Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz a2457 #18926. hozzászólásáraHehe az kizárt hogy lenullázzam, de ha sikerül kordában tartani annyira, hogy normálisan tudja termelni, akkor már nyertem. Az a gond, hogy tavaly ugarolva volt ez a szerencsétlen tábla, és mire észbe kaptak az ősök már 2 méteres ciroktenger volt az egész.... Egyébbként pl tarackot már nyírtak ki totál nélkül....hetente-kéthetente marózták a táblát(200 nöl) tavasztól őszig....kidöglött...mondjuk a talaj szerkezetet is építgették utána, mert nem sok minden maradt belőle
Válasz Agronomus #18919. hozzászólásárana sajnos építő jelleggel nemtudok hozzászólni, de ha sikerül kinyiratni valamivel légyszives írd meg ide a fórumba.
lábat csókolok mezítlábas ganyézás után ha sikerül rendesen, feltéve ha elmondod hogyan csináltad.
Válasz Ferror #18923. hozzászólására Új perspektívából világítottad meg a dolgot, de minden esetre nehezen helyettesíthető terméknek gondolom.
Abban nem hiszek, hogy az általam 3-4 évente kijuttatott 4-5 liter/ha dózis gyülemlik fel a tábla talajában.
Válasz dr.T #18920 hozzászólás
Magról és gyökérről (rizómáról) is szaporodik ez a dög, és iszonyat agresszív....ahogy darabolod úgy terjed....mindenhol minden talajon szárazba-nedvesbe ennek a sz.rnak mindeggy ....kukori betakarítás után fújnám ki a cuccot, és csak akkor szántanám amikor kinyírta a cirkot...idén hazavágta a kukoricámat, nem szeretnék így járni a gabonával is. Ez a helyzet sajnos az előzőekben végrehajtott hanyag-spórolós művelésnek köszönhető.Éppen átvenni készülök a kis gazdaságot, de így elég nyögvenyelős De legalább van kihívás
Válasz Agronomus #18919. hozzászólásáraHa totallal fujsz annak semmi mellekhatasa nincs,az csak arra hat ami zold tomeg,de attol fugg mikor fogod fujni mert azert 2 het kell neki mikorra felszivodik a gyokerbe,en nemtudom milyen az a fenyercirok de az nem magrol kell,mert ha magrol kell akkor feleslegesen fujokd ki a permetet.
Sziasztok.Gyomirtásba szeretnék tanácsot kérni tapasztaltabb kollégáktól.Van egy táblám, fele Pulsarral kezelt napra, másik fele 2* gyomirtott kukorica.A kukoricában irgalmatlan erős a fenyércirok fertőzés, még a dupla gyomirtás sem vitte ki normálisan.Tavaszi gabona menne bele.Ha megkínálom betakarítás után egy totállal, és a teljes pusztulás után leszántom, annak lehet valami utóhatása még tavasszal? Illetve mennyi idő kellene kb a szernek hogy gallyra vágja a cirkot?
Válasz .Feco. #18913. hozzászólásáraNa ezt te meg honnan vetted,igen azt irjak,hogy szetrepiszti a hantokat,tudod mit csinall egy nagy rakas semmit,meg konnyebb huzni mert kisebb a felulete bla bla bla,az eletben azert mashogy van,8 000 ha termelnek biztos hulyek nem?
Válasz VMisi #18911. hozzászólásáraNemszerette a kukoricat,meg allandoan meglazultak a csavarok a remegestol,perszen nem laza talajrol beszelek hanaen kotott.
Válasz _NB_ #18908. hozzászólásáraNezegettem enis,de igy legalabb olyan van amit en akarok,400 kormanylemez,szallitokereknek is funcionallo kerek,memorihenger.
Válasz dr.T #18893. hozzászólásáraFőzni tud? (ha már családtag)
Ha olyan jól dolgozik, mint amilyennek kinéz, akkor én is elhúzgálnék belőle egy hármasat!
Ha lehetek indiszkrét: "Hogyé adják?"
Válasz kissviktor #18879. hozzászólásáraSzia.Találkoztál jégháló alatti paprika paradicsom termesztéssel?Itthon nem igazán találok információt,de tőlünk nyugatra terjedőben van ahogy olvastam.
30174 hozzászólás
Válasz a2457 #18926. hozzászólásáraHehe az kizárt hogy lenullázzam, de ha sikerül kordában tartani annyira, hogy normálisan tudja termelni, akkor már nyertem. Az a gond, hogy tavaly ugarolva volt ez a szerencsétlen tábla, és mire észbe kaptak az ősök már 2 méteres ciroktenger volt az egész.... Egyébbként pl tarackot már nyírtak ki totál nélkül....hetente-kéthetente marózták a táblát(200 nöl) tavasztól őszig....kidöglött...mondjuk a talaj szerkezetet is építgették utána, mert nem sok minden maradt belőle
Válasz Agronomus #18919. hozzászólásárana sajnos építő jelleggel nemtudok hozzászólni, de ha sikerül kinyiratni valamivel légyszives írd meg ide a fórumba.
lábat csókolok mezítlábas ganyézás után ha sikerül rendesen, feltéve ha elmondod hogyan csináltad.
Válasz Ferror #18923. hozzászólására Új perspektívából világítottad meg a dolgot, de minden esetre nehezen helyettesíthető terméknek gondolom.
Abban nem hiszek, hogy az általam 3-4 évente kijuttatott 4-5 liter/ha dózis gyülemlik fel a tábla talajában.
Válasz dr.T #18920 hozzászólás
Magról és gyökérről (rizómáról) is szaporodik ez a dög, és iszonyat agresszív....ahogy darabolod úgy terjed....mindenhol minden talajon szárazba-nedvesbe ennek a sz.rnak mindeggy ....kukori betakarítás után fújnám ki a cuccot, és csak akkor szántanám amikor kinyírta a cirkot...idén hazavágta a kukoricámat, nem szeretnék így járni a gabonával is. Ez a helyzet sajnos az előzőekben végrehajtott hanyag-spórolós művelésnek köszönhető.Éppen átvenni készülök a kis gazdaságot, de így elég nyögvenyelős De legalább van kihívás
Válasz Sz_Pisti #18922. hozzászólásáraha a bayer megveszi akkor marad, ha nem akkor a gyerekek érdekében betiltják
Válasz Mihály-963 #18921. hozzászólásáraEkkora butaságot ne írjál már!
Ebben esetben egy pillanatnyi gondolkodás nélkül betiltották volna és nem csak fontolgatnák, hogy legyen a sorsa.
Válasz dr.T #18920. hozzászólásáraja aha azért tiltanák be a glyfot az UNIO mert már a gyerekek is azt pisilik
Válasz Agronomus #18919. hozzászólásáraHa totallal fujsz annak semmi mellekhatasa nincs,az csak arra hat ami zold tomeg,de attol fugg mikor fogod fujni mert azert 2 het kell neki mikorra felszivodik a gyokerbe,en nemtudom milyen az a fenyercirok de az nem magrol kell,mert ha magrol kell akkor feleslegesen fujokd ki a permetet.
Sziasztok.Gyomirtásba szeretnék tanácsot kérni tapasztaltabb kollégáktól.Van egy táblám, fele Pulsarral kezelt napra, másik fele 2* gyomirtott kukorica.A kukoricában irgalmatlan erős a fenyércirok fertőzés, még a dupla gyomirtás sem vitte ki normálisan.Tavaszi gabona menne bele.Ha megkínálom betakarítás után egy totállal, és a teljes pusztulás után leszántom, annak lehet valami utóhatása még tavasszal? Illetve mennyi idő kellene kb a szernek hogy gallyra vágja a cirkot?
Válasz *** HM *** #18917. hozzászólásáraNo para
Válasz dr.T #18915. hozzászólásáraNem azok csak te vagy ideges ...pihenj ugyis esik
Válasz .Feco. #18913. hozzászólásáraSzerintem kötöttben akkor mehet könnyebben, ha szíjas a szántás...
Válasz .Feco. #18913. hozzászólásáraNa ezt te meg honnan vetted,igen azt irjak,hogy szetrepiszti a hantokat,tudod mit csinall egy nagy rakas semmit,meg konnyebb huzni mert kisebb a felulete bla bla bla,az eletben azert mashogy van,8 000 ha termelnek biztos hulyek nem?
Válasz .Feco. #18913. hozzászólásáraItt is eladták a réseltet.A rések közé szorult a rög,és utána nem csúszott a föld rajta,csak dúrt.
Válasz dr.T #18912. hozzászólásáraa réselt pont kötött talajon jobb! Nem kicsit hanem sokkal! Valami nem stimmelhetett azzal a géppel akkor...
Válasz VMisi #18911. hozzászólásáraNemszerette a kukoricat,meg allandoan meglazultak a csavarok a remegestol,perszen nem laza talajrol beszelek hanaen kotott.
Válasz dr.T #18910. hozzászólásáraMiért? Mi baj volt a réselttel?
Válasz dr.T #18909. hozzászólásáraA reselt meg nalunk nem er semmit,a kozeli tsz-ben volt 2 drb azokat is mar telivel szereltek fel.
Válasz _NB_ #18908. hozzászólásáraNezegettem enis,de igy legalabb olyan van amit en akarok,400 kormanylemez,szallitokereknek is funcionallo kerek,memorihenger.
Bábolnán van akciósban két öregebb 5 fejes Jupi a sima 3.2+ a réselt 3.7+
link
ki mennyire ugyesVálasz *** HM *** #18906. hozzászólására
Válasz dr.T #18905. hozzászólásáraNa mennyi ez ne szivbajoskodj itt
10enhány ropi?
Válasz *** HM *** #18904. hozzászólásáraNekem meg mar nagyon kelett egy masik.
Mi mán nem adunk 20000eurót ekére az beton
Válasz *** HM *** #18902. hozzászólásáraHat te mer nem?
Válasz dr.T #18851. hozzászólásáraMinem a bábolnai packomatos lbt csengettétek ki csikkzsebbül?
Válasz atisgyulai #18899. hozzászólásáraEmailba leirom de ide nem.
Válasz dr.T #18898. hozzászólásáraLemken téglapirosban!
Válasz dr.T #18893. hozzászólásáraFőzni tud? (ha már családtag)
Ha olyan jól dolgozik, mint amilyennek kinéz, akkor én is elhúzgálnék belőle egy hármasat!
Ha lehetek indiszkrét: "Hogyé adják?"
Válasz bobo77 #18896. hozzászólásáraKoszi,nagyon brutal eros eke, +memori henger,szallitokerek
Válasz Gergő, #18894. hozzászólásáraOpall agri jupiter
Válasz dr.T #18893. hozzászólásáraGratula az Opall-Agri Jupihoz!
Válasz Gergő, #18894. hozzászólásáraÉn is arra tippeltem elsőre aztán közelebbről nézve a Jupiter nem stimmelt.
Válasz dr.T #18893. hozzászólásáraHelti? Gratula hozzá!
Az ujj családtag.....
Válasz kissviktor #18891. hozzászólásáraEz a Kverneland kombi sürübb osztásunak tünik mint az NZA.
Tapasztalatok vele?
Újabb vidi:
Még egy utolsó simítás a JD után, még igényelte egy picit, hogy tökéletes vetőmagágy legyen.
MTZ fogasolás
Talajmunkás video John Deere és Krevneland Tiger 800
klikk ide a megtekintéshez
Válasz cimbike. #18888. hozzászólásáraCsak a JD 9530 at a főnök nem engedi a földre ebben az időben mert "túl nehéz"
Válasz bobo77 #18886. hozzászólására7fm?? Ahhoz már legalaább 500 lóerő kellene, ha mélyen akarják húzni!
Válasz kissviktor #18879. hozzászólásáraSzia.Találkoztál jégháló alatti paprika paradicsom termesztéssel?Itthon nem igazán találok információt,de tőlünk nyugatra terjedőben van ahogy olvastam.
Válasz cimbike. #18885. hozzászólásáraJD 8530 és Horsch Terrano 7FM. Ez a traki kicsi hozzá valójában...
Válasz bobo77 #18882. hozzászólására8330 vagy 8530? Es mit húz, Terranot?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #18883. hozzászólásáraÁ nem léptem szintet csak a szomszéd játszik!
Válasz bobo77 #18882. hozzászólásáraJó nagy kategóriaváltás a Landini után, Gratula
Válasz atisgyulai #18880. hozzászólására
Olaszországban jártam:
Egy kis összefoglaló videó:
Hagyma, dinnye, paradicsom, paprika,...stb
Cezena, Cora Seeds
Videó megtekintéséhez klikk ide
Videó megtekintéséhez klikk ide
Válasz csoppika #18877. hozzászólásáraKellemes meló lenne, ha megfizetnék!
Amúgy én nem tudtam, h így tartják karban a partot.