásra
nem
kinthagyod esőn
másnapra stb ..... van amelyiket zabálja azzonnal
másikat meg nem
Válasz #3385. hozzászólásra
Anyag minőség gyenge, nekem is az első kettő tükör a hátsó meg be van pöttyözve bele marta magát mélyen a rozsda.
Válasz #3386. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
ááá
23 fej alatta van utolsó lóg csak ki
Amelyiket lefújják anticorit 366 al azt biztos nem eszi a rozsda
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
a hátsó be ér a hala alá
Mitől függ h. 1 kormánylemezt kiver a rozsda másikat meg nem?
Válasz #3383. hozzászólásra
A vas miért nem jó?
Meg tudja mondani valaki, hogy IH ekére műanbyag kormánylemez skolka?
Válasz #3380. hozzászólásra
ezek nek itt a kérdésed alat van 200euro darabja mindenestöl
Gassner ekére hol lehet jo áron alkatrészeket kapni?????![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Sziasztok,érdeklődőm IH-ekére vajon réselt lemezt lehet e kapni valahol .![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Válasz #3375. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121102213607_394397_440911599294329_1502226274_n.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121102213654_403240_321232371262253_906831942_n.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20121102213735_429745_321242457927911_1054628811_n.jpg)
nálunk meg már anyire vite a testvére hogy joban jövünk ki ha tölük vásárolunk mint a gyárival,hökezelnek meg minden.megmég vogel minöségü ekéket is csinálnak
Válasz #3377. hozzászólásra
aha most már értem!
amikor én felraktam a kormánylemezbetéteket ott is hasonló probléma volt! ott a csavaroknál kopott el először és kipogyogtak a csavarok és lesett vagy elveszett a betét én felraktam körbe a csavarok mellett az nem is kopott el de a többi része igen úgyhogy úgy nézett ki a dolog hogy szinte telibe kellett volna hegesztenem egy ilyen betétet!úgy meg már nem éri meg és ha levettem az ekéről és úgy hegesztettem akkor elhúzta a hegesztés és megértem felrakni
Válasz #3374. hozzászólásra
Az ekevasnak a felső része kopott el,ott ahol a csavarok vannak benne,és vele együtt elkopott a kormánylemez alja is.
Megvan most jutott eszembe ! A vágóél felrakást véknyan platirozásnak hívják.
Válasz #3354. hozzászólásra
Pajtás Kft nem működik Magyarországon.
Régen csináltattam velük ekevasat, a felrakás az valóba szuper volt de a vas az egy puha bidli anyag volt.
Válasz #3373. hozzászólásra
ezt nem igazán értem! hol kopott 4 mm????vagy hogyan van ez?
Válasz #3370. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Príma lett.Bírta is sokáig.Mikor ismét elkopott,levettem,és akkor láttam,h. az eleje kb. 4 mm-re kopott,csakhogy nemcsak a vas,hanem a kormánylemez is ![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
.
Ezt én saját káromon tanultam meg! Kicsit megkopott az IH ekémen a vas.Jól felraktam,megerősítettem az orrát,végighúztam az elejét
Válasz #3370. hozzászólásra
aha értem köszi az információt!!
Válasz #3369. hozzászólásra
Hát az enyémnek se kopik fele annyira sem az ötödik fej,mint a többi,de lehet még olyan gépem,ami elbírja.
Válasz #3366. hozzászólásra
felülről,csak ott tud védeni! Még 1 nagyon fontos dolog ezzel a témával kapcsolatosan! soha ne koptassátok el a vasakat annyira,hogy a kormánylememezt nyalja a talaj! Ugyanis az ekevasak mindig vastagabbak mint a lemez,és ezáltal védi a túlzott kopástól!
Válasz #3367. hozzászólásra
És a jd az legalább elbír 4 fejet???
Mert felénk igencsak letérdelne 5 fej előtt??
Válasz #3367. hozzászólásra
az már jó ott van teljesítmény
hány cm-t visz el az eke? óránkét mennyit tudsz vele felszántani?
Válasz #3364. hozzászólásra
Egy ötös váltvaforgató van és egy 190-esJD húzza.
Válasz #3365. hozzászólásra
és felülről rakod fel ahol fényesedik a vas vagy alulról??
Az ekevas ,legalább a normális,gyárilag fel van rakva kopóréteggel.A kopó réteg alatt van a támasztó tartó réteg.Azt tapasztaltam.hogy kb 100ha felszámtása után,olyan 25%os kopásnál érdemes felrakni a vasakat.Oly módon,hogy az ekevas vágó élét 20mm szélességben végig,teljes hoszban felrakni!2011-ben száraz évben nagyon működött!
Válasz #3363. hozzászólásra
remélem nekem még nem mostanában kell vasakat beszereznem
hány vasú ekéd van , milyen trakival húzod?
Válasz #3360. hozzászólásra
Sajnos a Pöttingernek nincs gyári felrakott vasa.A Franktól sikerült szereznem rá.
Válasz #3361. hozzászólásra
én is így vagyok vele de egyszer a vogelnek felhegesztettem a réselt kormánylemeznél a kormánylemez betéteket de nem vált be lehet hogy nem jól csináltam vagy nem tudom de többet nem foglalkoztam vele.
a lemkennél akinek van azok dícsérik hogy nagyon sokat kibírnak
Válasz #3358. hozzászólásra
Nekem Pöttinger ekém van.A Lemkent nem is nagyon nézegettem,mert 1,5 millióval drágább volt,mint a többi.Annyi pénzem nem volt.Én se szoktam felhegeszteni,inkább megveszem a gyárit,legfeljebb belejavítok,ha muszáj,v. megerősítem az orrát,ha kell.Persze ezt inkább valaha az Orosz ekén,meg az IH-n csináltam.
Válasz #3359. hozzászólásra
Ez gyárilag fel van hegesztve és szerintem erre mondják hogy páncélozott, az ekevasnak meg az orrbetétnek van felrakva az az oldala ami nem fényes vagyis ami alul van
ezelőtt vogel ekém volt azokra a vasakra azt mondták hogy önélezős nem kell felrakni de szerintem nagyon hamar elkoptak úgyhogy nem voltam megelégedve vele
Válasz #3358. hozzászólásra
Nem tudom,mi a páncél a vason
Válasz #3353. hozzászólásra
ebben igazad van hogy lehet vele szántani.nálunk vannak elég kötött és nagyon homok talajok is és én csak gyári vasat használok tehát nem szoktam felhegeszteni de szerintem elég éle van neki így is. most Lemken ekém van és azon gyárilag "páncélozott" vasak vannak eddíg kb 100 ha szántottam vele de jónak tűnik