Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.35 FtUSD399.52 FtCHF437.83 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Köszönöm a segítő tapasztalatokat mindenkitöl. Akkor marad a "rágódás" mert a közelebbi ismeretségi körben is teljesen feles a megitélése ezeknek a gépeknek 140-190 le között. "Két véglet"
Ismeretségben van egy régóta csak JD parkkal rendelkező nagyobb gazda. Ők a 6170R-t találják gyengének, többet vártak tőle. Kb. olyanokat mondanak, mint Fecó.
Plusz olyan 1000 óránál a váltót is szét kellett szedni, valami gyári hiba volt, garanciában csinálták, de nem volt nagy a mosolygás.
Válasz bobo77 #20027. hozzászólásáraHogy "megkönnyítsem" a döntést: 6150R 2 éves 2000 órával, szinte semmi baja nem volt eddig, bitang erős 6820-hoz hasonlítom és más gyártó 175-ös gépét alázza. Kicsit tényleg fapados a rugózások ellenére. Remélem segíttettem.
Akkor feljebb nézelődj 6175R legalább, nagyobb test...
Válasz VMisi #20025. hozzászólásáramás JD-khez képest... a kis kugli 4 hengeres 6430-as keményebben nekifeszül a pótkocsinak egy-egy emelkedőn vagy süllyedős résznél, nem adja meg magát olyan könnyen... puhány, engedi el, vált vissza, lassul meg, kigyorsításkor meg nem olyan virgonc... volt 6920 korábban, van vele párhuzamosan 6430 és 7430 is, az egyik papíron 25 lóerővl kisebb, a másik 20-al nagyobb, de azt érezni hogy a 7430 teljesen más gép, inkább a kicsihez van közel...
Válasz bobo77 #20027. hozzászólásáraA 30-asok lassan elérik a tervezett életkorukat, szerintem az sem jobb választás, ötleteim vannak de nem mondom el, merrt nem tudom leellenőrízni. Amúgy ha valaki sokat akarja használni lehet elgondolkodtató a bérleti konstrukció mert úgy ez a sok szarság nem a te nyűgöd, két nap után kérsz másikat és baxa meg...
Válasz .Feco. #20024. hozzászólásáraPont ezeket nem szerettem volna hallani... 150-180le ben van valami megbizható megbizhatóbb választás???? A 30 as szériák jobbak?
Válasz bobo77 #20023. hozzászólására6150R, 2014-es, kb. 3000 óra van benne, nagy csalódás, gyenge, sok a nyavajaja és rettentően fapados... tipikus lehúzzos eladás, amit pluszban kérsz bele azt belerakjak de amit nem emlitel azt tudatosan hagyja ki! Rengeteg baja volt, kisebb és nagyobb is, nem írom le mindet...
Válasz mtz1221 #20003. hozzászólásáraKöszönöm! A kérdésedre a válasz: Nem csúfítottam el a Feketét a Piroskával, hanem pont hogy a Feleségem javít a Ferga látképén!
Válasz .Feco. #20007. hozzászólásáraTavaly összel, de még nem léptünk tovább...minden esetre érdekes lehet a dolog, kicsit ugy éreztem még ök is teszt fázisban voltak...
Válasz .Feco. #20005. hozzászólásáraJó, csöppet elbeszéltünk egymás mellett.. mikor csináltatok? Én meg nem láttam feldolgozva szóval bízik benne hogy jó lesz... kicsit vakrepülés...
Válasz .Richard. #19997. hozzászólásáraNem területhez. 10 évből 1 kiemelkedően jó, 3 jó, 3 átlagos és három xar, akkor mindegy mit csinálok úgyis xar. Ez lehet akar aszály akar belvíz, akar jég, nincs jelentősége, mint ahogy a tablameretnek sincs. Mindig meg kell tenni mindent a maximumert, akkor is ha tudom hogy 10-bol 3x feleslegesen, mert a másik 7 évben ez hozza a sikert, és ez hozza azt a pénzt amiből kihúzni a 3 szűk esztendőt.
Válasz .Feco. #19996. hozzászólásáraMihez mèred a 30%ot? Ha van annyi földet,hogy 40kilométerre vannak a legtàvolabbiak,akkor 5%öt is írhatsz. Ha egyben van 300hektàr,akkor még 90%is lehet amihez nem tudsz alkalmazkodni. .
Válasz dr.T #19995. hozzászólásáraA saját elméletem alapján az időjárás csak 30%-ban befolyásol. (Nem 30%-ot tesz ki hanem 30%-ban van olyan szélsőséges időjárás amihez már nem lehet alkalmazkodni.)
A többi rajtam múlik: vetesforgon, fajta választáson, talajmuvelesen, tapanyagpotlason, növényvédelmen. Az én döntések határozza meg hogy az adott növény tud-e alkalmazkodni a környezethez vagy sem.
30292 hozzászólás
Válasz lac* #20044. hozzászólásáraMi a bajod vele?
Válasz bobo77 #20041. hozzászólásáraén meg várom a napot amikor megszabadulok tőle
Így szór valaki műtrágyát ill mire jó ez??https://www.youtube.com/watch?v=eFxLui2QK0I
Válasz .Feco. #20037. hozzászólásáraBérmunkába?
Egy kis újjitás nekünk
Válasz .Feco. #20037. hozzászólásáraHmmm így száz hektár megvan naponta.Szójából mennyi menne ezekkel??
Válasz cimbike. #20038. hozzászólásáraOlimac ha jól látom?
Válasz .Feco. #20037. hozzászólásáraNem kivsi az az adapeter a JD-ra?
Ma hajtós nap volt..
Válasz Bárány #20035. hozzászólására3 " alig" használt Landiniröl csúsztam le különböző okok miatt. Jelenleg nem tudok ilyenröl... Nem csak JD de...
Válasz bobo77 #20034. hozzászólásáraCsak JD lehet? Azt mondtad, neked pl. bevált a Landini. Baján az Axiálnál van belőle rogyásig.
Köszönöm a segítő tapasztalatokat mindenkitöl. Akkor marad a "rágódás" mert a közelebbi ismeretségi körben is teljesen feles a megitélése ezeknek a gépeknek 140-190 le között. "Két véglet"
Ismeretségben van egy régóta csak JD parkkal rendelkező nagyobb gazda. Ők a 6170R-t találják gyengének, többet vártak tőle. Kb. olyanokat mondanak, mint Fecó.
Plusz olyan 1000 óránál a váltót is szét kellett szedni, valami gyári hiba volt, garanciában csinálták, de nem volt nagy a mosolygás.
Válasz bobo77 #20027. hozzászólásáraHogy "megkönnyítsem" a döntést: 6150R 2 éves 2000 órával, szinte semmi baja nem volt eddig, bitang erős 6820-hoz hasonlítom és más gyártó 175-ös gépét alázza. Kicsit tényleg fapados a rugózások ellenére. Remélem segíttettem.
Akkor feljebb nézelődj 6175R legalább, nagyobb test...
Moderálási elveink miatt törölve: 2017-09-06 12:48:35
Urak!
És a JD 6120M-ről valakinek néhány ezer üzemórás tapasztalata van?
Köszönöm
Válasz VMisi #20025. hozzászólásáramás JD-khez képest... a kis kugli 4 hengeres 6430-as keményebben nekifeszül a pótkocsinak egy-egy emelkedőn vagy süllyedős résznél, nem adja meg magát olyan könnyen... puhány, engedi el, vált vissza, lassul meg, kigyorsításkor meg nem olyan virgonc... volt 6920 korábban, van vele párhuzamosan 6430 és 7430 is, az egyik papíron 25 lóerővl kisebb, a másik 20-al nagyobb, de azt érezni hogy a 7430 teljesen más gép, inkább a kicsihez van közel...
Válasz bobo77 #20027. hozzászólásáraA 30-asok lassan elérik a tervezett életkorukat, szerintem az sem jobb választás, ötleteim vannak de nem mondom el, merrt nem tudom leellenőrízni. Amúgy ha valaki sokat akarja használni lehet elgondolkodtató a bérleti konstrukció mert úgy ez a sok szarság nem a te nyűgöd, két nap után kérsz másikat és baxa meg...
Válasz .Feco. #20024. hozzászólásáraPont ezeket nem szerettem volna hallani... 150-180le ben van valami megbizható megbizhatóbb választás???? A 30 as szériák jobbak?
Válasz .Feco. #20024. hozzászólásáraA leírás alapján a KITÉ-től vehetted...
Válasz .Feco. #20024. hozzászólásáraMihez viszonyítva mondod, hogy gyenge?
Válasz bobo77 #20023. hozzászólására6150R, 2014-es, kb. 3000 óra van benne, nagy csalódás, gyenge, sok a nyavajaja és rettentően fapados... tipikus lehúzzos eladás, amit pluszban kérsz bele azt belerakjak de amit nem emlitel azt tudatosan hagyja ki! Rengeteg baja volt, kisebb és nagyobb is, nem írom le mindet...
Válasz .Feco. #19985. hozzászólásáraFeco ez 6140R vagy 6150R? Saját? Ha igen meg vagytok vele elégedve? Hibák? Évjárat? Előre is köszi a válaszod.
Válasz Mtz-s gyerek #20021. hozzászólásáraIgen 5méteres. 270 lovas már vinné szerintem 28ra.
Válasz Pilátus #20019. hozzászólására45-re lazítva lett.
Válasz Pilátus #20019. hozzászólásáraSzántani sem szántanak alá mélyebben... Igaz én 45-re mentem XS-el repce alá..
öt méteres?Mennyi ló kellene mélyebbre?
De nem kevés ez(22) a repcének?
Válasz Mtz-s gyerek #20017. hozzászólására*Tarlóba
Válasz Pilátus #20015. hozzászólásáraIh nehéz tárcsa + thorit kész magàgy kukorica tárolóba.
Válasz Pilátus #20015. hozzászólására22cm-re húztam eddig. Mélyebre nem tudtam mert kellene pár paci elé.
Válasz Mtz-s gyerek #20012. hozzászólásáraUhhh ez egy Lemken Thorit??
Mesélj róla ill aki ismeri(28-30cm-re kellene)
Válasz broll79 #20013. hozzászólásáraennek is itt az ideje
Megy a meló 540-el
Repce magágy készítés.08.15
Válasz mtz1221 #20003. hozzászólásáraKöszönöm! A kérdésedre a válasz: Nem csúfítottam el a Feketét a Piroskával, hanem pont hogy a Feleségem javít a Ferga látképén!
Válasz .Feco. #20007. hozzászólásáraTavaly összel, de még nem léptünk tovább...minden esetre érdekes lehet a dolog, kicsit ugy éreztem még ök is teszt fázisban voltak...
Válasz Batka #20008. hozzászólására Rájöttem ám már..
Válasz Batka #20006. hozzászólásáraA hivatkozott cikkben mutatott térképre gondoltam...
Válasz .Feco. #20005. hozzászólásáraJó, csöppet elbeszéltünk egymás mellett.. mikor csináltatok? Én meg nem láttam feldolgozva szóval bízik benne hogy jó lesz... kicsit vakrepülés...
Válasz .Feco. #20005. hozzászólásáraAkkor.sok szomszédod van... van vahy 200km köztünk...
Válasz Batka #20004. hozzászólásáraNocsak, szomszédok vagyunk?
Válasz .Feco. #20002. hozzászólásáraHa nem lenne aláirva, akkor is felismerném...nálam készült....
Válasz Berkó_ #19944. hozzászólásáraGratulálok a feketéhez.De azt mond már meg hogy azt a szép feketét miért kell elcsúfítani,egy piros vasdarabbal ?
Válasz Batka #20001. hozzászólásáraMi ismerős rajta? Akár hol lehetne… Semmi nem utal arra hogy polgári és Hajdúnánás között lenne
Válasz .Feco. #19989. hozzászólásáraEz a tábla igencsak ismerös...
Válasz *** HM *** #19998. hozzászólásáraItt nem kevés eső volt, bőven 500 mm fölött járunk már most is, most jó évünk van.
Válasz .Richard. #19997. hozzászólásáraNem területhez. 10 évből 1 kiemelkedően jó, 3 jó, 3 átlagos és három xar, akkor mindegy mit csinálok úgyis xar. Ez lehet akar aszály akar belvíz, akar jég, nincs jelentősége, mint ahogy a tablameretnek sincs. Mindig meg kell tenni mindent a maximumert, akkor is ha tudom hogy 10-bol 3x feleslegesen, mert a másik 7 évben ez hozza a sikert, és ez hozza azt a pénzt amiből kihúzni a 3 szűk esztendőt.
A földecske konkrét pozícióját fajtáját se felejtsük el.... fing esővel fing energiával hozza idén is a 16t + kukit...
Válasz .Feco. #19996. hozzászólásáraMihez mèred a 30%ot? Ha van annyi földet,hogy 40kilométerre vannak a legtàvolabbiak,akkor 5%öt is írhatsz. Ha egyben van 300hektàr,akkor még 90%is lehet amihez nem tudsz alkalmazkodni. .
Válasz dr.T #19995. hozzászólásáraA saját elméletem alapján az időjárás csak 30%-ban befolyásol. (Nem 30%-ot tesz ki hanem 30%-ban van olyan szélsőséges időjárás amihez már nem lehet alkalmazkodni.)
A többi rajtam múlik: vetesforgon, fajta választáson, talajmuvelesen, tapanyagpotlason, növényvédelmen. Az én döntések határozza meg hogy az adott növény tud-e alkalmazkodni a környezethez vagy sem.