Gázolaj árak 632 Ft Benzin árak 614 Ft EUR 410.68 Ft USD 393.86 Ft CHF 436.49 Ft GBP 495.05 Ft

Fórum

Életképek a gazdálkodás mindennapjairól

Létrehozta: jd /4650 , 2009-11-14 10:40:52

Kedvencekhez Segítség

30174 hozzászólás
#21324 Agronomus
2018-03-22 21:34:14

Válasz .Feco. #21326. hozzászólásáraMost komolyan, honnan tudtok összeszedni ennyi balféket? És hogy nem kapott még senki a témában érintett gazda agy.aszt az ilyenektől? smile huhsmile laugh

#21323 .Feco.
2018-03-22 21:27:29

Válasz jamo #21325. hozzászólásárakét éve volt nálunk egy fiatal gyerek, kultivátorozáshoz kellett neki vinni a Nitrosolt szippantóval... elaludt, mikor jött már mindenki ideges meg veszekedős volt miatta, "igyekezz már, mindenki be tud jönni, csak te nem, haladjunk, messze kell menni,s tb... bepattant a gépbe, jó akkor menjünk, haladjunk, kiment a lajttal, kiment utána a két kultivátor, nyílván jó messzire, hosszan döcögni földúton.... mikor kimentek volt meglepetés hogy nem folyt semmi ki a lajtból... mert ugye meg nem tankolta senki...

#21322 jamo
2018-03-22 21:22:21

Tsz időkbe két alkesz traktoros maszekolt a trágyával. Eladtak egy mbp póttal a szőllőhegyre szőllősgazdának. Meredek dűlőút hajtűkanyarral pót feldőt, trágya le, ők hátra se néztek. Megérkeztek a lerakóhelyre akkor néztek csodálkozva, hogy vaze elfelejtettük megrakni....smile blink

#21321 barkaspisti
2018-03-22 21:15:57

Válasz Claastra. #21313. hozzászólásáraHivatalosan utátlyáróknál a vezetékek 6m
nekkel lennie.

#21320 .Feco.
2018-03-22 21:00:07

Válasz vereszs #21322. hozzászólásáraItt volt tavaly a téeszből kiindult három gép rendsodrózni, mire kiértek csak az első kettő mögött volt rendsodró... három órába telt mire megtalálta, begurult egy kukoricásba, és visszahajlott mögötte a kukorica, nem látszott ki semmi...

Nincs profilkép
#21319 vereszs
2018-03-22 20:52:40

Öreg téeszesek mesélték hogy koléga nem nagyon szeretet menett közbe hátra nézni, reggeli induláskor leakasztották a pótkocsiját csak kint a földön vette észre hogy nincs meg a pótkocsi.Visszaindult keresni de el volt dugva a telepen,fél napig kereste mire megtalálta.

Az arató brigád az erdőszélbe ebédelt a hüvösön a gulyás is hozzájuk csapódott,levette a gumicsizmát mikor nem vette észre megrakták a csizmáját zsirral mikor távolodott a gulya szólnak neki héé megy a gulya gyorsan ugrott bele a csizmába még cuppant a zsir benne volt ám nevetés.

#21318 jamo
2018-03-22 20:34:52

Válasz .Feco. #21317. hozzászólásáraNézőpont kérdése, nekem nem kevés lenne. Mekkora a tartály 10,5 m3? cca 7,5to búza, 350000ft? Két tankolás a kombiba.smile sweatdrop

Tavaly haveréknak átrendete a magtárat a felhőszakadás, hosszú régebbi de jó állapotú istállóból van kialakítva. Csak építettek valamit az udvaron ami elterelte a vizet a megszokott útjából pont be a magtárba.... egyik végén befolyt másik végén kihozott egy kamion tétel mustárt. A repcéjüket (150to) meg felvizesítette az alsó fél méterbe. Mindez péntek éjszaka volt és hétfőn vették észre... Repceszemek már duplájukra voltak duzzadva, rendesen vörösített nem is fekete volt már, Szérítójuk nincsen. Lefölözték a szérazat róla egy jcbvel. A vizeset meg kiterítették napon fekete fóliára és forgatták, szerencséjükre jó idő jött rá. Megszáradt nekik. Eltudták adni gond nélkül és tényleg nem látszott rajta hogy vízbenállt. Pedig mikor horták kifelé én egy lyukas garast nem adtam volna érte.smile sweatdrop

#21317 ..MZ/X..
2018-03-22 20:19:28

Bálázón kifelére menet a kapuban megakasztotta egy orgona ág a madzagot. 6 teli guriga 1000-es madzag ment ki 2 falun, főúton keresztül mire kiértem a tetthelyre. Mehettem haza madzagért.
HW8011 billentőcsapok kivesz, billentés másik oldalra persze csap nélkül frissen felújított felépítménnyel. Fél nap renoválás után vagy kimaradt, vagy kiesett a munkahenger felső biztosítása, kijött a golyó a fészekből billentéskor átlökte a trepnit. Lehetett levillázni a trágyát.
Szintén 8011 trágyahordás, nem csúszott le a cucc, kicsit ferde is volt a placc hát felrántotta oldalra a kocsit.
Bálahordás 3. faluból két sor 170-es guriga a kocsin. Első faluban figyelgettem a tyúkbeleket de nem érte el. Másodikban már nem foglalkoztam vele, na ott az összes telefonzsinórt letéptem.
517-es fasirton árpa aratás közben valamit matattunk a motor környékén. Mikor megtelt a tartály üríteni kellett volna de valahogy bekeveredett a tartályba egy kisebb feszítővas meg egy nagyobb géprongy. Lehetett vödrözni...
Kombájn első kerékbe sikerült beleszerelni a feszítő vasat ami aztán pár nap után kikacsintott.
Trakin gyorscsatlakozó csere, valami miatt nem lett meghúzva csak belekapatva. Első próba alkalmával kilőtte a csatlakozót és a másik gép szélvédőjébe küldte.

#21316 bandigh
2018-03-22 20:00:43

Válasz Tomszi #21316. hozzászólásáraJó persze az oké, de én a “ládasör+literpájinka” napi dózisra céloztam smile blushing

#21315 Koszi.
2018-03-22 19:58:14

Válasz Claastra. #21313. hozzászólásáraNálunk már évek óta az egyik utcában belógott 3,5 méterre kb a telefon vezeték, a kis 514 essel mindíg meg kellett állni átdobatni felette.... Jöttek bérbe repcét vágni a nagy kombájnok szomszéd gazdának, reggel gondoltunk egyet kimentünk traktorral és a fülke tetejéről megszereltem, kb fél méteres tetőléc darab, jól megspanoltam a vezetéket vele, két kötegelő hogy ne tudjon vissza tekeredni a léc, évek óta úgy van smile lol

#21314 .Feco.
2018-03-22 19:53:03

Válasz jamo #21315. hozzászólásáraaz nem sok... két éve poroszlón volt nyáron egy piszkos nagy felhőszakadás! Ott arattunk egy cégnek, még két nap lett volna az aratásból, lejött egy délután vagy 70 mm, mi a táblán egy szemet sem kaptunk belőle, meg is állapítottam, hogy milyen szerencse... a magtárból telefonáltak, hogy menjünk be, mert abbahagyjuk... csodálkoztam is, hogy minek abba hagyni ha itt nem esett... bekutyagoltunk a kombínókkal, annyi hely volt hogy a két kombájn orral bement a kapun, az egész telep 50 cm víz alatt állt... a magtárak is...

Nincs profilkép
#21313 Tomszi
2018-03-22 19:48:18

Válasz .Feco. #21310. hozzászólásáraEz nagyon sok helyen így volt hogy aratáskor a kombájnos az ebéd mellé kapott 1 üveg sört is, még a 90-as években is vagy a 2000-es évek elején, már ahol még így szervezve ment az aratás brigádban. Én olyan helyen is voltam ahol ezt délután 1-2 üveggel még megtoldották saját hatáskörben.

A szemszállítók természetesen nem ittak, ők az utakon közlekedtek.

#21312 jamo
2018-03-22 19:48:05

Kétéve aratási időszakba megyek Komáromba Szlovákián keresztül rövidítve Kombelthez, valami alkatrészért, odafelé brutál felhőszakadás, utak tele gabonaszállítókkal, mindenki sietett a szárazra, kombínók is jöttek mér befelé , vagy ép az asztalokat pakolták le. Egyik helyen egy nagy lexi áll a tábla szélén teteje felnyitva, eső aszakad , gabonával tele, traki póttal áll a csiga alatt, emberek a kombi tetején mókolnak valamit... valami nem működött úgy ahogy kellett volna... traki póton volt ponyva ha leürít bírták volna takarni... de ott mindent vitt a víz...smile sweatdrop

#21311 broll79
2018-03-22 19:46:27

Válasz Claastra. #21313. hozzászólásáraÉn egyszer egy faluszéli táblában lazítóztam, tolattam hátra és nem vettem észre, hogy a telefon oszlopot feszítő drótkötélbe beakasztottam a lazítót, leengedtem és gáz. Akkor láttam mit sikerült összehozni. Leszakadt vagy 4 oszlopköz vezeték, az egyik pont az út felett. Román kamion persze full gázzal telibevágta a belógó vezetéket. Gyorsan távoztam smile lolsmile lol

Nincs profilkép
#21310 Claastra.
2018-03-22 19:35:32

tavalyelött kinyitott magtartálytetővel fordultam rá egy kisebb parcellára ,nekiálltam aratni ,100 méter után gyanúsan mozogtak a telefonoszlopok,kicsit belógott csak 6 tört ki(pénzembe nem került 5 méter alá nem lóghat sehol)

#21309 jamo
2018-03-22 19:31:46

Egyszer kis dominval aratok, szezon vége, utolsó fogás utoolsó 20 métere és szabadság... féltérdre esik a kombínó, első defekt, leveszem a kereket, keresem az okot, egy fél agancs áll ki a kerékből.... smile sweatdrop

#21308 jamo
2018-03-22 19:28:54

Válasz *** HM *** #21283. hozzászólásáraHavernak kivett a vizszintes tengelyű zúzó egy 16os körüli drótkötelet a földből, illetve az egyik végét, már kezdte fogni a gépet mikor észrevette. Gondolta, nem lehet olyan hosszú mostmár kihúzatja föld alól hogy többé ne legyen vele gond... szétfeszítette a forkkolatot, akkora gombolyagottekert rá, de a vége nem jött ki a föld alól. Úgy befeszült a furkolatközé, hogy letekerni se bírta, se elmozdulni a takival, úgy lehúzta a traki seggét hogy majdnem földön voltak a felnik a zúzó meg szinte a föld alatt. Sétálhatott haza segítségért meg szerszámért... egy nap barkácsolás mire kiszabadították a gépet.DE a zúzó bírta.smile sweatdrop

#21307 .Feco.
2018-03-22 19:05:52

Válasz broll79 #21308. hozzászólásárailyen helyen én is voltam béraratni a jászságban, aztán volt egy baleset, mert egy IFA befordult a majorba, miközben éppen előzte egy motoros, ketten meghaltak... akkor nagy perpatvar lett belőle és szigorodott rendszer, hétköznap már csak üdítő volt, csak szombat-vasárnap volt sör...

#21306 sanyeee
2018-03-22 19:03:59

Válasz broll79 #21308. hozzászólásáraEz nem is olyan ritka eset, silózásnál, meg aratásnál is mindig megkérdezik, hogy mit iszok, és azt hoznak amit mondok.

#21305 broll79
2018-03-22 18:47:27

Válasz bandigh #21306. hozzászólásáraTudok olyan TSZ-t ahol búza aratáskor az ebédhez hideg sört vittek a kombisoknak smile thumbupsmile thumbup

#21304 mtz1221
2018-03-22 17:44:08

Válasz wernerj #21305. hozzászólásáraIlyet én is hallottam,de kételkedek benne hogy igaz volt.De olyat is hogy új JD siló kombájnt(pár éve)beüzemelték minden rendben,másnap nem bírták indítani. Szerviz ki rádió,nincs benne.Az igazgató kilopta még első nap belőle.

#21303 bandigh
2018-03-22 17:31:31

Válasz wernerj #21305. hozzászólásáraItt akkor a 80-90 es évek környékén egy szem búza se lett volna learatva évekig smile w00t

#21302 wernerj
2018-03-22 16:59:50

Helyi legenda: kis falu, jól működő TSZ ( most is megy). Nyúzópróbára hoztak JD prototípust. Gyár emberei megmutogatják, mit, hogyan kell gépészkedni. Öreg kombájnos beül, indítana, nem indul. Beül a germán, pöcc-röff. Beül a kombájnos, mindent úgy csinál mint a másik, nem indul a masina. Kiderült, hogy be volt szerelve a légalkohol-mérő a kombájnba.smile thumbup

#21301 UE-28
2018-03-22 16:54:21

Válasz Vinkó75 #21268. hozzászólásáraÉn személyautónál jártam így aknán.
Nem kicsit lepôdtem meg mikor leellenôrzés képpen kihúzom a nívót és száraz volt, az olaj meg az aknába.smile oops

#21298 mtz1221
2018-03-22 13:31:59

Válasz kis Zombi #21271. hozzászólásáraIlyen nekem is volt.Szénaterelővel megyek hajnalba,néha lassan elkezd forogni.Szidom az mtz tlt-jét egész úton hogy megint kell majd utána húzni.Kiérek 7-8 km,nincs a kardán,a szél forgatta néha a rotort az úton.smile hammer

#21297 mtz1221
2018-03-22 13:24:49

Válasz .Richard. #21267. hozzászólásáraTud akkorát lőni hogy bacca meg.Jó 12 éve még az accentommal apámnál megálltam,öcsém vágta a füvet az utcán.Mindkét első ajtónak az üvegét kicsapta.smile hammer

#21296 Gepi
2018-03-22 11:53:34

Pár évvel ezelőtt búza aratás volt és vonultunk és én voltam az utolsó. Rá tértünk a földes útra majd 100-150 méter után a kolléga gépe elkezd fehér füstöt szorni de olyan intenzíven, hogy az Októberi köd megirigyelné.
Kiszállok oda megyek kinyitom az ajtót:
-Na mi lesz ez ha el nem b*szod?
-Én nem tudom, tegnapelőtt hüvelyezték. biztos ők voltak
Gyönyörű itt fogja megadni magát a technika
-Legalább állítsd le
-Minek? Víz van benne.
-És ez léghűtéses. Mert kéne valamit csinálni?
Nos az egybites gondolkodású kolléga mint kiderült rá húzta a dekompresszort.

#21295 máris szomszéd
2018-03-22 07:58:10

Én 70 kiló sógor 110.
A kombájnos már várt rá meg volt telve. Nyomja a a trakinak odaér egy mély részhez ahol töltésen megy az út.Elkezd sziszegni az ülés alatt valami alákotor menet közben szépen beborul a nádasba.
Az ülés alatt tartottam a kemotokszot a darazsak ellen,és az én súlyomhoz volt állítva az ülés.

#21294 MFM
2018-03-22 00:19:39

Válasz sanyi1965 #21293. hozzászólásáraItt a már használaton kívüli villanyoszlopokat szedték föl, de úgy, hogy az oszlop mellett lemenő jó vastag földelő vezetéket amolyan cigány módra térdmagasságban vágták el, a többit benthagyták a földbe. Na meg a feszítő drótkötelet is szana széjjel dobálták, izgalmas volt az első kaszálás, mondjuk becsületére legyen mondva a kaszának gyönyörűen aprítja a drótkötelet, csak a hangja nem volt túl megnyugtató.

Nincs profilkép
#21293 sanyi1965
2018-03-21 23:59:56

Válasz *** HM *** #21294. hozzászólásáraés mikor 40 paprikaszedő kerget egy nyulat,otthagyva mindent,akkor mit mond az esély egyenlőségi ombudsman? látványnak haláli amúgy.

Nincs profilkép
#21292 vereszs
2018-03-21 23:56:56

Első kombájnos évemben 512-es Fasirtal arattam este felé gondoltam nem ott megyek ahol jöttem itt közelebb 1km errel meg vagy 10 percel hamarabb hazaérek.Át a fasor közt az égeres mellet egyszer csak megáll a kombájn látom mozog a fű,egy kidőlt égerfa volt a fűben,előre-hátra előre-hátra és át is ment rajta.Hazaértem csak alánézek már hát a csigaház behorpadt ketten egy napig lakatoltuk mire kész lett.Ugyhogy igaz hogy ne hagyd a járt utat a járatlanért,meg lassan járj tovább érsz.

#21291 *** HM ***
2018-03-21 23:51:26

Az se fing ha genetikailag barnult brigáddal kell megoldani dolgokat...
Több tucat már tud fesztiválozni.
Van utànuk szemét is rendesen.
Van mit csinálni hogy föllegyen szedve minden....ne spagettizzen a zúzó...smile lol
Secund handot is lehet nyitni pulover kabát papucs....nem értem van hogy fél pàr marad... ugy megy haza 1 papucsban
...smile confusedsmile lol
Szóval minden szart ott hagynak....
Sajátjukat is....
Ártatlan Főmelós meg kigyúrja....smile lolsmile lol
Szóvaaa amit tudtok magatok megoldani.smile lol

Nincs profilkép
#21290 sanyi1965
2018-03-21 23:48:31

Válasz bandigh #21290. hozzászólásáranekem a lucernában maradt tőlük óriás biztosító tű,picit csilingelt a kasza.a szomszéd valami napkollektoros mifenét talált a bálában,gondolom suvenir.

#21289 bandigh
2018-03-21 23:42:54

Válasz vereszs #21291. hozzászólásáraA fuban ült otthon a jóember, és a vezetékes telefonhoz tartozó kis fehér doboz ami térdmagasságban volt a falon, hirtelen felszaladt a sarokba. Hát elvileg végigment a falun egy daruskocsi ami az alacsonyabban lévő telefondrótokat összeszedte smile sweatdrop

Nincs profilkép
#21288 vereszs
2018-03-21 23:35:47

Idősebb gazdatársnak mondom kicsit puha a mtz-én a hátsó,olyan fél puha volt.Ááááá azt mán ugy vettük.Kiskockás szalmát hozott a haver a 4.ik faluból oldal fölött 8sor, már a tarlón ránksötétedet de ő hamarabb indult az első falu után értük utól látjuk valamit húz maga után megállitjuk hát vagy 5db telefondrótot szedet le.Másnap nyüzsögtek a telefonszerelők a faluba.

#21287 bandigh
2018-03-21 23:33:58

Voltak a határban a földgázkutatók, a nagy talajdoboló gépekkel. Amerre mentek húzgáltak magukkal ilyen narancssárga hosszabbítószetű vezetékeket. Ahol földút volt, ott csináltak lécből állványokat, az út felé, hogy ne taposgják a vezetéket a gépek. Akinek a földjén átment, volt aki véletlen a V tárcsával 40 darabra vágta

#21286 apuci
2018-03-21 23:32:09

Válasz szanberg #21285. hozzászólásáraRégen tszben vetőmag petrezselymet termeltek.
Amikor megszáradt felnyűték és kombájnnal kicsépelték úgy hogy a kombi állt,
be volt kapcsolva a cséplő és úgy dobálták bele a petrezselyem százát,
csakhogy bele került egy nagyon hosszú bála madzag az inas aki etette a kombit bele dobta a kévét a madzaggal együtt amit feltekert a konzolcsiga,
de az inas lába bele akadt és egy lábon szökdelve haladt a kombi felé,pár méterrel a kombi előtt állította meg a gépész az asztalt!smile whistling

#21285 csoppika
2018-03-21 23:25:34

Válasz Vinkó75 #21261. hozzászólásáraÍgy már elhiszem, hogy anti vagy...

#21284 Agronomus
2018-03-21 23:17:33

514-es Fasirt..folyamatosan racsnizott a kalászvisszahordó....bennemaradt az asztalba a krovaszár, és odáig jutott. Másik évben gyors szerelés, láda lecsuk, gyerünk...utána úgy szedte össze utánam öregapám a szerszámokat, mert nem raktam a helyére a ládát, és lemászott a gépről. Útbanvolt egy jó karvastagságú fa, amit mezsgyén kívülre ültetett a ,,rendes" szomszéd..szántáskor nem tudtam kiforduni tőle, na majd adok én neki...meglökdöstem a Muszkával, utána nagyon könnyű lett a kormány....tartóstul leficcent a súlygarnitúra.
Nagyon süldőkoromban szántottam az öreg Jd Lanz-unkal....elbambultam, aztán nagyon lelassult a tempó...emelek az ekén nem jön feljeb....kiszállok, hát nem is tudna tovább emelni, mert a nagy horizont szugerálásba hasig elásta magát a homokba.
Fater húzta a csőtörőt, és elfelejtette lehatárolni az Mtz 3pontját....lecsapta a kart, szivattyú kicsit fütyült, durr...Tlt csonk kettétört.
Mtz-vel bevállaltam egy kert lucernást kiszántani..lakatokat lazára hagytam, utolsó fogásnál eke kikendült, telibeverte a kerítésoszlopot, amik között ilyen gyeptéglás cifra idomok voltak....aznap szántottam egy 90.000-es deficitet.
2* billentettem úgy Mbp 3.5-össel, hogy 2 csapot kihúztam, a másik oldalt meg egy nem kattant vissza...egy élmény volt visszapajszerolni.

Szóval vannak érdekes dolgok, hála istennek ezeket mind saját berkeken belül követtem el...smile laugh

Nincs profilkép
#21283 vereszs
2018-03-21 23:13:51

Lucernát báláztam kiskockába K-454el kézzel gyüjtötték,majd kérdi a gazda nem találtam meg a fa gereblyét mert eldugták a rend alá, nem vettem észre semmit.Majd mondta meglett a gereblye méretre vágva a bálába.A hesston 5580al mentem hazafelé hazaérve látom a madzagot húzom magam után,vagy 3km-re beleakadt egy galyba és jelölte az utvonalat.

#21282 szanberg
2018-03-21 23:12:52

Válasz *** HM *** #21283. hozzászólásáraÉn a cselessel vágtam éjjel idegenben messzi földön kukoricát néhány esztendeje, egyszercsak annyit láttam, hogy a Geri elkap valami fekete izééét mellettem rezgett a kukorica, tekeri-tekeri mire felfogtam mi van adapter alatt volt néhány 10méter, hálaIstennek nem kapta el a kombájn mert az cifrább lett volna.

Másnap dél felé mentünk ki akkora köd volt, hogy addig 5 métert nem lehetett látni, érdekes módon 5méter feletti volt a legalacsonyabb pontja az optikai kábelnek előtte meg levette a kombájn...

#21281 MFM
2018-03-21 23:09:34

Válasz Vinkó75 #21268. hozzászólásáraÍgy mi is jártunk. Öreg tapasztalt szaki segített be néha szerelésekbe. Motorolaj csere. Egyik oldalon leeresztő csavar, másik oldalon betöltőnyílás. Imre bátyánk kicsavarja a leeresztőt, kicseréli a szűrőt, elkezdi tölteni bele az új olajat. Egy idő után már gyanúsan sok volt a káromkodás. Odaszólok, mi a gond Imrebá? Mondja hogy az előbb már elérte a nívó alját az olaj, most meg már megint nem. Na akkor már oda is néztem, egyből meglett a hiba.smile thumbup

Egy másik alkalommal váltót piszkáltuk, de útban volt hozzá a hátsó kerék így levettük. Miután végeztünk rakjuk vissza a kereket, jól meghúzkodjuk a kerékanyákat. Jön Imrebá, mondja, hogy húzzuk csak meg még erősebben, mert megkell. Mondtam neki, hogy már megtéptük, de akkor is ő neki ne mondjam, látja hogy még húzni kell. Hát újból neki feszültünk, alig fordítottunk rajt egy negyedet szépen beletörött a csavar.smile cursing

Szintén Imrebátyám segített egyszer a Valtrán szerelni a hidraulika szivattyút. A Fülkéből lehetett hozzáférni, ki kellett kapni az ülést, és az ülés alatt lehetett megbontani a váltóházat, ott fértünk hozzá a szivattyúhoz. Miután levettük a fedelet, valamit csinált az öreg, mondja, hogy indítsuk be a gépet, Csodálkoztam rajta, mondom ha beindítjuk azt a szarkeverőt nem fogja fröcskölni kifele az olajat? Nyugodjak meg, ő már sok ilyet csinált, nem lesz gond. Beindítja, persze mint egy szökőkút úgy nyomja kifele az olajat. Ijedtében úgy meghúzta az öreg a leállító bovdent, hogy bele is tépte, de a traktor nem állt le. Gyorsan lekaptam a motorburkolatot, az adagolón leállítottam, de addigra már telifröcskölte olajjal a fülkét, hogy a mai napig nem lehetett kitakarítani teljesen.smile blink

Egy másik öreg is szokott néha segíteni, na az meg a megrepedt kipufogódobot hegesztette meg a traktoron, de úgy, hogy nem szerelte le, és le se mosta a gépet elötte, gyönyörűen begyulladt a hegesztéstől a motoron levő poros olajos réteg. Nem sokan múlott, hogy nem égett le a traktor.smile blink

#21280 *** HM ***
2018-03-21 23:07:54

Válasz szanberg #21273. hozzászólásáraA heccnek menni kell ....ha kell anyagi ráfizetés árán is...smile pimp
Hát a közelmúltban beszivtam 1 20as tűzoltótömlőt a zúzóval a 3mes kukoricàsban...smile w00t
A jurassicba a raptorok nem mozgatták úgy a susnyást mint ez ahogy szivtam befele...smile lol
Olasz zúzót vegyetek emberek az bírja a megaspagettizást...smile aikidosmile devil

#21278 Vinkó75
2018-03-21 23:03:21

Válasz apuci #21280. hozzászólására30 hektár repce bérvetés. Tulaj tekergeti az Accord adagolóját, mondom batya az sovány lesz. Áhhhhh a nagy cég is ilyen állásba veti. na én 1,2kg/H-al elvetettem. Majd másnap rá a maradékot. Ilyen ez a filmes szakma !smile laugh

#21277 apuci
2018-03-21 22:56:08

Válasz sanyi1965 #21277. hozzászólásáraIdős koléga a tszben 12 soros cikloval vetett,nem kapcsolta be a monitort és az egész éjszakai műszakot egy sor hibával vetette,másnap vetette egy sorral ugyan azt a táblát!smile whistling

#21276 Vinkó75
2018-03-21 22:52:08

Válasz broll79 #21274. hozzászólásáraVolvo személyautó telibe verte a bilencs IFÁ-t. Semmi pánik ,mindenki jól van. Na mi kopaszok. Csináljuk meg, új kabin, a gép darabokra szétszed,lefest,alváz ..szóval teljes generál,ha már így járt.Cefetül kierősödve. Gondoltam egy kötéllel lekísérem a hátsóhidat a mosóra,festés előtt. Ahhhaaa...lejtős terület,az újaim kiegyenesedtek. A hátsó híd bugdácsolva elszabadult. Bele a zagytározóba. Főnök ezt mind látja. Hosszú csizmát kellet húzni !smile laugh Na onnantól én pucoltam a mosót !

#21275 apuci
2018-03-21 22:50:53

Válasz *** HM *** #21269. hozzászólásáraVan egy haver Tszben együtt dolgoztunk,sok hülyeséget meg csináltunk,és ebből sokat tanultunk! smile w00t

Csodálkozunk hogy a gyerekeink nem tudnak annyit!smile scared

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

Akár több zivatart is hozhat egy ismert időjárási jelenség
Akár több zivatart is hozhat egy ismert időjárási jelenség
Ennek a mezőgazdászok örülhetnének is, de...
Tuti befektetések, átalakuló támogatási rendszer és egy biztos út az érvényesüléshez
E 512
E 512

1.300.000 Ft

Gruber eladó
Gruber eladó

780.000 Ft

Altalaj lazító 5 késes
Altalaj lazító 5 késes

1.150.000 Ft

Sokoró grubber 3,5m
Sokoró grubber 3,5m

3.250.000 Ft