Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz csoppika #18288. hozzászólásáraA masik meg szerintem azt se tudja hogyan nez ki ez a gep csak kepekrol szerintem mert itt ilyet nemlatsz,meg kiallitason se a kornyekbelieken! Mikor a sorkozmuvelot vettem akkor is osztrakban voltam megnezni mert az sem volt itt!
Válasz csoppika #18288. hozzászólásáraNem igen szeretek olyan embereket aki megmondja hogy miert ilyet meg olyat vettem,talan azert vettem ilyet mert ez kell nem azert mert nemkell,tobbet tudok a gepekrol mindt sokannyian (ez nem nagykepuseg),de mikor csinalltam a multit az osszes grubberfajtat megneztem amit csak lehet,amugy meg gepmanias vagyok,na csak ezert kapom fel a vizet.
Válasz .Feco. #18281. hozzászólásáraNekem mar van lemken stilusu opall agri saturn kompaktorom,mindt mondtam nagyon nehez tavaszra az arpa ala,csak mivel fugesztett gep ezert nincs ami kupirozza az elejet.ezert ennek vannak elo hengerek ami kopirozza az elejet is,hat en neztem a lemkent is de mondom nekem az nemtetszett rajta.
Válasz Vadmalac #18273. hozzászólásáraSzevasz Vadmalac!
No milyen volt a látvány??
Én tegnap nem voltma csak 2x kinn a kutyákat megetetni, elég esős idő volt.
De általában elég sűrűn ott vagyok.
Amugy látom sokan lelassítanak és "megcsodálják"
Válasz kissviktor #18269. hozzászólásáraHolnap megnézem élőben is, ott megyek el mellettetek! A múltkor is néztem, hogy mi a fene lehet az, akkor még nem tudtam, hogy hagyma.
Válasz Misi 1990 #18267. hozzászólásáraNem tárgyévi fémzárolt vetőmaghoz kell friss csíravizsgálatot csináltatni így kerülhet forgalomba. Ennek eredményét kérheted a forgalmazótól, ill a bizonyítványon rajta van amit szintén meg kell, hogy mutasson ha kéred.
Kedves Gazdatársak!
Fel szeretném hívni a figyelmeteket arra ami velünk történt idén ősszel, hogy veletek ez ne fordulhasson elő.
Szeptember elején rendeltünk a KITÉ-től őszi búza vetőmagokat, és próba képen rendeltünk 10 ha-ra való MV Lucilla nevű búza vetőmagot is. Amit tudni illik Európa szintű híre van ennek a magyar fajtának. Eddig minden jó is volt a vetőmag időben meg is érkezett de ekkor kezdődtek a gondok, hogy több zsák is sérül, egér rágott volt, ezen kívül meg még 2014. 08. havi csávázás. Ekkor nagy dilemma volt hogy át e vegyük de a kereskedő is azt mondta, hogy nyugodtan annak nem lesz semmi baja. Hát így átvettük.
Eljött a vetés ideje el is vetettük szépen és vártunk. eltelt egy, két hét is a más fajta búzáink már szépen soroltak de ez nem nagyon akart ha ki is kelt néhol, itt is csak élet halál között volt. Na akkor ismét a KITE kereskedőhöz fordultunk, hogy ez így nem jó valamit kövessenek el vagy adjanak másik vetőmagot. Felvette a KITE a jegyzőkönyvet nagy nehezen, de csak húzta az időt. Na de ezen a héten csoda történ a KITE új vetőmagot küldött kárpótlásul az előbbiért, amit ilyenkor is el lehet vetni. Így a tegnapi napon újra lett vetve az a bizonyos 10 ha.
Néhány képpel be is mutatom a zsákok állapotát és, hogy a föld hogy nézett ki. Mert az egyik tábla szélébe pótlásként lett más fajta téve ami már szépen nődögél.
Válasz szanberg #18257. hozzászólására Esetleg tarló valami nagy rotoros sodróva sodratva aztán bálázva, de nem a rotafos után(mer azután előszö le kell szártépőzni) hehe.
Válasz Ares 826 #18238. hozzászólásáraLehet venni plazmavagot, ami 10-12-es anyagig szépen vág, de akkor is kézi geccsolas lesz, ha meg megrajzolod es cnc kívágja az a legtutibb! Es minden elem elején egyforma, merethelyes, stb.
Válasz Ares 826 #18237. hozzászólásáraHamar el lett vetve és teli van tyúkhurral meg veronikával meg repce volt előtte és az is kijött itt ott. Ezek nem fagynak el sajnos!
Válasz cimbike. #18242. hozzászólásáraHogy a búzádon ven e azt nemtudopm,de nálunk a tritikálét már permetezni kellett!!A kikelt vetemény kiveszik,látható jele hogy a levél vissza van húzva a földbe,amit elrág ,és utána kiszárad!Főleg a szalma rend irányában,vagy a bálák helyén látható indulási pont ként!
30174 hozzászólás
Nyugi csak lazán.
Jók vagytok tudja mindenki.....
Válasz csoppika #18288. hozzászólásáraA masik meg szerintem azt se tudja hogyan nez ki ez a gep csak kepekrol szerintem mert itt ilyet nemlatsz,meg kiallitason se a kornyekbelieken! Mikor a sorkozmuvelot vettem akkor is osztrakban voltam megnezni mert az sem volt itt!
Válasz csoppika #18288. hozzászólásáraNem igen szeretek olyan embereket aki megmondja hogy miert ilyet meg olyat vettem,talan azert vettem ilyet mert ez kell nem azert mert nemkell,tobbet tudok a gepekrol mindt sokannyian (ez nem nagykepuseg),de mikor csinalltam a multit az osszes grubberfajtat megneztem amit csak lehet,amugy meg gepmanias vagyok,na csak ezert kapom fel a vizet.
Válasz dr.T #18287. hozzászólásáraIgen zabos vagy Heccire Doktor Úr... Lazuljá' má' be... Árt az idegeidnek:-)))
Válasz *** HM *** #18283. hozzászólásáraAzert van ennyi gyarto hogy valogassunk,ne hogy mar te mond meg nekem mire van szuksegem.
Válasz *** HM *** #18282. hozzászólásáraNeked merre az a amarra?
Válasz .Feco. #18281. hozzászólásáraNekem mar van lemken stilusu opall agri saturn kompaktorom,mindt mondtam nagyon nehez tavaszra az arpa ala,csak mivel fugesztett gep ezert nincs ami kupirozza az elejet.ezert ennek vannak elo hengerek ami kopirozza az elejet is,hat en neztem a lemkent is de mondom nekem az nemtetszett rajta.
Válasz Berkó_ #18280. hozzászólásáraJohn deere 6150 m fogja huzni,csak ezzel mentem el erte. 820 fendt
Válasz .Feco. #18281. hozzászólásáraLehet olyan rugó anyagból van csak lesnénk
1 3000es kongi összekombinálását másnak látok azé no
Válasz dr.T #18277. hozzászólásáraNa csak ez lett.....
Ménem amarra vitted haza?
Válasz dr.T #18277. hozzászólásáramiért ezt választottad, ha szabad kérdezni? Néztem már többször, de én nagyon gyengének láttam.
Válasz dr.T #18278. hozzászólásáraHát akkor mivel, ha nem ezzel? Grat hozzá! Hány méteres? ui: (Milyen Fendt látható a kombinátor előtt?)
Válasz kissviktor #18276. hozzászólásáraNézik,mikor lehet már szedni.
Ja es a kötekedőknek irom csak,hogy nem ezzel lessz húzva!!!!!!!
vegre megerkezett hosszas varakozas utann.
Válasz Vadmalac #18273. hozzászólásáraSzevasz Vadmalac!
No milyen volt a látvány??
Én tegnap nem voltma csak 2x kinn a kutyákat megetetni, elég esős idő volt.
De általában elég sűrűn ott vagyok.
Amugy látom sokan lelassítanak és "megcsodálják"
Egy két kép az őszi mindennapokból.
Válasz Cajg #18272. hozzászólásáraKöszönöm a jó tanácsot most már ebből tanult az ember és ilyenekre jobban figyel.
Válasz kissviktor #18269. hozzászólásáraHolnap megnézem élőben is, ott megyek el mellettetek! A múltkor is néztem, hogy mi a fene lehet az, akkor még nem tudtam, hogy hagyma.
Válasz Misi 1990 #18267. hozzászólásáraNem tárgyévi fémzárolt vetőmaghoz kell friss csíravizsgálatot csináltatni így kerülhet forgalomba. Ennek eredményét kérheted a forgalmazótól, ill a bizonyítványon rajta van amit szintén meg kell, hogy mutasson ha kéred.
Válasz Gox #18270. hozzászólásáraKöszi!
Válasz kissviktor #18269. hozzászólásáraSzép!
Mai felvétel.
Heveder, mely nélkül megállna a tudományunk.
Válasz Misi 1990 #18262. hozzászólására
Válasz Pici #18264. hozzászólásáraKösz már kezdek rájönni. :)
Válasz Misi 1990 #18262. hozzászólásáraBe kell illeszteni a képeket !!!! a kép mellett van egy zöld szöveg hogy beilleszt
Válasz Misi 1990 #18262. hozzászólására
A képek!
Kedves Gazdatársak!
Fel szeretném hívni a figyelmeteket arra ami velünk történt idén ősszel, hogy veletek ez ne fordulhasson elő.
Szeptember elején rendeltünk a KITÉ-től őszi búza vetőmagokat, és próba képen rendeltünk 10 ha-ra való MV Lucilla nevű búza vetőmagot is. Amit tudni illik Európa szintű híre van ennek a magyar fajtának. Eddig minden jó is volt a vetőmag időben meg is érkezett de ekkor kezdődtek a gondok, hogy több zsák is sérül, egér rágott volt, ezen kívül meg még 2014. 08. havi csávázás. Ekkor nagy dilemma volt hogy át e vegyük de a kereskedő is azt mondta, hogy nyugodtan annak nem lesz semmi baja. Hát így átvettük.
Eljött a vetés ideje el is vetettük szépen és vártunk. eltelt egy, két hét is a más fajta búzáink már szépen soroltak de ez nem nagyon akart ha ki is kelt néhol, itt is csak élet halál között volt. Na akkor ismét a KITE kereskedőhöz fordultunk, hogy ez így nem jó valamit kövessenek el vagy adjanak másik vetőmagot. Felvette a KITE a jegyzőkönyvet nagy nehezen, de csak húzta az időt. Na de ezen a héten csoda történ a KITE új vetőmagot küldött kárpótlásul az előbbiért, amit ilyenkor is el lehet vetni. Így a tegnapi napon újra lett vetve az a bizonyos 10 ha.
Néhány képpel be is mutatom a zsákok állapotát és, hogy a föld hogy nézett ki. Mert az egyik tábla szélébe pótlásként lett más fajta téve ami már szépen nődögél.
Válasz Sötét Paraszt #18259. hozzászólásáraszerintem is le lett hordva a cucc róla....,és ennyi.
Válasz szanberg #18257. hozzászólására Esetleg tarló valami nagy rotoros sodróva sodratva aztán bálázva, de nem a rotafos után(mer azután előszö le kell szártépőzni) hehe.
AKKOR nem állhatna fent az összes kukoricaszár csonk... ha rövidtárcsás
Rotadisc-es tarló lehúzva rövidtárcsával...
Válasz blink #18197. hozzászólásáraItt hová tünt a kukorica szármaradvány? Mármint a Terradigges Rába elött?
"Megragadt"?
Belekezdtünk a hatttyútenyísztésbe hehe, nagygazdának még nem elég mély a tava hozzá , a dammann segít kiásni neki hehe.
Válasz Richard. #18249. hozzászólásáraLeakasztottam a tárcsát a gép kijött magától a tárcsát meg drótkötéllel kihúztuk.....
Válasz atisgyulai #18251. hozzászólásáraKérünk modit,TÖRLÉST!!!!
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-11-14 05:51:43
Moderálási elveink miatt törölve: 2015-11-14 05:50:44
Válasz Ádám Zoltán_58033 #18246. hozzászólásáraHúú! Mi szedte ki onnan?
Válasz Ádám Zoltán_58033 #18246. hozzászólásáraAjha!
Válasz Ádám Zoltán_58033 #18246. hozzászólásáraHiányzott hogy lemoshasd?!
Válasz Ares 826 #18238. hozzászólásáraLehet venni plazmavagot, ami 10-12-es anyagig szépen vág, de akkor is kézi geccsolas lesz, ha meg megrajzolod es cnc kívágja az a legtutibb! Es minden elem elején egyforma, merethelyes, stb.
Válasz Ares 826 #18237. hozzászólásáraHamar el lett vetve és teli van tyúkhurral meg veronikával meg repce volt előtte és az is kijött itt ott. Ezek nem fagynak el sajnos!
Válasz cimbike. #18242. hozzászólásáraHogy a búzádon ven e azt nemtudopm,de nálunk a tritikálét már permetezni kellett!!A kikelt vetemény kiveszik,látható jele hogy a levél vissza van húzva a földbe,amit elrág ,és utána kiszárad!Főleg a szalma rend irányában,vagy a bálák helyén látható indulási pont ként!
Válasz medikus #18241. hozzászólásáraVan futrinka rajta? Mik a tunetei?