Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407 FtUSD389.56 FtCHF429.55 FtGBP485.67 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
hát hogyne.
de itt ártár van,és volt folyószabályozás meg kotrás. az eredmény az hogy amikor kiönt a folyó akkor nagyonfinom szemcsés sóderszerűséget is hoz magával. amit a fák törzsén lévő kéreg és moha réteg át is sző.
4-5 tuskónként kéne élezned láncot ha ezeket vissza akarnád vágni.
itt mi is hagyunk magas tuskót. de a döntő nem bunkó annyira hogy ki is élezze őket.
vissza nem vágjuk, csak lesrégeljük hogy ne az élébe kapaszkodjon a traktor amikor jövök zúzni, meg jön a lazító, meg ha olyan az ültetőgép.
a gondom inkább hogy élesre lettek hagyva, és sok a csonk amit nem vágtak el egyáltalán. láncos zúzó ide van megálmodva, ebbe nem fárad el azért. itt ami elfárad rendszeresen az az mtz motortartó váza.
meg persze a gumik, ha valaki nincsen elég rafinált ahhoz hogy beláncolja őket. ha megkapar a tuskón itt, akkor az vágni is fogja a gumit egyből. ha megvan láncolva akkor nemvészes. éveket kibír.
nem véletlen írtam régebben hogy a gumi minta itt semmitse számít. lehet tükörradiál is teljesen, édesmindegy.
ez kérlek alásan a hírhedt vadex mezőföldi zrt volna.
ahol a lentebb látott képek a szerintük teljesen jól végzett munka kategóriába tartoznak.
ha nem a lakhelyem közelében levő területről volna szó megmondom őszintén helyből nem foglalkoznék vele.
:D dehát valamit az utókorra is kell hagyni, nem ?
1 darab mtzvel fogok zúzni meg egy rendes láncos szárzúzóval.
úgy ahogy mondod RZvel, csak nem másfeles, hanem 2 méteres.
visszavagdosni csak akkor éri meg ha fizetnek is érte, én nem szedek ágfát.
azt az élvezetet meghagyom az amatőröknek.
volt róla szó hogy a lakossággal lepucoltatják, csakhogy a lakosság is belátta hogy nem éri meg.
Válasz #17515. hozzászólásra
Szedjétek ki a fát, csököket, úgy hogy 10 cm-nél magasabb tuskó ne legyen, a fát vidd el, aztán lehet zúzni óvatosan, vagy nem kell az ilyen mocskot elvállalni
Ímhol, a szép vágástér..
a kedves állami (vagy állati) erdészet szerint ez le van takarítva..
van azért még benne ajándék..
meg még ajándék.
teljesen korrekt munka :D:D:D
aztán most megy a csodálkozás miért csak felárral akarom ezt szárzúzni meg ültetni.
kb. 20 méterenéknt van átlagban egy-egy ilyen kis ajándék.
van belőle 15 hektár, évi 3 szárzúzás a kövi 6 évben.
Válasz #17495. hozzászólásra
Nem rosz ötlet, csak benne kell hogy legyen a biztosítószeg és abban pedig a plomba és máris nem rugod el. Helyet meg bőven lehet találni neki rendes tartóban elhelyezve is, nekem még a bukóvázas 50-esben is patent helyen van tartóval.
Válasz #17487. hozzászólásra
Évente ellenőrzés, 5 évente nyomáspróba 20évig tartható készleten, persze ezen ellenőrzések betartása mellett. De ha van megfelelő ellenőröd aki ellenőrzi az úgyis tudni fogja. Nekem haver 500 ért ellenőriz 3600 a nyomáspróba 6-7000 a csere + fa haveri alapon, ja +1/2 liter házi évente a bartáságra
Számla legyen még akkor is ha haver az ellenőr, mert nálunk a tü. kéri a számlát is, hogy miért nem tudom, talán sok volt a feketén ellenőrzött db???
Egyszer vettem én is 3-at egy nagyáruházban.Szinte úgy nézett ki mint a hazánkban forgalmazott, de egy nagyon kis eltérés s a száma sem az. Nem is érvényesítették, azután itt helyben vásároltam azóta itt is érvénysítettem, az egy ezres.
Azt kell mondani,hogy csak belvizes területen járunk,oda nem kell ktk. Kézi. Tűzoltó kèszülèk. tengeralattjárók sem hordoznak hòlàncot,ha a hegyek fölött ûszkàlnak. Ugye?
Válasz #17484. hozzászólásra
Mindegy Közl hatóság, vagy maszek kérik, győr megyében rend van papám, itt nincs smafu, ismerős maszek vizsgabázison hetente kb. 6-7 szer állítják meg a sort a váratlanul betoppanó NKH ellenőrök, csak úgy repkednek a 1/2 milliók + 3-6 hónapos felfüggesztések, itt nem lehet bliccelni
Válasz #17481. hozzászólásra
Tűzoltóság nem vizsgál, vannak erre szakosodott vállalkozók, cégek, akik megfelelő jogosítvány birtokában tűzoltó készülék, tűzcsap, tűzoltó tömő működöképességét, nyomáspróbáját ellenőrzik tanusítják, ha kell javítják is. Győrben kb. csak 6-ot ismerek, de biztosan van még. Ha normális a helyi tűzoltóság akkor ők megmondják hogy kihez fordulj ilyen problémával.
Válasz #17475. hozzászólásra
Ráadásul az a gec..ég az egészben, hogy eddig annak a hónapnak az utolsó napjáig érvényes volt amelyik hónapot az ellenőr az ellenőrzéskor lyukasztotta, 2014-től már a napot is lyukasztani kell, tehát ha pl. 2014 márc. 18-án ellenőriztek azt 2015 márc 18-ig lyukasztotta 19-én már nem jó és büntethet a fakabát.
30411 hozzászólás
Válasz #17527. hozzászólásra
És hogy kezditek a dumát?
Heló kis zombi vagyok makákót keresem....
Válasz #17526. hozzászólásra
Holnap, ha ráérsz csörgess meg, és visszahívlak, mert lenne néhány kérdésem.
Válasz #17525. hozzászólásra
Mindenben igazad van szó szerint.
Válasz #17523. hozzászólásra
Szálvesszőre metszitek ? Fényképről úgy tűnik egyetlen vesszőt sem vágtál vissza.
Egyébként szép, egyenletes az ültetvényed. Ez is GF 677-en van ? Ha jól látom 4 éves telepítés, most lesz 5. nyaras.
vid 2015 93364
Válasz #17521. hozzászólásra
hát hogyne.
de itt ártár van,és volt folyószabályozás meg kotrás. az eredmény az hogy amikor kiönt a folyó akkor nagyonfinom szemcsés sóderszerűséget is hoz magával. amit a fák törzsén lévő kéreg és moha réteg át is sző.
4-5 tuskónként kéne élezned láncot ha ezeket vissza akarnád vágni.
itt mi is hagyunk magas tuskót. de a döntő nem bunkó annyira hogy ki is élezze őket.
vissza nem vágjuk, csak lesrégeljük hogy ne az élébe kapaszkodjon a traktor amikor jövök zúzni, meg jön a lazító, meg ha olyan az ültetőgép.
a gondom inkább hogy élesre lettek hagyva, és sok a csonk amit nem vágtak el egyáltalán. láncos zúzó ide van megálmodva, ebbe nem fárad el azért. itt ami elfárad rendszeresen az az mtz motortartó váza.
meg persze a gumik, ha valaki nincsen elég rafinált ahhoz hogy beláncolja őket. ha megkapar a tuskón itt, akkor az vágni is fogja a gumit egyből. ha megvan láncolva akkor nemvészes. éveket kibír.
nem véletlen írtam régebben hogy a gumi minta itt semmitse számít. lehet tükörradiál is teljesen, édesmindegy.
Ez nagyon durva! Nálunk ezt simán összeszednék...
Válasz #17519. hozzászólásra
ez kérlek alásan a hírhedt vadex mezőföldi zrt volna.
ahol a lentebb látott képek a szerintük teljesen jól végzett munka kategóriába tartoznak.
ha nem a lakhelyem közelében levő területről volna szó megmondom őszintén helyből nem foglalkoznék vele.
:D dehát valamit az utókorra is kell hagyni, nem ?
Szia!
Mesélj melyik erdőgazdaság ez???
1 darab mtzvel fogok zúzni meg egy rendes láncos szárzúzóval.
úgy ahogy mondod RZvel, csak nem másfeles, hanem 2 méteres.
visszavagdosni csak akkor éri meg ha fizetnek is érte, én nem szedek ágfát.
azt az élvezetet meghagyom az amatőröknek.
volt róla szó hogy a lakossággal lepucoltatják, csakhogy a lakosság is belátta hogy nem éri meg.
Szedjétek ki a fát, csököket, úgy hogy 10 cm-nél magasabb tuskó ne legyen, a fát vidd el, aztán lehet zúzni óvatosan, vagy nem kell az ilyen mocskot elvállalni
Mi ebbe a nehéz ha spéci géppel van zúzva?
Gondolom nem rz másfelessel kuplung nélkül vágsz neki.......
Ímhol, a szép vágástér..
a kedves állami (vagy állati) erdészet szerint ez le van takarítva..
van azért még benne ajándék..
meg még ajándék.
teljesen korrekt munka :D:D:D
aztán most megy a csodálkozás miért csak felárral akarom ezt szárzúzni meg ültetni.
kb. 20 méterenéknt van átlagban egy-egy ilyen kis ajándék.
van belőle 15 hektár, évi 3 szárzúzás a kövi 6 évben.
nehéz évek lesznek ezek...
Válasz #17512. hozzászólásra
Igy van, majd 10 centi átmérőjűek voltak meg 6m magas, mellete volt egy két éves darab az 4-5 centi körül volt meg 3m magas!
Liliom tiprógép.
Válasz #17511. hozzászólásra
Akkor érthető ezeket 2-3 évente vágják attól függően milyen a talaj illetve a fajta. Gondolom nagyon megerősödött, azért fogta jobban.
Válasz #17510. hozzászólásra
Elöbb kellet volna vágni ez már 5 éves! Nem saját csak szálitani voltunk, de a nyuszi küszködött a vágással!
Válasz #17509. hozzászólásra
Miért szenvedés? Korábban én is gondolkodtam saját célra csinálni pár hekit. Mi a gáz vele?
Enegia füz szenvedés!
Válasz #17506. hozzászólásra
Helyes
Válasz #17506. hozzászólásra
Tegnap én mentem az oviba
Válasz #17477. hozzászólásra
Nagy királyság az a fék!Jól látom? fából van a kereke? profi munkának látszik{:thumbup:, bár nem mernék egy Cliffhanger-t nyomni vele.
Válasz #17494. hozzászólásra
Örökbefogadnám.
erre is ennek van szezonja
A szomszéd gépe mindig zöldebb!Répavetés
Válasz #17500. hozzászólásra
Agroservis
Szia!
Melyik kereskedőtől származik a kicsike?
Válasz #17497. hozzászólásra
Fülkébe nem lehet rakni, munkavéd. büntetnek ezért
Nem rosz ötlet, csak benne kell hogy legyen a biztosítószeg és abban pedig a plomba és máris nem rugod el. Helyet meg bőven lehet találni neki rendes tartóban elhelyezve is, nekem még a bukóvázas 50-esben is patent helyen van tartóval.
Ajtónál balra, ahol az a zsák (vagy mi) van.
Laposvasból csinálsz egy tartót, felcsavarozod, kész.
Mtz-be hova lehetne kihelyezni egy poroltót, ahol nincs útba?
Ülés mellett, ledobva rossz ötlet!
Vegre ma megerkezett az uj csaladtag!
Válasz #17490. hozzászólásra
Gondoltam szakszerű helyen vette és újat. Akkor pedig akkor indul az érvényesség mikor megveszi, ott teszi rá az aki amúgy ellenőr is.
Évente ellenőrzés, 5 évente nyomáspróba 20évig tartható készleten, persze ezen ellenőrzések betartása mellett. De ha van megfelelő ellenőröd aki ellenőrzi az úgyis tudni fogja. Nekem haver 500 ért ellenőriz 3600 a nyomáspróba 6-7000 a csere + fa haveri alapon, ja +1/2 liter házi évente a bartáságra
Számla legyen még akkor is ha haver az ellenőr, mert nálunk a tü. kéri a számlát is, hogy miért nem tudom, talán sok volt a feketén ellenőrzött db???
Egyszer vettem én is 3-at egy nagyáruházban.Szinte úgy nézett ki mint a hazánkban forgalmazott, de egy nagyon kis eltérés s a száma sem az. Nem is érvényesítették, azután itt helyben vásároltam azóta itt is érvénysítettem, az egy ezres.
Válasz #17489. hozzászólásra
Ebbe ne éld bele magad, azt egy tűzoltókészülék felülvizsgálónak kell ellenőriznie különben semmit nem ér!!!
Addig érvényes! Évente kell felülvizsgáltatni kb 1000 Ft-ért
Azt a tűzoltókészüléket egy arra jogosult személlyel hitelesítetni kell. Ezért kellene tőlük beszerezni, vagy marad az előbb említett lehetőség.
Vettem egy 6kg Abc porral oltót februárban. Egy garancia jegy van az oldalán. 2016 februári lyukasztással. Tehát akkor ez lenne a nyomáspróba címkéje?
Azt kell mondani,hogy csak belvizes területen járunk,oda nem kell ktk. Kézi. Tűzoltó kèszülèk. tengeralattjárók sem hordoznak hòlàncot,ha a hegyek fölött ûszkàlnak. Ugye?
Válasz #17484. hozzászólásra
Mindegy Közl hatóság, vagy maszek kérik, győr megyében rend van papám, itt nincs smafu, ismerős maszek vizsgabázison hetente kb. 6-7 szer állítják meg a sort a váratlanul betoppanó NKH ellenőrök, csak úgy repkednek a 1/2 milliók + 3-6 hónapos felfüggesztések, itt nem lehet bliccelni
Válasz #17480. hozzászólásra
Hát szerintem pont azt állítanák meg, egy szakadt autóval jövőt :) Belegondolva még poroltó is érvényes, műszakin kérik, milyen helyekre viszitek?
jah, kérik, alapfeltétel, anélkül nincs műszaki, legalább is nálunk
Tűzoltóság nem vizsgál, vannak erre szakosodott vállalkozók, cégek, akik megfelelő jogosítvány birtokában tűzoltó készülék, tűzcsap, tűzoltó tömő működöképességét, nyomáspróbáját ellenőrzik tanusítják, ha kell javítják is. Győrben kb. csak 6-ot ismerek, de biztosan van még. Ha normális a helyi tűzoltóság akkor ők megmondják hogy kihez fordulj ilyen problémával.
Műszakin is kérik a porral oltót és az érvényességit?
Egyébként hol vizsgálják be? Tűzoltóság?
Válasz #17478. hozzászólásra
Há' a vásás cigánt nem állítják meg, mert félnek tőle (legalább is felénk)
Válasz #17475. hozzászólásra
Ráadásul az a gec..ég az egészben, hogy eddig annak a hónapnak az utolsó napjáig érvényes volt amelyik hónapot az ellenőr az ellenőrzéskor lyukasztotta, 2014-től már a napot is lyukasztani kell, tehát ha pl. 2014 márc. 18-án ellenőriztek azt 2015 márc 18-ig lyukasztotta 19-én már nem jó és büntethet a fakabát.