Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF436.49 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Egyszer vettem én is 3-at egy nagyáruházban.Szinte úgy nézett ki mint a hazánkban forgalmazott, de egy nagyon kis eltérés s a száma sem az. Nem is érvényesítették, azután itt helyben vásároltam azóta itt is érvénysítettem, az egy ezres.
Azt kell mondani,hogy csak belvizes területen járunk,oda nem kell ktk. Kézi. Tűzoltó kèszülèk. tengeralattjárók sem hordoznak hòlàncot,ha a hegyek fölött ûszkàlnak. Ugye?
Válasz #17484. hozzászólásra
Mindegy Közl hatóság, vagy maszek kérik, győr megyében rend van papám, itt nincs smafu, ismerős maszek vizsgabázison hetente kb. 6-7 szer állítják meg a sort a váratlanul betoppanó NKH ellenőrök, csak úgy repkednek a 1/2 milliók + 3-6 hónapos felfüggesztések, itt nem lehet bliccelni
Válasz #17481. hozzászólásra
Tűzoltóság nem vizsgál, vannak erre szakosodott vállalkozók, cégek, akik megfelelő jogosítvány birtokában tűzoltó készülék, tűzcsap, tűzoltó tömő működöképességét, nyomáspróbáját ellenőrzik tanusítják, ha kell javítják is. Győrben kb. csak 6-ot ismerek, de biztosan van még. Ha normális a helyi tűzoltóság akkor ők megmondják hogy kihez fordulj ilyen problémával.
Válasz #17475. hozzászólásra
Ráadásul az a gec..ég az egészben, hogy eddig annak a hónapnak az utolsó napjáig érvényes volt amelyik hónapot az ellenőr az ellenőrzéskor lyukasztotta, 2014-től már a napot is lyukasztani kell, tehát ha pl. 2014 márc. 18-án ellenőriztek azt 2015 márc 18-ig lyukasztotta 19-én már nem jó és büntethet a fakabát.
Válasz #17472. hozzászólásra
Nekem ma jó tapasztalatom volt velük , pedig pont ócskavasat vittem pótkocsival, mondom ha most nem, akkor sose szednek ki, de nem állítottak meg.
Így van. Továbbá minden épületbe is kell, pl mázsaház, mobil üzemanyagkút, nagyobb épületeknél pedig ha jól tudom 600 m2ként kell egy. Én most vettem 6-ot. kis táblákkal együtt. Falra szerelve.
Ma összefutottam az adószedőkkel. Traktorozom vígan a napsütésben, mikor lemeszelnek. Minent kérnek, mindent néznek. Traktort, pótot 5x körbemásszák. Minden rendben. Csüggedt arcal nézgalódnak. Egyiknek felcsillan a szeme. Tűoltó készülék van é? Van. Megint csüggedt pofa. Felcsillan a másik szeme. Matrica érvényes e trajta? Vaze az pár hónapja lejárt. Boldogan tolták orrom alá a csekket. Aószedő urak! Legyen további szép, boldog napotok. Közben kirabolnak pár nyugdíjast, az levan szarva. A napi bevétel megvolt. Ez a lényeg.
Mint a többit. Ugyanúgy könyörögni kell, hogy vigyék, akkor is a magyartarka vagy ha fekete. Mocsok nehéz felvásárlót találni, tök mindegy milyen színű szerencsétlen jószág.
Hát nálam olyan 1000-1200dbot csinálhatott kb., de pontosan nem tudom, mert sikerült egy fél napra elakadniuk. A talajtól is függ, hogy milyen gyorsan lehet lenyomni. Nálam elég könnyen ment.
Hát nálam olyan 1000-1200dbot csinálhatott kb., de pontosan nem tudom, mert sikerült egy fél napra elakadniuk. A talajtól is függ, hogy milyen gyorsan lehet lenyomni. Nálam elég könnyen ment.
Hát nyúzok egypár heki ezt meg azt...a támogatásról szólva: nem szeretem a papírmunkát ezért csak a földalapút veszem fel, az szinte már alanyi jogon jár. Néha benézek a vallási topicba(mikor fizetik a támogatást?) ahol a népek a támogatásért imádkoznak. Tudom nem szép dolog( és meg is értem, hogy ha azért idegesek mert más már megkapta és ő még nem), de évente egyszer nem bírok magammal és leírom a véleményem azokról akik ott sírnak, hogy a támogatás késedelmes fizetésével megbénul a gazdaságuk.....A második részletet még én sem kaptam meg. Ennél jobb már csak a fiatal gazda topic.....
Szép munka! Én az ilyen és még ennél erősebb bodza gallyakat, régebben, tárcsával daráltam be, de már jó pár éve nem lehet így csinálni. Gondolom te nem akarsz tárcsázni, füvesítesz.
Szereljél + kereket te is a mulcserre, és ha vastagon van a gally, akkor hátramenetbe "kaszáld" meg a nagyját (kb. 15 - 20 %-os munkája lesz, de utána nem fogja olyan könnyen összehúzni.
30174 hozzászólás
Válasz #17487. hozzászólásra
Egyszer vettem én is 3-at egy nagyáruházban.Szinte úgy nézett ki mint a hazánkban forgalmazott, de egy nagyon kis eltérés s a száma sem az. Nem is érvényesítették, azután itt helyben vásároltam azóta itt is érvénysítettem, az egy ezres.
Válasz #17489. hozzászólásra
Ebbe ne éld bele magad, azt egy tűzoltókészülék felülvizsgálónak kell ellenőriznie különben semmit nem ér!!!
Addig érvényes! Évente kell felülvizsgáltatni kb 1000 Ft-ért
Azt a tűzoltókészüléket egy arra jogosult személlyel hitelesítetni kell. Ezért kellene tőlük beszerezni, vagy marad az előbb említett lehetőség.
Vettem egy 6kg Abc porral oltót februárban. Egy garancia jegy van az oldalán. 2016 februári lyukasztással. Tehát akkor ez lenne a nyomáspróba címkéje?
Azt kell mondani,hogy csak belvizes területen járunk,oda nem kell ktk. Kézi. Tűzoltó kèszülèk. tengeralattjárók sem hordoznak hòlàncot,ha a hegyek fölött ûszkàlnak. Ugye?
Válasz #17484. hozzászólásra
Mindegy Közl hatóság, vagy maszek kérik, győr megyében rend van papám, itt nincs smafu, ismerős maszek vizsgabázison hetente kb. 6-7 szer állítják meg a sort a váratlanul betoppanó NKH ellenőrök, csak úgy repkednek a 1/2 milliók + 3-6 hónapos felfüggesztések, itt nem lehet bliccelni
Válasz #17480. hozzászólásra
Hát szerintem pont azt állítanák meg, egy szakadt autóval jövőt :) Belegondolva még poroltó is érvényes, műszakin kérik, milyen helyekre viszitek?
jah, kérik, alapfeltétel, anélkül nincs műszaki, legalább is nálunk
Tűzoltóság nem vizsgál, vannak erre szakosodott vállalkozók, cégek, akik megfelelő jogosítvány birtokában tűzoltó készülék, tűzcsap, tűzoltó tömő működöképességét, nyomáspróbáját ellenőrzik tanusítják, ha kell javítják is. Győrben kb. csak 6-ot ismerek, de biztosan van még. Ha normális a helyi tűzoltóság akkor ők megmondják hogy kihez fordulj ilyen problémával.
Műszakin is kérik a porral oltót és az érvényességit?
Egyébként hol vizsgálják be? Tűzoltóság?
Válasz #17478. hozzászólásra
Há' a vásás cigánt nem állítják meg, mert félnek tőle (legalább is felénk)
Ráadásul az a gec..ég az egészben, hogy eddig annak a hónapnak az utolsó napjáig érvényes volt amelyik hónapot az ellenőr az ellenőrzéskor lyukasztotta, 2014-től már a napot is lyukasztani kell, tehát ha pl. 2014 márc. 18-án ellenőriztek azt 2015 márc 18-ig lyukasztotta 19-én már nem jó és büntethet a fakabát.
Nekem ma jó tapasztalatom volt velük , pedig pont ócskavasat vittem pótkocsival, mondom ha most nem, akkor sose szednek ki, de nem állítottak meg.
Így van. Továbbá minden épületbe is kell, pl mázsaház, mobil üzemanyagkút, nagyobb épületeknél pedig ha jól tudom 600 m2ként kell egy. Én most vettem 6-ot. kis táblákkal együtt. Falra szerelve.
Válasz #17474. hozzászólásra
Minden üzemben levő gépre kell érvényes porral oltó készülék az a helyzet.
Meg mindenhova máshova is persze....
Lassan vihetem a mieinket is hitelesíttetni, megint eltelt egy év, huszonx darab van.
Sajnos ami szomorúbb, hogy évközben több készülékben már nincs nyomás szóval ha kéne akkor nem tudod használni.... xar minőség az összes
Aki aratáskor magot hord annak biztos kell, de most nem vagyok biztos benne. Pénteken megkerdezem. Addig ne fizesd be. Mennyi az összeg?
Legalább lefújtad volna őket, próbaképpen, hogy jó-e a poroltó.
Ma összefutottam az adószedőkkel. Traktorozom vígan a napsütésben, mikor lemeszelnek. Minent kérnek, mindent néznek. Traktort, pótot 5x körbemásszák. Minden rendben. Csüggedt arcal nézgalódnak. Egyiknek felcsillan a szeme. Tűoltó készülék van é? Van. Megint csüggedt pofa. Felcsillan a másik szeme. Matrica érvényes e trajta? Vaze az pár hónapja lejárt. Boldogan tolták orrom alá a csekket. Aószedő urak! Legyen további szép, boldog napotok. Közben kirabolnak pár nyugdíjast, az levan szarva. A napi bevétel megvolt. Ez a lényeg.
Válasz #17410. hozzászólásra Basszus, az utolsó képek ,mintha a Holdraszálláson készültek volna..hogy bírják ezt a fák?
Válasz #17468. hozzászólásra
Hát még a szúnyogok!
Válasz #17468. hozzászólásra
Mi több,még a szúnyogok is!!!
Válasz #17464. hozzászólásra
Meg a legyek is már itt vannak
Igen, velőborsó
Válasz #17465. hozzászólásra
Borsó?
Nyújtózkodik a kicsi csíra
Remélem nemsokára a sorolásról tudok fotót küldeni.
Szombaton megérkezett az első gólya a környékünkre!Ilyen korán még tán sose láttam!
Válasz #17462. hozzászólásra
Berti picker a tuti megoldás.
Válasz #17440. hozzászólásra
Ezt milyen zúzóval zúztátok össze?
Nagyon szép munkát végzett.
Most nézegetem szeretnék egyet venni nekem venyige zúzás is lenne szőlőben.
Válasz #17459. hozzászólásra
Már bé is fejeztük
Válasz #17459. hozzászólásra
Mi lassan be is fejezzükmielőtt ez a viharos szél csontra szárítja a földeket.
Ti elkezdtétek már az őszi szántások lezárását?
Válasz #17452. hozzászólásra
Te "oszt" mit vetel ebbe a fekete gyurmába????????
Válasz #17455. hozzászólásra
Mint a többit. Ugyanúgy könyörögni kell, hogy vigyék, akkor is a magyartarka vagy ha fekete. Mocsok nehéz felvásárlót találni, tök mindegy milyen színű szerencsétlen jószág.
kukorica?siló?napr.? ilyen korén mit csináltok?
borsó esetleg?
Válasz #17454. hozzászólásra
a feketét igy nagyobb db számban mennyire szokott nehéz eladni ?
Híresek lettek a bocijaink
Bocik
Mit vettek?
Mai életkép:
Válasz #17448. hozzászólásra
1000-2000 között.
Válasz #17443. hozzászólásra
Hány lyukat csinál egy nap alatt ?
Válasz #17443. hozzászólásra
Hány lyukat csinál egy nap alatt ?
Válasz #17439. hozzászólásra
Hát nyúzok egypár heki ezt meg azt...a támogatásról szólva: nem szeretem a papírmunkát ezért csak a földalapút veszem fel, az szinte már alanyi jogon jár. Néha benézek a vallási topicba(mikor fizetik a támogatást?) ahol a népek a támogatásért imádkoznak. Tudom nem szép dolog( és meg is értem, hogy ha azért idegesek mert más már megkapta és ő még nem), de évente egyszer nem bírok magammal és leírom a véleményem azokról akik ott sírnak, hogy a támogatás késedelmes fizetésével megbénul a gazdaságuk.....A második részletet még én sem kaptam meg. Ennél jobb már csak a fiatal gazda topic.....
Válasz #17440. hozzászólásra
Szép munka! Én az ilyen és még ennél erősebb bodza gallyakat, régebben, tárcsával daráltam be, de már jó pár éve nem lehet így csinálni. Gondolom te nem akarsz tárcsázni, füvesítesz.
Válasz #17442. hozzászólásra
Szerencsére a haveromnak van fronthajtásos zúzója és trakija!
Válasz #17441. hozzászólásra
Nettó. Az alap ár 120ft, erre jön a távolsági szorzó, arra pedig a sok vagy kevés munka szorzó...így jött ki nálam a 117ft.
Válasz #17437. hozzászólásra
Szereljél + kereket te is a mulcserre, és ha vastagon van a gally, akkor hátramenetbe "kaszáld" meg a nagyját (kb. 15 - 20 %-os munkája lesz, de utána nem fogja olyan könnyen összehúzni.