Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.42 FtUSD402.41 FtCHF440.92 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Mf-es? #20615. hozzászólásáraEz nalam csak mondjuk ugy hobbi szinten van ,hogy ilyen gepet felujjitok,mimdt pl a az ih tarvsat amit vettem tavaly elott az is fellesz ujjitva,ez ember vallogatja en szeretem ha rendben vannak a gépeim valaki meg szarik rá
Válasz csoppika #20609. hozzászólásáraMas technologiaval lettek most elmuvelve a talajok es ez pont nem kellett oda igy nem siettunk vele,most meg van ra idô,a jo munkahoz idő kell,lattad a gepeinket,rendben van tartva mind,nem utve verve vannak igy az osszeszerelesuk is időbe tart,közben motor felujjitas van a zetoron es igy mig arra nemjonnek meg az alkatreszek.
Válasz szanberg #20589. hozzászólásáraPont ezt akartam irni, hogy egy novemberi kukoricavágás után fújni csak hütőt és levegő szürőt lehet. Idén ugy ahogy tiszta maradt de tavaly a magtartály teteje is sáros volt. Akkor azt fújhatod.
Mosni szerintem nyugodtan lehet, csak utána felvonóknál meg ilyen helyen minden kis ajtót le kell venni, fedett helyen simán megszárad.
Válasz jamo #20587. hozzászólásáraHáááát mert nem kukoricázol. Nekem még ha elkezd fagyni újra, lesz aratnivalóm. Nem sok de addig nem takarítom le a gépet mert kétperc alatt összevágja magát újra. És levegővel kukorica szezon után már csak a hűtőt tudod kifújni a gépet még mosóval sem egyszerű lepucolni az a helyzet.
Válasz jamo #20587. hozzászólásáraJa,a kollega is vagy 2-3 napig fújatja a kombit,igaz ő nagy teljesítményű kompreszorral.
A mosás neki egy kész szertartás mert általában el tart neki egy hétig igaz utána szó szerint úgy néz ki mint ha új lenne és ez semmiféle túlzások nélkül írhatom!
Válasz apuci #20586. hozzászólásáraÉn is. Vettem benzinmotoros lombfúvót, nagyon faxán kilehet vele takarítani. Mondjuk nyáron 1x mosnom is kellett mert nem volt szárazhely és megázott, akkor már a levegő nem viszi le.De utána még volt bőven jóidő... napra után már csak levegővelv takarítottuk... két embernek egy nap egy kombínót kidzsuvázni rendesen...
Válasz Mf-es? #20574. hozzászólásáraÉn se vizezném már össze ilyen időben, ahol a két lemez közé bemegy a víz az már jövő arazásig nem szárad ki csak rozsdul. De ahány ház annyi szokás aki 3-4-5 évente vesz újat annál nem fog megrozsdulni...
Válasz UE-28 #20536. hozzászólásáraBocs, elsiklottam a kérdés felett.
Nekünk bejött. Mondjuk nálunk jónak nevezhető földek vannak 25 körüli Ak-val. Szerves trágyát is nyomunk ki rendszeresen. Arra készülni kell, hogy az első kaszálást nem lehet megszárítani. Egyszerűen olyan nagy a tömeg, hogy áprilisban nem szárad le. Eddig hamsterrel hordtuk be zölden etetni, jövőre szenázst akarunk csinálni.
Ez is mint minden más a csapadéktól függ. Idén 3 kaszálás volt. A nagy melegben szinte semmit nem nőtt. Az utolsót 1,5 hete szedtük le. Mikor van víz akkor a 4 is lejön. Minden kaszálás után kap nitrosolt, 30-40kg-ot. Tavasszal mikor rá lehet menni akkor is meg szoktuk hinteni pár kilóval.
Vetés mint a lucerna, augusztus-szeptember, vetésmennyiség is kb azonos. Ha korán veted és van rá eső akkor azon az éven még ad egy kis kaszálásra valót. Vetés előtt-után hengerezni szoktunk. Az öregem szokta mondogatni, hogy a vetést úgy vissza kell zárni, hogy bringával el lehessen tekerni rajta.
Általában 2 éves, de jobb földön volt ami bírta a 3-at is. Hosszú, hó nélküli nagy hideget nem szereti annyira.
30218 hozzászólás
Válasz csoppika #20619. hozzászólásáraIgenis főnök addigra meglessz
Válasz Mf-es? #20618. hozzászólásáraEzt kb 3 eve lett kesz házilag,eddig lett tesztelgetve es most erett meg az ujjrafestesre
Válasz Mf-es? #20618. hozzászólásáraEz egy feljavított, extrázott multitiller... A határideje Dec. 13...
Válasz dr.T #20617. hozzászólásáraCsak fel újítás?Nem új gép?
Válasz Mf-es? #20615. hozzászólásáraMarmint milyen anyagköltsegre gondolsz,a festése vagy maga a gep?
Válasz Mf-es? #20615. hozzászólásáraEz nalam csak mondjuk ugy hobbi szinten van ,hogy ilyen gepet felujjitok,mimdt pl a az ih tarvsat amit vettem tavaly elott az is fellesz ujjitva,ez ember vallogatja en szeretem ha rendben vannak a gépeim valaki meg szarik rá
Válasz dr.T #20614. hozzászólásáraMennyi az anyag költsége,meg a ráfordított munka óra egy ilyennek?
Válasz csoppika #20609. hozzászólásáraNem alukallunk hehe
Válasz dr.T #20611. hozzászólására
Válasz csoppika #20609. hozzászólásáraMas technologiaval lettek most elmuvelve a talajok es ez pont nem kellett oda igy nem siettunk vele,most meg van ra idô,a jo munkahoz idő kell,lattad a gepeinket,rendben van tartva mind,nem utve verve vannak igy az osszeszerelesuk is időbe tart,közben motor felujjitas van a zetoron es igy mig arra nemjonnek meg az alkatreszek.
Válasz dr.T #20604. hozzászólásáraNem sietted el
Már más ossza be az idődet???
Válasz ermike #20602. hozzászólásáraMa meg megy rá a grubber kés váza este dobok képeket
Válasz GREVEN #20601. hozzászólásáraEz egy 9000 jd alváz csak birosban
Válasz dr.T #20605. hozzászólásárakiváncsi vagyok majd dobj képet!
Válasz borda77 (Joe) #20600. hozzászólásáraMultitillerből áttfabrikallt grubber,tőbb űvelőelemmel.
Válasz csoppika #20603. hozzászólásáraDe de csak most lett ra idő,majd meg dobok kepeket.
Válasz dr.T #20598. hozzászólásáraEz ugye nem az a multitiller amit fél éve pingáltál???
Válasz dr.T #20598. hozzászólásáramire készülsz?? képeket még!
Válasz Vinkó75 #20599. hozzászólásáraMindig is vágytam egy ekére,ami tolja a traktort.
Válasz dr.T #20598. hozzászólásáraMi lesz ez vala?
https://www.youtube.com/watch?time_continue=166&v=198_PeATO-4
na vegre mar beindult az összeszerelés
Válasz John Deere Power Shift #20596. hozzászólásáraHiszed vagy sem,eddig ha megcsúsztunk a 4.fejet le kellett venni. Idén ami nem lett megtaposva,az aszály miatt olyan mint a virágföld.
Válasz mtz1221 #20595. hozzászólásáraKomoly szerkezetű talaj!
Válasz jamo #20593. hozzászólására+l
Válasz szanberg #20589. hozzászólásáraJogos! Csak én kukiban sose gondokodok... felénk nem termelnek...
Válasz szanberg #20589. hozzászólásáraPont ezt akartam irni, hogy egy novemberi kukoricavágás után fújni csak hütőt és levegő szürőt lehet. Idén ugy ahogy tiszta maradt de tavaly a magtartály teteje is sáros volt. Akkor azt fújhatod.
Mosni szerintem nyugodtan lehet, csak utána felvonóknál meg ilyen helyen minden kis ajtót le kell venni, fedett helyen simán megszárad.
Válasz jamo #20587. hozzászólásáraHáááát mert nem kukoricázol. Nekem még ha elkezd fagyni újra, lesz aratnivalóm. Nem sok de addig nem takarítom le a gépet mert kétperc alatt összevágja magát újra. És levegővel kukorica szezon után már csak a hűtőt tudod kifújni a gépet még mosóval sem egyszerű lepucolni az a helyzet.
Válasz jamo #20587. hozzászólásáraJa,a kollega is vagy 2-3 napig fújatja a kombit,igaz ő nagy teljesítményű kompreszorral.
A mosás neki egy kész szertartás mert általában el tart neki egy hétig igaz utána szó szerint úgy néz ki mint ha új lenne és ez semmiféle túlzások nélkül írhatom!
Válasz apuci #20586. hozzászólásáraÉn is. Vettem benzinmotoros lombfúvót, nagyon faxán kilehet vele takarítani. Mondjuk nyáron 1x mosnom is kellett mert nem volt szárazhely és megázott, akkor már a levegő nem viszi le.De utána még volt bőven jóidő... napra után már csak levegővelv takarítottuk... két embernek egy nap egy kombínót kidzsuvázni rendesen...
Válasz jamo #20582. hozzászólásáraA cégnél a kolléga meg egy ismerős úgy csinálja ősszel kifújatja a nyár elején meg le mossa!
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #20584. hozzászólásáraMagát mossa két lébő hehe.
Válasz Mf-es? #20574. hozzászólásáraA két léből fürdés mit jelent felétek, ha nem mosást?
Válasz Berkó_ #20576. hozzászólásáraGratula! Jól nézki!
Válasz Mf-es? #20574. hozzászólásáraÉn se vizezném már össze ilyen időben, ahol a két lemez közé bemegy a víz az már jövő arazásig nem szárad ki csak rozsdul. De ahány ház annyi szokás aki 3-4-5 évente vesz újat annál nem fog megrozsdulni...
Válasz ND #20578. hozzászólásáraIgen.
Válasz Bárány #20577. hozzászólásáraJelenleg a diófa alatt vannak. Nagyobb fa nincs az udvarban.
Válasz Berkó_ #20576. hozzászólásáraKár volt ennyire sietnünk a vetéssel, nekem még lábon is közel lenne ez a gép.
Csak a baj annyi lenne,hogy ahova búza ment oda már ezzel se lenne értelme lemenni.
De jövőre kipróbálnánk ha lehet...
Válasz Berkó_ #20576. hozzászólásáraez a Norbi féle szerkezet?
Válasz Berkó_ #20576. hozzászólására
(Most már kíváncsi lennék arra a karácsonyfára is, ami alá beszuszakolják ezeket.)
Jézuska 2. felvonása!
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #20573. hozzászólásáraÍrhatnál valami véleményt a Tucanóról,tetszik nemtetszik,és miért.Valamit nekem is kéne már vennem...
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #20573. hozzászólásáraKombájnt nem mosunk.Egy napos,levegővel fúvatni.Utána két léből fürdés.
Életképek... Ki, hogy áll a gépmosással? Gazdálkodás egyik legundorítóbb része! (Persze csak a papírmunka után!)(kivéve a számlaírás )
Válasz UE-28 #20536. hozzászólásáraBocs, elsiklottam a kérdés felett.
Nekünk bejött. Mondjuk nálunk jónak nevezhető földek vannak 25 körüli Ak-val. Szerves trágyát is nyomunk ki rendszeresen. Arra készülni kell, hogy az első kaszálást nem lehet megszárítani. Egyszerűen olyan nagy a tömeg, hogy áprilisban nem szárad le. Eddig hamsterrel hordtuk be zölden etetni, jövőre szenázst akarunk csinálni.
Ez is mint minden más a csapadéktól függ. Idén 3 kaszálás volt. A nagy melegben szinte semmit nem nőtt. Az utolsót 1,5 hete szedtük le. Mikor van víz akkor a 4 is lejön. Minden kaszálás után kap nitrosolt, 30-40kg-ot. Tavasszal mikor rá lehet menni akkor is meg szoktuk hinteni pár kilóval.
Vetés mint a lucerna, augusztus-szeptember, vetésmennyiség is kb azonos. Ha korán veted és van rá eső akkor azon az éven még ad egy kis kaszálásra valót. Vetés előtt-után hengerezni szoktunk. Az öregem szokta mondogatni, hogy a vetést úgy vissza kell zárni, hogy bringával el lehessen tekerni rajta.
Általában 2 éves, de jobb földön volt ami bírta a 3-at is. Hosszú, hó nélküli nagy hideget nem szereti annyira.