Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz .Feco. #18230. hozzászólásáraAzt hittem neked van valami szerszámod amivel kivágtad. Nekem is kellene valami mert unom egy kicsit a flexet, meg nem is fér oda mindenhová.
Válasz .Feco. #18231. hozzászólásáraA C acélok edzhető szén acélok ilyen célra túl rideg magas a szén tartalmuk nem jelemző a használata kimondottan szerkezeti célokra ,csavarok csapok nál alkalmazzák.
A zárt szelvény 120x 100x10 méretű
és S355 J2G3 anyagminőségű
a lemez is lv 20 S355J2 minőségű
cncv-el vágattam .
hegesztő huzalt is hozzá vettem aristorod 12.50 esabot.
a zárt szelvényt pár milliméterrel túl méreteztem a gyáriakhoz képest .
nem használok alap acél minőséget min .355
Trágya villát készítettem tisztán lemezből összeforgatva zárt szelvénynek ,akkor magamnak vágtam a lemezt plazmával jó,csak több idő kellet hozzá.
gyári zártszelvény? sok helyen ahol erős anyag kell a gyári gépeken heggeszteik a profilokat is, gondolom erősebb, mint a gyári zártszelvények és I-profilok. Nekem nem ilyen végzettségem van, sok mindent magamtól tanulgatok meg olvasok utána, azért kérdezem...
Válasz .Norbert #18222. hozzászólásáraEgy százassal odébb Szolnok megyében.
Csak azért kérdeztem, mert azt hittem a Tiszán erről vagy, és ott a környéken van pár gazdaismerősöm is. (Sas,Csépa) Szoktam arra járni, meg néha tovább Kecskemétre is.
Válasz UE-28 #18219. hozzászólásáraA tárcsázottba menne a szarvaskerep, abban tavaly zab volt,az éven pihent a szántott az több éve pihent, szintén 3 tárcsát kapott az éven, abba tavalyról megmaradt Greenland kaszálókeverék menne 50 kg/ha mennyiséggel.
Igen,de luciról egyre többen beszélnek le felénk gazdálkodók. Inkább azt javasolták többen, hogy tegyek bele 15 kg/ha szarvaskerepet + 5 kg vörös herét hektáronként, hogy kicsit megnyomja a tömeget.
Most talán erre hajlok a legjobban, de az biztos, hogy szálastakarmánynak valót fogok vetni.
Apum szavait idézve: Nagy királyság ez a gép.
Míg egy másik gazdatársamét: Ennek még traktor hangja van :D
Eddig minden a legnagyobb rendbe. Eszeget a gép,de van mögötte teljesítmény is. Pontos számokat még nem tudok, de lazítóval 45-47 cm-en kötöttbe olyan 25 liter/ha. 5,2-es tárcsával meg olyan 8-10 liter kb olyan 15-17 centire vágatva.
SOS szükségem lenne családi gazdaság alapításához elfogadott szerződés mintára. Akinek van kérném küldje a molntimi@freemail.hu e-mail címre.
Előre is megköszönném
Válasz F-A-R-M-E-R \ #18200. hozzászólásáraBúza tarló volt... Aratás után tarlóhántás,augusztus végén 20 cm mélyen gruber, szeptember 20 környékén gruber újra 28-30 cm, majd mükaki szórás, majd 167 mm eső és most egy sasform kombi és ma ment bele az árpa...
Válasz MFM #18191. hozzászólásáraMég annyit, hogy az első hátsó rakoncákat ez első hónaptól kezdve nem használjuk, mert olyan balf....l volt megoldva egy vékony drótkötéllel a mervítése, hogy nagyon útban volt pakolásnál, ha beleakadt a rakodó eggyből szétcsúsztak a bilincsek amik fogják, de ha nem a rakodós tépte le, volt hogy magától is szétmászott. Egy ideig visszapkolgattuk, de hamar megunja az ember.
30174 hozzászólás
Válasz Ares 826 #18237. hozzászólásáraA nagy széltippan most irtható!És a futrinka is!
Válasz Ares 826 #18237. hozzászólásáraEn is csinálom, kell. Ezek a gyomok t1 es t2es, nem kifagyo gyomok.
Válasz Ares 826 #18238. hozzászólásáraValamikor kézi fémfűrésszel tanultál vágni nem?Az odafér!
Válasz .Feco. #18230. hozzászólásáraAzt hittem neked van valami szerszámod amivel kivágtad. Nekem is kellene valami mert unom egy kicsit a flexet, meg nem is fér oda mindenhová.
Válasz Gergő87 #18234. hozzászólásáraMinek most úg is jön a fagy???
Válasz Milking #18235. hozzászólásáraC45 kifejezetten lánckerék alapanyag pl.
Milyen vakaró lesz ebből???
(mámma jártam arrafelé kombájnnal, holnap ha minden jól megy jövök haza vele)
Válasz .Feco. #18231. hozzászólásáraA C acélok edzhető szén acélok ilyen célra túl rideg magas a szén tartalmuk nem jelemző a használata kimondottan szerkezeti célokra ,csavarok csapok nál alkalmazzák.
Búza gyomírtás:
Válasz .Feco. #18231. hozzászólásárazártszelvény:hidegen hajlitott,melegen hengerelt szerkezeti acélbol készül.anyagminőség:általában e235,s235 ,s355,
A zárt szelvény 120x 100x10 méretű
és S355 J2G3 anyagminőségű
a lemez is lv 20 S355J2 minőségű
cncv-el vágattam .
hegesztő huzalt is hozzá vettem aristorod 12.50 esabot.
a zárt szelvényt pár milliméterrel túl méreteztem a gyáriakhoz képest .
nem használok alap acél minőséget min .355
Trágya villát készítettem tisztán lemezből összeforgatva zárt szelvénynek ,akkor magamnak vágtam a lemezt plazmával jó,csak több idő kellet hozzá.
Válasz Milking #18225. hozzászólásáramilyen acélminősséget használsz? C35-C45? vagy van ahova sima A-s anyag megy?
gyári zártszelvény? sok helyen ahol erős anyag kell a gyári gépeken heggeszteik a profilokat is, gondolom erősebb, mint a gyári zártszelvények és I-profilok. Nekem nem ilyen végzettségem van, sok mindent magamtól tanulgatok meg olvasok utána, azért kérdezem...
Válasz Ares 826 #18229. hozzászólásáraplazmavágóval! CAD-ben meg kell rajzolni, és úgy kell rendelni a vaskereskedésből...
Válasz Milking #18225. hozzászólásáraMivel lehet ilyen szépen vágni a vasat?? Érdekelne a dolog???
Válasz Milking #18225. hozzászólásáraMi lesz ha kész lesz?
Kép
Válasz Kolláth #18224. hozzászólásáraA múlt és a jelen jól dolgoznak együtt. Mégis csak egy helyről származnak.
Most márt több idő lesz rá, reméljük?
Válasz atisgyulai #18206. hozzászólásáraJó összeállítás. A púpos a panoráma és nejlon mtz. Király.
Válasz .Norbert #18222. hozzászólásáraEgy százassal odébb Szolnok megyében.
Csak azért kérdeztem, mert azt hittem a Tiszán erről vagy, és ott a környéken van pár gazdaismerősöm is. (Sas,Csépa) Szoktam arra járni, meg néha tovább Kecskemétre is.
Válasz atisgyulai #18214. hozzászólásáraLakitelek Te merre vagy?
Válasz medikus #18217. hozzászólásáraEz még bent a faluban lett fotózva, de szántás közben sem ment 3 alá. De egy 1963-as géptől nem olyan rossz.
Válasz UE-28 #18219. hozzászólásáraA tárcsázottba menne a szarvaskerep, abban tavaly zab volt,az éven pihent a szántott az több éve pihent, szintén 3 tárcsát kapott az éven, abba tavalyról megmaradt Greenland kaszálókeverék menne 50 kg/ha mennyiséggel.
Válasz oprita #18218. hozzászólására
Igen,de luciról egyre többen beszélnek le felénk gazdálkodók. Inkább azt javasolták többen, hogy tegyek bele 15 kg/ha szarvaskerepet + 5 kg vörös herét hektáronként, hogy kicsit megnyomja a tömeget.
Most talán erre hajlok a legjobban, de az biztos, hogy szálastakarmánynak valót fogok vetni.
Válasz UE-28 #18215. hozzászólásáraEz lesz a lucföld?
Válasz UE-28 #18215. hozzászólásáraJó sok ez a nyomás.Elég lenne fele is,de 4 mindenképpen.
Válasz UE-28 #18215. hozzászólásáraMobil ellensúly befogva!
Tegnap mi is dolgoztunk
Válasz .Norbert #18213. hozzászólásáraA környéken gazdálkodsz?
Válasz atisgyulai #18212. hozzászólásáraTalált süllyedt
Válasz kis Zombi #18211. hozzászólásáraSzerintem 44-es út Tiszaugi híd.
Válasz .Norbert #18209. hozzászólásáraEz helyileg merre volt ?
Körülbelül 500 szürkemarha 20 bivaly 15 km 3,5 órahossza és egy újabb felejthetetlen élmény
Válasz dr.T #18207. hozzászólására230 lovas.
Apum szavait idézve: Nagy királyság ez a gép.
Míg egy másik gazdatársamét: Ennek még traktor hangja van :D
Eddig minden a legnagyobb rendbe. Eszeget a gép,de van mögötte teljesítmény is. Pontos számokat még nem tudok, de lazítóval 45-47 cm-en kötöttbe olyan 25 liter/ha. 5,2-es tárcsával meg olyan 8-10 liter kb olyan 15-17 centire vágatva.
Eddig nagyon bejön.
Válasz GREVEN #18205. hozzászólásáraNa es hogyan mukodik a johny? Hany pacis?
Tegnap:
Ma:
Már 5 napja nyomjuk így trióban, de még mindig maradt egy "kicsi".
Mindenszentek napján végre lazíthattam kicsit.
Ez pedig egy kis esti morzsolás.
Hagyma permetezés zenés videóval :)
Sziasztok!
SOS szükségem lenne családi gazdaság alapításához elfogadott szerződés mintára. Akinek van kérném küldje a molntimi@freemail.hu e-mail címre.
Előre is megköszönném
Válasz bobo77 #18201. hozzászólásáraNekem sikerült kemény 1 ha-t elvetni árpával az esők előtt, már szêpen zöldel.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #18200. hozzászólásáraBúza tarló volt... Aratás után tarlóhántás,augusztus végén 20 cm mélyen gruber, szeptember 20 környékén gruber újra 28-30 cm, majd mükaki szórás, majd 167 mm eső és most egy sasform kombi és ma ment bele az árpa...
Válasz bobo77 #18199. hozzászólásáraEz milyen tarló, milyen munkagép? Vetés előtt milyen munkaműveletek voltak?
Vetés előtt...
MAN kolléga nálam "járt "
Válasz 2266 #18195. hozzászólásáraMert arrra nem?
Válasz cimbike. #18194. hozzászólásáraIsmét a lánctalpon a sor???
Szabi segitsegevel megerkezett:
Válasz MFM #18192. hozzászólására
Válasz MFM #18191. hozzászólásáraMég annyit, hogy az első hátsó rakoncákat ez első hónaptól kezdve nem használjuk, mert olyan balf....l volt megoldva egy vékony drótkötéllel a mervítése, hogy nagyon útban volt pakolásnál, ha beleakadt a rakodó eggyből szétcsúsztak a bilincsek amik fogják, de ha nem a rakodós tépte le, volt hogy magától is szétmászott. Egy ideig visszapkolgattuk, de hamar megunja az ember.
Moderátor által módosítva: 2015-10-28 14:06:07