Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.37 FtUSD402.25 FtCHF438.98 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sor közepén 2,5 méteren hagyd meg a gyomot, és csak a mulcserrel nyírjad. Úgy látom hordja a szél rendesen a homokot. Ha virágzáskor szeles idő van, akkor a homok qrva munkát tud csinálni.
Utolsó símításokat végzi a MESTER.Tyű Apám --- echte fasza lesz!!!!!!!!!!!!!!!! Volt hollanba is a kör fajta de messze is volt meg engedni sem engedett meg kössek szerződést -- utaljaak előre -- babàm fütyije--- vak apàd husi----- elbúcsúztunk. Ez a Mester nem költözik el sz biztos.Amit nekem eddig megcsinált az àllja a helyét akárhol.
Attól függ szállított vagy üllepedett a fagyos levegő. A SUNCREST nálunk 540 gramm a rekord Baby gold 520 gramm. 2012 04 havi. a fagy 2 szem / ha össz. Na az a csecs.
Egyébként a fagy sohasem egyformán jön, és rengeteg dologtól függ, hogy okoz-e terméskiesést. 2012-ben, amikor nálatok minden lefagyott, felénk is igen hideg volt (-5,5 fok virágzás kezdetén), úgy gondoltam mindennek annyi, de szerencsénkre nagyon lassan melegedett reggel a hőmérséklet, volt ideje regenerálódni a virágoknak. Ami virág teljesen ki volt nyílva annak kampec lett, de ez nem befolyásolta a termés mennyiséget.
2013-ban a Márciusi fagy némely fajtánál 98 %-os rügyfagykárt okozott. Akkor a Suncrest-en volt a legtöbb teremés, átlag 150 db. barack / fa. Közel 30 dkg átlagsúllyal :-))
Közben mástól is utána kérdeztem a cukros víznek. szamócában használják előszeretettel, ott állítólag a cukros víz magában is -2 fokig jó. Állítólag az a hátránya, hogy kedvez a kórokozók szaporodásának a cukor.
A must is cukros és nehezebben fagy mint a víz. Afagyálló u.az. Glicerin-__------ fagyáspont csökkentő.Damisol BB + E vitamin???????????szted miből van?
A fagyoos éjszaka délutànján jó este felé amior megàllt aszél.ez lett a vesztünk.Tytanit az új terméskötoő. De könnyebben termékenyül ha nem esik az eső mivel van szélporzàs.
Tapasztalván a fagyokat s várva annak hatását a Megafolt mikor szórtad ki a fákra?
Nevirolt tudom nem lehet kapni ,de ha mégis akad kicsi még a raktárban akkor érdemes szórni enyhe tél esetén mint az idei ,olyan fák esetében amik nehezen vagy gyengén termékenyülnek meg ?
Értem ez alatt pl. Besztercei birs vagy Inchroci őszibarack.
Köszi a választ előre is.
Ugy nezem,hogy a tieteken mas az elso hid,az enyemben carraro van,meg a gumik szelesebbek,hat a motorhaz teto alatt ketyetlenul bevan szorongatva minden!
Ja igen azok a fék és kuplung munkahengerek kicsit betegsége meg a mágnesszelepek. 96 -os évjárat. Ugyan ez a motor van egyébként a 124-es forterrákban is persze mégjobban felhúzva. Gondoltam rá kéne faragni egy coolert csak kérdés miét mert a gyári drága úgy hallottam. Csak eléggé át kéne rendezni ott a légszűrő környékén a teret, nagyon mókolni nem kéne nekünk ez a vezérgép
Kuplung hengerek,pevegoszelepek,villanykapcsolok ilyesmik,a motoron csak a szelepszar szimering lett kicserelve,meg az intercooler lyukadt ki,de azt nekerdezd hogyan,egy tű hegynyi volt csak rajta,a tied hany eves?
Milyen nagyobb bajai voltak? Nekünk 9540 es van, óra kevés van benne eléggé, de mire készüljek :) Egy kis power kéne még bele, tiéd cooleeres azért tud többet elvileg ugye?
Ha az Importot ki sikerül szorítani még kevés is lesz.. Ezek már ezen a fàkon voltak pedig 03 25 én - -5.5 volt .persze kapott antistresszànst.( megafoolt.)
Ujjonan vettuk meg 98 ban,csak mar egy kicsit rafert az felujjitas,azert en szeretem ha rendben vannak a gepek,azert is csinalltam tarolot rajuk,mert tudom,hogy mennyit kelett megdolgozni erte (nem tsz elnok fiacskaja vagyok).
20 - 25 t nem lehetetlen, de mire oda nőnének a fák, hogy tudják a 30-at, addigra lesz tőhiány. Tavaly volt olyan fám, amiről 130 kg-ot szedtünk, de az átlag 60 kg volt.
Nálunk nem bírja úgy, mint Gyöngyös környékén, az autópálya mellett. Az a barackos legalább 40 éves, ha nem több.
30245 hozzászólás
Válasz #17409. hozzászólásra
Mennyiért akarta adni a Holland ?
Válasz #17410. hozzászólásra
Szépek.
Sor közepén 2,5 méteren hagyd meg a gyomot, és csak a mulcserrel nyírjad. Úgy látom hordja a szél rendesen a homokot. Ha virágzáskor szeles idő van, akkor a homok qrva munkát tud csinálni.
Milyen válogatót csináltok ? Szállítószalagosat ?
Válasz #17408. hozzászólásra
Szerinted?¿???? Berti picker
Válasz #17408. hozzászólásra
Utolsó símításokat végzi a MESTER.Tyű Apám --- echte fasza lesz!!!!!!!!!!!!!!!! Volt hollanba is a kör fajta de messze is volt meg engedni sem engedett meg kössek szerződést -- utaljaak előre -- babàm fütyije--- vak apàd husi----- elbúcsúztunk. Ez a Mester nem költözik el sz biztos.Amit nekem eddig megcsinált az àllja a helyét akárhol.
Válasz #17407. hozzászólásra
Válogató gépet találtál ?
Válasz #17406. hozzászólásra
Big Like!!!!!
Válasz #17405. hozzászólásra
Szélgép nem jó szállított fagy ellen, ott csak a Frostbaster lazo ér valamit, ha nem nagy a légmozgás.
Ha már rekord méretű barackokról is szó esett. Ez Padana volt, de utána mértem 630 g -osat is.
http://www.agroinform.com/files/forum/TN_agroinform_20140904210022_barack_orias.jpg
Válasz #17404. hozzászólásra Erre jók a szélgépek ic:}
Attól függ szállított vagy üllepedett a fagyos levegő. A SUNCREST nálunk 540 gramm a rekord Baby gold 520 gramm. 2012 04 havi. a fagy 2 szem / ha össz. Na az a csecs.
Válasz #17403. hozzászólásra
Egyébként a fagy sohasem egyformán jön, és rengeteg dologtól függ, hogy okoz-e terméskiesést. 2012-ben, amikor nálatok minden lefagyott, felénk is igen hideg volt (-5,5 fok virágzás kezdetén), úgy gondoltam mindennek annyi, de szerencsénkre nagyon lassan melegedett reggel a hőmérséklet, volt ideje regenerálódni a virágoknak. Ami virág teljesen ki volt nyílva annak kampec lett, de ez nem befolyásolta a termés mennyiséget.
2013-ban a Márciusi fagy némely fajtánál 98 %-os rügyfagykárt okozott. Akkor a Suncrest-en volt a legtöbb teremés, átlag 150 db. barack / fa. Közel 30 dkg átlagsúllyal :-))
Válasz #17402. hozzászólásra
A must szőlőcukor részére is 1 botricid gomba telepszik rà. Ahol ez van ott lesz szürkepenész is ha nem vigyàzol.
Válasz #17401. hozzászólásra
Közben mástól is utána kérdeztem a cukros víznek. szamócában használják előszeretettel, ott állítólag a cukros víz magában is -2 fokig jó. Állítólag az a hátránya, hogy kedvez a kórokozók szaporodásának a cukor.
Válasz #17400. hozzászólásra
Ja ja.
Válasz #17399. hozzászólásra
Te most akkor közvetlenül fagy előtt toltad ki, és azért kellett a cukor, hogy ne fagyjon rá a vesszőre a permetszer, legyen ideje felszívódni ?
Válasz #17393. hozzászólásra
A must is cukros és nehezebben fagy mint a víz. Afagyálló u.az. Glicerin-__------ fagyáspont csökkentő.Damisol BB + E vitamin???????????szted miből van?
Válasz #17397. hozzászólásra
Ez igy van. De +4,+10C közt van folyamatosan a hőmérséklet
Válasz #17396. hozzászólásra
Árnyékos oldal szerintem, azért nem olvad el.
Válasz #17394. hozzászólásra
Pici hó igen.
Nem tudom miből van de nem akar elolvadni.pedig hetek óta nincs minusz
Válasz #17394. hozzászólásra
Viz viz viz
Válasz #17390. hozzászólásra
Te az még ott hó???????????
Válasz #17392. hozzászólásra
Mi, hogy ? Erről írhatnál bővebben is.
Válasz #17391. hozzászólásra
He he. Kapott még 30 kg kristálycukrot is a 1000 liter és megemeltük a fagyàspontjàt.
Válasz #17389. hozzászólásra
A Megafolt fagy előtt, és fagy után is kell fújni. Amikor már felolvadt a dér a vesszőkről, de még nem száradt fel.
Válasz #17388. hozzászólásra
A fagyoos éjszaka délutànján jó este felé amior megàllt aszél.ez lett a vesztünk.Tytanit az új terméskötoő. De könnyebben termékenyül ha nem esik az eső mivel van szélporzàs.
Válasz #17375. hozzászólásra
Tapasztalván a fagyokat s várva annak hatását a Megafolt mikor szórtad ki a fákra?
Nevirolt tudom nem lehet kapni ,de ha mégis akad kicsi még a raktárban akkor érdemes szórni enyhe tél esetén mint az idei ,olyan fák esetében amik nehezen vagy gyengén termékenyülnek meg ?
Értem ez alatt pl. Besztercei birs vagy Inchroci őszibarack.
Köszi a választ előre is.
Válasz #17386. hozzászólásra
Proximat akarsz?
Válasz #17382. hozzászólásra
És mekkora területen gazdálkodsz? csak azért érdeklődöm mert én is zetor vásárláson agyalok és szóba került a 105 Lovas.
Válasz #17384. hozzászólásra
Igen zetor híd van alatta. Amúgy nincs rá panasz mtz- hez képest némileg jobb :)
Válasz #17382. hozzászólásra
Ugy nezem,hogy a tieteken mas az elso hid,az enyemben carraro van,meg a gumik szelesebbek,hat a motorhaz teto alatt ketyetlenul bevan szorongatva minden!
Válasz #17381. hozzászólásra
Szélverés+ ventillátor hátulról szív nem tartály felől és s menetszeles port homokot fel vàgja a gyümölcsre.
Válasz #17379. hozzászólásra
Ja igen azok a fék és kuplung munkahengerek kicsit betegsége meg a mágnesszelepek. 96 -os évjárat. Ugyan ez a motor van egyébként a 124-es forterrákban is persze mégjobban felhúzva. Gondoltam rá kéne faragni egy coolert csak kérdés miét mert a gyári drága úgy hallottam. Csak eléggé át kéne rendezni ott a légszűrő környékén a teret, nagyon mókolni nem kéne nekünk ez a vezérgép
A 2. és 4. képen mi lett a barackokkal ? Szélverés, vagy megperzselted valamivel ?
Válasz #17379. hozzászólásra
De csak a simering is csak azert lett kicserelve,mert mikor kilyukadt az intercooler!!
Válasz #17378. hozzászólásra
Kuplung hengerek,pevegoszelepek,villanykapcsolok ilyesmik,a motoron csak a szelepszar szimering lett kicserelve,meg az intercooler lyukadt ki,de azt nekerdezd hogyan,egy tű hegynyi volt csak rajta,a tied hany eves?
Válasz #17369. hozzászólásra
Milyen nagyobb bajai voltak? Nekünk 9540 es van, óra kevés van benne eléggé, de mire készüljek :) Egy kis power kéne még bele, tiéd cooleeres azért tud többet elvileg ugye?
Válasz #17376. hozzászólásra
Redhawen és Caldesi 2000. a kopasz.
Nagyon tetszetősek a barackok. Elárulod a fajta nevét? Szivesen vennék haza is a kertbe ilyen barackfából.
Válasz #17363. hozzászólásra
Ha az Importot ki sikerül szorítani még kevés is lesz.. Ezek már ezen a fàkon voltak pedig 03 25 én - -5.5 volt .persze kapott antistresszànst.( megafoolt.)
Válasz #17361. hozzászólásra
3.nyaras.Az 50 % os ágakat remélem a termés helyes útirányba állítja
Válasz #17362. hozzászólásra
De meg kell tanítani teremni.Tudni kell neki mi az ő dolga.Generatív legyen ne vízhajtást meg meddő vesszőt teremjen.
Válasz #17363. hozzászólásra
760 fa × 6 rekesz= 4500 rekesz=32 tonna .Gf 677 alany
Válasz #17340. hozzászólásra
Marad a fa, úgyis eszkábálni kell egy legalább 30tonnás kukorica górét, akkor már nem görcsölünk hanem farigcsálunk.
Válasz #17369. hozzászólásra
fasza
biztos nincs sok így gatyába rázva
Válasz #17368. hozzászólásra
Olyan 9-10 korul lehet,mert mar volt benne ora cserelve kb olyan 6-7 eve,de miota megvan a fendt azota csak konnyebb munkakat dolgozik!
Válasz #17367. hozzászólásra
Azé kérdem mer akkor 16 év elment, ráment a újonnan vettre........... óra mennyi van rajta?
Válasz #17366. hozzászólásra
Ujjonan vettuk meg 98 ban,csak mar egy kicsit rafert az felujjitas,azert en szeretem ha rendben vannak a gepek,azert is csinalltam tarolot rajuk,mert tudom,hogy mennyit kelett megdolgozni erte (nem tsz elnok fiacskaja vagyok).
Válasz #17365. hozzászólásra
Na de ti vettétek újonnan vagy használt vót mikor vettétek?????????????
Válasz #17360. hozzászólásra
Porfestek vannak a felnik meg a pléhek! Remelem meg egy jo par evet kifog birni!
Válasz #17359. hozzászólásra
Ez igen! Jól néz ki!
Válasz #17358. hozzászólásra
20 - 25 t nem lehetetlen, de mire oda nőnének a fák, hogy tudják a 30-at, addigra lesz tőhiány. Tavaly volt olyan fám, amiről 130 kg-ot szedtünk, de az átlag 60 kg volt.
Nálunk nem bírja úgy, mint Gyöngyös környékén, az autópálya mellett. Az a barackos legalább 40 éves, ha nem több.