Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD390.32 FtCHF429.55 FtGBP486.38 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz zoltán70 #19201. hozzászólásáraItt pont forditva van ami trágyázott-agyon trágyázott az olyan laza ragados hogy nem lehet szántani ilyenkor.Ami tápanyag szegény rosszul müvelt lehet még száraz alul.
Már észrevettem, hogy újként és ismeretlenként nem illik bele vaúzni a témákba, főleg nem a nagyoktól eltérő véleményt.
DE azért arra is lehetett volna gondolni, hogy azért így szánt a pilóta mert az a célja hogy a parcella adott részére "összevettesse" a földet, pl. belvíz megelőzése miatt. A videó végén látható, hogy a trakis tudja mi az a vf.eke. Alapból én sem néztem volna végig a videót, de az sem oké, hogy egyből rossz pontot osszunk a pilótának.
Szerintem éppen így csinálta ésszerűen.
(Gondolom, nem véletlenül nem a parcella szélén kezdte a szántást.)
Ma reggel kerteket próbáltam szántani de a fekete nyirkos föld le nem fordult az ekéről!!Az erdész barátom kiskerje minden éven osztottan van trágyázva,hát nem hiszitek el az ekét se lehetett látni úgy bele ment a földbe és gyönyörű lett!!A szomszéd néniébe kár volt beleállni mert egy vaddisznó konda jobb munkát csinált volna!!Pedig ugyanaz a föld csak az egyik folyamatosan van trágyázva!!
Felénk is az 5-ös ekékről lekerült az utolsó fej sok helyen.Hiába van lóerő ha nincs tapadás a malajban,meg agyon taposott kukorica földeken.Meg a kivánt méységet is nehéz tartani ilyenkor már.
Válasz fendt309 #19191. hozzászólására335Le.
5:10-nél látszik, hogy elég az most oda. Valószínűleg 2-3 nappal előtte még ennyire se vitte volna annyira vizes volt.
Válasz .Feco. #19183. hozzászólásáraHehe...ne csodálkozz... 23mm-es légvédelmi dupla csövű gépágyús voltam...a talpakra támasztott 950kg-os kétkerekű kordét is megemelte, mikor lőttek vele...
Szerencséje volt a manyusnak, hogy nem repeszromboló volt...szerintem...
Válasz Sanyee #19180. hozzászólásáraJó bizony! Állítólag az a Manax bedarált egyet az erdészeti zúzóval. Abban azért van anyag mégis olyan lyukat ütött az acélon hogy lenullázta a gépet. A Fendt-et felemelte kb. méter magasra, a pilóta meg ment a pszihiátriára...
Válasz bobo77 #19179. hozzászólására88mm-es golyó.
Altalajlazító egyik nemkívánatos talajhatása.
Még jó, hogy elmaradt a nyári rotálás, de ahogy elnézem a sorművelő is húzkodta.
Válasz anca #19172. hozzászólásáraBocsánat, hogy titeket zavarlak egy nem igazán ehhez kapcsolódó dologgal. Kérdezném látta e közületek valaki a mai soroló 6 órás adását. Sajnos lekéstünk róla és sokára lehet újra megnézni. A lényeg,hogy nagyon valószínű mi is ehhez hasonló helyzetbe vagyunk, de mivel az adás elejét nem láttuk nem biztos. Tud segíteni valaki,hogy mi volt a pontos jogállás??? De igazán a kapcsolatot jó lenne felvenni a gazdával, vele beszélni, ha valaki tud ebben segíteni nagyon megköszönném. Újfehértói volt a gazda.
Itt is ez a helyzet végre látjuk az alagut végét.De még van tengeri a lábán sok felénk is meg vetni valo.Dűlő utak sok helyen járhatatlanok szinte.Belvizes helyek kezdik marasztalni a traktorost.892-es+IH-6200-al huztak ki egyszer már.
Tűzifa...Mi van a szállítással?Saját fámat saját géppel birtokossági erdőből eddig oda vittem,ahová akartam,jellemzően gyerekeimnek 20 km-en belül.Az erdész szállítólevelével,slussz.Ez változott?
Válasz .Feco. #19123. hozzászólásáraMinden szavaddal egyet értek! Somogyban sincs máshogy...azt szoktam mondani, hogy jelenleg faluhelyen nem munkanélküliség, hanem dologtalanság van...a kocsma előtt sörözni..NA!!! az a nagy életcél - s közben hangoztatni, hogy itt ennyit dolgoztunk..ott annyit dolgoztunk...valójában l.faszt nem csinál senki...3 embert vettem fel az idén erdészeti munkára, abból az első kihullott nyáron...a másik 2 meg csak jelenlétével van ott szinte...a volumenük 1 köb fa 1 héten...ennyit hajlandóak termelni, mert ennyire tartják a közmunkabért....de ebbe is szoknak bele...katasztrófa...
30411 hozzászólás
Válasz gergő07 #19213. hozzászólásáraBúza mind a kettő. Kalahári,csak a felső kettő az 8 tonnás kötött talajon volt az első meg 5,5 tonnás homok.
Válasz GREVEN #19212. hozzászólásáraAlsó képen milyen tarló látható?
Míg az eső közbe nem szólt.
Válasz colega #19181. hozzászólására
Köszönöm
Válasz apuci #19208. hozzászólásáraÜdv!
Ahova mi visszük ott 60ft a szárítás és 80 a tisztítás.
Szemét mindig 2%.
Válasz Cajg #19205. hozzászólására580+áfa a víz 1160+áfa a tisztítás
3+1% a szemét az 1% vissza jár törtszemként
Válasz Cajg #19205. hozzászólására150/q tisztítás!
Válasz Cajg #19205. hozzászólásáraTetthely válogatja!59+Fa -150+Fa!!!
Mennyiért szárítanak most 1% ot kukoricánál és mennyit vonnak le tisztításra?
Válasz GREVEN #19190. hozzászólásáraFelénk a 6830-asok 2 fejjel szántoganak.
Válasz zoltán70 #19201. hozzászólásáraItt pont forditva van ami trágyázott-agyon trágyázott az olyan laza ragados hogy nem lehet szántani ilyenkor.Ami tápanyag szegény rosszul müvelt lehet még száraz alul.
Már észrevettem, hogy újként és ismeretlenként nem illik bele vaúzni a témákba, főleg nem a nagyoktól eltérő véleményt.
DE azért arra is lehetett volna gondolni, hogy azért így szánt a pilóta mert az a célja hogy a parcella adott részére "összevettesse" a földet, pl. belvíz megelőzése miatt. A videó végén látható, hogy a trakis tudja mi az a vf.eke. Alapból én sem néztem volna végig a videót, de az sem oké, hogy egyből rossz pontot osszunk a pilótának.
Szerintem éppen így csinálta ésszerűen.
(Gondolom, nem véletlenül nem a parcella szélén kezdte a szántást.)
Ma reggel kerteket próbáltam szántani de a fekete nyirkos föld le nem fordult az ekéről!!Az erdész barátom kiskerje minden éven osztottan van trágyázva,hát nem hiszitek el az ekét se lehetett látni úgy bele ment a földbe és gyönyörű lett!!A szomszéd néniébe kár volt beleállni mert egy vaddisznó konda jobb munkát csinált volna!!Pedig ugyanaz a föld csak az egyik folyamatosan van trágyázva!!
Turbos mtz-ék is vitték a hármas ekét normális körülmények között rendesen.Ilyen körülmények között már kinlodnak az itteni jo fekete földekben.
Felénk is az 5-ös ekékről lekerült az utolsó fej sok helyen.Hiába van lóerő ha nincs tapadás a malajban,meg agyon taposott kukorica földeken.Meg a kivánt méységet is nehéz tartani ilyenkor már.
Azért a hozzászólásokból látszik, hogy kinek van tényleg kötött földje, és ki az aki csak azt hiszi hogy az van neki!
Válasz fendt309 #19191. hozzászólására335Le.
5:10-nél látszik, hogy elég az most oda. Valószínűleg 2-3 nappal előtte még ennyire se vitte volna annyira vizes volt.
Mitagyaltok
Elment a love trakira eke meg csak a kicsié volt otthon
Válasz atisgyulai #19189. hozzászólásáraAaa a pilota azt hiszi azert van a eke felso resze ha elkopik az ajja akkor att kell tekerni es mehet tovabb a buli
Válasz GREVEN #19190. hozzászólásáraIgaz hogy ha kivan nyitva 4*50_et tud vinni.de ez tellleg karcsu
Válasz borda77 (Joe) #19192. hozzászólásárahttps://www.youtube.com/watch?v=IigE9XMGdNM
Válasz fendt309 #19191. hozzászólására350 tuti van... oké hogy sár van de azért az akkor is 40 cm az 5-össel szaladna meg a 6-al is
Válasz GREVEN #19190. hozzászólásáraA 8335R hány lóerős....?
Válasz kissviktor #19185. hozzászólásáraÉn csak keresnék egy kisebb ekét mögé. Alig alig bírja ezt is.
Mondjuk mi 105 lovas géppel szántottunk 4 fejjel mikor még újak voltak hasonló kötött földön.
Válasz kissviktor #19185. hozzászólásáraPilóta elfelejtett hátra nézni?
Nem vette észre hogy nem ágyeke van mögötte?
Válasz kissviktor #19185. hozzászólásáraIlyen földeken nem nehéz fasza Jonit venni!
Válasz Sanyee #19186. hozzászólásáraMi ez? A locsoló tömlő dobja???
Válasz .Feco. #19183. hozzászólásáraTűzszerészek helyben hatástalanították.
http://kepfeltoltes.hu/161112/881893863F_nyk_p0156_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Volt benne még kraft!
Szántás az eső előtt
video klikk ide 7perc
Válasz .Feco. #19183. hozzászólásáraHehe...ne csodálkozz... 23mm-es légvédelmi dupla csövű gépágyús voltam...a talpakra támasztott 950kg-os kétkerekű kordét is megemelte, mikor lőttek vele...
Szerencséje volt a manyusnak, hogy nem repeszromboló volt...szerintem...
Válasz Sanyee #19180. hozzászólásáraJó bizony! Állítólag az a Manax bedarált egyet az erdészeti zúzóval. Abban azért van anyag mégis olyan lyukat ütött az acélon hogy lenullázta a gépet. A Fendt-et felemelte kb. méter magasra, a pilóta meg ment a pszihiátriára...
Válasz colega #19181. hozzászólásáraNem látni semmit??
Üdv!Milyen nõvény ez.
Válasz bobo77 #19179. hozzászólására88mm-es golyó.
Altalajlazító egyik nemkívánatos talajhatása.
Még jó, hogy elmaradt a nyári rotálás, de ahogy elnézem a sorművelő is húzkodta.
Válasz Sanyee #19176. hozzászólásáraLövedék?
Válasz Sanyee #19176. hozzászólására
Válasz Sanyee #19176. hozzászólásáraMi ez?
Káposztavágás közbe nem gondoltuk, hogy ilyet is találni.
Válasz oprita #19170. hozzászólásáraNem változott.
Válasz peptó #19173. hozzászólásáraKeress rá a neten a müsorra,a riportra elérhetöséget biztos találsz.
Válasz anca #19172. hozzászólásáraBocsánat, hogy titeket zavarlak egy nem igazán ehhez kapcsolódó dologgal. Kérdezném látta e közületek valaki a mai soroló 6 órás adását. Sajnos lekéstünk róla és sokára lehet újra megnézni. A lényeg,hogy nagyon valószínű mi is ehhez hasonló helyzetbe vagyunk, de mivel az adás elejét nem láttuk nem biztos. Tud segíteni valaki,hogy mi volt a pontos jogállás??? De igazán a kapcsolatot jó lenne felvenni a gazdával, vele beszélni, ha valaki tud ebben segíteni nagyon megköszönném. Újfehértói volt a gazda.
Itt is ez a helyzet végre látjuk az alagut végét.De még van tengeri a lábán sok felénk is meg vetni valo.Dűlő utak sok helyen járhatatlanok szinte.Belvizes helyek kezdik marasztalni a traktorost.892-es+IH-6200-al huztak ki egyszer már.
Talaj munka,betakarítás,vetés ki hogy áll vele?Mi végeztünk a vetéssel és a tőréssel indul a szántás ahogy az idő engedi.
Tűzifa...Mi van a szállítással?Saját fámat saját géppel birtokossági erdőből eddig oda vittem,ahová akartam,jellemzően gyerekeimnek 20 km-en belül.Az erdész szállítólevelével,slussz.Ez változott?
Válasz a2457 #19143. hozzászólásáraa kettő nekem is meg van.
Sőt a villanykályhának is le van csövezve, ha az lenne a jövő.
1980-ban még nem volt rossz.
A napelemes tervedről ha lehetne bővebben!
Inkább másik topikban.
http://www.agroinform.com/forum/Futesi-modszerek-a-szalmabalas-kazan/t1444
Például:
Válasz szanberg #19160. hozzászólására"Ez utóbbi baj, ha most építenék egy szintes lenne, nagy a hőkülönbség lent és fent"
Ezen egy fűtésszerelő tud segíteni.
Le kell zárni, vagy kisebb radiátor kell.
Egy kemence hozzászólás is megjelent.
Nádudvaron több helyen kemencébe tették a hőcserélőt, ami gázzal működik. Működik cserépkályhával is.
én azért csináltam így mert sose tudni mit hoz a jövő.
bár sanszos hogy az áram lesz a nyerő meg a napelem.
permikézés
klikk ide Videó
Sosem árt, másodjára az ősszel, elég jó idők vannak gombucinak és gobaraknak nem adunk esélyt áttelelni
Válasz .Feco. #19123. hozzászólásáraMinden szavaddal egyet értek! Somogyban sincs máshogy...azt szoktam mondani, hogy jelenleg faluhelyen nem munkanélküliség, hanem dologtalanság van...a kocsma előtt sörözni..NA!!! az a nagy életcél - s közben hangoztatni, hogy itt ennyit dolgoztunk..ott annyit dolgoztunk...valójában l.faszt nem csinál senki...3 embert vettem fel az idén erdészeti munkára, abból az első kihullott nyáron...a másik 2 meg csak jelenlétével van ott szinte...a volumenük 1 köb fa 1 héten...ennyit hajlandóak termelni, mert ennyire tartják a közmunkabért....de ebbe is szoknak bele...katasztrófa...