Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak652 FtBenzin árak637 FtEUR408 FtUSD391.24 FtCHF431.97 FtGBP486.14 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #17325. hozzászólásra
azt hiszem ezekben kisebbek a ládák, ezért rövidebb a kombájn is, 6 soros asztal elé ekkora gép való szerintem.
300 lóerő névleges 330 a maximum.
Nekem nemmutattak semilyen masikat,csak ezt,de nemtudom,hogy 6.2 asztalhoz minek kellene forgos,a szomszedban a csx ilyen kocsi volt (persze nem ez a marka)
dehogy nincs benne gázkar!
egy gomb van benne azzal lehet + - adni a fordulatot. Közúti módban van amit írsz de én nem nagyon használom mert lassan reagál.
Most lépnem kell majd holnap leszek.
Én is ezt akartam kérdezni! Felém nincs ekkora probléma, csak egy kis apró részen, meg amit még nem tudtam megnézni gabonát, hogy azon mennyi víz áll, de remélem nem veszélyes. Egy kis vízelvezetéssel próbálkozok azért.
Válasz #17287. hozzászólásra
Greven, én személy szerint tavaly ugyan ilyen helyzetben voltam mint te idén. Bejött egy alkalmi vétel forgóboronára, és azzal gyönyörü munka lett elvégezve. Neked is ajánlanám, hogy nézzél ilyen gépet, mert ha jó árban sikerülne venned, megoldaná a gondodot. Nemszámit a szármaradvány, a vízfoltokon is gond nélkül átmegy betapadás nélkül, a mélységet meg játszva állithatod a traktorból menés közben, természetesen ha nem mechanikus állitásúak a hengerek rajta.
Sima Környei simítót neki és vetés...Nekem olyanba kell belevetnem ami a kép csutás oldalán van,persze több tárcsával elötte...de aztán mi lesz belöle,fogalmam sincs(naprának talán? jó lesz)
így elnézve a munkádat lehet hogy jobban járnék ha én is most még gyorsan meghúznám egy ilyennel,csak elég lassan megy így...Ja valaki valahol látot ilyen ithon ill kinek van hasonló persze lehet jd vagy newh stb megnézném https://www.youtube.com/watch?v=TBY542mgf8w
Az ásóborona szerintem is jó választás lesz! Nyilván ha van választási lehetőség akkor nincs nagy gond. Én személy szerint csak rövid tárcsával tudok tavasszal magágyat csinálni a hasonló földből, mert csak az van, de nem is látom szükségességét másnak egyelőre. A kombinátor ilyen helyzetekben valóban felejtős, szerintem még az NZ is kudarcot vallana benne.
A víztől a helyedben már nem tartanék annyira, mint ahogy írtad is, a szomszéd összegányolt területén még most is áll a víz, ellenben a tiéden ennek semmi nyomát nem lehet észrevenni.
Nem tudjuk jo lesz-e a kombinátor. Nem profi zuzos asztallal lett vágva, tárcsát nem kapott ami vágott volna a száron. Szerintem a kombi összehúzza majd és eltömődik. Egy NZA tipusu lehet elbánna vele,de nekünk csak ilyen KSMK féle van,elég kicsit az áteresztő képessége.
Nekem is nagyon bejön a munkàja. Utolso mentsvárként mindig kihuz a bajbol. Most az a kérdés tavasszal mivel kellene majd ràmenni mert ilyet még nem csinàltunk?
De meggyőző a munkàja most is. Nem beszélve amit mellette megszàntottak a dagonyàba több nagy foltba àll a viz. Nekünk amit gruberrel huztam le egy darabot meg ezzel nincs rajta viz.
30411 hozzászólás
Válasz #17325. hozzászólásra
azt hiszem ezekben kisebbek a ládák, ezért rövidebb a kombájn is, 6 soros asztal elé ekkora gép való szerintem.
300 lóerő névleges 330 a maximum.
Válasz #17324. hozzászólásra
Csak a tartaly nagyobb meg nem Nef motor van hanem Cursor,ez a motor van a 8000 cx ben is!
Tényleg mekkora FPT motor van benne?
köbcenti? lóerő?
de a 7090 és 8090-esek is 6ládásak, mégis sokkal nagyobb teljesítménynek hozzák őket, meg kuuva sokkal drágábbak.
Válasz #17322. hozzászólásra
Még nem arattam vele.
Állítólag kisebb változtatások történtek rajtuk.
A 6080-hoz képest ezen nagyobb a magtartály meg a motor is egy számmal nagyobb.
Válasz #17321. hozzászólásra
Arattal mar vele,hogyan muzsikall?
Válasz #17321. hozzászólásra
Most ezt a 6090-et még gyártják???
Agrotec-es új katalógusban csak 70 és 80-as számozásúak voltak feltüntetve.
Ez a 6090-es miben különbözik azoktól?
Válasz #17320. hozzászólásra
Válasz #17318. hozzászólásra
Nekem nemmutattak semilyen masikat,csak ezt,de nemtudom,hogy 6.2 asztalhoz minek kellene forgos,a szomszedban a csx ilyen kocsi volt (persze nem ez a marka)
Válasz #17316. hozzászólásra
dehogy nincs benne gázkar!
egy gomb van benne azzal lehet + - adni a fordulatot. Közúti módban van amit írsz de én nem nagyon használom mert lassan reagál.
Most lépnem kell majd holnap leszek.
Válasz #17313. hozzászólásra
A tied az olcsóbbik kocsi lehet.
Nekem olyat már nem tudtak adni csak ezt a duplakerekest.
Válasz #17315. hozzászólásra
Mind a kettorol,mert en egy kicsit felturboztam dizajnilag az enyemet!
Válasz #17315. hozzászólásra
A cimbora akinek a testvér 6090-ese van, aztmondja nincsen gáz a kombájnban.
Ahogy tolja a lindekart úgy adja rá a gázt is.
Ez hogyvan? Munka közben hogy áll fel ez a történet?
Válasz #17314. hozzászólásra
A kocsiról vagy a gépről?
6090-es van,
Válasz #17311. hozzászólásra
Neked milyen is van mar elfelejtettem?dobj fel rola kepet!
Válasz #17311. hozzászólásra
Ez nem varifeed,mert erre fele nemsokan termelnek repcet,felesleges lett volna,a szalitokocsi meg ilyen volt naluk!
Tegnap soppingoltam egy kicsit
Válasz #17310. hozzászólásra
Ez 6,1-es varifeed asztal? Nekünk himbás tandem kocsival adták.
Vegre megerkezett a varva vart vagoasztal.
Válasz #17308. hozzászólásra
A talaj
Faszán össze is porolt mindent
Válasz #17307. hozzászólásra
Füstölt???? Már megint mi baja lett
Válasz #17272. hozzászólásra
Mai nap végére értünk eme csuda táblának. Ez a sarka kapott egy sovány sor grúbert és most a lazítót, ez sokkal jobb lett és már füstölt is dél körül.
De vannak ilyen szuper területek is. Hogy ide lehet-e majd vetni kérdéses :S
Válasz #17305. hozzászólásra
Oké értelek, de egész éjjel nem lehet!!!
Válasz #17304. hozzászólásra Éjjel az asz.pajtáson kell fasszolni, nem a traktoron
Válasz #17295. hozzászólásra
Nem délben kell szántani, hanem éjjel mikor fagyos!! akkor viszi mint Laci "fa..a a langyos vizet" !!
Válasz #17301. hozzászólásra
Én is ezt akartam kérdezni! Felém nincs ekkora probléma, csak egy kis apró részen, meg amit még nem tudtam megnézni gabonát, hogy azon mennyi víz áll, de remélem nem veszélyes. Egy kis vízelvezetéssel próbálkozok azért.
Válasz #17300. hozzászólásra
apum nevezi így a területteljesítményt
Válasz #17299. hozzászólásra
Ez melyik határrész?
Válasz #17297. hozzászólásra
kicsi az előtolás
az meg mi???????
Földre kimenni???....majd augusztusban....ha nem esne !
én is lazitgattam ma de ez cvsak egy sima 2 késes lazito de ennek adok egy tárcsát vetés elött meg egy kombinátor .....
Válasz #17292. hozzászólásra
Van egy 3 méteres FALC SMART tipusúnk ha jol tudom a nevét. Ritkán használjuk mert kicsi az előtolás meg kajál vele a gép de rendesen :S
Válasz #17288. hozzászólásra
Mi nem a belvíztől hanem az árvíztől félünk. Évről évre egyre gyászosabb a helyzet, oda a régi fő védvonal, már csak a lélek tartja.
sárdagasztás Bőcsön
sárdagasztás a Bőcsi határban, tegnap délben.
Kis lazító karbantartás.
Greven, én személy szerint tavaly ugyan ilyen helyzetben voltam mint te idén. Bejött egy alkalmi vétel forgóboronára, és azzal gyönyörü munka lett elvégezve. Neked is ajánlanám, hogy nézzél ilyen gépet, mert ha jó árban sikerülne venned, megoldaná a gondodot. Nemszámit a szármaradvány, a vízfoltokon is gond nélkül átmegy betapadás nélkül, a mélységet meg játszva állithatod a traktorból menés közben, természetesen ha nem mechanikus állitásúak a hengerek rajta.
Vagy ilyen van itthon valakinek vagy cégnek használatban?https://www.youtube.com/watch?v=Eh4XM2ZJgWQ
valami simítóval rá kell menni és kész
Sima Környei simítót neki és vetés...Nekem olyanba kell belevetnem ami a kép csutás oldalán van,persze több tárcsával elötte...de aztán mi lesz belöle,fogalmam sincs(naprának talán? jó lesz)
így elnézve a munkádat lehet hogy jobban járnék ha én is most még gyorsan meghúznám egy ilyennel,csak elég lassan megy így...Ja valaki valahol látot ilyen ithon ill kinek van hasonló persze lehet jd vagy newh stb megnézném https://www.youtube.com/watch?v=TBY542mgf8w
Az ásóborona szerintem is jó választás lesz! Nyilván ha van választási lehetőség akkor nincs nagy gond. Én személy szerint csak rövid tárcsával tudok tavasszal magágyat csinálni a hasonló földből, mert csak az van, de nem is látom szükségességét másnak egyelőre. A kombinátor ilyen helyzetekben valóban felejtős, szerintem még az NZ is kudarcot vallana benne.
A víztől a helyedben már nem tartanék annyira, mint ahogy írtad is, a szomszéd összegányolt területén még most is áll a víz, ellenben a tiéden ennek semmi nyomát nem lehet észrevenni.
Válasz #17282. hozzászólásra
Tavasszal csak a felső 2-3 cm-t kellene megbolygatni valamivel, mert alatta rögtön ragad és gyújra. Egy nehéz rt-vel nem tudom sikerülhet-e ez?
Egyenlőre az ásóboronát gondolom talán jonak,de addig még árviz is jöhet és akkor el is lehet felejteni ez a 40 ha-t
Válasz #17281. hozzászólásra
Nem tudjuk jo lesz-e a kombinátor. Nem profi zuzos asztallal lett vágva, tárcsát nem kapott ami vágott volna a száron. Szerintem a kombi összehúzza majd és eltömődik. Egy NZA tipusu lehet elbánna vele,de nekünk csak ilyen KSMK féle van,elég kicsit az áteresztő képessége.
Válasz #17284. hozzászólásra
Januárba vágtuk le róla a kukoricát
Válasz #17280. hozzászólásra
ősszel nem lehetett vagy nem is akartátok lazítani?
Akkor megérte várni?
Ennek tavasszal egy sor rövidtárcsa, és mehet a vetőgép! Nagyon jó munkának látszik!
Innen messziről én úgy látom hogy elég lesz neki egy kombinátor!
Válasz #17279. hozzászólásra
Nekem is nagyon bejön a munkàja. Utolso mentsvárként mindig kihuz a bajbol. Most az a kérdés tavasszal mivel kellene majd ràmenni mert ilyet még nem csinàltunk?
De meggyőző a munkàja most is. Nem beszélve amit mellette megszàntottak a dagonyàba több nagy foltba àll a viz. Nekünk amit gruberrel huztam le egy darabot meg ezzel nincs rajta viz.
Irigyellek nagyon jól néz ki!
A malacok is!