Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.37 FtUSD402.25 FtCHF438.98 FtGBP489 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Én is gondolkodtam hasonló megoldáson. Van ilyenből termő gyümölcsösöd is ? Milyen alanyon vannak ezek a csemeték ? Ha jól látom 2 nyarasok, most kezdik a 3. vegetációt.
Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor a művelőútra ne merőlegesen hagyd meg a vázágakat, hanem 45 fokban. Ha merőlegesek az ágak az útra, amikor húzza a termés súlya, és kihajlik, beleakad a traktorba, és jobbik esetben, csak a termést vered le róla, rosszabbik esetben letöröd a vázágat. Én már jártam így, igaz mi 4 vázágat nevelünk 6 X 4-es térállásba.
Az első fán a felső vessző nagyon meredek szögállású, az 50 foknál meredekebb vesszőket célszerű lenne lekötözni. Én a 40 - 45 fokos vázágakat szeretem, az vált be a legjobban.
"Y" Korona formát terveztünk.Intenzív 5* 2.4 méteres térállással .Csak kettő vázág.nincs felkopaszodás mert időben végzett zöldmetszéssel nem sül be a közepe.Be tudjutni a fény ezàltal jobban rakódik a termőgally.
Mennyit fog így teremni, ha így ki van ritkítva? Nem lett kivágva egy kicsivel több a kelleténél? Igaz én nem foglalkozom gyümölcsössel, de a ketemben akad egy pár gyümölcsfa, amit meg kell metszenem.
Válasz #17340. hozzászólásra
Csak egy kis érdekesség a volt IKR-nek Kardoskúton olyan műtrágya tárolója van aminek fából van a tetőszerkezete,ami egy hatalmas tároló, igaz komoly fákból vannak a gerendák!
Pedig elhiheted,hogy a vassal a legegyszerubb dolgozni,en utallok faval dolgozni,ha a vasat odateszed,megcsiped egy kicsit mar ott is van,szerintem meg mindehol talasz olyan embert aki tud hegeszteni akinek meg ha nincs is papirja rola.
Kisebb gépeknek jó lehet a fa is, de magtárnak ahol nagyobb kocsikkal akar az ember billenteni ott már gond van.
Nagy gépeknek ha tároló kell ott is gond van a fával mert sok pózna kell alá. Vannak bátor emberek akik 7-8 métereket áthidalnak fával a lapos tetőkön, de ha lesz egyszer egy 1-2 méteres nedves hó akkor azok össze fognak roskadni.
A másik dolog a tűzveszély. Eddig mi is fából dolgoztunk de most vasból is lett épület.
Egy 100 m2-es épület 4,5 m belmagassággal oszlopokon lemez tetővel olyan 1,1 milla oldalak nélkül. Igényesen festve, munkadíjjal együtt.
Ugyanez fából, szintén munkadíjjal együtt talán 30% lehet olcsóbb.
Ugye nem lehet egy lapon említeni a kettőt.
Mi is fából dolgozunk, van erdőnk ha valami szebb fa van azt meghagyjuk rönknek kifűrészeltetjük, aztán amikor kell felhasználjuk, ehhez képest egy vas I gerenda nagy pénz persze többet is bírhat
Mert egy egyszerübb faszín sajátkezűleg is meg tudsz csinálni, ha van egy kis müszaki érzéked, fűrész meg minden jobb tanyába van. Mig a hegesztéshez sokan nem értenek és egy lakatos horror áron dolgozik.
Bár a képen látható szín elég profi munkának tünik, nem hiszem, hogy sk csinálták.
Pedig ahol csak látom szinte mindenhol faszerkezetes színek vannak, sosem értettem hogy miért, vagyis csak gondoltam olcsóbb mint vasanyagból készíteni
Válasz #17335. hozzászólásra
Az egy 10 éves gabonatároló.
Nem javasolnám a fát. Hacsak nincs hozzá ingyen anyag meg fűrész és ács a családban akkor nem nagyon éri meg.
Válasz #17321. hozzászólásra
Szia! Nagyon tetszik a géptároló szin, a favázas!
Mikor készült?
Most építkeznénk mi is valami hasonlót, és azért érdeklődöm.
merre vagytok?
Válasz #17325. hozzászólásra
azt hiszem ezekben kisebbek a ládák, ezért rövidebb a kombájn is, 6 soros asztal elé ekkora gép való szerintem.
300 lóerő névleges 330 a maximum.
Nekem nemmutattak semilyen masikat,csak ezt,de nemtudom,hogy 6.2 asztalhoz minek kellene forgos,a szomszedban a csx ilyen kocsi volt (persze nem ez a marka)
dehogy nincs benne gázkar!
egy gomb van benne azzal lehet + - adni a fordulatot. Közúti módban van amit írsz de én nem nagyon használom mert lassan reagál.
Most lépnem kell majd holnap leszek.
30245 hozzászólás
Válasz #17353. hozzászólásra
Ez még fiatal, nem szabad kiskorában megszakítani.
Válasz #17357. hozzászólásra
Én is gondolkodtam hasonló megoldáson. Van ilyenből termő gyümölcsösöd is ? Milyen alanyon vannak ezek a csemeték ? Ha jól látom 2 nyarasok, most kezdik a 3. vegetációt.
Ha elfogadsz egy tanácsot, akkor a művelőútra ne merőlegesen hagyd meg a vázágakat, hanem 45 fokban. Ha merőlegesek az ágak az útra, amikor húzza a termés súlya, és kihajlik, beleakad a traktorba, és jobbik esetben, csak a termést vered le róla, rosszabbik esetben letöröd a vázágat. Én már jártam így, igaz mi 4 vázágat nevelünk 6 X 4-es térállásba.
Az első fán a felső vessző nagyon meredek szögállású, az 50 foknál meredekebb vesszőket célszerű lenne lekötözni. Én a 40 - 45 fokos vázágakat szeretem, az vált be a legjobban.
Válasz #17359. hozzászólásra
Ezt újonnan vettétek?
Na vegre ma elkeszult a felujitas!!!!
Válasz #17353. hozzászólásra
Hektáronként Italiaban 50 tonna a termés ilyen barackosban. Nekem ehhez képest 60% már jó.
Válasz #17352. hozzászólásra
"Y" Korona formát terveztünk.Intenzív 5* 2.4 méteres térállással .Csak kettő vázág.nincs felkopaszodás mert időben végzett zöldmetszéssel nem sül be a közepe.Be tudjutni a fény ezàltal jobban rakódik a termőgally.
Válasz #17349. hozzászólásra
Őszi.
Válasz #17354. hozzászólásra
Szerintem a közeledben ülök:-) Vagy melletted kb vagy a hátad mögött jobbról!
egy kis Agrya konferencia
Válasz #17346. hozzászólásra
Mennyit fog így teremni, ha így ki van ritkítva? Nem lett kivágva egy kicsivel több a kelleténél? Igaz én nem foglalkozom gyümölcsössel, de a ketemben akad egy pár gyümölcsfa, amit meg kell metszenem.
Válasz #17348. hozzászólásra
Csak 2 vázágat nevelsz, vagy nem volt megfelelő állású vessző a további vázág kialakításához ?
Válasz #17349. hozzászólásra
Mire tippelnél??Tölgy?fenyő?
Válasz #17341. hozzászólásra
A faba meg beleutsz egy szoget es meg is fogta nekunk a szin villanyoszlopokon all beton talapzatba fogva es fa az egesz teto lindabbal befedve ...
Ez barackos??
Válasz #17347. hozzászólásra
Így nem kap sokkot mert nyugalmi állapotban van. Plantafosz sylwet vegesol rs topsin m keverék .
Nem korai még ? Én leghamarabb 2 hét múlva kezdem.
Sebkezelés ?
Mai munkánk.
Válasz #17342. hozzászólásra
Mert műtrágya telep.
Válasz #17343. hozzászólásra
jó, hogy nem a tokmányba martad ezt bele
Ezen gyakorótam azt ezt köllött...
Válasz #17340. hozzászólásra
Csak egy kis érdekesség a volt IKR-nek Kardoskúton olyan műtrágya tárolója van aminek fából van a tetőszerkezete,ami egy hatalmas tároló, igaz komoly fákból vannak a gerendák!
Válasz #17338. hozzászólásra
Pedig elhiheted,hogy a vassal a legegyszerubb dolgozni,en utallok faval dolgozni,ha a vasat odateszed,megcsiped egy kicsit mar ott is van,szerintem meg mindehol talasz olyan embert aki tud hegeszteni akinek meg ha nincs is papirja rola.
Válasz #17339. hozzászólásra
Kisebb gépeknek jó lehet a fa is, de magtárnak ahol nagyobb kocsikkal akar az ember billenteni ott már gond van.
Nagy gépeknek ha tároló kell ott is gond van a fával mert sok pózna kell alá. Vannak bátor emberek akik 7-8 métereket áthidalnak fával a lapos tetőkön, de ha lesz egyszer egy 1-2 méteres nedves hó akkor azok össze fognak roskadni.
A másik dolog a tűzveszély. Eddig mi is fából dolgoztunk de most vasból is lett épület.
Egy 100 m2-es épület 4,5 m belmagassággal oszlopokon lemez tetővel olyan 1,1 milla oldalak nélkül. Igényesen festve, munkadíjjal együtt.
Ugyanez fából, szintén munkadíjjal együtt talán 30% lehet olcsóbb.
Ugye nem lehet egy lapon említeni a kettőt.
Válasz #17337. hozzászólásra
Mi is fából dolgozunk, van erdőnk ha valami szebb fa van azt meghagyjuk rönknek kifűrészeltetjük, aztán amikor kell felhasználjuk, ehhez képest egy vas I gerenda nagy pénz persze többet is bírhat
Válasz #17337. hozzászólásra
Mert egy egyszerübb faszín sajátkezűleg is meg tudsz csinálni, ha van egy kis müszaki érzéked, fűrész meg minden jobb tanyába van. Mig a hegesztéshez sokan nem értenek és egy lakatos horror áron dolgozik.
Bár a képen látható szín elég profi munkának tünik, nem hiszem, hogy sk csinálták.
Válasz #17336. hozzászólásra
Pedig ahol csak látom szinte mindenhol faszerkezetes színek vannak, sosem értettem hogy miért, vagyis csak gondoltam olcsóbb mint vasanyagból készíteni
Válasz #17335. hozzászólásra
Az egy 10 éves gabonatároló.
Nem javasolnám a fát. Hacsak nincs hozzá ingyen anyag meg fűrész és ács a családban akkor nem nagyon éri meg.
Válasz #17321. hozzászólásra Megnézném szívesen élőben, ha volnának tervek arra is vevő volnék.
Szia! Nagyon tetszik a géptároló szin, a favázas!
Mikor készült?
Most építkeznénk mi is valami hasonlót, és azért érdeklődöm.
merre vagytok?
Válasz #17332. hozzászólásra
Azert vannak zakkant emberek!
LINK
Korrekt porta lehet.
Válasz #17330. hozzászólásra
Biztos, hogy jó lessz!!!
jól választottál
Válasz #17326. hozzászólásra
rendeltem hozzá egy mais star asztalt horizon zúzóval és napra szettel, remélem beválik
A 7090 5 ladas
azt hiszem ezekben kisebbek a ládák, ezért rövidebb a kombájn is, 6 soros asztal elé ekkora gép való szerintem.
300 lóerő névleges 330 a maximum.
Válasz #17324. hozzászólásra
Csak a tartaly nagyobb meg nem Nef motor van hanem Cursor,ez a motor van a 8000 cx ben is!
Tényleg mekkora FPT motor van benne?
köbcenti? lóerő?
de a 7090 és 8090-esek is 6ládásak, mégis sokkal nagyobb teljesítménynek hozzák őket, meg kuuva sokkal drágábbak.
Válasz #17322. hozzászólásra
Még nem arattam vele.
Állítólag kisebb változtatások történtek rajtuk.
A 6080-hoz képest ezen nagyobb a magtartály meg a motor is egy számmal nagyobb.
Arattal mar vele,hogyan muzsikall?
Most ezt a 6090-et még gyártják???
Agrotec-es új katalógusban csak 70 és 80-as számozásúak voltak feltüntetve.
Ez a 6090-es miben különbözik azoktól?
Válasz #17320. hozzászólásra
Válasz #17318. hozzászólásra
Nekem nemmutattak semilyen masikat,csak ezt,de nemtudom,hogy 6.2 asztalhoz minek kellene forgos,a szomszedban a csx ilyen kocsi volt (persze nem ez a marka)
Válasz #17316. hozzászólásra
dehogy nincs benne gázkar!
egy gomb van benne azzal lehet + - adni a fordulatot. Közúti módban van amit írsz de én nem nagyon használom mert lassan reagál.
Most lépnem kell majd holnap leszek.
Válasz #17313. hozzászólásra
A tied az olcsóbbik kocsi lehet.
Nekem olyat már nem tudtak adni csak ezt a duplakerekest.
Válasz #17315. hozzászólásra
Mind a kettorol,mert en egy kicsit felturboztam dizajnilag az enyemet!
Válasz #17315. hozzászólásra
A cimbora akinek a testvér 6090-ese van, aztmondja nincsen gáz a kombájnban.
Ahogy tolja a lindekart úgy adja rá a gázt is.
Ez hogyvan? Munka közben hogy áll fel ez a történet?
Válasz #17314. hozzászólásra
A kocsiról vagy a gépről?
6090-es van,
Válasz #17311. hozzászólásra
Neked milyen is van mar elfelejtettem?dobj fel rola kepet!
Válasz #17311. hozzászólásra
Ez nem varifeed,mert erre fele nemsokan termelnek repcet,felesleges lett volna,a szalitokocsi meg ilyen volt naluk!