Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR406.34 FtUSD390.63 FtCHF433.46 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Ha figyelemmel követted a TMMG topokit, akkor olvasahttad, hogy álló búzába vetettem a 9 fajta takarónövény keveréket.
Holnap megnézem a lucernaföldet és vetek rá, ha lesz kedvem, valamint elboronálom.
A vetéshez mag kell és nem vetőgép.
A műtrágya szóráshoz leginkább műtrágya. (kézzel szórtam el 1 mázsát).
A talajvizsgálathoz ásó és mikroszkóp.
Korodat tekintve járhattunk volna egy iskolába is.
A cukorrépa "kapálását" gyerekkoromban kacurral végeztük és térdepelve.
A TSZ-ban már jó dolgunk volt, mert mindig hatott a gyomirtás. A másik tsz-nél keményebb volt, de azt sem lehet összehasonlítani a saját földön termelt cukorrépa kapálással.
Válasz Géza15 #25123. hozzászólásáraMeg kell említeni nekik hogy van egy olyan szerv, hogy FOGYASZTÓVÉDELEM, ehhez persze tudni kell hogy mi van a szerződésben amit kötöttél velük. A helyi, vagy országos média emlegetése is szokott ilyenkor segíteni................
Sziasztok!
Tavaly novemberben vásároltunk 3 kamion pétisót a nitrogén művektől és még most sem hozták ki, csak ìgérgetnek össze vissza. Búzákra sem tudtuk még kiszórni. Mással is szórakoznak? Mit lehet ilyenkor tenni?
Válasz Sötét Paraszt #25118. hozzászólásáraItt még csak most lett jó a pálya, csak tartson ki az idő, hogy tudnánk elfelejteni, van még őszről maradt meló amikkel lesz elegem ha jót akarok csinálni
Vet már valaki?
Ma tudtunk volna csak elfoglalt volt mindenki a kollégák közül, holnap is csak délután lesz idő de elkezdem a zabot, ha idő kitart szombaton befejezzük.
Vagy ez a belépő szint, dombra lépés előtt még igazolni kell a vízszintes jártasságit, mint pl ejtőernyősöknél, hogy volt ennyi tandem megy ennyi bekötött, mielőtt maga is ugorhat
Válasz Bárány #25095. hozzászólásáraJó van má, noooo !!!
Nem szeretek kitenni semmit sem, kb ezt úgy meg is szoktad már de ezeken mit hengerezzek !?
Szárba indult.
Amúgy feldobott egy olyan opciót, hogy kicsi, közepes, nagy eredeti.
Kicsit választottam.
Amúgy van egy pár égképem is:
Válasz bandigh #25087. hozzászólásáraÉn az ilyen karanténnak akkor látnám értelmét, ha nincs bejelentve. Éjjel 2kor hadsereg riadó. Minden út lezár. Vegyvédelmi cuccban kirakni a bakákat. Zöld sávon szintén járőrök, mert szökevény mindig lesz..
Pestis idején is mindenki az eldugott vidéken keresett menedéket.
Barátnőm márciusban Egyiptomba készül. Aggódok.
Ha Pestre behurcolja valaki, az országnak kapufa. Mert ott a belvárosban a romkocsmák környéki jövés menésben meg nem állítják.
Pár éve még 3as szintű laborunk sem volt. Nem hiszem, hogy járvány idején a Szent László elég lenne.
Válasz .Richard. #25078. hozzászólásáraA bárányaim majd olaszba utaznának húsvét elött, így fosok, hogy mi lesz. Lesz-e egyátalán szállitás és beesö bárány ár? Igencsak rosszul esne mindkettö. Rohadt ideges lennék, ha a nyakamon maradna 100 bárány, a kiesö anyagiakról nem is beszélve.
Válasz Földönfuto #25082. hozzászólásáraEz ahogy ott van mindenhol ott van.2hétig meg sem mozdult a gond miatt senki. Több ezer beteg lehet csak nem mondják. Egyszer a Gálvőlgyi volt a rendőr a betöréskor. Kérdi a média kik lehetnek a hatòságok szerint a háttérben? Mondja'hát mi.. azt'hogy érti? Hát mi a Rendőrség messze lemaradva.
Válasz .Richard. #25078. hozzászólásáraEz egy kicsit aggasztó,hogy olaszba hirtelen megugrott a fertőzés,megvan az esélye,hogy végigfut Európán aminek komoly következményei lehetnek.Nem hiszem,hogy hasznunk lesz belőle.Csak belegondoltam,hogy pl.vetésszezonban igy lezárnának 15-20 falut az mivel járna az ottani gazdák számára.Az életben bármi megtörténhet.
Válasz Szabi. #25079. hozzászólásáraHaver szomszédja kint volt ott azt mondta a szállodás szombat reggel hogy induljanak mert lehet holnap már nem mehetnek
Válasz Szabi. #25079. hozzászólásáraAzt nem tudom mennyi'de a gabona ár biztos a rövidebbet huzza. Vagy a fx tudja mi lesz. Minden kinai. Azok.meg elzárva. Itt ha valami kell onnan jön'ha meg nem onnan akko egy kisflex is 60ezer lesz? Nagyon megbojdithatja a világot az a véletlen probléma. Mondjuk egyedül sìelhetsz.
A koronavìrusrol kinek mi a véleménye? Mennyire érint bennünket anyagilag? Az Olasz bajban van akkor közeleg. Mert minden rossszhoz van közünk ami anyagilag lesujto.
30422 hozzászólás
Válasz Czanik Sanyi #25120. hozzászólására"Én meg műtrágyát szórni megyek, meg bokrosítást végezni."
Ha figyelemmel követted a TMMG topokit, akkor olvasahttad, hogy álló búzába vetettem a 9 fajta takarónövény keveréket.
Holnap megnézem a lucernaföldet és vetek rá, ha lesz kedvem, valamint elboronálom.
A vetéshez mag kell és nem vetőgép.
A műtrágya szóráshoz leginkább műtrágya. (kézzel szórtam el 1 mázsát).
A talajvizsgálathoz ásó és mikroszkóp.
Korodat tekintve járhattunk volna egy iskolába is.
A cukorrépa "kapálását" gyerekkoromban kacurral végeztük és térdepelve.
A TSZ-ban már jó dolgunk volt, mert mindig hatott a gyomirtás. A másik tsz-nél keményebb volt, de azt sem lehet összehasonlítani a saját földön termelt cukorrépa kapálással.
Válasz Géza15 #25123. hozzászólásáraMeg kell említeni nekik hogy van egy olyan szerv, hogy FOGYASZTÓVÉDELEM, ehhez persze tudni kell hogy mi van a szerződésben amit kötöttél velük. A helyi, vagy országos média emlegetése is szokott ilyenkor segíteni................![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Sziasztok!
Tavaly novemberben vásároltunk 3 kamion pétisót a nitrogén művektől és még most sem hozták ki, csak ìgérgetnek össze vissza. Búzákra sem tudtuk még kiszórni. Mással is szórakoznak? Mit lehet ilyenkor tenni?
Válasz szanberg #25119. hozzászólásárafüvet akartam még csak tegnap eset, talán szombaton meglesz
Válasz szanberg #25117. hozzászólásáraMesszebbről nézve répát vethettek itt.
Válasz Radocz #25113. hozzászólására25090 hozzászólásodban, vagy a ragozással van a baj.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz Sötét Paraszt #25118. hozzászólásáraItt még csak most lett jó a pálya, csak tartson ki az idő, hogy tudnánk elfelejteni, van még őszről maradt meló amikkel lesz elegem ha jót akarok csinálni
Árpát múlthét kedden.
Vet már valaki?
Ma tudtunk volna csak elfoglalt volt mindenki a kollégák közül, holnap is csak délután lesz idő de elkezdem a zabot, ha idő kitart szombaton befejezzük.
Válasz Radocz #25114. hozzászólásáraUtóbbi pár évben mindig később vetjük az őszi árpát, jobb szokott így lenni. Ìgy a vírust se kapja el ősszel.
Válasz Szabi. #25093. hozzászólásáraNetparaszt szavaival élve ISZCS.
Mi nem szoktuk. (igaz nincs is).
Sőt talajvizsgálni sem szoktunk, de már két éve szokok.
Ha neked bejön és javaslod az Agroinfom Fórum FB csoportban akkor lesz is aki szokja.
Válasz Gatti #25103. hozzászólásáraMi az árpát korábban (búza előtt) vetjük.
Válasz Czanik Sanyi #25109. hozzászólásáraEzt hol olvastad?
De ami késik jön.
Terv van, de csak ha rosszul alszok.
Válasz csoppika #25111. hozzászólásáraPapirja van róla............![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz Radocz #25089. hozzászólásáraMitől bio? Én sose tettem semmit a lucernára .
Válasz Szabi. #25093. hozzászólásáraEz igen!![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz Radocz #25089. hozzászólásáraTe traktorozol is?![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
Válasz Bobo77 #25098. hozzászólásáraLehet köré építenek s stadion lesz belőle.![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile loveye](/oldforum/images/smiles/loveye.gif)
![smile flowers](/oldforum/images/smiles/flowers.gif)
Válasz colizoli #25088. hozzászólásáraHa rajtad marad, egy jó 30-35 kilós kos bárányt átveszek![smile drool](/oldforum/images/smiles/drool.gif)
A heti liba szaporulat, tojcsiznak rendesen.![Liba](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200225203207_20200225_165942.jpg)
Válasz colizoli #25088. hozzászólásáraNekem meg onnan jönne egy kis piros kukorica vetőmag, én is fosok hogy nehogy valami gedva is legyen a zsákban!?
Válasz Szabi. #25093. hozzászólásáraPersze.
nekem ilyen jelenleg az őszi árpa, multhéten kapott 150kg pétit az eső előtt.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200225173649_img_20200225_152427.jpg)
november elején lett vetve.
Válasz Szabi. #25099. hozzászólásárade ahhoz domb is kellene, nem?
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Alföldön max sífutás
Vagy ez a belépő szint, dombra lépés előtt még igazolni kell a vízszintes jártasságit, mint pl ejtőernyősöknél, hogy volt ennyi tandem megy ennyi bekötött, mielőtt maga is ugorhat
Válasz Szabi. #25099. hozzászólásáraMint a jamaikai bobcsapat?![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Pazar egy idő van. Amit tegnap megcsinált másnap elvitte a szél a p. csába.![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200225172305_img_20200224_081820.jpg)
Válasz ND #25097. hozzászólásáraPontosabban mű sípálya.![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
(gyakorlok)
Válasz Bárány #25095. hozzászólásáraGolfpálya![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Bárány #25095. hozzászólásáraMűfűről![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
Válasz Bárány #25095. hozzászólásáraJó van má, noooo !!!
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200225143523_1d1faad0_0a3b_45dc_84ea_f6d249ab0959.jpg)
Nem szeretek kitenni semmit sem, kb ezt úgy meg is szoktad már de ezeken mit hengerezzek !?
Szárba indult.
Amúgy feldobott egy olyan opciót, hogy kicsi, közepes, nagy eredeti.
Kicsit választottam.
Amúgy van egy pár égképem is:
Válasz Szabi. #25093. hozzászólásáraPersze, te meg a billiárdasztalról teszel fel egy szuperközelit!![smile w00t](/oldforum/images/smiles/w00t.gif)
![smile devil](/oldforum/images/smiles/devil.gif)
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz Szabi. #25093. hozzászólására![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Radocz #25090. hozzászólásáraAz ilyent hengerezzem ?!:
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20200225103055_01b23e21_cd49_4915_a9fc_e001af5aae0a.jpg)
Válasz colizoli #25088. hozzászólásáraMajd meg jelenek a török kereskedők addigra.Valahogy mindig oda kerülnek ahol baj van.![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Válasz bandigh #25087. hozzászólásáraÉn az ilyen karanténnak akkor látnám értelmét, ha nincs bejelentve. Éjjel 2kor hadsereg riadó. Minden út lezár. Vegyvédelmi cuccban kirakni a bakákat. Zöld sávon szintén járőrök, mert szökevény mindig lesz..
Pestis idején is mindenki az eldugott vidéken keresett menedéket.
Barátnőm márciusban Egyiptomba készül. Aggódok.
Ha Pestre behurcolja valaki, az országnak kapufa. Mert ott a belvárosban a romkocsmák környéki jövés menésben meg nem állítják.
Pár éve még 3as szintű laborunk sem volt. Nem hiszem, hogy járvány idején a Szent László elég lenne.
Válasz Szabi. #25079. hozzászólásáraMicsoda különbség.
Én meg műtrágyát szórni megyek, meg bokrosítást végezni.
Válasz colizoli #25088. hozzászólásáraHa véletlen bent ragad, lesz e takarmányod?
Tudok eladó BIO-s nagybálás lucernát.
Válasz .Richard. #25078. hozzászólásáraA bárányaim majd olaszba utaznának húsvét elött, így fosok, hogy mi lesz. Lesz-e egyátalán szállitás és beesö bárány ár? Igencsak rosszul esne mindkettö. Rohadt ideges lennék, ha a nyakamon maradna 100 bárány, a kiesö anyagiakról nem is beszélve.
Válasz Bán Zsolt #25081. hozzászólásáraNa pont az ilyenek miatt terjedt el a világban
![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
Ha bejelentik hogy holnap reggeltől katantén, a fél város elutazik. Ebből nyilván van pár fertőzött is
Válasz Szabi. #25079. hozzászólásáraMaholnap krumplit kell ültetni lószart síellezel ilyenkor mán.![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Válasz Ares 826 #25084. hozzászólására2kell.
Válasz .Richard. #25080. hozzászólásáraAkkor vegyél gyorsan hogy megelőzd a 60 ezres árat!![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Válasz Földönfuto #25082. hozzászólásáraEz ahogy ott van mindenhol ott van.2hétig meg sem mozdult a gond miatt senki. Több ezer beteg lehet csak nem mondják. Egyszer a Gálvőlgyi volt a rendőr a betöréskor. Kérdi a média kik lehetnek a hatòságok szerint a háttérben? Mondja'hát mi.. azt'hogy érti? Hát mi a Rendőrség messze lemaradva.
Válasz .Richard. #25078. hozzászólásáraEz egy kicsit aggasztó,hogy olaszba hirtelen megugrott a fertőzés,megvan az esélye,hogy végigfut Európán aminek komoly következményei lehetnek.Nem hiszem,hogy hasznunk lesz belőle.Csak belegondoltam,hogy pl.vetésszezonban igy lezárnának 15-20 falut az mivel járna az ottani gazdák számára.Az életben bármi megtörténhet.
Válasz Szabi. #25079. hozzászólásáraHaver szomszédja kint volt ott azt mondta a szállodás szombat reggel hogy induljanak mert lehet holnap már nem mehetnek
Válasz Szabi. #25079. hozzászólásáraAzt nem tudom mennyi'de a gabona ár biztos a rövidebbet huzza. Vagy a fx tudja mi lesz. Minden kinai. Azok.meg elzárva. Itt ha valami kell onnan jön'ha meg nem onnan akko egy kisflex is 60ezer lesz? Nagyon megbojdithatja a világot az a véletlen probléma. Mondjuk egyedül sìelhetsz.
Válasz .Richard. #25078. hozzászólásáraNe is mond, megyek síelni.....reggel olvastam, hogy 50ezer ember vesztegzárban.....![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
A koronavìrusrol kinek mi a véleménye? Mennyire érint bennünket anyagilag? Az Olasz bajban van akkor közeleg. Mert minden rossszhoz van közünk ami anyagilag lesujto.![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz határjáró #25071. hozzászólásáraKöszi
Válasz UE-28 #25073. hozzászólásáraKöszi.
Hát az még a jövő zenéje +az időjárásé.