Válasz rtamas1976 #31863. hozzászólásáraSzemtermésre hajtok.
Már vagy 15 éve termelek, kölest, cirkot, fénymagot. Állandóan nyúznak a vevőim miatta, most megprobálnám... a búza termesztést befejeztem, így van neki hely.
Nem nagyon szokták bekapcsolni az ilyenek transzponderét, főleg itt NATO területen.
Persze ha ott forognak a Krím körül, ott látszik a jelük, nehogy az orosz rájuk ijesszen.
Nem tudom az amcsi mit csinálna, ha kínai vagy orosz drónok repkednének New York, vagy Los Angeles előtt a nemzetközi vizeken napokon keresztül.
A múltkor attól a pár kínai meteorológiai lufitól is igen becsokiztak, majd később lelőtték őket.
De bőven rájuk férne az arc lefaragás, mert már nem tudják, hogy hol a helyük.
A múltkor felettünk is átrepült marha nagy zajjal 4 db Black Hawk és 2 db Chinook helikopter jó alacsonyan, gyorsan Én is megnéztem a Flightradaron, de semmi, azok sem voltak rajta.
Akár egy Sztrela, Stinger vagy Javelinnel közéjük lőhettem volna, hogy csodálkoztak volna?
Gondolom az amcsik repkednek a román támaszpontjaikra.
Válasz Ohaza63 #31852. hozzászólásáraKapuban nèztem,mire hazaèrtem,írtam is,nem volt rajta a radaron. Az mièrt van? Gondolom nem akarták. Ja,meg nèztem a kamerát is,az utca felé van,de abba se fèrt bele,mert nem veszi azt a magasságot. Kb. Dupla kamion magasságmèret amit felvesz az utcán,de ez az felett volt mèg. Bssza meg.
Válasz Ohaza63 #31852. hozzászólásáraForma ez,de szivar alakú, az eleje meg a hátulja ugyan olyan távra volt a szárnyaktol. Kár,hogy nem tudtam lefotózni.
Válasz Ohaza63 #31852. hozzászólásáraA huszik nem ezt a kedves megfigyelődrónt szokták lelőni, hanem egy hozzá hasonlót, ami azért fel van szerelve csapásmérő eszközökkel is. Az jobban zavarja őket
Ilyenek repkednek felettünk rendszeresen, mikor mennek haza ebédelni olaszba, vagy németbe.
Egyébként a Fekete Tenger környékén repkednek, sasolják az oroszokat, meg a lengyel, szlovák, magyar és román keleti légtérben.
Nem hiszem , hogy ez "kukacbombázó, vagy vírus permetező lenne", ez kémrepülődrón, agyonműszerezve, akár 24 órát is repülhet egyhuzamban.
Ezeket lődözik a Jemeni huszik előszeretettel a Vörös Tenger felett, már vagy 8-at ledurrantottak.
Válasz Ares 826 #31846. hozzászólásáraEz is passz. Minden lehetséges. Nem tudtam fotózni,mert jègbkrdás az út,autók jöttek, bicajt toltam,fèlreálktam,ez meg haladt. Kb. 5másodpercig volt èrtèkelhető közelsègben. Van olyan,hogy Radar alatt repül? Lehet az volt?
Milyen repülőgép az,amelyik alacsonyan száll, rendkívül halk,domború,mint egy fèl labda ,olyan az orra,hatalmas mèretű,de nincs rajta a repülőgép radaron. Nagy repülőgép mèrete van. Most az iskolábol hazafelé menet Ausztria felè ment. Világosabb lett volna,mèg a feliratot,ha lenne rajta,lehet volt,az is olvasható lett volna,annyira alacsonyan ment.
Válasz Gumóka #31843. hozzászólásáraNem semmi. De feltud egyáltalán robbani, volt már valahol olyan építkezéskor vagy földmunkánál hogy felrobbant valahol 1x is ?
Válasz mtz1221 #31842. hozzászólásáraVagy 20 fényképem van még régről, mennyit előástunk építkezéseken.
Eleinte én is begazoltam, aztán mikor a tűzszerészek területeket zártak le, komplett feltérképezés okán, ahol később találtak 500kg-os bombát is, már nem igazán érdekelt.
Mert amit lezártak, azt mi előtte 2 héttel hordtuk ki, tehát amit ott találtak, azt mi vittük oda.
Válasz mtz1221 #31840. hozzászólásáraTelefon ,,és ment tovább a lazítás,majd kijött két rendőr és körbe szalagozta,1-2 nap múlva elvitték,nem tudom mikor pontosan nem voltam ott.
Válasz Diesel Tibor #31838. hozzászólásáraés mit csináltál mikor megláttad, ott hagytad a lazítást és mentél telefonálni ? akik elvitték azok szétnéztek körülötte is valamivel, vagy elvitték és csináld tovább ???
Válasz $HMP$ #31830. hozzászólásáraBasszus én azt hittem nyugat felől jössz és kelet felé távozol!
Ezek szerint nálam hegyes nem számít szomszédos falunak!
Válasz $HMP$ #31826. hozzászólásáraHa az MTZ diszkó traktor volt meg ömlött a füst akkor azok akik mindig később mindent mert annyit bérel hogy inkább gazba van neki mindene de nehogy más vegye ki
Válasz $HMP$ #31822. hozzászólásáraA cégnél nem szántottunk semmit,sajátomat meg fölszántottam ünnepek előtt!
A falutól keletre vagy nyugatra ekéztek, MTZ vagy nyugati gép volt?
Válasz apuci #31821. hozzászólásáraOszt fölszántottatok mán végre vagy ti is a nedv beivakodásra vártok?
Valamellik nap mentem körösztül oszt ott vakerolt még két megszállott a falu után...
Válasz A.I. #31817. hozzászólásáraNagyon sok településnek 1:2770-es térképi voltak, aztán jött a számítási hiba, amikor EOV ment GPS-be, na ott baxódott el minden...
31865 hozzászólás
Válasz jabilman1 #31864. hozzászólásáraTudom még Édesapád is sokmindennel foglakozott, így Te is megmaradtál ezeknél.
Ha vanrá piac és megéri miért ne?
Válasz rtamas1976 #31863. hozzászólásáraSzemtermésre hajtok.
Már vagy 15 éve termelek, kölest, cirkot, fénymagot. Állandóan nyúznak a vevőim miatta, most megprobálnám... a búza termesztést befejeztem, így van neki hely.
Válasz jabilman1 #31862. hozzászólásáraSok hasonlót láttan már kukoricában, napraforgóban, és tarlóban.
A rosszgazda ismérve!
Mi a célod vele?
Üdv!

Szemes muhar, (mohar) termesztésről keresek információt, tapasztalatot. Probálkozott már vele valaki?
A szálas is érdekel, (kettős hasznosítás miatt).
Válasz Ohaza63 #31860. hozzászólásáraNem szükséges. Az EESZT-ről a teljes diagnózist is elolvashatják a hírszerzők.
Válasz termelo #31859. hozzászólásáraÜdv!

Majd a amcsi drónpilóta USA ból megnézi a koma aranyerét!
Válasz hashtag #31858. hozzászólásáraMindegy, a lényeg az, hogy most már óvatosan kell kufircolni a határba mert a nagy testvér mindent lát
Válasz Ohaza63 #31857. hozzászólásáraEzt értem, csak a berakott kèpen egy global hawk volt, ami csak felderítő, megfigyelő.
Válasz hashtag #31853. hozzászólásáraÜdv!
Ezeket is tele tudják rakni rakétákkal.
MQ-9 Reaper a kedvenc célpontjuk a barma barmoknak, talán 8-9 db is ledurrantottak.
https://index.hu/kulfold/2024/04/29/jemen-huszi-felkelok-lazadok-dron-amerika-egyesult-allamok-hadsereg-lelottek/
Válasz .Richard. #31855. hozzászólásáraÜdv!

Nem nagyon szokták bekapcsolni az ilyenek transzponderét, főleg itt NATO területen.
Persze ha ott forognak a Krím körül, ott látszik a jelük, nehogy az orosz rájuk ijesszen.
Nem tudom az amcsi mit csinálna, ha kínai vagy orosz drónok repkednének New York, vagy Los Angeles előtt a nemzetközi vizeken napokon keresztül.
A múltkor attól a pár kínai meteorológiai lufitól is igen becsokiztak, majd később lelőtték őket.
De bőven rájuk férne az arc lefaragás, mert már nem tudják, hogy hol a helyük.
A múltkor felettünk is átrepült marha nagy zajjal 4 db Black Hawk és 2 db Chinook helikopter jó alacsonyan, gyorsan Én is megnéztem a Flightradaron, de semmi, azok sem voltak rajta.
Akár egy Sztrela, Stinger vagy Javelinnel közéjük lőhettem volna, hogy csodálkoztak volna?
Gondolom az amcsik repkednek a román támaszpontjaikra.
Válasz Ohaza63 #31852. hozzászólásáraKapuban nèztem,mire hazaèrtem,írtam is,nem volt rajta a radaron. Az mièrt van? Gondolom nem akarták. Ja,meg nèztem a kamerát is,az utca felé van,de abba se fèrt bele,mert nem veszi azt a magasságot. Kb. Dupla kamion magasságmèret amit felvesz az utcán,de ez az felett volt mèg. Bssza meg.
Válasz Ohaza63 #31852. hozzászólásáraForma ez,de szivar alakú, az eleje meg a hátulja ugyan olyan távra volt a szárnyaktol. Kár,hogy nem tudtam lefotózni.
Válasz Ohaza63 #31852. hozzászólásáraA huszik nem ezt a kedves megfigyelődrónt szokták lelőni, hanem egy hozzá hasonlót, ami azért fel van szerelve csapásmérő eszközökkel is. Az jobban zavarja őket
Válasz .Richard. #31845. hozzászólásáraÜdv!
olaszba, vagy németbe.

Ilyenek repkednek felettünk rendszeresen, mikor mennek haza ebédelni
Egyébként a Fekete Tenger környékén repkednek, sasolják az oroszokat, meg a lengyel, szlovák, magyar és román keleti légtérben.
Nem hiszem , hogy ez "kukacbombázó, vagy vírus permetező lenne", ez kémrepülődrón, agyonműszerezve, akár 24 órát is repülhet egyhuzamban.
Ezeket lődözik a Jemeni huszik előszeretettel a Vörös Tenger felett, már vagy 8-at ledurrantottak.
Válasz .Richard. #31850. hozzászólásáraEstére meg majd haljuk hogy az ukrán elnök vagy orosz elnök, eltűnt a hálószobájából.

Válasz Ares 826 #31846. hozzászólásáraEz is passz. Minden lehetséges. Nem tudtam fotózni,mert jègbkrdás az út,autók jöttek, bicajt toltam,fèlreálktam,ez meg haladt. Kb. 5másodpercig volt èrtèkelhető közelsègben. Van olyan,hogy Radar alatt repül? Lehet az volt?
Válasz csontii #31847. hozzászólásáraPassz.
Válasz mtz1221 #31844. hozzászólásáraÉn nem tudok róla, viszont rézsűben volt egyszer, hogy nekigurult a lánctalpnak, na ott mindenki szaladt
Válasz .Richard. #31845. hozzászólásáraAmcsiknak van hasonló kémrepülőjük.
Válasz .Richard. #31845. hozzászólásáraLehet ezzel szórták a takony bacikat az emberekre meg tavaszra a gabonákra a sárga rozsdához kellő anyagot!

Milyen repülőgép az,amelyik alacsonyan száll, rendkívül halk,domború,mint egy fèl labda ,olyan az orra,hatalmas mèretű,de nincs rajta a repülőgép radaron. Nagy repülőgép mèrete van. Most az iskolábol hazafelé menet Ausztria felè ment. Világosabb lett volna,mèg a feliratot,ha lenne rajta,lehet volt,az is olvasható lett volna,annyira alacsonyan ment.
Válasz Gumóka #31843. hozzászólásáraNem semmi.
De feltud egyáltalán robbani, volt már valahol olyan építkezéskor vagy földmunkánál hogy felrobbant valahol 1x is ?
Válasz mtz1221 #31842. hozzászólásáraVagy 20 fényképem van még régről, mennyit előástunk építkezéseken.

Eleinte én is begazoltam, aztán mikor a tűzszerészek területeket zártak le, komplett feltérképezés okán, ahol később találtak 500kg-os bombát is, már nem igazán érdekelt.
Mert amit lezártak, azt mi előtte 2 héttel hordtuk ki, tehát amit ott találtak, azt mi vittük oda.
Válasz Diesel Tibor #31841. hozzászólásáraNem semmi, én bacarnák ha találnék 1et.
Válasz mtz1221 #31840. hozzászólásáraTelefon ,,és ment tovább a lazítás,majd kijött két rendőr és körbe szalagozta,1-2 nap múlva elvitték,nem tudom mikor pontosan nem voltam ott.
Válasz Diesel Tibor #31838. hozzászólásáraés mit csináltál mikor megláttad, ott hagytad a lazítást és mentél telefonálni ? akik elvitték azok szétnéztek körülötte is valamivel, vagy elvitték és csináld tovább ???
Válasz Diesel Tibor #31838. hozzászólásáraHál’istennek jól birta a lazitást
Válasz Igazi Földönfutó #31837. hozzászólásáraCsodálkoztam,legalább 10x volt már lazítva,380lo a traki biztos kitolta volna a dülöre.
Válasz Diesel Tibor #31833. hozzászólásáraNem izzadtál meg egy kicsit igy utólag?
Válasz rtamas1976 #31835. hozzászólásárahttps://drive.google.com/file/d/1L-3-TsdAWLXCm1rbvSGDA3hODZkxgood/view?usp=drivesdk
Válasz Gumóka #31834. hozzászólásárahttps://youtube.com/shorts/c43Y-_nuUP0?si=TK-_fvV5OHLye8-u
Válasz $HMP$ #31830. hozzászólásáraEgyébként ha a szeszfőzdénél elfordulsz hegyes felé onnantól kb. 1 km ami a mi falunkhoz tartozik.
Válasz $HMP$ #31830. hozzászólásáraBasszus én azt hittem nyugat felől jössz és kelet felé távozol!

Ezek szerint nálam hegyes nem számít szomszédos falunak!
Válasz apuci #31829. hozzászólásáraSzomszed falunak miafax akkor a neve ha nem ......hegyes
Válasz $HMP$ #31828. hozzászólásáraDe erre nincs hegyesi út!
Válasz apuci #31827. hozzászólásáraNem mentem be hozzá hegyesi ut elott bent
Válasz $HMP$ #31826. hozzászólásáraHa az MTZ diszkó traktor volt meg ömlött a füst akkor azok akik mindig később mindent mert annyit bérel hogy inkább gazba van neki mindene de nehogy más vegye ki

Válasz apuci #31824. hozzászólásáraNem az idegen fele hanem amarra mtz odebb osztrak idebb
Válasz FERGA 5455 #31823. hozzászólásáraÉn forgatás nélkül csináltam!
Válasz $HMP$ #31822. hozzászólásáraA cégnél nem szántottunk semmit,sajátomat meg fölszántottam ünnepek előtt!
A falutól keletre vagy nyugatra ekéztek, MTZ vagy nyugati gép volt?
Válasz apuci #31819. hozzászólásáraItt is ment a hóekèzès

Válasz apuci #31821. hozzászólásáraOszt fölszántottatok mán végre vagy ti is a nedv beivakodásra vártok?

Valamellik nap mentem körösztül oszt ott vakerolt még két megszállott a falu után...
Válasz $HMP$ #31820. hozzászólásáraA két végponton össze gyüjtöttem!
Válasz apuci #31819. hozzászólásáraHuzod magaddal egesz nap azt a kupacot vagy viszed haza apucc?
Válasz A.I. #31817. hozzászólásáraNagyon sok településnek 1:2770-es térképi voltak, aztán jött a számítási hiba, amikor EOV ment GPS-be, na ott baxódott el minden...
Válasz Georgosz #31816. hozzászólásáraHagyjuk is jogos. Mert csak felbosszantjuk magunkat.
Válasz A.I. #31813. hozzászólásáraNálunk van olyan, ahol 10-14 méter a "hiba"... Tudnék mesélni!