Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR413.74 FtUSD403.39 FtCHF440.14 FtGBP493.34 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz .Szabi. #22179. hozzászólásáraCsinálsz egy céget, aztán annyiért adod bérbe neki amennyiért akarod, ha kell a cégben a lové akkor kevesebb ha többet akkor akarsz kivenni akkor magasabb bérleti díjat írsz.
Válasz J.D. Borda #22173. hozzászólásáraHát ezaz, kergetnek előre h növekedjél, hajtsál, aztán ha jól gazdálkodtál, a haszon felét benyelnék azért..
nem is tudom mi lenne ha notillben tolnád, aztán ugye közel ugyanannyi termés, költség meg semmi. Elvileg..
Válasz J.D. Borda #22176. hozzászólásáraMajd az új szabályozással kiderül, mi a cél pontosan, de én nem hiszem, hogy jelentős, kedvező irányú változások lennének. Sőt, előbb-utóbb a parasztokat is megsarcolják keményen, mert van még tartalék az agráriumban.
Válasz J.D. Borda #22173. hozzászólásáraA bérből mennyi a levonás. Nem teljesen ugyanaz, de levonják. Az Eva-nal valahogy úgy van hogy fix százalék.
De ha veszel egy gépet most, az megvan hogy mennyi ideig nem adhatod el? Vagy mivan ha eladod? Vagy x év múlva adod el? Na mindegy, úgyse értek ehhez.
Válasz Tomszi #22168. hozzászólásáraNo látod én előnybe vagyok, mint kisparaszt... Ha annyi a bevétel , szépen fizetem az adót... Mert gépet azon az összegen még nem kapni...
Válasz J.D. Borda #22157. hozzászólásáraÉn meg azt mondom, hogy mindenből csakis hevederest, de nem olyan Claas TT-t, vagy challengert, mert ezek szinte csak a talajnyomás csökkentésére jók. Hevesereből csakis az alakzárót, azaz a háromszög hevederest. Átrakóból is csakis hevederes kellene, ha a pénz nem számít.
Amugy pont egyik nap futottam bele a youtuben egy videóba, kukoricát arattak is kombájn és jd gumihevederesek átrakokocsival. Nagy sár volt, de hogy azok mit szenvedtek, először megállt, aztán a heveder is elcsúszott, addig erőlködtek míg füstölt is.
Válasz Drisa #22161. hozzászólásáraMondjuk én így egy év után inkább vennem ezt ennyiért is mint mégegyszer a hevederest... derékcsuklosrol meg már korábban letettünk, amikor steiger-eket meg quadtrack-okat nézegettünk...
Ma inkább vennem ezt bármelyik másik helyett... vagy visszalépni a 8r, 900 vario vagy Axion 900 osztályba..
Válasz J.D. Borda #22159. hozzászólásáraTúlzás és mindenki azon a véleményen van hogy ebben a lóerő kategóriában nincs értelme egy ilyen gépnek. Ára meg egy hevederes vagy derékcsuklós gépével vetekszik. Vicc...
Válasz subikiss #22140. hozzászólásáraMég annyit, hogy a ház szellőzését ne az asztalossal terveztesd, akármennyire is érti a szakmáját. Az építészmérnökön szívesen spórolnak sokan, aztán jönnek a párától csöpögő ablakok, meg a penész, meg a hibás következtetéaek a szar műanyag ablakokról, stb-stb.
Válasz subikiss #22140. hozzászólásáraHa pl. gáztűzhely, kályha, kazán, vagy épp páraelszívó abból a légtérből használja az oxigént, akkor kötelező beépíteni. Aereco néven is fut.
Válasz subikiss #22140. hozzászólására Lehet értelme, de akkor kell egy elszívó a padlásra. Csinál egy kis vákumot a házba, és ha párás a szoba, megnyílik a kis cucc az ablakon és enged be levegőt kintről. Persze nem sokat. És elvileg az is a radiátor fölött jön be. Én kicsit szkeptikus vagyok ezzel, de ismerősnek így van, azt mondta jó.
Mink most építkezünk fa nyílászárókkal. Az asztalos mondott valami automata szellőzőket hogy be lehet építeni a nyílászáróba. Ezeknek van értelme? Egy 30-40 cm-es műanyag valami.
Válasz .Richard. #22138. hozzászólásáraAz az ő dolguk, csinálják egyébként mert muszály, nekünk ezekre annyira nem kell figyelnünk mint írtam, ez nem penészedős ház hálaIstennek!!!
Válasz szanberg #22136. hozzászólásáraPróbáld ki naponta ,ha otthon van több ember többször szellőztetni, lehetőleg huzattal, 5 perc is elég. mondjuk 5 óránként. ennyi. Fürdőszoba időzített elszívó,konyha,főzés sütés esetén mindenképpen elszívóval. Feltéve ha van levegő beengedés valahol. szárogatás a szabadban. utánna nem lehet sem pára sem penész, hacsak nix csőtörés.
Ezeket én nem tudom megmondani, nem értek hozzá, csak látom, hogy mi a helyzet.
Itthon nekem is van olyan nyílászáróm ahol hidegebb van, pl bejárati ajtó, ott érezni, hogy jön be hideg pedig az is szigetelt jó cucc, de nyilván egy nagy felület eleve így működik.
Lehet bármit mondani, nekem műanyag nyílászáró nem kellene lakóházamra, inkább menjen el egy kis meleg de ne legyek nyirkosságban ne penészedjen a falam sarka.
Ameddig meg aprópénzből folyamatos meleg mellett fűthető az épület, addig szerintem a szigetelés sem rossz...
30232 hozzászólás
Válasz J.D. Borda #22183. hozzászólásáraA bevétel a tulajdonos/magánember/bérbeadónál lesz ami ugye 5évnél adómentes.....és ő adja bérbe az alapitott cégnek
Válasz Drisa #22182. hozzászólásáraNem kell kifüggeszteni? Biztos pár jómadár bejelentkezne...
Válasz Drisa #22182. hozzászólásáraDe akkor meg a bérbeadó cégnel lesz a bevétel amin adózni kell.
Válasz .Szabi. #22179. hozzászólásáraCsinálsz egy céget, aztán annyiért adod bérbe neki amennyiért akarod, ha kell a cégben a lové akkor kevesebb ha többet akkor akarsz kivenni akkor magasabb bérleti díjat írsz.
Válasz bandigh #22178. hozzászólásáraVetőmag vegyszer műkaki oda is kell... max kevesebb munkaművelet...
Válasz agrárproletár #22177. hozzászólásáraSőt hát arról volt szó idén ősszel elfogadják az uj csg tőrvenyt nem lett belőle semmi?
Válasz J.D. Borda #22176. hozzászólásáraEltörölni a picsába, legális adócsalás.
Inkább a saját földre lehessen “bérleti” díjat elszámolni , persze adómentesen
Válasz J.D. Borda #22173. hozzászólásáraHát ezaz, kergetnek előre h növekedjél, hajtsál, aztán ha jól gazdálkodtál, a haszon felét benyelnék azért..
nem is tudom mi lenne ha notillben tolnád, aztán ugye közel ugyanannyi termés, költség meg semmi. Elvileg..
Válasz J.D. Borda #22176. hozzászólásáraMajd az új szabályozással kiderül, mi a cél pontosan, de én nem hiszem, hogy jelentős, kedvező irányú változások lennének. Sőt, előbb-utóbb a parasztokat is megsarcolják keményen, mert van még tartalék az agráriumban.
Mar a csg. Tagok 8 millájat is régen fel kellett volna emelni
Válasz J.D. Borda #22173. hozzászólásáraA bérből mennyi a levonás. Nem teljesen ugyanaz, de levonják. Az Eva-nal valahogy úgy van hogy fix százalék.
De ha veszel egy gépet most, az megvan hogy mennyi ideig nem adhatod el? Vagy mivan ha eladod? Vagy x év múlva adod el? Na mindegy, úgyse értek ehhez.
Válasz cimbike. #22169. hozzászólásáraMindjuk nekem is a derekcsuklós haromszőg hevederese tetszik. Case vagy 9xx
Válasz Tomszi #22168. hozzászólásáraKb 40%k k..va sok. Azert nem itt kellene tartani...lenne egy 15%k arra azt mondanám meltányos.
Válasz atisgyulai #22171. hozzászólásáraÉn már azokról lekéstem(letettem)...
Válasz csoppika #22170. hozzászólásáraMeg valamiért a zsíros pályázatokat sem nekünk írják!
Válasz Tomszi #22168. hozzászólásáraNo látod én előnybe vagyok, mint kisparaszt... Ha annyi a bevétel , szépen fizetem az adót... Mert gépet azon az összegen még nem kapni...
Válasz J.D. Borda #22157. hozzászólásáraÉn meg azt mondom, hogy mindenből csakis hevederest, de nem olyan Claas TT-t, vagy challengert, mert ezek szinte csak a talajnyomás csökkentésére jók. Hevesereből csakis az alakzárót, azaz a háromszög hevederest. Átrakóból is csakis hevederes kellene, ha a pénz nem számít.
Válasz J.D. Borda #22165. hozzászólásáraFizesd be az adót. A maradék pénzt meg oda teszed ahová akarod.
Válasz J.D. Borda #22165. hozzászólásáraEz a lényege a rendszernek nehogy fölhalmozz mint kisember pénzeket mindig borotvaélen táncoló kib rabszolga legyél.
Válasz .Feco. #22162. hozzászólásáraKirovecet kell venni! Egy jó Grammer ulessel.
Amugy pont egyik nap futottam bele a youtuben egy videóba, kukoricát arattak is kombájn és jd gumihevederesek átrakokocsival. Nagy sár volt, de hogy azok mit szenvedtek, először megállt, aztán a heveder is elcsúszott, addig erőlködtek míg füstölt is.
Inkább azt oldaná meg valaki hogy ne kelljen mindig k...va gépeket venni, mert hát adót nem akar az ember fizetni...
Válasz Drisa #22161. hozzászólásáraDe a teljesítménye is. És ha még hozászámítsuk, hogy univerzálisab, akkor csak pluszok vanak.
Válasz J.D. Borda #22159. hozzászólásáraVegyél egy ilyet, jól mutatna a portán. Ha már egyszer traktor, akor "rendeset"
Válasz Drisa #22161. hozzászólásáraMondjuk én így egy év után inkább vennem ezt ennyiért is mint mégegyszer a hevederest... derékcsuklosrol meg már korábban letettünk, amikor steiger-eket meg quadtrack-okat nézegettünk...
Ma inkább vennem ezt bármelyik másik helyett... vagy visszalépni a 8r, 900 vario vagy Axion 900 osztályba..
Válasz J.D. Borda #22159. hozzászólásáraTúlzás és mindenki azon a véleményen van hogy ebben a lóerő kategóriában nincs értelme egy ilyen gépnek. Ára meg egy hevederes vagy derékcsuklós gépével vetekszik. Vicc...
Válasz J.D. Borda #22159. hozzászólásáraJajj nemúgy, hanem h ahoz az átrakóhoz túlzás, főleg a böhöm orrsúllyal
Válasz bandigh #22158. hozzászólásáraHidd el a traki is a top top...csak az árát ne nézzük :)
Válasz J.D. Borda #22157. hozzászólásáraCsak a számlát nem akarom meglátni róluk
A kombájn az hagyján, de a traki az kicsit túlzás
na ezek a tökéletes gépkapcsolatok. A technológia csúcsai ezek a gépek a kezdet és a vég szerintem.
https://www.youtube.com/watch?v=hCRchzfMDTc
Válasz Bárány #22155. hozzászólásáraÁáá ott a hegyi tiszta levegőn csak azért hogy a szerszámok álmodozhassanak
Válasz bandigh #22154. hozzászólásáraNincs nagykapu, felesleges, a Fergák mindig a műhelyben állnak.
Válasz szanberg #22152. hozzászólásáraEgy 9RX is befér 3 méteren
Válasz szanberg #22152. hozzászólásáraNem is a ház udvarra való hanem a szárito mellé ott mutat jol...
Válasz Bárány #22151. hozzászólásáraAnnyira nem széles a kapum, hogy holmi nagyképű jd-k beférnének rajta
Válasz szanberg #22150. hozzászólásáraIgazad van, térjünk vissza a házadhoz: jól nézne ki az udvarban egy JD!
Jó sokat el baxakodtok ezen hehe
Válasz Bárány #22145. hozzászólásáraEz nem konkrétan az ilyen levegőpótlásra van csak. Így gondolta szerintem.
Válasz subikiss #22140. hozzászólásáraMég annyit, hogy a ház szellőzését ne az asztalossal terveztesd, akármennyire is érti a szakmáját. Az építészmérnökön szívesen spórolnak sokan, aztán jönnek a párától csöpögő ablakok, meg a penész, meg a hibás következtetéaek a szar műanyag ablakokról, stb-stb.
Válasz bandigh #22143. hozzászólásáraKinyitod az ajtót,meg az ablakot.
Válasz subikiss #22144. hozzászólásáraNem erre való. A szellőztetést nem helyetteséti.
Válasz subikiss #22140. hozzászólásáraHa pl. gáztűzhely, kályha, kazán, vagy épp páraelszívó abból a légtérből használja az oxigént, akkor kötelező beépíteni. Aereco néven is fut.
Válasz bandigh #22143. hozzászólásáraKereszthuzat, több ablakba, átellenesen mondta az asztalosom.
Válasz Mf-es? #22142. hozzászólásáraÉs mitől fog kicserélődni 100m3 levegő?
Válasz bandigh #22141. hozzászólásáraNem kell elszívó a padlásra.Páratartalom függvényében nyit-zár.
Válasz subikiss #22140. hozzászólására Lehet értelme, de akkor kell egy elszívó a padlásra. Csinál egy kis vákumot a házba, és ha párás a szoba, megnyílik a kis cucc az ablakon és enged be levegőt kintről. Persze nem sokat. És elvileg az is a radiátor fölött jön be. Én kicsit szkeptikus vagyok ezzel, de ismerősnek így van, azt mondta jó.
Mink most építkezünk fa nyílászárókkal. Az asztalos mondott valami automata szellőzőket hogy be lehet építeni a nyílászáróba. Ezeknek van értelme? Egy 30-40 cm-es műanyag valami.
Válasz .Richard. #22138. hozzászólásáraAz az ő dolguk, csinálják egyébként mert muszály, nekünk ezekre annyira nem kell figyelnünk mint írtam, ez nem penészedős ház hálaIstennek!!!
Válasz .Richard. #22137. hozzászólásáraJa bocsi a testvéredékre írtad.
Válasz szanberg #22136. hozzászólásáraPróbáld ki naponta ,ha otthon van több ember többször szellőztetni, lehetőleg huzattal, 5 perc is elég. mondjuk 5 óránként. ennyi. Fürdőszoba időzített elszívó,konyha,főzés sütés esetén mindenképpen elszívóval. Feltéve ha van levegő beengedés valahol. szárogatás a szabadban. utánna nem lehet sem pára sem penész, hacsak nix csőtörés.
Ezeket én nem tudom megmondani, nem értek hozzá, csak látom, hogy mi a helyzet.
Itthon nekem is van olyan nyílászáróm ahol hidegebb van, pl bejárati ajtó, ott érezni, hogy jön be hideg pedig az is szigetelt jó cucc, de nyilván egy nagy felület eleve így működik.
Lehet bármit mondani, nekem műanyag nyílászáró nem kellene lakóházamra, inkább menjen el egy kis meleg de ne legyek nyirkosságban ne penészedjen a falam sarka.
Ameddig meg aprópénzből folyamatos meleg mellett fűthető az épület, addig szerintem a szigetelés sem rossz...