Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD394.79 FtCHF438.21 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Sima Környei simítót neki és vetés...Nekem olyanba kell belevetnem ami a kép csutás oldalán van,persze több tárcsával elötte...de aztán mi lesz belöle,fogalmam sincs(naprának talán? jó lesz)
így elnézve a munkádat lehet hogy jobban járnék ha én is most még gyorsan meghúznám egy ilyennel,csak elég lassan megy így...Ja valaki valahol látot ilyen ithon ill kinek van hasonló persze lehet jd vagy newh stb megnézném https://www.youtube.com/watch?v=TBY542mgf8w
Az ásóborona szerintem is jó választás lesz! Nyilván ha van választási lehetőség akkor nincs nagy gond. Én személy szerint csak rövid tárcsával tudok tavasszal magágyat csinálni a hasonló földből, mert csak az van, de nem is látom szükségességét másnak egyelőre. A kombinátor ilyen helyzetekben valóban felejtős, szerintem még az NZ is kudarcot vallana benne.
A víztől a helyedben már nem tartanék annyira, mint ahogy írtad is, a szomszéd összegányolt területén még most is áll a víz, ellenben a tiéden ennek semmi nyomát nem lehet észrevenni.
Nem tudjuk jo lesz-e a kombinátor. Nem profi zuzos asztallal lett vágva, tárcsát nem kapott ami vágott volna a száron. Szerintem a kombi összehúzza majd és eltömődik. Egy NZA tipusu lehet elbánna vele,de nekünk csak ilyen KSMK féle van,elég kicsit az áteresztő képessége.
Nekem is nagyon bejön a munkàja. Utolso mentsvárként mindig kihuz a bajbol. Most az a kérdés tavasszal mivel kellene majd ràmenni mert ilyet még nem csinàltunk?
De meggyőző a munkàja most is. Nem beszélve amit mellette megszàntottak a dagonyàba több nagy foltba àll a viz. Nekünk amit gruberrel huztam le egy darabot meg ezzel nincs rajta viz.
Válasz #17274. hozzászólásra
ide felvonult tavalyősszel valami nagy claas traki -220lovas- egy 6késes Vogel SSD lazítóval. 25 centin bírta kínozni, befogtak elé még egy 170 lovas johnit drótkötéllel... a két traki bírta 35-40 centin, lehúztak vagy 8-10 hekit a hetvenből aztán abbahagyták, hoztak ekét és inkább megszántották. Jah az SSD-n a hegyeket nem győzték először cserélni aztán rájöttek, hogy kár újat feltenni utána már csak hegesztették élkefémmel... naponta többször... jah és a falu egyik legjobb földjét akarták csinálni.
Ez a kép az új John Deere traktorom kartámlájában van elhelyezve.
A képen jobbról a nagyapám Ádám Ignác. Traktoros iskolában voltak.
Ha megnézzük a képet a havon állnak. A nadrág szára boka felett, szinte rongyokban, a traktoron nincs fülke, se semmi. Akkoriban kevés volt a gép, éjjel nappal mentek felváltva. Gondoljuk el: éjszaka a hóban szántani, fülke és szinte semmi fény nélkül.
Azért van ez a kép nálam, hogy mikor este egy 14 órás traktorozás után elcsüggedek, megnézem és úgy érzem, hogy ők még keményebbek voltak. De egy közös azért volt bennünk, a MUNKA IRÁNTI SZERETETÜNK
Az elmunkálása nem az igazi, de jobb a semmitől. A kiszáradt nagy rögöket nem töri apróra, de valamennyire megroppantja eligazítja a felszínt. Ha nedves a felszín akkor hamar bedúr de ez elkerülhető a mélysége állításával, ilyenkor mint egy porhanyos szántás. 3 ponttal van a lazítóra fogatva (mtz függesztő karokkal) és a mélységét a két alsó karja felkötésével állítjuk, láncal van felkötve. Azért raktuk a lazító mögé, hogy a kések nyomait elsímítsa, mert megvezették az ekét és benyelte a mélységállító kereket.
Idén olyan 30 elakadásunk volt, de miest megállt a gép húztuk és így java részt az mtzvel megoldottuk
Programozási hiba.
Valami tartozékot jelölj be, mert az insert sql queryben az 'ext_tartozekok' mezőnek NULL értéket akar megadni, ami a táblabeállításoknál nem engedélyezett.
Egyébként biztonsági okokból éles rendszerben enyhén szólva nem javasolt a query dump-ot kiküldeni. A fejlesztő elfelejtette kikapcsolni ezt a funkciót az új portál élesítése előtt.
30174 hozzászólás
Vagy ilyen van itthon valakinek vagy cégnek használatban?https://www.youtube.com/watch?v=Eh4XM2ZJgWQ
Válasz #17287. hozzászólásra
valami simítóval rá kell menni és kész
Sima Környei simítót neki és vetés...Nekem olyanba kell belevetnem ami a kép csutás oldalán van,persze több tárcsával elötte...de aztán mi lesz belöle,fogalmam sincs(naprának talán? jó lesz)
így elnézve a munkádat lehet hogy jobban járnék ha én is most még gyorsan meghúznám egy ilyennel,csak elég lassan megy így...Ja valaki valahol látot ilyen ithon ill kinek van hasonló persze lehet jd vagy newh stb megnézném https://www.youtube.com/watch?v=TBY542mgf8w
Válasz #17287. hozzászólásra
Az ásóborona szerintem is jó választás lesz! Nyilván ha van választási lehetőség akkor nincs nagy gond. Én személy szerint csak rövid tárcsával tudok tavasszal magágyat csinálni a hasonló földből, mert csak az van, de nem is látom szükségességét másnak egyelőre. A kombinátor ilyen helyzetekben valóban felejtős, szerintem még az NZ is kudarcot vallana benne.
A víztől a helyedben már nem tartanék annyira, mint ahogy írtad is, a szomszéd összegányolt területén még most is áll a víz, ellenben a tiéden ennek semmi nyomát nem lehet észrevenni.
Válasz #17282. hozzászólásra
Tavasszal csak a felső 2-3 cm-t kellene megbolygatni valamivel, mert alatta rögtön ragad és gyújra. Egy nehéz rt-vel nem tudom sikerülhet-e ez?
Egyenlőre az ásóboronát gondolom talán jonak,de addig még árviz is jöhet és akkor el is lehet felejteni ez a 40 ha-t
Válasz #17281. hozzászólásra
Nem tudjuk jo lesz-e a kombinátor. Nem profi zuzos asztallal lett vágva, tárcsát nem kapott ami vágott volna a száron. Szerintem a kombi összehúzza majd és eltömődik. Egy NZA tipusu lehet elbánna vele,de nekünk csak ilyen KSMK féle van,elég kicsit az áteresztő képessége.
Válasz #17284. hozzászólásra
Januárba vágtuk le róla a kukoricát
Válasz #17280. hozzászólásra
ősszel nem lehetett vagy nem is akartátok lazítani?
Válasz #17272. hozzászólásra
Akkor megérte várni?
Ennek tavasszal egy sor rövidtárcsa, és mehet a vetőgép! Nagyon jó munkának látszik!
Innen messziről én úgy látom hogy elég lesz neki egy kombinátor!
Válasz #17279. hozzászólásra
Nekem is nagyon bejön a munkàja. Utolso mentsvárként mindig kihuz a bajbol. Most az a kérdés tavasszal mivel kellene majd ràmenni mert ilyet még nem csinàltunk?
De meggyőző a munkàja most is. Nem beszélve amit mellette megszàntottak a dagonyàba több nagy foltba àll a viz. Nekünk amit gruberrel huztam le egy darabot meg ezzel nincs rajta viz.
Irigyellek nagyon jól néz ki!
A malacok is!
Válasz #17266. hozzászólásra
Nagyon penge!
ide felvonult tavalyősszel valami nagy claas traki -220lovas- egy 6késes Vogel SSD lazítóval. 25 centin bírta kínozni, befogtak elé még egy 170 lovas johnit drótkötéllel... a két traki bírta 35-40 centin, lehúztak vagy 8-10 hekit a hetvenből aztán abbahagyták, hoztak ekét és inkább megszántották. Jah az SSD-n a hegyeket nem győzték először cserélni aztán rájöttek, hogy kár újat feltenni utána már csak hegesztették élkefémmel... naponta többször... jah és a falu egyik legjobb földjét akarták csinálni.
Válasz #17275. hozzászólásra
50 cm a kések osztása, 2,5 méter, a két szélső kés pont a nyom közepében fut
mennyi a munkaszélessége?
Válasz #17273. hozzászólásra
TerraDig XS 5
ez pontosan melyik vogel lazító?
Ki így ki úgy lazitott a mai nap
Azért is bírták mert nem voltak úgy elhízva mint egyik másik traktoros mostanában.
2 nap szorgoskodása.
54 erdei köbméter, nyaras gyérítésből :)
csípem ezt a pótkocsit.
már csak az egyeneshidas mtz hiányzik előle.
meg a hajtott híd alája.
Volt ott is sok gép, nézd meg a hátteret tele van kipufogó és kormánykerékkel. Több traki áll, de jó kép nagyon.
Ez a kép az új John Deere traktorom kartámlájában van elhelyezve.
A képen jobbról a nagyapám Ádám Ignác. Traktoros iskolában voltak.
Ha megnézzük a képet a havon állnak. A nadrág szára boka felett, szinte rongyokban, a traktoron nincs fülke, se semmi. Akkoriban kevés volt a gép, éjjel nappal mentek felváltva. Gondoljuk el: éjszaka a hóban szántani, fülke és szinte semmi fény nélkül.
Azért van ez a kép nálam, hogy mikor este egy 14 órás traktorozás után elcsüggedek, megnézem és úgy érzem, hogy ők még keményebbek voltak. De egy közös azért volt bennünk, a MUNKA IRÁNTI SZERETETÜNK
Válasz #17253. hozzászólásra
Azt hittem, ez a saját képed...
Válasz #17258. hozzászólásra
Az elmunkálása nem az igazi, de jobb a semmitől. A kiszáradt nagy rögöket nem töri apróra, de valamennyire megroppantja eligazítja a felszínt. Ha nedves a felszín akkor hamar bedúr de ez elkerülhető a mélysége állításával, ilyenkor mint egy porhanyos szántás. 3 ponttal van a lazítóra fogatva (mtz függesztő karokkal) és a mélységét a két alsó karja felkötésével állítjuk, láncal van felkötve. Azért raktuk a lazító mögé, hogy a kések nyomait elsímítsa, mert megvezették az ekét és benyelte a mélységállító kereket.
Idén olyan 30 elakadásunk volt, de miest megállt a gép húztuk és így java részt az mtzvel megoldottuk
Válasz #17262. hozzászólásra
erőm sem volt sok, de időm még annyi se :D
Válasz #17260. hozzászólásra
Nem volt időd, vagy erőd????
Válasz #17252. hozzászólásra
39....,vagy csak annyinak érzem magam.
Válasz #17259. hozzászólásra
sajnos már vasárnap nem volt rá időm, vissza kellett mennem kollégiumba, de a hétvégén összeszedem őket :)
Válasz #17258. hozzászólásra
Hol vannak a videók,fényképek Laci?
Válasz #17257. hozzászólásra
3:56-nál a lazító fogassal, érdekelne milyen az elmunkálása? milyen mélyen lehet vele dolgozni stbstb.:) látom ti sem úsztátok meg az évet elakadással
Válasz #17255. hozzászólásra
Nekem is annyi jött ki!
Válasz #17254. hozzászólásra
14 biztosan, de lehet több is :D
A Jász legények című kép nagyon aranyos! Beillene egy találós kérdésnek is: Hány személy van a képen?
Válasz #17250. hozzászólásra
Köztük van az avatarom is.
Válasz #17251. hozzászólásra
SBá!
Te is 40 éves vagy?
Mert én is emlékszem ilyen mezítlábas sztorikra!
Jó nézni a képeket, nekünk akik régen mezítláb még rohangáltunk a porban, emlékszünk sok mindenre.
Életképek a gazdálkodás régi mindennapjairól:
Válogatás dr. Fogarasi Klára, A régi világ falun c. könyvének képanyagából. Édesanyám írta a konyvet
30 kép a Néprajzi Múzeum fotógyűjteményéből és ezen belül a fenti könyvből
Válasz #17248. hozzászólásra
Még mindig jobb mint egy óra múlva! Amúgy jó lett. Az enyém is megérdemelné már.
Azért jó ilyenkor festeni, mert másnap biztosan esni fog az eső:)
Válasz #17246. hozzászólásra
Ilyen faksui dolog!
https://www.facebook.com/video.php?v=707682955946822&set=vb.121879997860457&type=2&theater
Válasz #17241. hozzászólásra
Programozási hiba.
Valami tartozékot jelölj be, mert az insert sql queryben az 'ext_tartozekok' mezőnek NULL értéket akar megadni, ami a táblabeállításoknál nem engedélyezett.
Egyébként biztonsági okokból éles rendszerben enyhén szólva nem javasolt a query dump-ot kiküldeni. A fejlesztő elfelejtette kikapcsolni ezt a funkciót az új portál élesítése előtt.
Ha egyszer kifogom az aranyhalat a hernádból, és mondja azt a kivánságosdit, egyből rávágom hogy töröljél el minden számítógépet a világ színéről.
Válasz #17242. hozzászólásra
Hali! Ujat akarok venni, SPC legujabb változatát az SK 4-est.
Mi ujság józsi bácsi megunta a gazdálkodást?