Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak655 FtBenzin árak636 FtEUR412.54 FtUSD401.45 FtCHF439.95 FtGBP489.48 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az mtz bajok nélkül nem is létezik.Nekem is mindig van valami velük.Mondjuk itt kapják az ivet rendesen.A régi szériák sokkal jobbak voltak.94-es 550-es jo 10 évig birta fö gondok nélkül,2001-es 820-as már éves korában válto csapágy törés,5 évesen már kapta az uj hüvelyeket dugot stb.1025 3 évig birta javitás nélkül.
Hát én meg csak jót hallottam róla, pont azok bajok nincsenek nála ami turbós mtznél mindennapos, kuplung baj turbo baj, malac baj, Itt van egy csávó aki még a legeslegelsőt vette meg, azóta már 3 van neki, trehány ember de még komolyabb baja nem volt vele ő 1025 re esküszik...
Én nem csak kipróbálnék, hanem gondolkodás nélkül vennék is egy nyugati típusút, még ha csak 36 hektáron gazdálkodok is, de az MTZ megkeseríti az életem! Valami mindig van vele, pedig nem sajnálom tőle a zsírt az olajat a karbantartást, az odafigyelést...
92-es évjáratú 82-es! Egy hónapja a királycsap bölcsőjét cseréltük, mert jó be volt már repedve, és akkor egy kisebb vagyont költöttem rá, hogy minden jól működjön a szántás idején. A-tól Z-ig mindent átnéztünk, kijavítottuk, cseréltük stb, de ilyet nem lehet előre látni...!
2 fejet húztam csak, hogy meglegyen a kellő mélység, és az egyik darab föld utolsó kerülőjén adta meg magát...
Akkor már ezt is tudom, hogy 1025-öst sem érdemes venni!
Tévedsz! A műtrágyaszórót Franciából hozta egy kereskedő véletlen botlottam bele nagyon jó üzlet volt.A többit neten intéztem egy métert
se mentem sehova.A rapid vetőgépet 3 éve hozattam Németországból
előre utalással ment.A permetezőért ki küldtem egy fuvarozó céget hogy
hozza be nekem,a sofőrnek adtam oda a gép árát és ő rendezte.
Tévedsz! A műtrágyaszórót Franciából hozta egy kereskedő véletlen botlottam bele nagyon jó üzlet volt.A többit neten intéztem egy métert
Decsi!
Már kérdezni akartam hogy láttam hogy most is hoztál be \ vagy hozattál be egy műtrágyaszórót külföldről!
Ezeket a értékesítő helyeket hol találod vagy honnan szeded? Gondolom nem randomra mész ki és lesz ami lesz hanem előre megnézed interneten vagy tévedek?
A héten nem lesz befejezve a szántás... Pedig úgy számoltam ha minden nap kint leszek egész nap, vasárnap estére már "nyugodtan hátradőlhetek" a kanapén, hogy idén végeztem a talajmunkákkal!
Az biztos söt igencsak döcög a kombájn mikor át vergődik rajta!! Felénk nagy múltja van az ilyesminek!! A Legg durvább mikor a tulaj elfelejti azt hogy hová is húzatta és az erös búzában a kombájnal kell megkeresni és a csik húzó logikáját értelmezni hogy ö most vajon merre is húzhatta..Néha igencsak érdekes ivek és alakzatok rajzolódnak ki a le aratott tarlón!! DE mindezt agyagos- kötött agyon taposott földbe.. És nem futó homokba..
Valaki jogban jártas tudna segíteni? Az ügyben fogadjak ügyvédet, vagy nem szükséges.
Idézést kaptam elbirtoklás ügyben mint alperes. 2008-ban vásároltam osztatlan közösben 3/4 részt, a fentmaradót azért nem tudtam megvenni, mert a tulaj meghalt, és az elérhető örökös nem kivánt foglalkozni az örökséggel. Csak anyit mondott, felőle használjam egészséggel. Elmentem a földhivatalba, bejelentettem a földhasználatot az egész területre, és azóta az egészet villanypásztorral lekerítve, legeltetéssel hasznosítom. Persze nagy bozót volt, fákkal vegyesen. A bozóttól már megtisztítottam a nagy részét, mikor a munkákkal idén tavasszal az egyik szomszéd területéig értem. Ekkor ő kivonult és nekiállt a területével határos részről a fákat kivágni, mondván, hogy azokat régebben ő ültette. Korára és korábbi jó viszonyunkra való tekintettel nem hívtam rendőrt, hanem a jegyzőt kértem meg az ügyben járjon el. A jegyző felszólítására abbahagyta a fák kivágását, és idáig csend. Ezek után most kaptam az idézést, mi szerint elkivánja birtokolni a telkével határos részt a földemből, mondván azt, ő 40 éve megszakítás nélkül használja.
Eeeeeezt a második felét most nem tudtam teljesen értelmezni.
Nagynak nagy, de 5-ik éve, hogy megvan. Nem is akartunk ekkorát venni, de jött a lehetőség, úgy hogy inkább ezt, mint egy ismeretlent.
Azt meg kell hagyni, hogy ez az év ilyen szempontból katasztrófa volt. A kombájnnal főleg. Ez az amaz mindig előjött rajta. Aztán a pótkocsi, az MTZ, most a JD. Reméljük a jövő év nyugisabb lesz.
Nincs összesen 100 ha. A többiben kalászos van, a szántottba megy kukorica meg napra. Alkalmi vétel volt a nagy gép, azért került hozzánk, így nem nagy gond, ha nincs leterhelve. Nah meg nem akartunk mindig a barázdában koccintani
30325 hozzászólás
Válasz #15325. hozzászólásra
Az mtz bajok nélkül nem is létezik.Nekem is mindig van valami velük.Mondjuk itt kapják az ivet rendesen.A régi szériák sokkal jobbak voltak.94-es 550-es jo 10 évig birta fö gondok nélkül,2001-es 820-as már éves korában válto csapágy törés,5 évesen már kapta az uj hüvelyeket dugot stb.1025 3 évig birta javitás nélkül.
Válasz #15319. hozzászólásra
Hát én meg csak jót hallottam róla, pont azok bajok nincsenek nála ami turbós mtznél mindennapos, kuplung baj turbo baj, malac baj, Itt van egy csávó aki még a legeslegelsőt vette meg, azóta már 3 van neki, trehány ember de még komolyabb baja nem volt vele ő 1025 re esküszik...
Válasz #15320. hozzászólásra
Én nem csak kipróbálnék, hanem gondolkodás nélkül vennék is egy nyugati típusút, még ha csak 36 hektáron gazdálkodok is, de az MTZ megkeseríti az életem! Valami mindig van vele, pedig nem sajnálom tőle a zsírt az olajat a karbantartást, az odafigyelést...
Válasz #15321. hozzászólásra
Ahogy gondolod!Ha egyszer bekerül egy a portára szidni fogod magad
hogy nem előbb tetted!3 új mtz volt,nincs velük semmi bajom de...
Válasz #15321. hozzászólásra
Ezek a gépek amugy kiszolgálnak engem,és bárki hajthatja öket.Egy jobb vasba nem mindenki ülhetne bele.
Válasz #15310. hozzászólásra
Te vagy az iparos, "én csak inas" !!!!
Válasz #15320. hozzászólásra
Majd egyszer.Szivemhez nöttek az orosz vasak.Az asszony a 820-ast hajtotta felügyelet mellet.
Válasz #15319. hozzászólásra
Miért nem próbálsz ki egy nyugati trakit?
Válasz #15318. hozzászólásra
1025-röl inkább több rossz vélemény van mint jo,amugy ha rendbe van a teljesitménye ott van a szeren.
Válasz #15317. hozzászólásra
92-es évjáratú 82-es! Egy hónapja a királycsap bölcsőjét cseréltük, mert jó be volt már repedve, és akkor egy kisebb vagyont költöttem rá, hogy minden jól működjön a szántás idején. A-tól Z-ig mindent átnéztünk, kijavítottuk, cseréltük stb, de ilyet nem lehet előre látni...!
2 fejet húztam csak, hogy meglegyen a kellő mélység, és az egyik darab föld utolsó kerülőjén adta meg magát...
Akkor már ezt is tudom, hogy 1025-öst sem érdemes venni!
Válasz #15312. hozzászólásra
Milyen tipusu mtz csak nem 1025???Az szokott ilyet összehozni sürün.
Válasz #15314. hozzászólásra
Válasz #15314. hozzászólásra
Decsi!
Már kérdezni akartam hogy láttam hogy most is hoztál be \ vagy hozattál be egy műtrágyaszórót külföldről!
Ezeket a értékesítő helyeket hol találod vagy honnan szeded? Gondolom nem randomra mész ki és lesz ami lesz hanem előre megnézed interneten vagy tévedek?
Válasz #15311. hozzászólásra
Ennek pont az a lényege hogy keresztbe hosszába húzhatod még a
dzsipóval se veszed észre nem hogy kombájnnal,20 cm széles.
A héten nem lesz befejezve a szántás... Pedig úgy számoltam ha minden nap kint leszek egész nap, vasárnap estére már "nyugodtan hátradőlhetek" a kanapén, hogy idén végeztem a talajmunkákkal!
Válasz #15310. hozzászólásra
Az biztos söt igencsak döcög a kombájn mikor át vergődik rajta!! Felénk nagy múltja van az ilyesminek!! A Legg durvább mikor a tulaj elfelejti azt hogy hová is húzatta és az erös búzában a kombájnal kell megkeresni és a csik húzó logikáját értelmezni hogy ö most vajon merre is húzhatta..Néha igencsak érdekes ivek és alakzatok rajzolódnak ki a le aratott tarlón!! DE mindezt agyagos- kötött agyon taposott földbe.. És nem futó homokba..
Válasz #15309. hozzászólásra
Tudatlanul hülyeséget beszélni.
Aratáskor is ott lesz az árok
Válasz #15298. hozzászólásra
Hát szerintem sem fog sokat érni, éjjel megfagy reggel kienged és kettő három hét múlva be lesz tömődve az árok!!
100éve első lap alja, második eleje.............http://epa.oszk.hu/01800/01889/03291/pdf/Szentesi_Lap_EPA01889_1913-05-18_40.pdf
Válasz #15301. hozzászólásra
Igen, úgy lett volna kerek a történet
remélem azért nem lesz belvíz
Válasz #15305. hozzászólásra
Mi mindet beforgattuk, mondjuk mi is kacérkodtunk a gondolattal, de aztán inkább nem. Zöldtrágyának megteszi
Válasz #15302. hozzászólásra
Én hagytam ilyet 8 ha,majd meglátjuk tavasszal mire viszi.Volt itt aki már csinált ilyet,6 tonnát aratott.
Válasz #15303. hozzászólásra
Feküdt, mint a szőnyeg. Elég sokat nem sikerült felszedni... mint látszik
Válasz #15302. hozzászólásra
kicsit szórt a kombájn?
Korán és nap közben, fater is beszállt pár körre amíg kajáltam, mellettem a kolléga is pirította és végül pár órája mikor estére fordult a nap...
Le kellett volna fotóznom a másik végét is ami a tábla melletti csatornába
vezet.(belvízelvezető csatorna)
Belvíz elvezető.
autópálya a földigilisztáknak
Válasz #15293. hozzászólásra
Ez mi? Ne haragudj de fogalmam sincs...sokat olvasom a fórumot és olvasok egyéb dolgokat de ez mire jó?
Válasz #15296. hozzászólásra
Kösszzzz !
Válasz #15295. hozzászólásra
Passz! Méret függő 1.3-2.5 mil
Mibe fáj most egy ilyen gép ára ??????
Ezt ma csinálták kb 40-50 cm mély.Szerintem jó!
Válasz #15291. hozzászólásra
Köszönöm.
Válasz #15289. hozzászólásra
Benn van egy másik topikban..............
Osztatlan közös tulajdon megosztása.......ebben.
Valaki jogban jártas tudna segíteni? Az ügyben fogadjak ügyvédet, vagy nem szükséges.
Idézést kaptam elbirtoklás ügyben mint alperes. 2008-ban vásároltam osztatlan közösben 3/4 részt, a fentmaradót azért nem tudtam megvenni, mert a tulaj meghalt, és az elérhető örökös nem kivánt foglalkozni az örökséggel. Csak anyit mondott, felőle használjam egészséggel. Elmentem a földhivatalba, bejelentettem a földhasználatot az egész területre, és azóta az egészet villanypásztorral lekerítve, legeltetéssel hasznosítom. Persze nagy bozót volt, fákkal vegyesen. A bozóttól már megtisztítottam a nagy részét, mikor a munkákkal idén tavasszal az egyik szomszéd területéig értem. Ekkor ő kivonult és nekiállt a területével határos részről a fákat kivágni, mondván, hogy azokat régebben ő ültette. Korára és korábbi jó viszonyunkra való tekintettel nem hívtam rendőrt, hanem a jegyzőt kértem meg az ügyben járjon el. A jegyző felszólítására abbahagyta a fák kivágását, és idáig csend. Ezek után most kaptam az idézést, mi szerint elkivánja birtokolni a telkével határos részt a földemből, mondván azt, ő 40 éve megszakítás nélkül használja.
Új téma nyitásakor, mennyi idő múlva jelenik meg az új téma?
Válasz #15287. hozzászólásra
Állapotól függően 8-12mill az ára!
Válasz #15286. hozzászólásra
Pont te mondasz ilyeneket, akinek hasonlója van? Ha komolyan beszélnél sem hinném el neked Egész számmal szorozz ne törtekkel
Válasz #15285. hozzászólásra
Poénnak szántam a 4.3mat!Kevesebbet gondoltam érte.
Válasz #15284. hozzászólásra
Felejtős Szorozgasd még azt az összeget egy kicsit Különben nem eladó. Szeressük A tsz visszasírja
Válasz #15283. hozzászólásra
4.3 mill adok érte!
Válasz #15282. hozzászólásra
Eeeeeezt a második felét most nem tudtam teljesen értelmezni.
Nagynak nagy, de 5-ik éve, hogy megvan. Nem is akartunk ekkorát venni, de jött a lehetőség, úgy hogy inkább ezt, mint egy ismeretlent.
Válasz #15281. hozzászólásra
Nagy az nektek!4.3-mal indulok most!Még jól is jártok!
Válasz #15280. hozzászólásra
4.2+fa. Úgy, hogy apám munkahelyén dolgozott, szóval tetőtől talpig tudtuk az előéletét.
Válasz #15278. hozzászólásra
Alkalmi vétel? Mennyi?
Válasz #15277. hozzászólásra
Azt meg kell hagyni, hogy ez az év ilyen szempontból katasztrófa volt. A kombájnnal főleg. Ez az amaz mindig előjött rajta. Aztán a pótkocsi, az MTZ, most a JD. Reméljük a jövő év nyugisabb lesz.
Válasz #15276. hozzászólásra
Nincs összesen 100 ha. A többiben kalászos van, a szántottba megy kukorica meg napra. Alkalmi vétel volt a nagy gép, azért került hozzánk, így nem nagy gond, ha nincs leterhelve. Nah meg nem akartunk mindig a barázdában koccintani